reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Sienio nareszcie jesteś!!! :-) ;-) czemu zrezygnowałaś z pracy?? Masz coś innego na oku czy robisz sobie przerwe???

Talia czemu początki były koszmarne??? Dobrze że już jest ok... jak wygląda opieka prenatalna w Niemczech????

Anaconda jak tam pogrillowałaś z teściową... zakończyłaś sezon grillowy... kiedy lecisz do włoch???

Misia mi też kręgosłup dokucza

reklama
Hejka ,
My dzisiaj wybraliśmy się autobusem na Starówkę na obiad... Autobusem bo na auto jeszcze czekamy... W trakcie spaceru złapał nas deszcz więc jeszcze deser zaliczyliśmy ;-)
Sienio no właśnie... Jakie plany skoro jesteś bez pracy? M urlopuje do 15 września... A potem będzie sajgon ;-)

eliza zrezygnowałam trochę ze względu na Julkę, ale też dlatego, ze taka praca nie ma sensu na dłuższą metę. Niestety nie ma tam możliwości jakiejkolwiek zmiany.
misia jeszcze prawie 2 miesiące bedę tam pracowała, szczerze to nie wiem o dalej, ale jestem dobrej mysli:tak: Chyba byłysm w tym samym czasie na Krakowskim, tyle, ze ja podczas deszczu akurat w MCDonaldzie. Wydawało mi się, ze jakoś strasznie mało ludzi, w sklepach pustki, na Krakowskim też, chyba każdy chce jeszcze skorzystać z ostatnich dni wakacji:tak:

Witam :-):-)
I moje plany pozostawienia Mai u babci legły w gruzach - wróciła z nami do Lublina :-D:-D:-D no i w związku z tym chodzi w tym tygodniu też do Domu Kultury, a w ramach wycieczki piątkowej jadą do "Farmy Iluzji" - fajna wycieczka :tak::tak:
Sienio może to początek czegoś nowego :tak::tak: wg mnie nie ma sensu trwać w pracy która nie odpowiada :tak::tak: zwłaszcza jeśli życie Cię do tego nie zmusza ;-);-)
Misia u nas jazda autobusem to najlepsza atrakcja :tak::tak:
Elza żeby ten wyjazd był taki prosty... we wrześniu rusza szkoła, po połowie m-ca nie da się już kąpać w morzu itp itp :-D:-D:-p:-p stawiam na spontan i powrót mojej kierowniczki z urlopu :-p:-p

Witajcie....

Anaconda nieźle nam Czechów zakorkowali...długo jeszcze ten most ma byc zamknięty wiesz coś???
Maja to już duża dziewczynka więc wie czego chce...a w tym domu kultury podobno dla dziewczyn raj i te piątkowe wycieczki!!!!niech korzysta a nie z babka będzie siedzieć:-D
jak jutro pracujesz???

Sienio oby to był początek czegoś dobrego ..

Misia, Elizka
jak zdróweczko dzieciaków???

dobrej nocki

Witam w ten brzydki jesienny dzień :sorry2::sorry2:
Czyżby już lato całkiem nas opuściło :-:)-(
Normalnie w takie dni to tylko spać i nic więcej zwłaszcza jak się wstało o godz.5 rano :sorry::sorry:
Madzienka ja to czekam na zakończenie tego remontu jak na zbawienie :tak::tak: wczoraj przez to zamknięcie tego odcinka to nam całkowicie sparaliżowało osiedle :sorry2::sorry2: co do pracy to dzisiaj miałam jedynkę a od jutra moje "kochane dwójeczki" :dry::dry:

Witam,
My dzis pomimo pogody poszlismy na spacer do sklepu,Natalka zaś do przedszkola...nie wiem czy dobrze bo się okazało że wczoraj było w przedszkolu dziecko z wszami.....a niedawno wróciliśmy od ortopedy... Natalka w sumie OK, Stasio ma skłonność do płaskostopia więc buty z wysokimi zapiętkami i ma siadać po turecku..... Krzysio niestety ma dysplazję lewego bioderkami i przez 20 godzin dziennie ma nosić pieluchę ortopedyczną ... Tak jak kiedyś Natalia...
Anaconda też bym pospała, zwłaszcza że dziś głowa boli....
Elza jak Twoje samopoczucie?
Madzienka jak pakowanie?
Maltanka jak się czujesz, torba spakowana?

Ostatnia edycja:
Witam się i ja w ten pochmurny dzień... my dzisiaj zaliczyliśmy lekarza Czarek kontrola (wszystko ok ) ale teraz dopadło Nikosia katar ale w nocy dał mi popalić...
Misia u Czarka kiedyś w przedszkolu też były wszy ale jego na szczęście nie dopadło
Madzienka udanego urlopowania ale Ci fajnie... przywieź trochę słoneczka
Anaconda jaka matka taka córka ty byś pojechała na tydzień do teściówki ;-)
Talia co tam u Ciebie jak się czujesz??
Sienio w sumie masz rację skoro mogłaś sobie pozwolić na rezygnacje z pracy to pewnie nie ma co się męczyć... jak tam Julcia nastawienie do szkoły???

Hej
Ale mi dni uciekają..
Pogoda i u nas wstrętna jakoś zimno ciagle i często pada

Ja czuję się na szczęście dobrze gabi tylko nie rozumie czasami ze pewnych rzeczy nie powinnam robić i wymusza , taki charakterek

Eliza początki były okropne bo miałam wstret do jedzenia, przeczulona na zapachy w kuchni cieżko mi było gotować, opieka prenatalna z jednej strony lepsza bo gabinety sa dobrze wyposazone, idąc na wizyte mozna mieć kompleksowo wszystko krew mocz cieznienie KTG, poród to mój wybór czy chce naturalnie czy cesarka, szpitalna porodówka jest jak SPA menu wybiera sie np na tablecie. Sa też wady jak dla mnie jedno badanie w kier cukrzycy, nie mozna samemu zrobic zadnych badan zawsze kieruje lekarz nie mam na kazdej wizyie robionego badania krwi co mi spokoju nie daje teraz przede mną USG połówkowe i chciałabym je zrobić w spec osrodku ale nie wiem czy się uda lekarza mojego skłonic nie wspomnę ze to nie bedzie refundowane(poza tym za wizyty się nie płaci)
Dajesz radę przespać się w dzień? Masz pomoc mamy?

Maltanka hop hop, jak tam ból krzyża?

Sienio, pewnie masz jakąs alternatywę? życzę zeby Ci sie ułozyło co by dalej się nie wydarzylo, a Ty nie masz umowy o pracę?? |Podejscie do ciaży w Niemczech jest inne generalnie są mniej przewazliwieni niz w Pl ja to tak odbieram

Madzienka kiedy ruszacie na lotnisko?

Anaconda masz juz niebawem szkołe, ona lepsza niż ten dom kultury?

Misia pieluszka juz u Was taka była a pieluchowałaś maluchy podwójnie? życzę zeby wszy ominęły Was

reklama
Witam z rana :-):-)
Maja jeszcze śpi to ja zasiadam z kawką do kompa :-D:-D
Oj już niebawem skończy się do "Majowe spanie" :-:)-(
Eliza no musiała córcia coś po mamusi odziedziczyć :-D:-D:-p:-p współczuję nieprzespanej nocki, mam nadzieję że takie nie będą się zbyt często powtarzać :tak::tak: a jak Nikoś i jego katarek? :confused::confused:
Misia i co puszczasz Natalkę do przedszkola? Ja to jak się dowiedziałam o wszawicy u Mai w szkole to w jakąś paranoję wpadłam, wszystko mnie swędziało, miałam wrażenie że coś mi po głowie chodzi :-D:-D no i codzienne siedzenie przed tv i sprawdzanie włosów pasmo po paśmie - okropieństwo że coś takiego jest jeszcze w naszych czasach :crazy::crazy:
Ile macie pieluchować Krzysia, Maja miała dysplazję obu bioderek i nosiła rozwórkę Koszli przez 4-5 m-cy :baffled::baffled:
Talia oby lekarz rozwiał Twoje wszystkie obawy :tak::tak: chodzisz na wizyty też co m-c? :confused::confused:
Dla Mai i szkoła fajna i Dom Kultury :tak::tak:
Wreszcie słonko nam wychodzi bo takiego dnia jak wczoraj to ja sobie nie życzę :no::no:

Do góry