reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

reklama
Jak tak boisz się ciąży i masz takie ''przygody'' to zacznij brać tabletki .. a nie potem panika
Myślę, że nie jesteś, bo testy są bardzo czułe. Opóźnienie okresu to nie tylko ciąża. Ja zawsze miałam spóźniony przez stres czy podróże. Ale przyczyn jest mnóstwo i nie ma co zgadywać. Wyjścia są dwa: iść do lekarza albo na beta hcg. Z tym, że jeśli beta będzie negatywna, to i tak musisz iść do lekarza i znaleźć powód, zatem najszybciej i najpewniej iść do lekarza :)
Nie wiem czy to może być przez to również,ale w lutym podobna sytuacja tylko gorsza wiec wzielam tabletke dzień po,później dostałam okres No ale niestety teraz zanikł

Cześć, podpowiecie proszę? Czy te testy są pozytywne? Najbardziej chodzi mi o ten płytkowy, bo tam na 100% widać jakąś kreskę, ale jest blada. Strumieniowy to może być zwykły cień przez plastik albo coś podobnego.

Strumieniowy zrobiony w środę 19.07
Płytkowy zrobiony w piątek 21.07

Dzisiaj zrobiłam jeszcze jeden, ale nie z porannego moczu - ten wyszedł negatywny.

Sprawa jest o tyle skomplikowana, że to pierwszy cykl po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych (krwawienie z odstawienia zaczęło się 20.06) i trudno mi określić kiedy powinien przyjść okres, czy cykl był owulacyjny itp. W dniu teoretycznie spodziewanej miesiączki wystąpiły 2 dni nawet nie plamień, co strzępków brązowej krwi w śluzie.

Aktualnie doskwiera mi ból podbrzusza, nadwrażliwość na zapachy, mdłości po jedzeniu. Obstawiam, że po prostu się nakręcam i widzę to co chcę widzieć, ale ten test płytkowy z piątku trochę rozbudził nadzieję.

To sam początek starań, więc miałam sie nie stresować i podejść do tego "na luzie", ale chyba totalnie tak nie umiem.

Mam niedoczynność i IO, od 1 dc przyjmuję miovelię pro.

Będą wdzięczna za jakąkolwiek informację zwrotną :)

Załączniki

• fot1.jpg
    fot1.jpg
    142,2 KB · Wyświetleń: 180
  • fot2.jpg
    fot2.jpg
    93,2 KB · Wyświetleń: 178
Cześć, podpowiecie proszę? Czy te testy są pozytywne? Najbardziej chodzi mi o ten płytkowy, bo tam na 100% widać jakąś kreskę, ale jest blada. Strumieniowy to może być zwykły cień przez plastik albo coś podobnego.

Dzisiaj zrobiłam jeszcze jeden, ale nie z porannego moczu - ten wyszedł negatywny.

Sprawa jest o tyle skomplikowana, że to pierwszy cykl po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych (krwawienie z odstawienia zaczęło się 20.06) i trudno mi określić kiedy powinien przyjść okres, czy cykl był owulacyjny itp. W dniu teoretycznie spodziewanej miesiączki wystąpiły 2 dni nawet nie plamień, co strzępków brązowej krwi w śluzie.

Aktualnie doskwiera mi ból podbrzusza, nadwrażliwość na zapachy, mdłości po jedzeniu. Obstawiam, że po prostu się nakręcam i widzę to co chcę widzieć, ale ten test płytkowy z piątku trochę rozbudził nadzieję.

To sam początek starań, więc miałam sie nie stresować i podejść do tego "na luzie", ale chyba totalnie tak nie umiem.

Sprawa jest rzeczywiście skomplikowana i ja bym zrobiła beta hCG, to da Ci pewność i to tego samego dnia.

dla mnie testy negatywne, a objawy typowo przed okresem

Zrób betę, ja jestem w podobnej sytuacji, pierwszy cykl po odstawieniu tabletek, okres dostałam 16.06 i 6 dni przed kolejnym już miałam bladą kreskę na teście, a w dzień spodziewanego bardzo wyraźną, więc nawet jakbyś miała dłuższe cykle to byłoby raczej mocniej widać na teście.

Hej Kochane :) Wiem, ze nikt mi nie powie czy jestem w ciąży czy tez nie, ale mega się stresuję i muszę się komuś wygadać 🙈😀 Otóż, ostatni okres zaczął mi się 10 lipca , współżyłam bez zabezpieczenia 21 oraz 23 (stosunek przerywany) z czego 23 zrobiliśmy to 2 razy, jeden po drugim. 🙈 Trochę Nas poniosło bo żadne z nas nawet się nie wytarło tylko, ze tak powiem jechaliśmy dalej😀 W poniedziałek 24 miałam ból prawego jajnika praktycznie cały dzień, zazwyczaj go odczuwam przy owulacji. Cykle mam różnie zazwyczaj między 28-30 dni.
4 dzień o tym myśle czy może coś z tego być 🤭

Hej Kochane :) Wiem, ze nikt mi nie powie czy jestem w ciąży czy tez nie, ale mega się stresuję i muszę się komuś wygadać 🙈😀 Otóż, ostatni okres zaczął mi się 10 lipca , współżyłam bez zabezpieczenia 21 oraz 23 (stosunek przerywany) z czego 23 zrobiliśmy to 2 razy, jeden po drugim. 🙈 Trochę Nas poniosło bo żadne z nas nawet się nie wytarło tylko, ze tak powiem jechaliśmy dalej😀 W poniedziałek 24 miałam ból prawego jajnika praktycznie cały dzień, zazwyczaj go odczuwam przy owulacji. Cykle mam różnie zazwyczaj między 28-30 dni.
4 dzień o tym myśle czy może coś z tego być 🤭
za szybko żeby cokolwiek powiedzieć, czekaj do miesiączki jak nie przyjdzie to zrobić test

Hej dziewczyny. Od jakiegoś czasu staramy się z partnerem i dzidziusia. Biorę pregna care start od miesiąca. Cykle mam w miarę regularne. Ostatnia miesiączka była 9.07.23 r owulację miałam 25.07 kochaliśmy się co drugi dzień dni płodnych teraz w sierpniu powinnam dostać okres 5.08 nie dostałam w poniedziałek wieczorem były jakieś plamki we wtorek plamienie i lekki ból brzucha jak przy okresie środa plamienie że śluzem i wieczorem już koniec dziś już nic zrobiłam test ale wyszedł negatywny może któraś z was miała podobnie

reklama
Hej dziewczyny. Od jakiegoś czasu staramy się z partnerem i dzidziusia. Biorę pregna care start od miesiąca. Cykle mam w miarę regularne. Ostatnia miesiączka była 9.07.23 r owulację miałam 25.07 kochaliśmy się co drugi dzień dni płodnych teraz w sierpniu powinnam dostać okres 5.08 nie dostałam w poniedziałek wieczorem były jakieś plamki we wtorek plamienie i lekki ból brzucha jak przy okresie środa plamienie że śluzem i wieczorem już koniec dziś już nic zrobiłam test ale wyszedł negatywny może któraś z was miała podobnie
Niestety najprawdopodobniej nie tym razem.

Do góry