reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy ten test jest pozytywny

Dzisiaj mój 25 DC, wyszedł mi taki test, wydaje mi się że jest pozytywny ale od rana mam plamienie z krwią, co to może być?
IMG20220210210453.jpg

reklama
Lekarz powiedział mi że to plamienie implantacyjne, beta wyszła mi dzisiaj 55. Przeszłam już jedna ciążę biochemiczna, obawiam się że tym razem będzie tak samo. Mam dopiero 25 lat i nie rozumiem w czym może być problem, a mam wrażenie że lekarze traktują mnie jak wariatkę, bo za wcześnie robię testy. Czy po dwóch ciążach biochemicznych warto zrobić jakieś badania, proszę o jakieś wskazówki w czym może być problem

reklama
Od kiedy najpierw wytwarzana jest beta, a dopiero później plamienie implantacyjne? Jeżeli lekarz mówi takie rzeczy, to ja bym zmieniła lekarza
Dokładnie, jeśli test wyszedł Ci pozytywny to na pewno nie jest plamienie implantacyjne. Kiedy ja wykonałam pierwszy test był wtorek rano, wyszedł negatywny, popołudniu dostałam delikatnego plamienia, tego nawet nie można było nazwać krwią. Następnego dnia było czysto, a kolejnego znowu takie lekko różowe plamienie. Już wiedziałam wtedy, że coś jest nie tak, bo w tym czasie powinnam mieć okres. Następny test wykonałam w sobotę i ten wyszedł dopiero pozytywny. Plamienia już wtedy nie było.

Do góry