reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to może być kolka niemowlęca?

reklama
Ja właśnie nie wiem, gdzie Ci lekarze zdobyli dyplomy, że wszędzie widzą kolki. A potem okazuje się, że każde niemowlę miało kolki, A jest to nieprawda. Kolki w gruncie rzeczy nie są aż tak częste jak to matki przedstawiają, bo lekarze w błąd wprowadzają rodziców i wmawiają im te kolki, A do tego niepotrzebnie przypisują jakieś krople na nie...
Ja wiem jak wygląda prawdziwa kolka i nikomu nie życzę przez to przechodzić.
Masz wrażenie, że Twojemu dziecku dolega coś bardzo poważnego i chcesz szybko jechać do szpitala, jeśli nie wiesz, że to po prostu kolka. Przeszłam przez ten koszmarny okres 6 miesięcy i bardzo przy tym cierpialam, bo jestem bardzo wrażliwa i taki widok to dla mnie koszmar. Mam tylko cichą nadzieję, że moje drugie dziecko nie będzie miało tego problemu. 😔
Jakie były objawy? Mi też wmawiają kolkę,ale pewna nie jestem,bo Dziecko płacze również w ciągu dnia, niekoniecznie tylko wieczorem

Jakie były objawy? Mi też wmawiają kolkę,ale pewna nie jestem,bo Dziecko płacze również w ciągu dnia, niekoniecznie tylko wieczorem
Moja Mała z kolkami płakała o różnych porach, w dzień czy wieczorem nie było znaczenia 🤷🏻‍♀️ był atak, był... Hmmm płacz to za mało powiedziane 🫣 był niemiłosierny wrzask, jakby obrywali ją za skóry, tak bolesny dla mnie, że nie raz płakałam razem z nią 🤦🏻‍♀️🥺.

My niedlugo
Moja Mała z kolkami płakała o różnych porach, w dzień czy wieczorem nie było znaczenia 🤷🏻‍♀️ był atak, był... Hmmm płacz to za mało powiedziane 🫣 był niemiłosierny wrzask, jakby obrywali ją za skóry, tak bolesny dla mnie, że nie raz płakałam razem z nią 🤦🏻‍♀️🥺.

U mnie też bylo podobnie o różnych porach i straszny płacz nie dało się synka w żaden sposób uspokoić to było straszne dla niego ale również dla nas bo człowiek chce pomóc a nie ma jak. My już mamy prawie 8 miesięcy kolki za nami ale w życiu tego nie zapomnę. Ja założyłam ten temat bo już sama nie wiedziałam co robić. Niestety u nas nic nie pomoglo oprócz czasu a próbowaliśmy Espumisan, Sab simplexu, różnych probiotyków. Byłam nawet u osteopaty.

Dzień dobry,
Poszukuję porady od mam, które miały styczności z kolą niemowlęca. Byłam już u 4 pediatrów, którzy stwierdzili, że synek płacze właśnie przez kolki natomiast ja nie wiem czy to na pewno kolka. Sytuacja wygląda następująco mały czasami jest niespokojny natomiast dramat rozgrywa się podczas karmienia(karmię mam, ponieważ praktycznie już nie mam pokarmu). Podczas karmienia synek się trochę mleka i zaczyna płakać kiedy go uspokojone ponownie weźmie kilka łyków i znów jest płacz i tak przez całe karmienie w dzień. W nocy natomiast mały jest zaspany i zjada i zasypia podczas jedzenia. W tym tygodniu miał wykonane usg brzuszka i wszystko wszystko w porządku. Dajemy mu biogaie oraz Espumisan 40 3x10 kropli. Maoy pryka w ciągu dnia i po jedzeniu dużo odbija. Ma prawie 6 tygodni. Wcześniej jadł Hipp comfort teraz od ponad tygodnia przyjmuje Bebilon comfort. Chciałabym się zapytać czy któraś z mam miala takie problemy podczas karmienia ? I czy to mogą być objawy kolki. U mnie w rodzinie nikt nie mial kolek więc nie wiem jak to wygląda.
Dziękuję z góry za odpowiedzi i pozdrawiam
Cześć, czy u Ciebie się coś wyjaśniło? Mamy taką samą sytuację, okazyjnie :( np teraz w nocy

Mojego syna przy kolkach, aż wykręcalo .. darł się niesamowicie ( bo to nie był płacz ) miał bardzo twardy brzuch ... Często pomagały masaże brzuszka .. ale było widać , że nie jest to przyjemne dla niego póki nie przyniosło mu to ulgi .
Co do mleka .. mój syn miał nietolerancje laktozy i bmk .. do tego stwierdzony refluks i egzemę .. robił bardzo rzadka kupkę .. taka kwaśna i jakby zważona.. do tej pory jest na Bebilon pepti syneo+ zagęszczacz Nutriton. Próbowaliśmy diety prowokacyjnej , ale objawy się znowu powtórzyły od alergii .
Jeśli Twoje dziecko nie ma objawów alergii pokarmowej nie podawaj mu mleka Comfort .. one jest ciężkie , ze względu , że jest gęste .. a do takiego mleka powinno się mieć butelkę z większym rozmiarem dziurki .. może dlatego się denerwuje przy jedzeniu bo jak mleko zgęstnieje to ciężko leci .. jak mówisz , że na początku jest ok to może mleko jeszcze nie zdążyło zgęstniec .. a później już jest za gęste .

reklama
Do góry