reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to moze oznaczać ciaze?

Domowy test ciążowy z proszku do pieczenia

Działa na identycznej zasadzie jak domowy test ciążowy z sody. Nasypujesz odrobinę proszku do naczynia, a potem oddajesz do niego mocz. Piana = ciąża, brak piany = brak ciąży.
To chyba woda w moim kranie też jest w ciąży. Z ciekawości sprawdziłam czy to serio może coś pokazać i dodałam wody z kranu do proszku do pieczenia i też się zaczęło pienić

reklama
To chyba woda w moim kranie też jest w ciąży. Z ciekawości sprawdziłam czy to serio może coś pokazać i dodałam wody z kranu do proszku do pieczenia i też się zaczęło pienić
Nie wiem jak to działa. Mojej mamie się to sprawdziło. Jak kiedyś mama mi o tym opowiadała to dla żartu dałam trochę sody oczyszczonej nasikalam i nie było ani jednego bombelka. Wogule się nie zapienilo[emoji1787] A mojej mamie te sposoby wykryły 7 ciaz z tego jedna straciła w 14tc.

Przepraszam, ale ja słyszałam, że jak ząb boli to oznacza ciążę, prawda to? [emoji2955][emoji2955]
O tym to nie słyszałam ale każda kobieta jest inna. Mnie chyba nic nie zdziwi już po tym jak mama mi opowiadała o domowych sposobach sprawdzania czy się jest w ciąży.

@Ewelina.Be zapytaj mamy albo babci jak masz jeszcze może opowiedzą ci jak kiedyś rozpoznawali ciąże jak nie było testów ciążowych usg i w ogule. Moja mama w tym roku ma 49lat więc jeszcze młoda jest a takie sposoby zna sprawdzała tak.

reklama
@Ewelina.Be zapytaj mamy albo babci jak masz jeszcze może opowiedzą ci jak kiedyś rozpoznawali ciąże jak nie było testów ciążowych usg i w ogule. Moja mama w tym roku ma 49lat więc jeszcze młoda jest a takie sposoby zna sprawdzała tak.
Byłam właśnie sprawdzić z moczem. Też się zaczęło pienić, a na 100% w ciąży nie jestem. Moja mama normalnie testy robiła a babci nie mam jak zapytać bo żadnej juz nie mam

Do góry