reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Witam wszystkie przyszłe mamusie i starające się :-)
Jakiś czas temu (około miesiąca) byłam już tutaj na forum, robiłam też w tym czasie test, był negatywny :-( okres dostałam w 38 dniu cyklu ( trochę dziwne) okres trwał 2 dni i nie był silny. Aktualnie jestem w 29 dc całą siła woli potstrzymuję się od zrobienia testu co jest bardzo trudną sprawą. Dodam tylko, że i miesiąc temu jak i teraz w ogóle nie bolą mnie piersi ( co jest dziwną sprawą, bo zawsze przed okresem nie mogłam się ich dotknąć) mam straszne zmiany nastroju ( potrafię w ciągu 15 min kilka razy histerycznie się śmiać po czym płacze nie wiadomo dlaczego) no i strasznie męczy mnie zgaga i senność. Dzisiaj natomiast zobaczyłam niewielkie ilości brązowej substancji na wkładce ( sorki za szczegóły)...ale to póki co nie @....
Ech tylko teraz pytanie czy to moja psychika doszukuje się objawów czy to fakt zapowiedź fasolinki :-D Cóż pożyjemy zobaczymy.
Przesyłam pozdrowienia dla wszystkich :-)

reklama
badz cierpliwa moze to byc psychitka ja wlasnie tez tak mialam teraz myslalam ze to fasolka objawy mialam bolaly mnie piersi delikatnie (nigdy przed@ nie bola)bylam senna bol podbrzusza itp @ spozniala sie 5dni chcialam zrobic test ale nie zrobilam naszczescie bo dzis przyszla niestety:| takze poczekaj kilka dni i wtedy zrob test zycze fasolki:)

Hej dziewczyny, jestem nowa na bb. Mam problem, bardzo chciałabym zajść w ciążę, tzn może już w niej jestem. Pierwszy dzień cyklu maiłam 1 maja, kochaliśmy się z mężem 12 maja, a 29 mam dostać @. od tygodnia jestem bardzo senna, a od trzech dni odczuwam ból w dolnej części brzucha i kucie w prawym jajniku, czy to może oznaczać ciążę? Dodam, że dzisiaj rano zrobiłam test ciążowy i wyszedł negatywnie, ale nie wiem czy to jeszcze nie jest za wcześnie? Co sądzicie? Czy wogóle tego 12maja mogło dojść do zafasolkowania jeśli owulację miałam 14maja? Proszę o odpowiedź

karolcia, jest za wcześnie, żeby cokolwiek stwierdzić. Test może Ci wyjść negatywnie nawet w dniu spodziewanej miesiączki. Mi tak wyszedł.
Jeżeli miałaś owulację 14 a kochaliście się 12 to istnieje prawdopodobieństwo, ze się udało. Plemniki żyją kilkadziesiąt godzin więc mogły sobie poczekać na owulację :-)

Witam wszystkie przyszłe mamusie i starające się :-)
Jakiś czas temu (około miesiąca) byłam już tutaj na forum, robiłam też w tym czasie test, był negatywny :-( okres dostałam w 38 dniu cyklu ( trochę dziwne) okres trwał 2 dni i nie był silny. Aktualnie jestem w 29 dc całą siła woli potstrzymuję się od zrobienia testu co jest bardzo trudną sprawą. Dodam tylko, że i miesiąc temu jak i teraz w ogóle nie bolą mnie piersi ( co jest dziwną sprawą, bo zawsze przed okresem nie mogłam się ich dotknąć) mam straszne zmiany nastroju ( potrafię w ciągu 15 min kilka razy histerycznie się śmiać po czym płacze nie wiadomo dlaczego) no i strasznie męczy mnie zgaga i senność. Dzisiaj natomiast zobaczyłam niewielkie ilości brązowej substancji na wkładce ( sorki za szczegóły)...ale to póki co nie @....
Ech tylko teraz pytanie czy to moja psychika doszukuje się objawów czy to fakt zapowiedź fasolinki :-D Cóż pożyjemy zobaczymy.
Przesyłam pozdrowienia dla wszystkich :-)
Jestem myślami z Tobą. Mam tak samo.
Dziś rano zrobiłam test i niestety wyszedł negatywny. Ale @ dalej nie mam, więc jeszcze poczekam i zrobię jeszcze jeden.

Witajcie dziewczyny.

Od miesiaca śledze to forum. Jestem na etapie starań o maluszka ale nie jest to na zaraz teraz.
Przyznać muszę, że dziesiąc lat temu poronilam w 8tc.
Czytam wasze opinie na temat ciazy i sampopoczucia w pierwszych tygodniach po zafasolkowaniu.
U mnie przed każda menstruacja czuje sie inaczej.
Nie ma chyba tak naprawde identycznych objawów.
Przeciez każda z nas jest inna.
Nie mozemy opisac takich samych objawow...a porównywanie tez nie ma sansu.
Ja osobiście tez czekam na dwie kreseczki i wsłu****e sie w w swoje ciało... nawet czasami mi sie wydaje że czuje ruchy dziecka:szok:.
Musimy czekać dzielnie i walczyć w środu cyklu...a przyjdzie czas że bedziemy czuć szczęście pod sercem.
Trzyma kciuki za każde dwie kreseczki i gratuluje wszystkim ciężarówkom.

Ja zrobiłam test przed chwilką i niestety jedna wyraźna krecha ale tak jak u Ciebie @ dalej ni widu więc nadzieję ciągle mam- daję jeszcze parę dni i robię powtórke tym razem z rana. Daj znać jak zrobisz kolejny pozdrowienia :-)

OK, Czeczita:-)
Zakupiłam sobie czulsze testy, bo miałam takie paskowe, ale były dla mnie podejrzane(z allegro)

reklama
Do góry