G
GwiazdaMuzykiPop
Gość
A odbijasz małego w trakcie? U mas to pomagało.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jakie były objawy? Mi też wmawiają kolkę,ale pewna nie jestem,bo Dziecko płacze również w ciągu dnia, niekoniecznie tylko wieczoremJa właśnie nie wiem, gdzie Ci lekarze zdobyli dyplomy, że wszędzie widzą kolki. A potem okazuje się, że każde niemowlę miało kolki, A jest to nieprawda. Kolki w gruncie rzeczy nie są aż tak częste jak to matki przedstawiają, bo lekarze w błąd wprowadzają rodziców i wmawiają im te kolki, A do tego niepotrzebnie przypisują jakieś krople na nie...
Ja wiem jak wygląda prawdziwa kolka i nikomu nie życzę przez to przechodzić.
Masz wrażenie, że Twojemu dziecku dolega coś bardzo poważnego i chcesz szybko jechać do szpitala, jeśli nie wiesz, że to po prostu kolka. Przeszłam przez ten koszmarny okres 6 miesięcy i bardzo przy tym cierpialam, bo jestem bardzo wrażliwa i taki widok to dla mnie koszmar. Mam tylko cichą nadzieję, że moje drugie dziecko nie będzie miało tego problemu.
Moja Mała z kolkami płakała o różnych porach, w dzień czy wieczorem nie było znaczenia był atak, był... Hmmm płacz to za mało powiedziane był niemiłosierny wrzask, jakby obrywali ją za skóry, tak bolesny dla mnie, że nie raz płakałam razem z nią .Jakie były objawy? Mi też wmawiają kolkę,ale pewna nie jestem,bo Dziecko płacze również w ciągu dnia, niekoniecznie tylko wieczorem
Jakie były objawy? Mi też wmawiają kolkę,ale pewna nie jestem,bo Dziecko płacze również w ciągu dnia, niekoniecznie tylko wieczorem
Moja Mała z kolkami płakała o różnych porach, w dzień czy wieczorem nie było znaczenia był atak, był... Hmmm płacz to za mało powiedziane był niemiłosierny wrzask, jakby obrywali ją za skóry, tak bolesny dla mnie, że nie raz płakałam razem z nią .
Cześć, czy u Ciebie się coś wyjaśniło? Mamy taką samą sytuację, okazyjnie np teraz w nocyDzień dobry,
Poszukuję porady od mam, które miały styczności z kolą niemowlęca. Byłam już u 4 pediatrów, którzy stwierdzili, że synek płacze właśnie przez kolki natomiast ja nie wiem czy to na pewno kolka. Sytuacja wygląda następująco mały czasami jest niespokojny natomiast dramat rozgrywa się podczas karmienia(karmię mam, ponieważ praktycznie już nie mam pokarmu). Podczas karmienia synek się trochę mleka i zaczyna płakać kiedy go uspokojone ponownie weźmie kilka łyków i znów jest płacz i tak przez całe karmienie w dzień. W nocy natomiast mały jest zaspany i zjada i zasypia podczas jedzenia. W tym tygodniu miał wykonane usg brzuszka i wszystko wszystko w porządku. Dajemy mu biogaie oraz Espumisan 40 3x10 kropli. Maoy pryka w ciągu dnia i po jedzeniu dużo odbija. Ma prawie 6 tygodni. Wcześniej jadł Hipp comfort teraz od ponad tygodnia przyjmuje Bebilon comfort. Chciałabym się zapytać czy któraś z mam miala takie problemy podczas karmienia ? I czy to mogą być objawy kolki. U mnie w rodzinie nikt nie mial kolek więc nie wiem jak to wygląda.
Dziękuję z góry za odpowiedzi i pozdrawiam
Ja już wiem, Że te objawy to refluks a nie kołki..Cześć, czy u Ciebie się coś wyjaśniło? Mamy taką samą sytuację, okazyjnie np teraz w nocy