reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to może być ciąża?

reklama
Witam :)
Staramy się z mężem od 6 miesięcy. Mam zespół policystycznych jajników ale dzięki metforminie i symfolicu mam uregulowane na tyle cykle ze są 28-30 dniowe ( przed metformina nie było w ogóle ). Zawsze przed okresem mam tzw. Okresowego pryszcza - jeden duży bolący ( normalnie twarz bez wyprysków ), suchość w pochwie i nie bolą mnie piersi ( nigdy ). Ten cykl mi się rozpoczął 24.02 i owulacje miałam około 12-16.03 ( nie robię testów owulacyjnych tylko po śluzie - jest on bardzo u mnie charakterystyczny i widoczny ). Działaliśmy z mężem wtedy cały czas ;) Po około tygodniu zaczęły mnie bolec piersi, potem sutki tez a teraz tylko sutki są mega wrażliwe a jak nacisnę to okropny ból na końcach. ( jak pisałam nigdy tak nie miałam - a co miesiąc sprawdzałam czy „już” nie bolą ) dodatkowo nie pojawił się pryszcz okresowy a zawsze był. Jedynie suchość w pochwie była przez co byłam niepewna czy to ciąża czy nie. 24.03 zrobiłam test ( czułość 10) ale wyszedł negatywny. 26.03 ( wczoraj ) zrobiłam betę i niestety tez malutka ( 0,01 nie pamietam jednostek ) a dzisiaj było z rana plamienie - tak jak okres się u mnie zaczyna - takie brązowe jasne ale rzadkie jak woda( niewiele ale było i już myślałam ze okres - wiec trochę popłakałam bo już miałam nadzieje ze się udało ) i włożyłam tampona mini ( to było rano o 6 ) a jak go wyciągnęłam o 12 to był suchy tylko z wierzchu dosłownie taki maz był. A potem był przezroczysto biały. Czy to mogło być plamienie implantacyjne? Czy mogły mnie bolec ( i wciąż bolą ) piersi i sutki przed implantacją ?
Wiem ze nadzieje jeszcze sobie robię ale tak nigdy nie miałam. Te bolące piersi i to wszystko i nie mogę tego zrozumieć :( a i wahania nastrojów ogromne ale to zawsze mam przed okresem ;P
Pozdrawiam :)
Ja tez mialam w poprzednim cyklu tyle objawów ze szok. Do tego w 39dc bylam u gin. I powiedziala ze nic nie widzi ale na @ sie nie zapowiada... kolejnego dnia dostalam @. Bylo to tydzien po terminie @ i 20dni po owulacji wedlug lekarki. Trzymam kciuki ale testuj nie wczesniej niz 7-8dni po terminie @ w tedy lekarz mowil jest 100% pewnosci

Dziewczyny!!! dziś w dniu spodziewanej miesiacxki ktora sie nie pojawila beta wyszla 14.7mlU/ml mam rozumiec ze sie udalo ? w czwartek w 28dc była beta 0,2mlU/ml napiszcie proszę co sadzicie wg podanych norm wychodzi mi 3-4 tydz kolejne badanie w poniedziałek

Bardzo dziękuję!! :) to nasza pierwsza ciąża i strasznie się cieszymy mam nadzieję że wszystko będzie dobrze póki co nastawiam się na same dobre wiadomości :) wszystkim Wam kochane również życzę powodzenia i dużo cierpliwości choć wiem że to niełatwe... macie jakieś rady co teraz powinnam zrobić jakie są kolejne kroki ? Przyznam że jestem trochę oszołomiona tym wszystkim ;)

Bardzo dziękuję!! :) to nasza pierwsza ciąża i strasznie się cieszymy mam nadzieję że wszystko będzie dobrze póki co nastawiam się na same dobre wiadomości :) wszystkim Wam kochane również życzę powodzenia i dużo cierpliwości choć wiem że to niełatwe... macie jakieś rady co teraz powinnam zrobić jakie są kolejne kroki ? Przyznam że jestem trochę oszołomiona tym wszystkim ;)

kolejny krok to lekarz ;) on Cię zbada i jeszcze potwierdzi, zaplanuje kolejne wizyty i badania. A później to musisz tempo dostosować do siebie. Ja długo bardzo źle się czułam, więc ciążę spędzam powolutku. Ale wielkie gratulacje!! ;)

Gratulacje zdrowka!

Jeszcze raz bardzo dziękuję :) nie sądziłam że tak szybko się uda A jednak gdzieś wewnętrzny głos podpowiadał mi że to może być to :) idę jutro na wizytę do lekarza ciekawe czy już będzie coś widać ;) trzymam za Was mocno kciuki żeby Wam też się udało buziaki:*

reklama
Uprawialiśmy razem z partnerem petting , doszedł mi na rękę po czym poszłam się tą ręką umyć. Penetracji nie było , bezposredniego kontaktu moich genitaliów z nasieniem tez nie było , ale okres spóźnia mi się już 16 dni. Boję się , że woda mogła coś przenieść , pomimo , że myłam się tylko z zewnątrz . Brzmi to niemożliwie ale przez ten spóźniajacy okres wariuję.

Do góry