reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

ach zapomniałam, mandziula pisała mi, że najprawdopodobniej jutro wychodzą ze szpitala:-)
a Mikołajek jest przesłodki:-):tak:

i któraś z was pytała gdzie rodziła: na Lubartowkiej

Marta nieeee nie chcemy żółtych kartek:rofl2: daj zielone jako przyzwolenie na następne szybkie spotkanko:-p:-p:-p

a spotkanko było super tak jak pisała Beatka.:tak::tak::tak: oby więcej takich.:tak:

reklama
Dzieczyny czy robiłyście kiedyś dzieciakom badania-oznaczenie poziomu wapnia?Jesli cos takiego w ogole jest!Moje dziecko nie chce pic mleka-ostatnio tylko od kilku dni zje malutka porcje kaszki mlecznej bobovity,ale przez dlugi czas nic nie jadl tylko twarozek i danonki!:-(

Witam sie od rodziców, po weekendzie zostalam jeszcze ale dzissiaj wracam do domu. Mateusz cos mi wczoraj smarkal zerowa tempetarura to i wirusy sie czepiaja, zrobilam mu inhalacje nasmarowalam mascia i jest w miare ok w kazdym razie nie gorzej.
Nadulec dobrze ze wizyta nie potwierdzila AZS
Anet duzo zdrowka dla rodzinki teraz masz maly kieracik nie dosc ze opieka nad dziecmi to jeszcze maz
Mandziula wracaj do domu i fotkami sie chwal no i relacja z porodu:-D
Sunday nie wiem dokladnie czy cos takiego jest ale mojego M siostrezeniec prawie 2letni lezy wlasnie w szpitalu na badaniach w zwiazku z tym ze za duzo w moczu wypłukiwal wapn tylko ze on nie mial problemow z jedzieniem nabialu od niemowlaka mial z tym problem i wogole z witD nie wiem czy to ma zwiazek
Dziewczyny fajnie ze spotkanko sie udało
A co drugiej pociechy to bardzo ale to bardzo bym chciala i bedziemy robic wszystko aby M mial rodzenstwo ale nie teraz bo chcemy aby byla wieksza roznica no i chce zmienic prace tutaj wszystko poukladac bo tu gdzie pracuje nie ma szans na jakis rozwoj a przede wszystkim na wieksza kase

Ostatnia edycja:
Maltanka pamiętam że jak swoją kiedyś chciałam przetrzymać z jedzeniem (miała wtedy ponad 2 lata) to od rana do godz.14 nic nie zjadła i się już poddałam bo nie mogłam na to patrzeć:no::no: ale ja to chciałam żeby zjadła śniadanie czyli kaszkę na mleku i nie dawałam nic innego, ale po tej sytuacji już drugi raz nie próbowałam jej przetrzymać i dawałam co innego jak kaszki nie chciała:-:)-:)-(

Dzieczyny czy robiłyście kiedyś dzieciakom badania-oznaczenie poziomu wapnia?Jesli cos takiego w ogole jest!Moje dziecko nie chce pic mleka-ostatnio tylko od kilku dni zje malutka porcje kaszki mlecznej bobovity,ale przez dlugi czas nic nie jadl tylko twarozek i danonki!:-(

Moja pediatra zawsze mówiła żeby na siłę mleka dziecku nie wpychać a skoro nie chce to dawać serki, jogurty, zabielać śmietaną zupy:tak::tak::tak::tak:

Wiem :tak:ale mam nadzieję,może jak na Wielkanoc przyjedziecie po wędlinkę to dłużej posiedzicie a nie tylko w przedpokoju.A będziecie brać bo M tym razem więcej naszej zrobi:tak:.

Nie wiem jak to będzie z wędliną bo na Święta Wielkanocne zaprosiła nas siostra do Włoch, a poza tym dogadałam się z kuzynką że jej ojciec robi wędliny i jak wcześniej zamówimy to zrobi więcej no i to po drodze:tak::tak::tak:

Witam wtorkowo:-):-)
Mąż zaprowadza Maję do przedszkola a ja szybciutko na bb zdać relację z wczorajszego spotkania, a więc dziewczyny żałujcie że was nie było. Poszliśmy sobie do kawiarenki i tak nam się miło rozmawiało że momentalnie 2 godz. minęły, zapewne siedziałybyśmy jeszcze dłużej gdyby nie to że ja byłam z Mają i zostawiłam ją w krainie zabaw no i już godz.19 się zbliżała a u nas to pora na kolację, mycie i spanie, szkoda że nie miałam możliwości pójść sama, wtedy na pewno dłużej by nasze spotkanko potrwało :tak::tak::tak: - dziewczyny bardzo miłe i fajne, rozmawiało nam się tak jakbyśmy wiele lat się znały ale co się dziwić skoro codziennie na bb jakieś informacje o sobie piszemy i jakby nie patrzeć poznajemy się pomalutku chociaż wirtualnie :tak::tak: Fotek żadnych nie robiłyśmy no bo dzieciaczków nie było:rofl2::rofl2:
Fogia przystojniaczek z twojego Filipka, a miasto zimą urocze - szkoda że tylko na fotkach tak pięknie to wygląda a w rzeczywistości każdy ma dosyć już tego śniegu:tak::tak:
Anet no to nie ciekawie z tą chorobą twojego męża, trzymaj dziewczynki z dala od niego i oby szybko się z tego wyplątał:tak::tak::tak:

No to super, że spotkanie takie udane:tak::tak::tak::tak::tak::tak:szkoda, że mnie nie było:-:)-:)-(
anet15 to masz nieciekawie, trzymajcie się zdrowo:tak:

ach zapomniałam, mandziula pisała mi, że najprawdopodobniej jutro wychodzą ze szpitala:-)
a Mikołajek jest przesłodki:-):tak:

i któraś z was pytała gdzie rodziła: na Lubartowkiej

Marta nieeee nie chcemy żółtych kartek:rofl2: daj zielone jako przyzwolenie na następne szybkie spotkanko:-p:-p:-p

a spotkanko było super tak jak pisała Beatka.:tak::tak::tak: oby więcej takich.:tak:

Oj, to super, że tak szybko ją wypuszczą....może niedługo znajdzie chwilkę, by do nas zajrzeć;-) i pochwalić się zdjęciami synka:-):-)

cześć dziewczyny
mam chyba jakiś zakręcony dzień wstałam prze 8 zjadłam śniadanie i poszłam z powrotem spać.
Anet szybkiego powrotu do zdrowia dla M.
Nadulec to dobrze ze z Małą wszystko ok i nie potwierdziło się to najgorsze.
Madziula szybkiego powrotu do domku i chwalić się Mikołajkiem.
Ciesze sie ze udało sie spotkanie to kiedy następne.
ja po wczorajszej drodze do autobusu stwierdzam ze tutaj można dostać szału chodnika widać nie było tylko brnięcie przez super zaspy aby wytyczyć sobie trasę a na przystankach wcale nie lepiej, wejście do autobusu graniczy z cudem. Już mam dość ale przynajmniej sie wczoraj troche dotleniłam i chyba dzisiaj też powtórze spacer chociaż do sklepu.

anaconda27 ja wlasnie tak robie,nie daje na sile mleka, ale to nie trwa miesiec czy dwa tylko dluzej!:-( go chcialbym zrobi takie badanie. Nawet teraz kojarze ze kiedys pediatra pytala mnie o nozki i chodzenie Maksia-nie wiem czy chodzilo jej moze to ze ma jakies krzywe, a przeciez w tym wieku dziecko powinno spozywac duzo produktow bogatych w wapn ze wzgledu na kosci!:-:)-:)eek::eek:

Hej
boshe dziewczyny jak u nas dziś pięknie. Słoneczko świeci, śnieżek prószy, 0 wiatru.
Byłam rano z Fifi u lekarza na kontroli, no i doktorka twierdzi, że to alergia. Trochę mnie to dziwi bo cały czas jest na lekach, których zresztą lekarka zmienić nie chciała. :cool::cool: Dostaliśmy tylko receptę na krople do noska.

Fogia przystojniaczek z twojego Filipka, a miasto zimą urocze - szkoda że tylko na fotkach tak pięknie to wygląda a w rzeczywistości każdy ma dosyć już tego śniegu:tak::tak:
dzięki :-)

nigdy nie słyszałam o takich badaniach ale powiem szczerze, że sama się zastanawiałam czy Filip nie ma niedoborów wapnia. Mleka nie pija bo od razu dostaje uczuclenia, od czasu do czasu je twaróg, a codziennie na śniadanie/przed przedszkolem 2 danonki. nasza doktorka twierdzi, że to wystarczy ale nie zmienia to faktu, że się niepokoję.

reklama
nigdy nie słyszałam o takich badaniach ale powiem szczerze, że sama się zastanawiałam czy Filip nie ma niedoborów wapnia. Mleka nie pija bo od razu dostaje uczuclenia, od czasu do czasu je twaróg, a codziennie na śniadanie/przed przedszkolem 2 danonki. nasza doktorka twierdzi, że to wystarczy ale nie zmienia to faktu, że się niepokoję.

A kiedy przestal pic mleko Twoj synek? Ja dzisiaj ide do lekarza na kontrole,bo caly czas ten okropny katar ostatnio dolaczyl sie tez kaszel. :-( I zapytam sie o te badania, jesli sa to wezme skierowanie, a jak nie to zwykla morfologie dla kontroli zrobie!:tak:

Do góry