reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

witam poniedziałkowo:-):-):-)
u nas wczoraj nest zabrakło:wściekła/y::wściekła/y: zwsze tak jest ze jak ja mam czas to cos innego zawodzi:-(, mały narazie śpi więc śpiesznie nadrobłam kilka stron:-D:-D

dziewczyny trzymam kciuki za diety, przyznam że mocne postanowienie mi zawsze jakoś tak siły brakowało i chęci;-);-)

zdrówka zyczę wszystkich chorowitym:tak::tak:, przeganiać te choróbska wiosna idzie... tylko chyba po drodze zabłądziła i jeszcze do nas nie dotarła:-D:-D:-D

reklama
Ja również witam porannie :-):-):-)
U mojej mamy spałam z Mają i chyba się przyzwyczaiła bo wczoraj cały czas popłakiwała że nie chce spać sama w pokoju :sorry::sorry:
Dzisiaj na godz.14 do laryngologa idziemy i bardzo dobrze bo Maja strasznie kaszle, a ż w nocy się budziła i jej psikałam tantum verde tak ją męczyło, już sama nie wiedziałam co jej dać na ten kaszel :sorry::sorry:
U mnie też dzisiaj pranie bo brudne łaszki aż z kosza wychodzą tyle się tego nazbierało, no i mus dzisiaj do przedszkola podskoczyć zobaczyć ile za marzec trzeba zapłacić :tak::tak:
A od 15marca ruszają zapisy do przedszkoli, która zapisuje swoją pociechę? Ja się panicznie boję że mi Mai nie przyjmą w tym roku :-:)-(

Witajcie
anaconda ja mam zamiar zapisac Julke, ale ona bedzie miala niewiele ponad 2,5 roku we wrześniu, wiec male szanse mam:-( ale co tam mozna spróbowac.
Wszystkiego najlepszego z okazj Dnia Kobiet !!!

Ja tez mam ciagle zamiar zacząc diete, ale teraz czekam na "po świętach":-) Kurcze jedzenie to jedna z największych przyjemności w życiu:tak: Wczoraj ogladałysmy z siostrą folder z ciastkami na wesele, a dziś snił mi się tort truskawkowy:sorry2:

Witajcie po weekendzie!!!
Na początek trochę tradycji ;-) Dzień Kobiet - rajstopy i goździki dla Ciebie! - Onet.pl Kartki
Słoneczko świeci, ale jakoś nie chce mi się na razie ruszać z domu...noc była do d.... musiałam coś nie tak zjeść, bo pół nocy bolał mnie brzuch:wściekła/y::no:...a drugie pół Natalia się wierciła w brzuchu:-D i w sumie prawie nie spałam

Misia ciesz sie wspólnymi chwilami we dwoje, bo to już Wasze ostanie:-), no i odpoczywaj, kiedy tylko masz ochotę i zbieraj siły, bo dziewczynki są bardziej wymagające niz chłopcy:-p;-) Przynajmniej moja taka byla, raz bylam tak zmęczona, ze usnełam obok krzyczącej w niebogłosy Julki, az mąż sie obudził w drugim pokoju, przybiegł z przzestrszony, ze cos sie stalo. Potem jak zobaczył, ze ok, stałi sie zastanawiał jak ja moge spac w takim hałasie:szok::szok: Na szczęscie to byla jednorazowa wpadka:-D

Fajne kolorki, az mi sie humor poprawił jak zobaczylam

Zbieram, zbieram ...jak tylko się da:-D

a my byliśmy rzeczywiście dużo ludu i nic nie dało się zobaczyć:no: dopchnęliśmy się żeby zobaczyć chociaż jednego i zrezygnowaliśmy, M z Hubertem poszli jeszcze do sklepu, ja sama kawałek jeszcze przeszłam. Niektóre ładne:tak:

ach i stało za mną takie małżeństwo z dzieckiem chłopczykiem może 5-6 lat. Nosz jaki wredny. Rozpychał się nie patrząc na nic. Wlazł za klatkę od strony gdzie nie można było i pach ręce do środka, a matka z ojcem co, hihi haha bo mały chciał pogłaskać kotka. Popatrzyłam tak na tą kobitkę dziwnym wzrokiem, facet co stał przede mną to samo, bo mały znowu zaczął się rozpychać i poszli dalej, na ich szczęscie bo już miałam im zwrócić uwagę. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mówiłam później o tym M a ten do mnie no tak widać właśnie jak dużo jest "dzieci neostrady" - to tak w nawiązaniu do piątkowego odcinka "na dobre i na złe" -jak ktoś ogladał.:confused: QUOTE]

Hm...my jak byliśmy rok temu to nie było tłoku....tylko, że pojechaliśmy w sobotę w porze obiadowej, więc pewnie dlatego:-D:-D:-D rany, co za bachor....nie znoszę takich:wściekła/y::no::no: o rodzicach też można by wiele powiedzieć:dry::dry:

witam poniedziałkowo:-):-):-)
u nas wczoraj nest zabrakło:wściekła/y::wściekła/y: zwsze tak jest ze jak ja mam czas to cos innego zawodzi:-(, mały narazie śpi więc śpiesznie nadrobłam kilka stron:-D:-D

dziewczyny trzymam kciuki za diety, przyznam że mocne postanowienie mi zawsze jakoś tak siły brakowało i chęci;-);-)

zdrówka zyczę wszystkich chorowitym:tak::tak:, przeganiać te choróbska wiosna idzie... tylko chyba po drodze zabłądziła i jeszcze do nas nie dotarła:-D:-D:-D

hehe...u mnie przez wiele lat też tak było z dietami:tak::tak::tak:aż w końcu na 2 roku studiów się wzięłam...trwało to trochę...ale ponad 10 kg zrzuciłam....i w zasadzie udało mi się to utrzymać aż do ślubu...ale potem były Włochy i lody:sorry2::sorry2:...a zaraz potem ciąża:tak:...zobaczymy, co będzie po ciąży...póki co jest ok.10 kg do przodu:zawstydzona/y:

Witam kochane ....
Dawno nie zagladalam,ale jakos czasu nie bylo:sorry2:
U mnie wsio ok...Gosia w szkole,Karola spi,wiec na chwile zajzalam,cobyscie nie pomysleli ze nie tesknie za wami:-)
AAAA bym zapomniala,Karolina ma pierwszego zabka!!!:tak::-D dolna lewa jedynka i drugi juz na dniach sie przebije,bo juz przeswituje przez skore:tak:;-)
Z mezem trwa narazie sielanka,mam nadzieje ze tym razem juz na dluzej:tak::-p
a tak poza tym , to zima do nas znow wrocila....wczoraj o 20-stej bylo -15 stopni:szok:...kurcze a juz mialam nadzieje ze wiosna blisko:-(
Wczoraj bylismy caly dzien u rodzinki w odwiedzinach i przy okazji Pity zawiezlismy do rozliczenia(corka cioci nas zawsze rozlicza)...no i zarazila mnie robieniem pisanek z karteczek kolorowych,takie fajniusne wychodza,ale duzo roboty przy tym...:sorry2:...kurcze nie wiem op nocy chyba bede robic,jeszcze nie probowalam,bo karteczek w domu brak-a juz mnie skreca:-D
Ciotka dala mi jedna do domciu,zebym wiedziala jak sie je robi...ale jeszcze fotki nie cyknelam,bo bym wam pokazala....

Anaconda,jak Gosia chodzila do przedszkola w Swidniku,to te dzieci co juz chodzily to byly automatycznie przyjmowane na nastepny rok(trzeba bylo podania skladac,ale zawsze byly przyjmowane na pierwszym miejscu)...a u was nie ma tak?

Ostatnia edycja:
Anet nie wiem jak jest tutaj w przedszkolu bo jeszcze nie rozmawiałam z dyrektorką, jak tylko Maja dostanie pozwolenie na przedszkole to pójdę i się zapytam :tak::tak::tak:
Misia tak popatrzyłam teraz na twój suwaczek i ty praktycznie już na wylocie jesteś :szok::szok::szok:

Witam poniedziałkowo :-)
Z okazji Dnia Kobiet, Dużo szczęścia, pomyślności, mało smutku moc radości!

maltanka po tych przeglądach u gina w ciąży co miesiąc też mi się nie śpieszy;-)
anaconda27 ja też od dzisiaj dietuję, trzymam kciuki za wytrwałość:tak: a jaką planujesz zastosować?trzymam kciuki za wizytę u laryngologa,oby już wszystko dobrze było z Majeczką
sienio a z czego Ty chcesz się odchudzać?Z kości na ości?:szok: a jak tam Julka dziś? idziecie do lekarza?
misia2010 a może to nie wina jedzenia tylko skurcze przepowiadające?
Kubuś poszedł spać więc chwila spokoju. Mam zamiar umyć naczynia i prasowanie strzelić, ale nie chce mi się. Później może na chwilę na dwór bo u nas -1 na termometrze...
Miłego dnia.:-)

My wczoraj obcinaliśmy włoski Maksiowi-jejku normalnie zupełnie inne dziecko się zrobiło! :-)

no to chwalić nam się tu zdjęciami Maksia w nowej fryzurce i to szybko:tak:

chyba idzie, idze, w tamtym tygodniu jak byliśµy z Hubertem na spacerze widziałam przebiśniegi, koło bloku w ogródku rosły:-)

Dzisiaj na godz.14 do laryngologa idziemy i bardzo dobrze bo Maja strasznie kaszle

daj znać jak wizyta

Wczoraj ogladałysmy z siostrą folder z ciastkami na wesele, a dziś snił mi się tort truskawkowy:sorry2:

o matko nie kuś tym tortem mmmmmniam:-)

AAAA bym zapomniala,Karolina ma pierwszego zabka!!!:tak::-D

super gratulacje dla Karolinki za ząbka:-)

maltanka po tych przeglądach u gina w ciąży co miesiąc też mi się nie śpieszy;-)

a no i stówa w kieszeni.;-)

ja już zrobiłam dwa prania. włączyłam komputer i radio, wzięłam małego na kolana, minuta i patrzę a ten śpi:baffled::szok:

reklama
Anet nie wiem jak jest tutaj w przedszkolu bo jeszcze nie rozmawiałam z dyrektorką, jak tylko Maja dostanie pozwolenie na przedszkole to pójdę i się zapytam :tak::tak::tak:
Misia tak popatrzyłam teraz na twój suwaczek i ty praktycznie już na wylocie jesteś :szok::szok::szok:

Jak patrzyłam kiedyś na regulaminy niektórych lubelskich przedszkoli (te co miały strony www) to było w nich zapisane, że pierwszeństwo mają dzieci, które chodziły w zeszłym roku, więc może się uda...w każdym bądź razie trzymam kciuki:tak::tak::tak:
no ja jak najbardziej jestem za wylotem:tak::tak::tak:ale moje dziecię chyba jeszcze nie:-D...w każdym razie jutro ostatnia wizyta u gina i zobaczymy co powie po przeglądzie;-)

Witam poniedziałkowo :-)
Z okazji Dnia Kobiet, Dużo szczęścia, pomyślności, mało smutku moc radości!

anaconda27 ja też od dzisiaj dietuję, trzymam kciuki za wytrwałość:tak: a jaką planujesz zastosować?trzymam kciuki za wizytę u laryngologa,oby już wszystko dobrze było z Majeczką
sienio a z czego Ty chcesz się odchudzać?Z kości na ości?:szok: a jak tam Julka dziś? idziecie do lekarza?
misia2010 a może to nie wina jedzenia tylko skurcze przepowiadające?
Kubuś poszedł spać więc chwila spokoju. Mam zamiar umyć naczynia i prasowanie strzelić, ale nie chce mi się. Później może na chwilę na dwór bo u nas -1 na termometrze...
Miłego dnia.:-)

Byłam na dworze po wyniki przeciwciał Rh (na razie nie ma:tak:) i faktycznie jest chłodno, ale w sumie przyjemnie się przewietrzyć, mimo że na termometrze - 1:tak:
Przepowiadające??hmm...może...nie wiem, jak powinny wyglądać, wiec wszystko możliwe:-D
Czy wiecie, jak wykorzystać białą rzodkiew? Dostałam od teściowej, ale nigdy jej nie używałam, więc zupełnie nie wiem, jak to się je:zawstydzona/y::-(

Do góry