reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

hej witam się w sobotę zimną sobotę... ja dzisiaj zaliczyłam ponownie sklep Krzyś i wróciłam do domku z nowym łózeczkiem i leżaczkiem

jeszcze zastanawiam się nad nianią elektroniczną bo mały będzie spał w innym pokoju...ale chyba kupię używaną...nie wiem jeszcze???? może coś polecacie???

byłam w galerii orkana ale niestety nie załapałam się na usg darmowe bo kobiet masa i jak ja byłam to już zapisywali na listę rezerwową a nie chciało mi tyle czekać... reszta stoisk to było z akcji "mamo to ja" czyli nic nowego a poza tym wszystko na malutkim terenie skumulowane masakra szybko z tamtą wyszłam....

motylla szybko się wdrożysz w rytm praca- dom....dobrze że masz prace...

anaconda ubranek jak na razie nie kupuje bo mam masę po Czarku tylko nowe kupię do wypisu...a i tak pewnie dostanie od rodziny więc na ciuszki raczej nie patrzę....

sienio źle mnie zrozumiałaś to cena za łóżeczko 240zł i za leżaczek podobna...

reklama
elizka niania w domu jest niezbędna, nawet jeśli maluch spałby w tym samym pomieszczeniu co Wy to w ciągu dnia Ci się przyda:tak: nie bedziesz co chwila nasłychiwała pod drzwimi czy czasem nie płacze, ja chyba kupiłabym używaną czasem mozna cos fajnego upolowac, za niższą cenę. Jak bedziesz miała czas to zajdz do komisów dziecięcych, kiedyś widziałam tam nianię za 50 zł:tak:

Witam nocną porą :rofl2:

Autko przeżyło..P. razem z kolegą jakoś ściągnęli tą benzynę jakieś przewody oczyścili i zatankowali odpowiednie paliwo tzn. musieli najpierw na stacji się udać napełnić kanistry a potem to do autka po przelewali. P. powiedział że za pierwszym razem było ciężko odpalić a za drugim już odpalał jak za starych dobrych czasów:rofl2: dobrze że nie mamy nowszego modelu bo wówczas nie było by już tak kolorowo:confused2:

Ewa
trzymam mocno kciuki za Natalię i za jej przyszły zabieg oby jak najszybciej :tak:
Trzeba być dobrej myśli:tak:
Marzenka tak długo czas spędzam na dworze że chyba siły pobiera z energii słonecznej;-)
Anaconda trudno mi powiedzieć czy to akurat awans bo nie wiem czy teraz lepiej zarabia niż poprzednio bo chyba sama zmiana stanowiska nie wskazuje na awans jeśli dostaje się mniej :-pale na ten temat z nią nie rozmawiałam:sorry:
Madzienka to jeszcze o takiej nazwie piwka nie słyszałam:zawstydzona/y:
Eliza fajnie że zakupy w Krzysiu udane były:tak:
co do łóżeczka turystycznego to jak najbardziej polecam ten zakup miałam go przy Martynce i byłam bardzo z niego zadowolona:tak:
Misia nie martw się się teraz tym porodem najważniejsze że z maleństwem jest wszystko w porządku:tak:
Zdróweczka Stasiowi posyłam oby antybiotyk nie był konieczny:tak:
Sienio Twoja Julia idzie teraz od września do pierwszej klasy?

Witam w niedzielny poranek :-):-)
No i jak mam jechać na grilla skoro taka pogoda niepewna :sorry::sorry: wszystkie znaki wokół dają mi znać żeby nie ruszać się z domu :-D:-D:-p:-p no ale mięsko już zamarynowane więc na 2-3 godz. może skoczymy na wieś :sorry::sorry:
Sienio robiłam wczoraj to Twoje szpinakowe ciasto i powiem Ci że jestem pod wrażeniem :tak::tak: super pomysł na przemycenie tego warzywa :tak::tak: więc dziewczynki jak któraś ma ochotę to niech piecze bo ciasto pycha :tak::tak:
Aluśka dobrze że autko działa, właśnie J mi mówi że do nich przynajmniej 2-4 razy w tyg ktoś przyjeżdża bo się pomylił i zatankował złe paliwo :tak::tak: a Ty już się u siebie w pracy zadomowiłaś czy szukasz czegoś innego w międzyczasie? :confused::confused:
Eliza szkoda że nie udało się załapać na darmowe usg ale przecież Ty już wiesz kto tam u Ciebie w brzuszku mieszka :tak::tak:
Miłego rodzinnego dnia dziewczynki :-):-)

witam niedzielnie i na dodatek w kiepskim humorze....chyba wstałam lewą nogą...a jeszcze Czarek dolał oliwy do ognia..eeehhhhhhhhh zapowiada się kiepski dzień... J też chodzi jakiś nie w sosie czy to pogoda tak na nas działa???
myślałam że dzisiaj pojedziemy na wieś ale w końcu nie pojechaliśmy... w taką pogodę i w takim humorze nie chce mi się... a jak Wasze nastroje???

sienio masz racje elektroniczną nianie zakupię ale w późniejszym terminie... w domku będzie to niezbędny gadżet, tylko jest coś na co powinnam zwrócić uwagę przy wyborze???? jakieś sugestie dziewczyny

aluśka dobrze że autko nie padło całkiem po tej "pomyłce"

anaconda udanego grillowania.... aż tak mi nie zależało na tym usg...chociaż chciałam mieć jakieś ładne zdjęcie z usg...bo do tej pory niestety się nie udało takiego zrobić...ale ponoć nie dawali zdjęć...nie wiem

udanej niedzieli....

Witajcie w ten paskudny dzień...ale co się dziwić Anaconda ma wolne:-Dto i pogoda kiepska...
my dziś zaliczyliśmy kino i poranki z Barbie...

Elizka przy zakupie niani wybieraj cyfrową a nie analogową, ja ta co dostałam od Was jest rewelacyjna polecam!!!;-)
co do usg to mówiłam że trzeba tam być wcześniej...
ale najważniejsze że zakupy w Krzysiu udane...ja też wstąpiłam do Krzysia i prezenty zajączkowe dla maluchów mam już z głowy

Anaconda grilowaliście???ale mięsko z grilla zjadłabym...nasz działka powoli szykowana do otwierania sezonu...

Sunday grill udał się??

Motylla gdzie Ty pracujesz???co tam robisz?chwal się...chłopaki chętnie zostają z nianią??

Aluska o matko współczuje....

Sienio, Iwonka dzięki za towarzystwo w sobotę....idziemy na następne??
powtórzę Cyprian super chłopaczek....Juleczka oczywiście też fajna dziewczynka!!!

miłego popołudnia!!!

Witajcie
A co tu takie pustki, ciepło się zrobiło na dworze.
My wczoraj siedzieliśmy w domu, Huberta zostawiłam w domu, bo późno wróciliśmy w niedzielę i szkoda było mi go budzić, a i jeszcze gości mieliśmy:tak:
A dzisiaj przedstawienie w przedszkolu z okazji wiosny:tak:

Witajcie, jak taka pogoda piękna to człowiek w pracy musi siedzieć, a jak był weekend to oczywiście zimno i deszczowo:-p

Normatywna
trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze i żebyście przebrnęli przez ten ciężki czas...

Justynka co u Ciebie? Michaś chodzi do przedszkola?

Madzienka
, Sienio również dziękuję za towarzystwo, szkoda tylko, że nie mogłam z Wami na tę pyszną, pachnącą kawę pójść, ale bałabym się zostawić Cypka, jeszcze za mały chyba:happy2: z resztą jak się rozbryka to trzeba go przystopować;-)
A ja powiem, że obie Julcie to fajne dziewczynki;-)

Maltanka jak po przedstawieniu?

Aluśka ale miałaś przejścia, współczuję...

Elizka no ale zrobiłaś mega zakupy, super okazja:tak:

Dzień dobry:cool2:

Albo mnie przesilenie wiosenne dopadło albo mam zwykłego lenia...:baffled: ;-)

Spodziewam się dziś kuriera ale znając życie pewnie nikogo nie zastanie:dry: dobrze że jakieś zaufanie do sąsiadów mamy;-)
Iwonka ja cały dzień korzystałam ze słoneczka aż mi zaczął bokiem wychodzić:-p
Maltanka i jak było na przedstawieniu?:cool2:
Anaconda fajnie że sezon grillowy rozpoczęty:-)
Co do pracy to szukałam nowej ale już na chwilę obecną przestałam nie mam jak:confused: a poza tym przywiązałam się do niektórych osób (i do wypłaty której wolała bym nie zamieniać na mniejszą;-) )..... a z tym barem co mi mówiłaś to P. się na nią nie zgodził a ja w końcu zapomniałam dać Ci znać :zawstydzona/y:

reklama
Witajcie
maltanka no właśnie jak przedstawienie? Zapisujesz Hubercika do zerówki do szkoły czy zostaje w przedszkolu? Gdzie najbliżej macie szkołę?
iwonka Twój Cypek to niesamowite dziecko, tyle radości co ma w sobie to na kilkoro dzieci by chyba wystraczyło:tak: świetny jest!
anaconda fajnie, ze ciasto Ci smakowało, mi się najbardziej wygląd podobał:-D
aluśka trzymam kciuki za znależienie nowej pracy, zebyś nie spędała w niej całych dni:tak: niestety wiem, ze teraz to niełatwe,a zmieniać na coś gorszego to bez sensu:sorry2:

Do góry