reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Hejka, u nas dziś dzień marudy.... Krzysio chyba przez pieluchę, bo mu niewygodnie, zupełnie się rozregulował i prawie w dzień nie spał...
Stasio walczy z nocnikiem.. Od 9 do 12 nic nie zrobił.. Potem w majtki a potem raz mu się udało do nocnika...

Elza jak katar u Nikosia?lepiej?
Talia kiedyś próbowałam podwójnych pieluch u Natalki bo wtedy od razu w szpitalu powiedzieli że z bioderkami nie jest dobrze.... Ale i tak przez pół roku nosiła ortopedyczną.. Teraz nie zakładałam podwójnych bo w szpitalu powiedziała pediatra, że bioderkami są OK.. Skraść nie nosił pieluchy bo nie było potrzeby, więc spodziewałam się że i u Krzysia jest w porządku... A tu się niemiło zaskoczyliśmy, zzwłaszcza że ortopeda jeszcze zanim zrobił usg, po samym badaniu stwierdził, że jest problem...
Anaconda ta pielucha fachowo to chyba się nazywa poduszka Frejki... Kontrolę mamy za miesiąc ale nie nastawiam się że to będzie koniec bo z Natalką co miesiąc przez pół roku tak chodziłam...a poza tym lekarz powiedział że jak mamy po córce większy rozmiar pieluszki niż teraz trzeba to będzie na potem... A Maja to już gotowa do szkoły? Cieszy się na nowy rok czy woli wakacje?

reklama
Witam w ten piękny słoneczny dzień tylko czemu tak chłodno :sorry2::sorry2:
Nie chce mi się dzisiaj iść do pracy ale może jakoś się zmuszę tym bardziej że jutro wolne :tak::tak:
Misia Maja do szkoły już gotowa, ze względu na koleżanki bardzo się cieszy na nowy rok szkolny ale ze względu na naukę to niekoniecznie :-D:-D
A z tymi bioderkami to niestety nie przewidzisz, ja też nie zakładałam Mai dwóch od początku, no i u nas było już trochę za późno na tą poduszkę Frejki bo Maja była zbyt duża :-D:-D oby Wam szybko pomogła chociaż też stawiam ze dobrych kilka m-cy pochodzicie do ortopedy :tak::tak: a jak Wasze nocki, Krzyś ładnie śpi? Puszczasz Natalkę do przedszkola, co z wszami nadal krążą po przedszkolu? :confused::confused:

Hejka u nas nadal katar ale chyba już mniejszy kupiłam w aptece nowy aspirator do nosa który podłącza się do odkurzacza i mu ładnie czyści nosek potem kropelka na wacik jakiegoś specyfiku robionego od naszej pani dr z antybiotykiem ale nadal charczy mu w nosku....

Misia z tymi pielychami to się dzieci omęczą u nas na szczęście z bioderkami jest ok
A gdzie chodzisz do ortopedy i do kogo
Anaconda jak tam Maja dzielnie nosi aparaty??? Cieszy się że już powrót do szkoły

Witajcie
My powoli przygotowujemy się do przedszkola, dzisiaj Hubert wraca od dziadków, jeszcze parę rzeczy musimy pokupić i można zaczynać nowy rok szkolny.

Wczoraj byłam na wizycie, mały jest donoszony, wazy już 3 kg i mogę rodzić, ale póki co porodu nie widać, szyjka się trzyma. A muszę urodzić albo do 9 września, bo 10 mój gin jedzie na konferencje, albo już w terminie.

Talia
, ale u nas też robisz krzywą cukrową tylko raz, mimo wszystko pewnie nam jeszcze daleko do tamtejszych warunków niestety

anaconda to mówisz, że Maja gotowa do szkoły, a jak z aparatem chętnie go nosi?

eliza zdrówka dla Nikosia oby szybko katarek sobie poszedł

misia oj pewnie czeka was jeszcze niejedna wizyta u ortopedy, gdzie chodzicie?

Witam :-):-)
Ja od rana chałupkę porządkuję, piorę i ogólnie wszystko sprzątam :tak::tak: ot taki wolny dzień na porządki przeznaczyłam, Maja pojechała z Domu Kultury do "farmy Iluzji" więc zapewne wróci zadowolona i wymęczona :tak::tak:
Dzisiaj w leclercu jest wyprzedaż zimowych kurtek (ostatnie sztuki) po 10zł więc podjechałam i kupiłam 2 dla Mai :tak::tak:
Elza słyszałam o tym "katarku" bo chyba tak się ten przyrząd nazywa :tak::tak: Karolina ma chyba taki i bardzo sobie chwaliła :tak::tak: a jak Czaruś i jego powrót do przedszkola, cieszy się na powrót? :confused::confused: a Wy kiedy planujecie przeprowadzkę? :confused::confused:
Maltanka to mówisz ze dostałaś już pozwolenie na rodzenie :-D:-D;-);-) a Ty kiedy byś wolała, teraz czy po 10.09 :confused::confused: jak powrót Huberta? Zadowolony z pobytu u dziadków? :confused::confused: ja chyba będę 04.09 miała wizytę teściowej bo ma kardiologa :sorry2::sorry2:
Zmykam szykować pomału obiad bo na godz.16 trzeba po Maję iść :tak::tak:

hejka,
u nas póki co w porządku,choć kręgosłup znowu się odzywa:no:Natalka póki co uniknęła wszy i oby tak pozostało:tak:no i w tym tygodniu zaczynamy znowu przedszkole i dodatkowe zajęcia i prawdopodobnie w środę lub w czwartek w końcu odbierzemy autko:-):-):-)
do ortopedy chodzimy do Intermedu na Junoszy do dr Okońskiego:tak:
elza my też mamy katarek...kupiłam po narodzinach Stasia jak zaczęli w kółko chorować...a efekt wyciągania fridą był taki,że sami na gardło zaczęliśmy chorować:no:a zdecydowałam się po przeczytaniu bloga Karlity;-)a kupiłaś ten nowy czy jeszcze starą wersję?

anaconda jak udała się wycieczka Mai?
maltanka to kiedy wolisz rodzić?i w koncu sn czy cc?

Elza nowa nazywa się Katarek plus,można używać od 1dnia życia i tę część w którą wkładasz końcówki można rozłożyć...w starym się nie dało rozłożyć i o ile dobrze pamiętam to aspirator można było stosować po 1 miesiącu...poza tym różnią się kształtem nieco ale to akurat najmniej ważne ;) my w sumie mamy już 3 Katarek bo w tej rurce gumowej łączącej części zostaje woda i z czasem gromadzi się tam pleśń...to według mnie jedyna wada Katarka...poza tym jest niezastąpiony ;)

reklama
Witam w niedzielny wieczór :-):-)
Jutro oczywiście mam wolne bo "idę do szkoły" :-D:-D:tak::tak: jejku ale te wakacje błyskawicznie minęły :tak::tak:
Dzisiejszy dzień jakoś zleciał i pora na przygotowanie odświętnego ubrania :tak::tak:
Dziewczyny o katarku słyszałam same pochlebne opinie i zapewne gdyby Maja miała często katar w wieku niemowlęcym to bym się na niego skusiła :tak::tak:
Misia super że już autko odbieracie, a na kręgosłup to może jakieś masaże by Ci się przydały :tak::tak:
Wszystkim dziewczynom które jutro tak jak ja "idą do szkoły" życzę powodzenia :-):-)

Do góry