reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie
My chodziliśmy do 2 w nocy nie wiem chyba małego coś brzuszek bolał. Teraz nadrabia i śpi.

Madzienka tak na Jaczewskiego,ale ja nie byłam na położnictwie tylko u swojego lekarza na ginekologii. Piotrek też praktycznie na bloku był i widział małego jak go wywozili z sali.

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie gdzie nasze słoneczko i co tutaj tak pusto....

Maltanka nadcięli Ci szwy....kiedy idziesz na zdejmowanie...??

Mandziulka jak nastrój przed jutrzejszym dniem????Gotowi do przygody ze żłobkiem??

miłego dnia wszystkim...

cześć
Czas ciągle goni rano sniadano z moimi kolezankami potem obiadek teraz małe zakupy i zaraz pędzę po Gabi a potem zwiedzam druga porodówke, prawdopodobnie w tym szpit bede rodzic no i chciałabym pozyskać położna bo mi już przysługują jej usługi;-)
W czwartek umówiłam sobie wizyte w sprawie tych ruchów, mam niepokój o to wszystko wiec idę.
W nocy dziś mało co spałam jestem zakatarzona i katar i mysli spać nie dają:no::no::no:

Justyna super że urodziny takie udane i Michałek nie moze przestac cieszyć się prezentami:-D dzięki za gratki!! A Ty?

Maltanka jak sie w ogóle czujesz teraz masz siły? Jak Twój Maluszek, karmisz piersią? Hubert chodzi do przedszkola?

Madzienka słoneczko będzie:-):-)

Elza karmienie na życzenie, dajesz radę zorganizować sobie dzień??

Anaconda
no widzę że aby piknik się udał to i mżawka nie straszna:happy2:

Maltanka ja też miałam taki szew...tylko mi przed wyjściem do domu przecieli go w kilku miejscach, dzięki temu nie ciągnął mnie i wcale go nie czułam...
powodzenia jutro, choć to ściąganie jak dla mnie było wcale niewyczuwalne:tak:

Talia zwiedzaj i decyduj...fainie że możecie poznać różne porodówki....
a Ty znasz niebiecki, jak z nimi porozumiewasz się???

my właśnie wróciłyśmy...i zaraz ruszamy na basen...
wyjazd z Czechowa w stronę warszawskich stoi....:sorry2:

Ostatnia edycja:
Witam :-):-)
My już od dawna w domu i niedługo na basen się wybieramy :tak::tak: spać mi się chce ale to normalka przy moich porannych pobudkach :sorry2::sorry2:
Justyna no właśnie jak wizyta u alergolog, na co Michaś uczulony? :confused::confused:
okien nie umyłam bo miałam mega lenia w tyłku ;-);-)
Madzienka my już w niedzielę zauważyliśmy że wyjazd z Czechowa w stronę Warszawy zablokowany i dziwiliśmy się czemu :baffled::baffled: Julcia ponosi jeszcze troszkę okularki i wzrok się polepszy :tak::tak: najważniejsze że chce nosić :tak::tak:
Maltanka super że już w domku :tak::tak: jak się odnajdujesz w roli podwójnej mamuśki? :confused::confused: no właśnie a jak Hubert, chodzi do przedszkola? :confused::confused:
Talia oby lekarz rozwiał Twoje obawy odnośnie ruchów maleństwa :tak::tak: super masz z tą możliwością zwiedzania porodówek :tak::tak:
Zmykam od kompa bo to już prawie 16.30 :szok::szok:

hej
Maltanka-gratki. Ja mialam nacięty szew z jednej i z drugiej strony-przy węzełkach, zeby nie ciągnął. Ty miałaś planowaną cc?
Justyna- jak tam po wizycie?
Anaconda-gdzie na basen chodzicie?
my po laryngologu z Jasiem i na ten katar ma zyrtec i bactroban,..no nie wiem, moze co pomoze. ae w sumie teraz wszyscy jestesm zakatarzeni. Dla Hani dostalam wezwanie na szczepienie- tylko kiedy pojs jak ona wiecznie zasmarkana.

a i jeszcze prośba- napialiśmy projrkty wybudowania placu zabaw przy przedszolu Hani, bo jest 1 huśtawka. Jak ktoś może to proszę o głos:))

Serdecznie proszę o udział w głosowaniu na projekty M-230 i M-231 w ramach budżetu obywatelskiego miasta Lublin na rok 2015. Projekt M-230 dotyczy placu zabaw przy przedszkolu nr 64 (do którego chodzi Hania).. Opis projektu można znaleźć na stronie https://obywatelski.lublin.eu/256-m-230-budowa-placu-zabaw-przy-przedszkolu-nr-64-skrzacik Projekt M-231 dotyczy zakupu i zainstalowania kamery w pobliżu przedszkola https://obywatelski.lublin.eu/257-m-231-wideomonitoring-otoczenia-przedszkola-64
Aby oddać głos trzeba zalogować się na stronie Głosowanie podając swoje dane. Następnie spośród małych projektów należy wybrać projekty nr M-230 i M-231. Później można wybrać duży projekt. Na koniec trzeba oddać swój głos i wylogować się.
Głosy można oddawać także osobiście w wyznaczonych punktach. https://obywatelski.lublin.eu/287-punkty-do-glosowania

Głosowanie trwa do 7 października 2014r. Uprawnieni do głosowania są wszyscy mieszkańcy Lublina, którzy ukończyli 16 lat.
Prosimy o rozpropagowanie inicjatywy wśród rodziny i znajomych i z góry dziękujemy za każdy oddany głos:)

no nic lece dzieci kąpać i się wygrzewac

Ostatnia edycja:
Witam :-)

Maltanka fajnie ze już w domku jesteście oby małego już więcej brzuszek nie bolał:sorry2:
Ładne imię dla niego wybraliście:tak:
Madzienka źle mnie zrozumiałam i nie potrzebnie się denerwujesz:dry: zapewne źle sprecyzowałam swoją wypowiedź ale tak to jest ze słowem pisanym że w różny sposób możemy go odebrać:confused:
Jak sama też stwierdziłaś wszy kojarzyły Ci się z brudem tylko Cię fryzjerka uświadomiła że jest inaczej to powiedzmy że ja jestem na tym etapie przed uświadomieniem;-) ale do sedna jeśli chodzi o przedszkole prywatne to na prawdę wcale nie chodziło mi o to że Was dezynfekują raczej o to że jest tam jakiś "prestiż" mniejsze grupy dzieci no i jeśli kogoś stać na takie przedszkole to też dba o higienę swoją jak również i o dziecka a uwierz mi na słowo w państwowych jest różnie :no:
Amanda akurat miała tą "przyjemność" chodzić do przedszkola z dziewczyną której rodzice z higieną byli na bakier...nie dość ze sami mieli gdzieś mycie się to jeszcze to biedne dziecko tez było zaniedbane (Justyna wiesz o kogo chodzi):baffled:
Na szczęście epidemii wszy nie było ale załóżmy że by się zdarzyła to była by to walka z wiatrakami :baffled:
Teraz lepiej to napisałam czy nadal odbierzesz to jako atak?
Anaconda pamiętasz jak rozmawialiśmy o nauce w pierwszej klasie...jak lecą z tematami :dry:
U Amandy już czytają na oceny:sorry2:

Justyna tak się najadłam że w poniedziałek bez śniadania do pracy pojechałam;-):-):-D
Martynka od wczoraj jak tylko wraca z przedszkola to mówi że chce do Michałka tak jej się spodobało:tak:
Jak tam po wizycie u alergologa co wam wyszło?:confused:
Kainkas oby leki szybko Jasiowi pomogły:tak:

reklama
Talia fajnie że możecie sobie zwiedzać i wybierać porodówkę. Mały jest na "cycu" jak na razie a Hubert tak chodzi do przedszkola

Anaconda powoli się wdrażamy, Hubert chodzi do przedszkola to w dzień tylko jeden jest do ogarniecia,nie ukrywam teraz P więcej robi w domu niż ja

Kainkas w sumie można powiedzieć że miałam planowaną

Do góry