reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

witam i ja
mam chwilkę to zaglądam, doprowadziłam dom do porządku, Mikołąj śpi to troszkę czasu dla siebie znalałam, obiadku nie muszę gotoać bo mi ostało mięska z iedzieli to odgrzeję i będzie ok:tak::tak::tak::tak::tak:

karlita nudności minął, ja nie mogłam na słodycze patrzeć:-D:-D:-D, a torcikiem lodowym rzypomniałaś mi że mam lody w zamrażarce:-D:-D:-D, bedzie pyszny deserek:tak::tak::tak:

aqada oby po szczepianiu było wszystko dobrze:tak::tak::tak:

talia nie zazdroszczę wizyty u dentysty:no::no::no:, a babcia napewno sobie poradzi z małą a wy się wybawicie na weselichu:tak::tak::tak:

anet super że już w domku i że wszystko po operacji ok, uważaj teraz na siebie:tak::tak::tak:

marz i jak minął dzień w pracy?????

misia dlaczego będziecie małej robić testy???? kurcze ja to się ciesze że Mikołajowi nic do tej pory nie było:tak::tak::tak:
narobiłyście smaka truskawkami:dry::dry::dry::dry:ja to chyba spróbuję podjeść kilka i zobaczę czy młody zareaguje:dry::dry::dry:

a dla wszystkich dzieciaczków duuużo radości i uśmiechów z okazji ich święta

reklama
mandziula wiem wiem muszę poczekać do końca 3 miesiąca bo z Gabi tak miałam z pierwszymi dniami 4 miesiąca nudności minęły :)

teraz zaczynam też wojowanie z pastą do zębów ....

madzienka Marzence chodzilo o to, ze nie ozna trzymac rąk w górze:tak: tez mialam problem z rozszyfrowaniem:-D:-D

Bylysmy z Botaniku, super impreza, malo luszi tak akurat jak dla mnie:tak::tak: Byl wielki dmuchany zamek ze slizgawka, Julka sobie poskakala i poslizgala i ja tez zjechalam raz :tak: fajnie:-D:-D Dostalysmy mase gratisow: baloniki, dlugopisy w drewnie, kredki, odblaskowe misie, banki mydlane. Mozna bylo pomalowac sobie twarz, rysowac czy malowac na kartonie, zrobic wylepianki z ryzu kaszy itp. Byla tez mala awaria, nie bylo pradu i zamek opadl, ale do tego czasu Julka juz sie wyskakala. Mialo byc do 14 ale widziala, ze pozniej tez impreza trwala. A i byly jeszcze paczki ciastka i napoje:tak::tak: fotki z tel niestety:zawstydzona/y:

karlita jaka fajna panieneczka z czerwonymi kolczykami :):) zdecydowanie czerwien to jej kolor :)
mandziula slicznie Mikolajek wygladal :)

Ostatnia edycja:
Witam :-):-):-)
U mnie od rana załamka, Maja obudziła się z płaczem że ją ucho boli więc biegiem razem do pediatry po skierowanie do laryngologa i w razie czego poprosiłam o przepisanie jakiegoś antybiotyku gdyby jednak laryngolog nie chciał nas przyjąć dzisiaj a potem biegiem do laryngolog prosić żeby nas przyjęła a potem czekanie prawie do godz.14 bo przecież nie byłyśmy zapisane na konkretną godzinę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Na szczęście nas przyjęła, ucho zbadała i dała antybiotyk a po niedzieli na kontrolę, jestem załamana bo przecież w następną niedzielę wyjeżdżam a nie chcę zostawiać chorego dziecka, zwłaszcza że przecież koło 2 m-cy temu dopiero co z tego ucha się wyleczyła :-:)-:)-(
A teraz z dobrych wiadomości to w przychodni spotkałyśmy Fornetkę z syniem - oj jakiego fajnego ma bobaska i ona też super po porodzie wygląda. Chyba troszkę nas oszukiwała że jest w dołku ;-);-):tak::tak:

Witam się ponownie,
Nela znów padła więc mam chwilkę ;-)

Byliśmy na dworze bo chyba w domu bym nie wytrzymała z moimi wrzaskunami - na dworze Nela przynajmniej w rowerku pojeździła a Julo poszalał na hulajnodze i się trochę zmęczył :tak:

Miałam wam tyle odpisać... a już nie pamiętam prawie nic :no::wściekła/y:

Anaconda zdrówka dla Mai... oby tym razem dobrze wyleczyło jej się to ucho... wspołczuję jej bo wiem jak ucho potrafi boleć :shocked2::-(

Karlita ja rodziłam na Jaczewskiego, lekarz u mnie nic nie mówił - dopiero przed porodem ja zaczęłam ten temat - i powiedział mi tak: "jak się pani uprze to może pani rodzić sn ale ja bym się nie upierał" :-D więc i ja się nie upierałam... i miałam cc - tylko że drugim razem u mnie było trochę skomplikowane bo ja nie miałam żadnej @ po porodzie bo karmiłam Jula i jak zaszłam to od razu to wyczułam i zrobiłam bete która potwierdziła początek ciąży ale termin miałam strasznie niedokładny.... tak mi wyliczali że nie wiadomo było kiedy będę rodzić. Ale urodziłam i mała jest zdrowa i to najważniejsze nie? ;-):-)

sienio super ten zamek! Fajnie że impreza się udała!

anet zdrówka życzę i szybkiego dojścia do formy!!!!

Marzenka i jak po pierwszym dniu? Strasznie było? dłużył się czas czy zagonili cię do pracy? ;-)

Talia oby u dentysty było szybko i bezboleśnie!

Karlita a ty sama robisz ten torcik lodowy? Mniam ale mi smaka narobiłaś... :tak::-)
I wszystkiego naj naj dla Twojego Męża!!!!!

aqada zaciskam kciuki za spokój poszczepienny! :-D

Misia moja siostra robiła testy jej synkowi ale nie wiem dokładniej nic - jak chcesz to mogę dopytać jej jutro...

Madzieńka jak Juleczka? przyjęła was pediatra? co mówiła?

Kurcze ale mi głowa pęka... i jakaś nerwowa dziś jestem :wściekła/y: sama nie wiem co się ze mną dzieje :eek: i jak wytrzymują ze mną dzieciaki i mąż haha :zawstydzona/y:

Sienio fajnie że imprezka udana....

Anaconda niedobrze że znowu ucho dało znac o sobie:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:zdróweczka dla Mai

My bylismy u pediatry potwierdziła diagnozę wczorajszą...Jula ma już mniejszy katar...na szczęscie:tak::tak::tak:

Po drodze wstąpiliśmy do Gali ta impreza to jakaś wielka masakra:szok::szok::szok::szok::szok: a jakbyście zobaczyły co się działo w Bugi...Jula oczywiście ciągnęła nas do Bugi :-D:-D:-D:-D ale nie przekonała nas

Karlita ja rodziłam na Jaczewskiego, lekarz u mnie nic nie mówił - dopiero przed porodem ja zaczęłam ten temat - i powiedział mi tak: "jak się pani uprze to może pani rodzić sn ale ja bym się nie upierał" :-D więc i ja się nie upierałam... i miałam cc - tylko że drugim razem u mnie było trochę skomplikowane bo ja nie miałam żadnej @ po porodzie bo karmiłam Jula i jak zaszłam to od razu to wyczułam i zrobiłam bete która potwierdziła początek ciąży ale termin miałam strasznie niedokładny.... tak mi wyliczali że nie wiadomo było kiedy będę rodzić. Ale urodziłam i mała jest zdrowa i to najważniejsze nie? ;-):-)

jasne że tak :)

no ja @ dostałam już po 4 miesiącach od porodu :) mimo że Gabi cały czas na piersi była

tylko ze z okresu wynika ze mam 8 tydzień (patrz suwaczek) a wg usg co miałam to było 2 tygodnie do tyłu :sorry2:

ale fasolka jeszcze mała więc zobaczymy ;)

co do cc to chyba bym się ucieszyła jakbym miała drugą cc ;)

cześć laseczki
wszystko mi skasowało ch..ra.
Widzę ze Anaconda mnie wyprzedziła, bo miałyśmy włąsnie spotkanie w przychodni, Anaconda wiesz jak to jest jak masz wyjść do ludzi to trochę sie musisz otrząsnąć, i jeszcze wczoraj mój M troche postawił mnie do pionu bo ja jestem cholerna panikara a on trzeżwo stoi na ziemi wiec mi zrobił "pranie mózgu" i chyba tego mi było potrzeba ale jak dziecko płacze i człowiek nie wie co mu jest i nic nie pomaga to nawet najwiekszy twardziel by sie poddała a co ma powiedzieć matka.
Mam nadzieje ze Maji szybko prejdzie to zapalenie ucha bidulka mała tak ja to meczy często.
Anet szybkiego powrotu do zdrowia i nie próbuj nawet cos robić tylko odpoczywaj a dla Gosi brawa za sprzątanie,
Maltanka to Hubercik miała pewnie niezła zabawę brawa za pomysłowość małego.
Madziula Mikołajek przezentował się jak mały przystojniak,
Mataka współczuje wydatków oby aż tak bardzo nie uszczupliłu rodzinnego budżetu, i korzystaj z tego ze M chce zabrać Cie na zakupy czasami trzeba się odstresować.
Karlita Gabi wygląda rewelacyjnie w tych czeresienkach rzeczywiście czerwień to jej kolor, a Ty się nie zadręczaj tylko odpoczywaj i wszystko będzie ok.
Marz jak tam pierwszy dzień w pracy mam nadzieje ze nie było bardzo stresowo i jak Mateuszek sobie poradził bez mamy.
Aqada mam nadzieje ze po szczepieniu będzie ok, nasz czeka dopiero za 4 tygodnie.
Madzieńka mam nadzieje ze Julci szybko przejdzie to choróbsko.
Mały śpi już 4 godziny z mała przerwa na cysia i jestem w szoku i zastanawiam się czy to nie przez ten krótki spacer, ale mam czas aby trochę dom ogarnąć i zacząć pakowanie bo jutro jadę do mamy na jakieś 4 tygodnie. Szkoda bo nie będę z wami na pożegnalnym piwku a mam taka ochotę ze szok. Mam nadzieje ez to nadrobię jak wrócę.
Senio musiało być super a Julcia sie wyszalała to fajnie ze sie udała zabawa to najważniejsze.
Misia ja też nie jem mleka bo ja mam alergie na mleko i u mnie w rodzinie moja siostra i mama sa uczulone na mleko wiec rozumiem Cie co czujesz teraz bo dieta bez mleka jest tak bardzo skromna ze szok ale jest sie w stanie człowiek przyzwyczaić. Mi brakuje najbardziej sera białego i żółtego i jogurtów ale zastąpiłam mleko mlekiem kozim do kawy i wiem ze można jest to mleko bebilon co jest dla dzieci z alergia wiec możesz tego spróbować

Ostatnia edycja:
Witam, ja mam dzisiaj lenia!!!!!!!!!! Musze poodkurzac mieszkanie, umyć podlogi i w ogole jakos ogarnac dom(jutro mama jest z Maksem i nie chce zeby zabierala sie za porzadki-bo ona tak potrafi). Wypiłam sobie lampke wina i jakis sen mnie zmorzyl:-( Na wycieczce z dzieciakami nie bylismy bo pogoda znowu do kitu- zoo przelozone. dla chlopakow brejdaka kupila w PEPCO bramke halowa- postawimy u rodzicow i moze Maks tez bedzie sie bawil i trafiał gole!:-) Ja tez zrobilam sobie przezent-kupilam sobie rybaczki w leclerku.:-)

anaconda zdrówka dla Majeczki!!!
sienio super że DD sie udał-spoko zamek!:-)
Madzienka to było do przewidzenia, ogloszenie o tej imprezie bylo tez u mnie w pracy wiec pewnie w wiekszosci przedszkolach i ze wzgledu na gpdzine sporo ludzi moglo pojsc.
karlita mniam torcik lodowy mniam mniam!!!!!!!!:-):-):-)

A kiedy to piwko???(nie doczytalam wczesniej) i czemu pozegnalne??:confused::confused::confused:

Ostatnia edycja:
reklama
melduję się popołudniowo z małym ssakiem na ręce:-D:-Djuż po spacerku, obiadku a zmywanie się robi;-);-)więc czas na BB:tak::tak::tak:

misia a po co chcesz te testy robić? pediatra wam kazała?:eek:
mataka to kożystaj jak mąż chce Cię zabrać na zakupy, a małej to może ząbki dokuczają i dlatego taka niespokojna:confused:... mataka sorki że zapytam ale wy płacice teściowej za mieszkanie:eek:
talia to szykuje się imprezka:-)

ogarnęłam trochę mieszkanie, H śpi to mam czas dla siebie

a o finansach nic nie powiem, bo aby się zdenerwuje...

Pediatra nic nie mówiła o testach:no::no::no:powiedziała tylko, że to alergia pokarmowa i na początek spróbować odstawić mleko, bo ono najczęściej uczula, a jak nie próbować coś innego......więc to strzelanie w ciemno i myślałam, że dzięki testom będziemy mieć jasność co jest przyczyną uczulenia:sorry2:

anet dużo zdrówka :) dobrze ze jesteś już w domu

maltanka chyba dzisiaj zrobię Twój obiad ... jakoś tak mnie korci hehehhe :)

co do testów nie wiem .... moja koleżanka robiła test dziecku na bicomie ... bez krwawej scenerii ale jej młody miał 6 miesięcy :) musiałabym babci podpytać od jakiego wieku można zrobić testy dla maluszka :) jeśli byłabyś zainteresowana :)

dziewczynki ja się nie zadręczam ;) i nie panikuje ale wiecie jak to jest ;) hehhe
na razie czuje się dobrze walczę z całodobowymi nudnościami nie mogę patrzeć na mięso ....

jutro mąż ma urodziny ale z racji tego że ma też służbową imprezę to dzisiaj chce mu zrobić torcik lodowy :) i muszę dom ogarnąć bo Gabi dzisiaj powyciągała wszystko z szafek!!

STO LAT dla małżonka:tak::tak:
oj, te całodobowe nudności potrafią wykończyć:wściekła/y::wściekła/y:oby szybko Ci przeszły:tak::tak:
jakbyś mogła podpytać babci byłabym bardzo wdzięczna:tak::tak::tak:wiem, że na skórne byłoby ciężko, bo takiego malucha trudno utrzymać:sorry2:

madzienka Marzence chodzilo o to, ze nie ozna trzymac rąk w górze:tak: tez mialam problem z rozszyfrowaniem:-D:-D

Bylysmy z Botaniku, super impreza, malo luszi tak akurat jak dla mnie:tak::tak: Byl wielki dmuchany zamek ze slizgawka, Julka sobie poskakala i poslizgala i ja tez zjechalam raz :tak: fajnie:-D:-D Dostalysmy mase gratisow: baloniki, dlugopisy w drewnie, kredki, odblaskowe misie, banki mydlane. Mozna bylo pomalowac sobie twarz, rysowac czy malowac na kartonie, zrobic wylepianki z ryzu kaszy itp. Byla tez mala awaria, nie bylo pradu i zamek opadl, ale do tego czasu Julka juz sie wyskakala. Mialo byc do 14 ale widziala, ze pozniej tez impreza trwala. A i byly jeszcze paczki ciastka i napoje:tak::tak: fotki z tel niestety:zawstydzona/y:

karlita jaka fajna panieneczka z czerwonymi kolczykami :):) zdecydowanie czerwien to jej kolor :)
mandziula slicznie Mikolajek wygladal :)

Ale fajnie, że tak się Wam udał DD:tak::tak::tak:

Witam :-):-):-)
U mnie od rana załamka, Maja obudziła się z płaczem że ją ucho boli więc biegiem razem do pediatry po skierowanie do laryngologa i w razie czego poprosiłam o przepisanie jakiegoś antybiotyku gdyby jednak laryngolog nie chciał nas przyjąć dzisiaj a potem biegiem do laryngolog prosić żeby nas przyjęła a potem czekanie prawie do godz.14 bo przecież nie byłyśmy zapisane na konkretną godzinę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Na szczęście nas przyjęła, ucho zbadała i dała antybiotyk a po niedzieli na kontrolę, jestem załamana bo przecież w następną niedzielę wyjeżdżam a nie chcę zostawiać chorego dziecka, zwłaszcza że przecież koło 2 m-cy temu dopiero co z tego ucha się wyleczyła :-:)-:)-(
A teraz z dobrych wiadomości to w przychodni spotkałyśmy Fornetkę z syniem - oj jakiego fajnego ma bobaska i ona też super po porodzie wygląda. Chyba troszkę nas oszukiwała że jest w dołku ;-);-):tak::tak:

oj, biedna Majeczka:-:)-:)-(oby jej szybko przeszło:tak::tak::tak::tak:

Witam się ponownie,
Nela znów padła więc mam chwilkę ;-)

Byliśmy na dworze bo chyba w domu bym nie wytrzymała z moimi wrzaskunami - na dworze Nela przynajmniej w rowerku pojeździła a Julo poszalał na hulajnodze i się trochę zmęczył :tak:

Miałam wam tyle odpisać... a już nie pamiętam prawie nic :no::wściekła/y:

Anaconda zdrówka dla Mai... oby tym razem dobrze wyleczyło jej się to ucho... wspołczuję jej bo wiem jak ucho potrafi boleć :shocked2::-(

sienio super ten zamek! Fajnie że impreza się udała!

anet zdrówka życzę i szybkiego dojścia do formy!!!!

Marzenka i jak po pierwszym dniu? Strasznie było? dłużył się czas czy zagonili cię do pracy? ;-)

Talia oby u dentysty było szybko i bezboleśnie!

Karlita a ty sama robisz ten torcik lodowy? Mniam ale mi smaka narobiłaś... :tak::-)
I wszystkiego naj naj dla Twojego Męża!!!!!

aqada zaciskam kciuki za spokój poszczepienny! :-D

Misia moja siostra robiła testy jej synkowi ale nie wiem dokładniej nic - jak chcesz to mogę dopytać jej jutro...

Madzieńka jak Juleczka? przyjęła was pediatra? co mówiła?

Kurcze ale mi głowa pęka... i jakaś nerwowa dziś jestem :wściekła/y: sama nie wiem co się ze mną dzieje :eek: i jak wytrzymują ze mną dzieciaki i mąż haha :zawstydzona/y:

Byłabym wdzięczna za wszystkie informacje:tak::tak::tak:

cześć laseczki
wszystko mi skasowało ch..ra.
Widzę ze Anaconda mnie wyprzedziła, bo miałyśmy włąsnie spotkanie w przychodni, Anaconda wiesz jak to jest jak masz wyjść do ludzi to trochę sie musisz otrząsnąć, i jeszcze wczoraj mój M troche postawił mnie do pionu bo ja jestem cholerna panikara a on trzeżwo stoi na ziemi wiec mi zrobił "pranie mózgu" i chyba tego mi było potrzeba ale jak dziecko płacze i człowiek nie wie co mu jest i nic nie pomaga to nawet najwiekszy twardziel by sie poddała a co ma powiedzieć matka.
Mam nadzieje ze Maji szybko prejdzie to zapalenie ucha bidulka mała tak ja to meczy często.
Anet szybkiego powrotu do zdrowia i nie próbuj nawet cos robić tylko odpoczywaj a dla Gosi brawa za sprzątanie,
Maltanka to Hubercik miała pewnie niezła zabawę brawa za pomysłowość małego.
Madziula Mikołajek przezentował się jak mały przystojniak,
Mataka współczuje wydatków oby aż tak bardzo nie uszczupliłu rodzinnego budżetu, i korzystaj z tego ze M chce zabrać Cie na zakupy czasami trzeba się odstresować.
Karlita Gabi wygląda rewelacyjnie w tych czeresienkach rzeczywiście czerwień to jej kolor, a Ty się nie zadręczaj tylko odpoczywaj i wszystko będzie ok.
Marz jak tam pierwszy dzień w pracy mam nadzieje ze nie było bardzo stresowo i jak Mateuszek sobie poradził bez mamy.
Aqada mam nadzieje ze po szczepieniu będzie ok, nasz czeka dopiero za 4 tygodnie.
Madzieńka mam nadzieje ze Julci szybko przejdzie to choróbsko.
Mały śpi już 4 godziny z mała przerwa na cysia i jestem w szoku i zastanawiam się czy to nie przez ten krótki spacer, ale mam czas aby trochę dom ogarnąć i zacząć pakowanie bo jutro jadę do mamy na jakieś 4 tygodnie. Szkoda bo nie będę z wami na pożegnalnym piwku a mam taka ochotę ze szok. Mam nadzieje ez to nadrobię jak wrócę.
Senio musiało być super a Julcia sie wyszalała to fajnie ze sie udała zabawa to najważniejsze.
Misia ja też nie jem mleka bo ja mam alergie na mleko i u mnie w rodzinie moja siostra i mama sa uczulone na mleko wiec rozumiem Cie co czujesz teraz bo dieta bez mleka jest tak bardzo skromna ze szok ale jest sie w stanie człowiek przyzwyczaić. Mi brakuje najbardziej sera białego i żółtego i jogurtów ale zastąpiłam mleko mlekiem kozim do kawy i wiem ze można jest to mleko bebilon co jest dla dzieci z alergia wiec możesz tego spróbować

Matka zawsze ma wyrzuty, że jest złą matką:zawstydzona/y:ale zazwyczaj niepotrzebnie, bo te złe co się zdarzają raczej nie mają wyrzutów sumienia;-)
Hmm..ja sama nie mam alergii, ale mój młodszy brat miał...tylko czy to tak się przenosi:confused::dry:dzięki za poraddy...spróbuję z kozim...ale twarożku, lodów będzie mi brakować, sera żółtego też, ale on tuczący więc to z korzyścią:-D:-D:-D

Do góry