reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

ja byłam w 5t5d i już było widać fasolkę.... w 5 tak liczyłam chyba od OM....
nnie pamiętam dokładnie a w 6t6d już biło serduszko....
tak musiało to tak być bo datę bicia serduszka pamiętam dokładnie a fasolkę widzxiałam tydzień wcześniej....:tak: więc 5t5d

reklama
Ale w laborantka powiedziala ze wszystko jest dobrze co do poprzedniego wyniku.a do lekarza nie dzwonilam bo plamienia ustapily wiec po co pojade.Wczoraj wieczorem wypilam sobie jogurcik i za do pol godziny go zwymiotywalam.

dobry jest wynik beta a nie powie ci co się dzieje w środku ...zrobisz jak uważasz ja przy krwawieniu po 5 minutach była bym w szpitalu :sorry2:

ale ja jej nic nie mowilam o plamieniach ale po co mam isc do lekarza jak ustaly biore duphaston i nospe juz tydzien.

czesc kofane:-)
sluchajta miłe moje mdłości juz mam mniejsze:cool2:
z rana mam ,ale male,a wieczorem juz prawie wcale:-)
brzuszek juz praktycznie nie boli...czasem jakos tak troszeczke,ale nie martwie sie tym....pono tak ma byc....kazda ciąza inna...2 dzieci mam ,ale teraz jest inaczej niz poprzednio......6 czerwca mam wizyte i usg ipowiem wam szczeze ,ze kusi mnie zeby skoczyc juz teraz w piatek na usg....chcialabym zobaczyc czy wszystko ok,oststnio była fasolka <pecherzyk>na usg,a ja tak bardzo bym chciala serduszko posluchac.....i uslyszec ze wszystko ok:happy2:

magnolik ja na poczatku ciąży mialam bole bardzo silne : plecy na dole jakby ktoś jej skopał, piersi jak kamienie ciężkie i obolałe od jajeczkowania, a macica masakra jakie skurcze miałam leżałam zwinięta w kłębek i płakałam wiec brałam nospe, a ogolnie zawsze na miesiaczke nie mialam jakos specjalnie bóli wiec to mnie zastanowiło i zrobiłam test, a po 6 tyg ciazy przestało mnie wszytko boleć tylko mdłosci pozostały. Ciebie jak mocno boli to weź nospe i lez odpoczywaj nie dzwigaj zeby plecow nie obciazac i dbaj o siebie :-)

nie wiem w ktorym tyg ciąży jesteś, ale w mojej w 6 tyg widac było malenki pecherzyk, a serduszko dopiero pod koniec 9 tyg .wszystko zalezy od tego kiedy doszło do zapłodnienia i zagnieżdzenia zarodka a z tego co wiem to zarodek moze sie zagniezdzac nawet 10dni, no i od tego jakiej jakosci sprzet ma lekarz i jak jest doswiadczony. co do bolu jajnika to ja tez mialam okropne bole prawego i sie zastanawialam dlaczego boli prawy skoro z lewego było jajeczkowanie (potwierdzone usg) i tez sie martwiłam ze moze moje malenstwo nie trafiło do macicy, ale na szczesci okazało się ze jest wszystko dobrze. Trzymaj się kobitko na pewno wszystko będzie dobrze i u Ciebie:-):-):-)

czesc kofane:-)
sluchajta miłe moje mdłości juz mam mniejsze:cool2:
z rana mam ,ale male,a wieczorem juz prawie wcale:-)
brzuszek juz praktycznie nie boli...czasem jakos tak troszeczke,ale nie martwie sie tym....pono tak ma byc....kazda ciąza inna...2 dzieci mam ,ale teraz jest inaczej niz poprzednio......6 czerwca mam wizyte i usg ipowiem wam szczeze ,ze kusi mnie zeby skoczyc juz teraz w piatek na usg....chcialabym zobaczyc czy wszystko ok,oststnio była fasolka <pecherzyk>na usg,a ja tak bardzo bym chciala serduszko posluchac.....i uslyszec ze wszystko ok:happy2:

to super ze juz lepiej sie czujesz :) niech się tam fasoleczka rozwija i życze Ci tego byś jak najpredzej usłyszała serduszko dzidzi :):):) buziaczki :*

magnolik tak mi się własnie przypomniało że moj lekarz mi wspominał ze ciężarne nie muszą mieć zadnego ubezpieczenia i bez łaski muszą taką kobitkę przyjąc i zbadać więc nie rozumiem dlaczego Ciebie odesłali z kwitkiem :wściekła/y: ja przez 2 lata chodzilam do przychodni do ginekologa i nigdy ode mnie nie chciał ksiązeczki. Teraz byłam na wizycie w poradni K w szpitalu i tez nikt nie chciał dowodu ubezpieczenia. Jak znajdę w internecie artykuł o tym to Ci podeślę link :-)

Dzien doberek wszystkim:-)
ale dzis pogoda w trojmiescie......leje caly czas,a juz tak cieplutko bylo.....
mam zabrala dzieci do jutra,moja polowa w pracy a ja niebardzo wiem co ze soba zrobic...haha
chyba dzis sobie spa domowe zrobie...kapiel dluga.....maseczka...itd:-)
rano dzidzia dala znac o sobie....zemdlilo mnie jak cholipcia,ale juz mija:rofl2:
buziolki dla wszystkich kofanych kobitek:-)
xXxIzuLQaxXx milego dzionka;-] buziaczki....;-]]]

reklama
darmową opieke otrzymują dzieci do lat 18, kobiety w ciąży oraz podczas połogu i kombatanci wojenni. Jeśli następnym razem ktoś nie będzie chciał Cię przyjąć to poproś ładnie o zaświadczenie że leparz i pielęgniarki nie widzą potrzebu zrobienia Ci badań i sprawdzenia twojego oraz dziecka stanu zdrowia. Jeśli spytają na co to powiedz ze do sądu potrzebujesz na wypadek gdyby Ci lub dziecku się coś stało. Powinni cię przyjąć. Czasem z nimi trzeba ostro. Takie życie ciężarnej. powodzenia

Do góry