reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Cześć!
Zaraz biore się za odkurzanie ale najpierw kawa.
Wczorajszy wieczór się przeciagnął bo późno wróciliśmy z tego szpitala, szpital mniejszy ale kameralnie, wszelkie zaplecze jest oprócz intensywnej dla noworodków, jakby co wiozą dalej. Dobre jest to ze tu w 36 TC idzie się do szpitala zeby określić jaki chce się mieć poród którą salę czy w wodzie czy cc czy i jakie znieczulenie, jak sie do nich potem jedzie to wszystko jest gotowe i czeka, cała paierologia jest już za nami.

Madzienka mój niem zdarza sie ze go używam ale jest marny w przedszkolu mówią do mnie po niem a ja np odpowiadam po ang. Wczorajsze otwarte drzwi były po ang (tu jest masa amerykanów którzy też mogą wybrać gdzie chcą rodzić ich system mniej zapewnia niż ten niem, nie szczepią nie badają noworodka np ortopedycznie czy słuch tak jak w europie i nie ma nic dla dziecka w szpitalu a w niem jest bardzo dużo do pielęgnacji) Udanego wyjazdu!!!!!

Maltanka fajnie że już wszystko za Tobą, łatwiej z jednym smykiem na pewno, wrzuć jakieś fotki

Justyna co u alergologa?

Kanikas zdrówka dla wszystkich domowników niech specyfiki działają naturalnie też sie chrońcie:-)

reklama
wiam witam.....takie noce jak dzisiaj to a kocham mały ja usnął po 21 to obudził się koło 2 zjadł usnął praktycznie przy cycku i spał do 8 rano....szok pierwszy raz obudził mnie budzik....ale nie zmienia to faktu że od kilku dni Niki jest marudny cały czas chce być na rękach....

aluśka sorry że się wtrącam ale miałaś/masz mylne wyobrażenie o przedszkolach prywatnych...znasz to powiedzenie że pod latarnią jest najciemniej... u mnie w przedszkolu dzieci właśnie tych uczonych bogatych ludzi byli najbardziej zaniedbani.... syn lekarzy przychodził cały tydzień w jednym ubraniu....brudny zasikany....

talia ale fajnie macie tam możecie zwiedzać wybierać sobie porodówkę...a płeć już znasz....daj znać co Ci lekarz powiedział o tych niepokojących Cię ruchach

maltanka i jak tam w domciu się odnajdujcie.... dobrze że P Ci pomaga w obowiązkach domowych.... i pochwal się malutkim...wrzuć kilka fotek skarbka

kurcze nie mogę pisać bo coś mi komp wysiada....Czaro go ostatnio zalał i teraz szwankuje....
pozdrawiam i życzę miłego dnia

Witajcie...ja od rana piorę a pranie rzucam na kupkę kiedy ja to poprasuję to nie wiem....:sorry:mam takiego lenia z tym prasowaniem...

Elizka trzymam kciuki za każdą kolejną nockę tak przespaną...a te ręce to nie jakiś skok rozwojowy???

Justyna jak wizyta u alergologa???

Aluśka masz bardzo mylne myślenie o prywatnych przedszkolach, tam wcale nie uczęszcza jakaś elita, chodzą tez "zwykłe dzieci", ze "zwykłych" rodzin, myślę ze Elizka może to potwierdzić....
a co do pochodzenia wszów u nas to niestety zostały przyniesione przez starsze rodzeństwo ze szkoły...bo przedszkole zostało zaalarmowane przez odpowiedzialnych rodziców którzy przyznali się ze u nich to wystąpiło i żeby uczulić pozostałych rodziców...

Kainkas fajnie że tak aktywnie uczestniczysz w projekcie obywatelskim, ja swój głos oddam na swoje osiedle, u nas mega akcja promocyjna na osiedlu...
zdróweczka dla małego...

Anaconda powinni jeszcze jeden pas uruchomić w stronę warszawy i północną otworzyć to nas odkorkują...

Maltanka pokaż nam swoje szczęście....

kto pije kawkę?? miłego dnia

hej

Ja już po kawce:)
no niestety z tym dbaniem u dzieci to różnie bywa...i to prawda ze Ci bogaci to zazwyczaj pracuja od rana do nocy i nie mają czasu na zajmowanie się dziećmi. Mojego męża siostra kiedys pilnowała takiej dziewczynki u stomatologów to chodzila nawet za nich na dzien mamy do przedszkola, księdza przyjmowała po kolędzie bo oni nie mieli czasu.

Madzienka- ja nie prasuje, oszczedzam prąd;-) prasuję przed założeniem:)) bo tez mam lenia
Elza- ładnie Ci Nikoś śpi, mój budzi sie 3-4razy w nocy. On niby chory nie jest tylko ma ten katar przewlekły, taki w środku- na zewnatrz nic nie widac , no i cały czas przezroczysty...alergolog powiedziała, ze prawdopodobnie alergiczny. No zobaczymy

pogoda się zrobiła wiec jak Jasiek wstanie to wybywamy na spacerek

Hejka
Eliza, Madzienka
dzięki za uświadomienie mnie:confused:
Eliza jak można puszczać dziecko w brudnych zasikanych ubrankach do przedszkola :dry:w głowie mi się to nie mieści:no:
Kainkas ja też prasuję dopiero przed założeniem :cool:

Witam :-):-)
My dzisiaj byłyśmy pierwszy raz na angielskim, pani stwierdziła, że Maja super sobie radzi i jeśli nawet czegoś nie wie to szybko nadrobi więc już ją zapisałam :tak::tak: zajęcia będą w środy i piątki o godz.16, no i już po dzisiejszych zajęciach pracę domową przyniosła do domu :tak::tak:
Kainkas chodzimy na basen u nas na Czechowie do gimnazjum nr 5, tylko tu jest basen "normalny" i jest wymóg aby dziecko miało przynajmniej 120cm wzrostu :tak::tak: no i do przebieralni chodzi samo, rodzice czekają w korytarzu :tak::tak: lekarka kazała Wam robić jakieś testy alergiczne u Jaśka? :confused::confused:
Maltanka wykorzystuj P jak tylko możesz, w końcu Ty musisz dojść do siebie po porodzie ;-);-)
Aluśka widzisz, mówiłam że lekcji będzie dużo, a to dopiero początek :tak::tak: u Mai w porównaniu z pierwszą klasą jest 2 razy tyle, a do tego przepisuje teksty by nauczyć się ortografii
a to dodatkowe 30min siedzenia przy biurku :tak::tak:
Madzienka to fakt zakaz skrętu w prawo na Północnej to był jak dla mnie porąbany pomysł :sorry::sorry: widziałam Twoje autko przed Aldikiem jak szłam po Maję ale spieszyłam się bo chciałam z tą panią od anglika porozmawiać
Jejku już 19 a Maja jeszcze do lekcji nie siadła, oj kiepsko to dzisiaj widzę :sorry2::sorry2:

Madzienka i jak uporałaś się z prasowaniem ja dzisiaj też stałam przy desce... myślę że te ręce to właśnie skok rozwojowy...
Dobrze że Ci rodzice byli na tyle odpowiedzialni i przyznali że to oni przynieśli....

Aluśka uwierz mi że pracując w przedszkolu dużo się widzi i słyszy rzeczy które się w głowie nie mieści....

Kanikas ja też głosuje na projekty dotyczące naszej dzielnicy...
a Nikoś tej nocy tak ładnie spał.zazwyczaj budzi się też 2-3 razy

Anaconda przecież to było pewne że Majeczka da sobie radę na angielskim....

Udanego wieczoru....

Anaconda- nie nie robimy żadnych testów..kazała dac zyrtec tak o:) na oko

Elza, Madzienka- no tych projektów strasznie dużo jest, ale chyba mozna na w sumie 6głosować...wiadomo, ze każdy głosuje na to na czym z czego może skorzystac ;-);-)

Elza- i pewnie dziciaki w przedszkolu mówią wszystko cosie w domu dzieje;-);-);-)

db nocy

reklama
Dzień dobry...ale ładnie dziś na dworze...oby tak zostało jeszcze długo....
ja dziś obiecałam sobie wziąć się porządnie za prasowanie tego co mi zostało....a kolejna pralka już pierze...czy Wy też macie tyle prania???

Elizka...jak Wasza nocka dziś???

Anaconda brawo dla Majeczki...ale ja byłam pewna że tak będzie...to teraz macie już zaplanowane popołudnia od pon do czwartku...

Kainkas chyba i ja tak zacznę robić bo i tak doprasowuje jeszcze przed założeniem:baffled:

Misia co u Was???

miłego dzionka zmykamy na spacerek...

Do góry