reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to implantacja???

Paulina91a91

Zaciekawiona BB
Staram się z mężem o dziecko drugi miesiąc, cykle mam 31 dniowe, ostatni okres dostałam 04.01 kochaliśmy się od 12.01 do 25.01 codziennie. Nigdy nie miałam żadnych plamien między miesiączkami, miesiączki trwają normalnie ok 5-6 dni, 2-3 pierwsze dni były dość obfite i bolesne. Wczoraj tj 25.01 miałam delikatne plamienie jasna krwią, potem jakby ustało troszkę w ciągu dnia, dzisiaj krwawienie jest troszkę większe niż wczoraj ale oczywiście w ogóle nie przypomina krwawienia jak podczas miesiączki, nic mnie kompletnie nie boli. Czy to może być implantacja zarodka? Kiedy mogę wykonać badanie hcg z krwi aby był on wiarygodny?

reklama
Najlepiej jeśli zrobisz test lub betę w dniu spodziewanej miesiączki. Betę należy powtórzyć po 48h i sprawdzić czy prawidłowo przerasta. Jeśli wynik będzie pozytywny nie śpiesz się z wizytą u lekarza ( chyba że coś się będzie dzialo) najlepiej pójść 5-6 tydzień od ostatniej miesiączki.

Jeżeli to jest zagnieżdżanie a spodziewana miesiączka nastąpiłaby dopiero 03.02 to czy wcześniej nie wzrośnie beta hcg? Dodam jeszcze ze na początku było plamienie koloru jasno czerwonego a teraz pod koniec drugiego dnia zrobiło się brązowe

Czy jest szansa ze jesli oznacze dzisiaj beta hcg wynik już cos pokaże? Jadę na weekend w góry i miałam odwiedzić tez baseny termalne

Mój okres zawsze jest obfity głównie 3 pierwsze dni i od zawsze odkąd pamietam występują bóle silne. Teraz nie mam boli a krwawienie jest bardzo małe. Czy jesli zrobię dzis beta hcg wykaże cos? Jadę w góry na weekend i mieliśmy odwiedzić termy i nie wiem co robić

Paulina (autorka wątku)

Paulina, możesz zrobić ta Betę, ale wynik prawdopodobnie nic nie pokaże. I co wtedy?? Uznasz, że nie jesteś w ciąży??
Wiem, że łatwo jest pisać jak się nie jest w danej sytuacji, ale na Twoim miejscu pojechałabym w te góry, i dobrze się bawiła. Nie stresuj się bo to nie jest wskazane.
Wiadomo, że jeśli ktoś stara się o dziecko to po każdym zbliżeniu zastanawia się czy już nie zaszła w ciążę. Ja na początku, jeszcze o tym nie wiedziałam prowadziłam normalny tryb życia, zdarzyła się imprezka, intensywny trening itd. Od 1, 5 miesiąca jestem mamą Stasia.
Wyniki dla bety, powyżej 5 oznacza ciążę
  • 3. tydzień - 5 - 50 mIU/ml
  • 4. tydzień - 5 - 426 mIU/ml
  • 5. tydzień - 18 - 7,340 mIU/ml
  • 6. tydzień - 1,080 - 56,500 mIU/ml
  • 7. - 8. tydzień - 7, 650 - 229,000 mIU/ml
  • 9. - 12. tydzień - 25,700 - 288,000 mIU/ml
  • 13. - 16. tydzień - 13,300 - 254,000 mIU/ml
  • 17. - 24. tydzień - 4,060 - 165,400 mIU/ml
  • 25. - 40. tydzień - 3,640 - 117,000 mIU/ml

reklama
Do góry