reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam. U nas kolejny dzien remontowy i prawie koniec juz widac:-). A jutro wybieram sie w odwiedzinki z moimi chlopakami do mojego brata:-).

hej
ja na chwilke zeby sie pochwalic ze my juz rozpakowani. Jas urodzil sie 12lutego o godz 12,00 3490g i 54cm. od niedzieli jestesmy w domku :)
Gratuluje:tak:

Witajcie....nie mam humoru, ale Maltanka mnie zmobilizowała to jestem...
Julcia jest w szpitalu, więc trzymajcie mocno kciuki żeby szybko wyszła...
jak nie chorowałyśmy dotąd to zaatakowało nas i to z grubej rury...
To duzo zdrowka podsylam dla Julci:tak:

Witajcie. U nas jakoś leci, Maks ma już nos podetkany, ale na razie chodzi do przedszkola. Inhaluje się i jakoś dajemy rade. Jutro mam zabawę karnawałową w szkole i Maksia zabieram, już nie może się mały doczekać. ;-)
Ja od weekendu zaczynam kurs oligofreno i nie wiem czy dobrze zrobiłam, czy dam radę :eek:
Oby Maksowi nic sie nie rozwinelo:tak:

Witajcie
Wizyta w porządku, wszystko jest ok. Jestem już na L4 i zaraz jadę do pracy na chwilę.
Dobrze,ze na wizycie wszystko ok.:tak:

Witam :-):-)
Ja też niestety zasiliłam grono chorowitków i to tak na poważnie, w poniedziałek na wieczór tak mnie zmogła gorączka że gdyby nie Maja spokojnie śpiąca za ścianą to kazałabym się Jackowi wieźć na IP, nie miałam siły wstać do łazienki, w głowie mi się kręciło niesamowicie i te dreszcze na zmianę z uderzeniami gorąca, we wtorek cały dzień przespałam ale to nic nie pomogło i wczoraj byłam zmuszona iść do lekarza, dostałam antybiotyk i zwolnienie do niedzieli ale chyba źle mi dobrała ten antybiotyk bo dzisiaj w nocy miałam kilkugodzinne spotkanie w łazience i wszystko zwróciłam, ja nie wiem co to za okropny wirus mnie dopadł, głowa nadal pęka, zimne poty oblewają i ogólnie nic się nie poprawia, Maję też coś zaczyna brać, ale do szkoły chodzi i mam nadzieję że się wybroni przed tym paskudctwem
Zdrowia zycze:tak:

witam się promieniście... jak ja uwielbiam słoneczko....od razu człowiek w innym, lepszym humorze... co prawda głowa mnie boli ale to chyba ciśnienie 93/56....odebrałam wyniki badań dzisiaj wszystkie na oko wydają się w porządku tak więc jutro idę do lekarza nastawiona optymistycznie....
Powodzenia na jutrzejszej wizycie:tak:

reklama
Witam,

My już po spacerku, trzy prania wietrzą się na balkonie, i tak spoglądam w okno i coś się chmurzy:sorry2:a niby słońce miało być cały dzień:eek:

Motylla malujecie pokój chłopaków? Jaki kolorek ścian?

Misia
zdrówka dzieciakom podsyłam!

Eliza o której masz wizytę? daj znać po:tak:

Witajcie. Chłopaki poszli na karate, a ja próbuje odpocząć,ale cały czas coś widzę,że trzeba zrobić. Gardło mi dokucza, obym tylko nie rozłożyła się na dobre, bo taka pogoda fajna, ale zdradliwa okropnie :eek::eek:
Maksio po wczorajszej wizycie u mnie w szkole zachwycony, już pyta się kiedy znowu będzie mógł przyjść. :-D

Justyna ja dzisiaj też pranie suszyłam na balkonie, piękne słoneczko to i pranie pięknie pachnie :tak: My wczoraj nie wybieraliśmy się do kina.
Udanego weekendu!

Motylla co to za remoncik?Co robicie?

Madzienka co u Was? Jak Julcia?Co to było?

misia dobrze, że u gina wszystko ok :tak:

elza to daj znać jak po wizycie?Może coś już będzie więcej widać :-p

anaconda jak zdrówko?

maltanka dobrze że u Was wszystko dobrze :tak:

sienio no jak Wam taką piękną nową szkołę otwierają to chyba i chęci więcej do nauki ;-)

witam witam w przez tak wiele osób ukochany piąteczek... pogoda dzisiaj genialna ja już chłodniejsze buty i cieńszą kurtkę włożyłam i pojechałam do lekarza.... niestety usg dzisiaj nie miałam powiedział że dopiero na następnej wizycie tak więc muszę uzbroić się w cierpliwość... zbadał mnie powiedział że wszystko w porządku... lekkie zapalenie...ale u mnie to norma szczególnie w ciąży... dostałam jakieś lekarstwa...i zlecenie zrobienia kolejnych badań... serduszko ładnie bije...więc się uspokoiłam....

sunday super że Maksiowi się podobało w szkole....a w przyszłości tam będzie chodził????

misia a na badaniach genetycznych wszystko ok???? zdrówka dla Was a dla Ciebie rzadszych spotkań z kibelkiem...i powrotu weny....

anaconda jak tam żyjesz???? wracasz do zdrowia????

madzienka jak tam Julcia???? w domku szybciej dojdzie do sił....

Witajcie..ja tylko na chwilę..Juleczke mam już w domu...powoli wracamy do formy..nawet nie wiem kiedy mi ten tydzień zleciał, mimo że dzień za dniem jakoś tak wolno mijały..
Dzięki wszystkim za kciuki..jutro postaram się narobić co naskrobałyście...

Spokojnych nocek...

hej
Wpadam jak po ogień- wybaczcie.
Tak więc na wizycie 6.02 dostałam skierowanie do szpitala bo ciśnienie mi skakło, glowa bolała. Pojechałam na IP w pt o 7rano, tj pani dr kazała. Najpierw tam posiedziałam do 11.00 a potem jak mnie przyjeli na oddział to o 16.00 doczekalam się łóżka- takie przepełnienie, że nawet na korytarzau miejsca nie było. Nam się akurat trafiła super sala na noworodkach:szok: Ciśnienie się uspokoiło, na usg wyszło że mały wazy ponad 3400g. w nocy 11.02 zaczełam czuć skurcze, jak powiedziałam położnej to nie kazała mi jeść. Potem badanie i kazali szybko przebierać się w koszule do cc. Ledwo zdążyłam do m zadzwonić zeby przyjechał. Cesarkę robiła mi Michalakowa- nie spodziewałam się:) i jestem bardzo zadowolona. O 12.00 na swiecie pojawił sie mały, 3490g i 54cm, 37tc6d. Ja czułam się dobre , o 20.00 wstałam już pod prysznic ( miałam znieczulenie ogólne ze względu na stan kregosłupa nie chcieli się tam wkłuwać). Położne bardzo miłe, proponowały ze wezmą na noc małego ale nie było takiej potrzeby. Od razu po wybudzeniu-jakieś 30 min już go karmiłam. Pierwszy dzien cięzki- wiadomo boli. Ale dalam rade bez przeciwbólowych- stwierdziłam, ze lepiej jak przyzwyczaję sie do bólu. Pani dr odwiedzała nas na sali i poganiała, eby nie leżęć tylko chodzić i faktycznie pomagało i czułam się coraz lepiej. W niedzielę-4doba wróciliśmy do domku. We wtorek byłam na zdjęciu szwów i już calkiem super sie czuję. Jeszcze spotkalam panią doktor na korytarzu, pochwaliła, ze dobrze wyglądam:)no ale jak się dobrze czuję to i lepiej się wygląda i wiadomo, co innego dom a co innego szpital. Także powiem wam szczerze, że z opieki pani doktor jestem bardzo bardzo zadowolona. Nie spodziewałam się takiego zainteresowania tym bardziej ze nie lezałam u niej tylko na perinatologii.

mały ok, dużooooo je, miał jakąś wysypkę ale już jest ok.

elza- oby zapalenie przeszło szybko

Misia- oj współczuje tych dolegliwości...wiem co to znaczy bo pół roku się męczyłam..mi pomagala coca cola :tak: zdrówka dla dzieciaków

miłego dnia

Załączniki

• SAM_3603.jpg
    SAM_3603.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 62
  • SAM_3565.jpg
    SAM_3565.jpg
    18 KB · Wyświetleń: 52
Ostatnia edycja:
no dobra w weekend rozumiem że każdy zajęty... ale dzisiaj !!!!! co tu takie pustki....

madzienka jak Julcia???? doszła już do formy???

anaconda a Ty???? jak się czujesz???

maltanka jak kruszynka???? wszystko ok

justyna jak mąż???? przeszedł kaszel???

misia dawaj fotkę z brzuszkiem?? muszę porównać...:-):-):-)

marzenka jak Mati i jego rączka... już pewniej nią rusza????

misia, maltanka idziecie ???? Warsztaty Mamo to Ja | Baby online

kanikas śliczny chłopczyk... dobrze że szybko doszłaś do siebie

Ostatnia edycja:
Witam. Radek juz spi, a Krystek jeszcze wymysla, zeby tylko przedluzyc pobyt z nami i nie isc spac.
Justyna2729: Moj W. ze swoimi kolegami malowali pokoju chlopakow, a dzis jeszcze doszla tapeta ze zlomkiem i zygzakiem, wiec sciany sa juz skonczone:tak:
sunday: Zdrowka zycze:tak: Na razie remont u chlopakow w pokoju:happy:
Madzienka: Dobrze, ze Jula jest juz w domu:yes:

elza79;Super, ze na wizycie wszystko dobrze:tak:
kainkas: Slodziak z twojego maluszka:-):tak:

Witajcie, gdzieś mi te dni uciekają...
Julcia już pełna sił...jęczy o powrót do przedszkola....może już jutro wróci....

Kainkas raz jeszcze gratulacje, super że jesteś z dr M zadowolona...ja też jestem z niej bardzo zadowolona:-pale chodzą o niej różne opinie....

Elizka dziękuję już wszystko w porządeczku...

Sunday super że Maksiowi podobało się w szkole...

Misia, Maltanka, Elizka jak samopoczucie???pokazywać brzuszki
Elizka twój jest przecudny...na zdjęciu Karoliny wyglądasz cudnie....

Justyna jak zdróweczko Michałka???wrócił już do przedszkola???

Marzenka jak Mati??szaleje już???

Anaconda a Ty gdzie zaginęłaś tak Cie choroba zmogła że nawet na L4 do nas nie zaglądałaś??
Mam nadzieje że Maja uchowała się...

miłego dnia

reklama
Witajcie mi też jakoś ostatnio dni uciekają, do tego psuje mi się klawiatura:wściekła/y:
W sobotę byliśmy na imprezie u sąsiadów (dla nie soczkowej) ale przynajmniej pojadłam jak nigdy:-D

A poza tym raz czuję się lepiej a raz gorzej, ogólnie jestem zmęczona i mam już dość

eliza zapisałam się na te warsztaty:tak:

madzienka super ze Jula czuje się lepiej:tak:

anaconda gdzie się podziewasz?

kainkas śliczny maluszek

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry