reklama
Wydaje mi się, że na połówkowym już mógłby bardziej to wybadać.A podaję się długość kości nosa ?? Chyba nie ,bo na początku to jest tylko zwpnienie ,ja sobie nie przypominam żeby dlugosc mi podawał, tylko sprawdzał czy jest zwapnione
asia.joanna
Fanka BB :)
Za niedługo rodze, badało mnie w sumie 5 lekarzy na różnych etapach ciąży i nigdy nie słyszałam o pomiarze długości nosa.
Rozumiem.Czyli jak W opisie jest napisane ,że zachowana ciągłość górnej wargi,widoczne 2 otwory nosowe zewnętrzne i,że profil twarzy prawidłowy to wszystko jest ok i raczej nic złego się nie dzieje i dzidziuś jest zdrowy?Za niedługo rodze, badało mnie w sumie 5 lekarzy na różnych etapach ciąży i nigdy nie słyszałam o pomiarze długości nosa.
Passtelova
To tylko jeden z kilku parametrów, które bada się na połówkowych. To o czym piszesz mówi tylko o tym, że dziecko nie ma rozszczepu podniebienia i wargi. Tyle.Rozumiem.Czyli jak W opisie jest napisane ,że zachowana ciągłość górnej wargi,widoczne 2 otwory nosowe zewnętrzne i,że profil twarzy prawidłowy to wszystko jest ok i raczej nic złego się nie dzieje i dzidziuś jest zdrowy?
Kość nosową bardziej sprawdza się przy pierwszych prenatalnych.
asia.joanna
Jak najbardziej, nie doszukuj się skoro lekarz mówi, że jest dobrze to tak jest. A jak mu nie ufasz to zrób usg u kogoś innegoRozumiem.Czyli jak W opisie jest napisane ,że zachowana ciągłość górnej wargi,widoczne 2 otwory nosowe zewnętrzne i,że profil twarzy prawidłowy to wszystko jest ok i raczej nic złego się nie dzieje i dzidziuś jest zdrowy?
Właśnie to był już ten ktoś inny haha.poprzedni powiedział w 16tc że będzi dziewczynka.ten zaś miał lepszy sprzęt był bardziej profesjonalny ,ale badanie trwało o wiele krócej niż u tamtego lekarza i tak bardzo bardzo szczegółowo wszystkiego nie pokazał tylko" to co trzeba" i siusiaka bo chciałam znać płeć na 100%Jak najbardziej, nie doszukuj się skoro lekarz mówi, że jest dobrze to tak jest. A jak mu nie ufasz to zrób usg u kogoś innego
asia.joanna
Jakby coś było nie tak to na pewno lekarz by Cię o tym poinformował No to gratuluję synkaWłaśnie to był już ten ktoś inny haha.poprzedni powiedział w 16tc że będzi dziewczynka.ten zaś miał lepszy sprzęt był bardziej profesjonalny ,ale badanie trwało o wiele krócej niż u tamtego lekarza i tak bardzo bardzo szczegółowo wszystkiego nie pokazał tylko" to co trzeba" i siusiaka bo chciałam znać płeć na 100%
reklama
Starlights
Niektórzy lekarze na badaniach połówkowych mierzą długość kości nosowej (nie mylić z długością nosa ), a niektórzy nie - generalnie gdyby coś było nie tak, to poinformowałby Cię prawdopodobnie, że kość jest niewidoczna lub hypoplastyczna, także nie przejmuj się Na pewno również obecność tej kości miałaś sprawdzaną na pierwszych badaniach prenatalnych.