reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam
Dawno nie zaglądałam
Asia płacze w szkole codziennie przed wejściem fo klasy potem się już uspokaja, do tego jest chłopiec co rozpaczą straszliwie nawet na rozpoczęciu roku będąc z mama płakał a Asia 1 dnia nie płakała potem jej się odmienilo mówi że tęskni za mamą, ponadto chodzimy na balet na lsm w domu kultury , byliśmy na ognisku baletowym ale tam koszty są kosmiczne więc zrezygnowałam no i kontynuujmy logopedie, cz, sz i r do wycwiczenia. Macius mówi nie wiele od pt też zaczynamy chodzić do logopedy także jest ciekawie codziennie coś
Anaconda no troszkę dużo tych lekcji. Nie nudzi się Maji na lekcjach? Podoba jej się
Marzena u mnie to samo dzieci budzą się jak tylko wstaje czujke mają jakoś;-)
Madzienka gratuluję zostałas ciocia
Zdrowia dla chorowitkow życzę i zabieram się do pracy

Ostatnia edycja:
reklama
witam porannie
ja mam dziś przymusowe wolne więc niedługo na ploty wybywamy:tak::tak: niech no tylko Zula się zdrzemnie...

gon1a oby Asia się szybko zaaklimatyzowała w szkole:tak::tak:
mirosia super, ze dzieciaki się odnaazły wnowych miejscach:tak: i mocno trzymam kciuki za Twoje sprawy!!!!
marz ja też zauważyłam że im dłużej śpie tym gorzej funkcjonuję:tak::tak: a poza tym mam teraz co robić po nocy:-D:-D
motylla super, że Krystkowi się podobąło w przedszkolu:tak:
anaconda trzymam kciuki za badania Mai:tak::tak:
elizkaja to cię podziwim za pracę z takimi dziećmi:tak::tak: no ale ty się popraostu do tego nadajesz:-D:tak:
madzienka gratulacje dla siostry!!!! i dlaa ciebie ciociu!!!!!!!
iwonka oby Cypek sie przyzwyczail do zostawania i szybko wrócił do przedszkoa. A jak jesteś zainteresowana jakąs czapuchą to posz PW:)

chyba pora na kawuchę... która dołączy???? dziś latte;-);-);-)

Hejka :-):-)
Maja już w szkole więc ja chętna na poranną kawuchę :tak::tak:
Dzisiaj niestety jestem uziemiona do południa więc trzeba wymyślić jakieś porządki :tak::tak::-D:-D
Marz jak Ty to robisz, ja też bym chciała tak funkcjonować - im mniej śpię tym lepiej wstaję :-D:-D:-p:-p Maja też się budzi rano jak tylko J budzik dzwoni czyli o godz.5.50 :szok::szok: no ale czyta sobie książki i daje mamusi pospać ;-);-):-D:-D
Gon1a z moją Mają nie ma problemu, do szkoły chodzi bardzo chętnie, nawet już się zgłosiła na konkurs plastyczny, do tego jest jedynym dzieckiem w klasie które płynnie czyta więc na jęz.polskim czyta dzieciom opowiadania, myślę że tym sposobem będzie miała wielkiego plusa u pani wychowawczyni :tak::tak: oby Twoja Asia też się przekonała do szkoły :tak::tak: a jak ma zajęcia, codziennie na rano? :confused::confused: ile płacicie za balet?
Mandziula udanych plotów życzę :tak::tak:
Motylla super że Krystkowi podobało się w przedszkolu, oby teraz dłużej pochodził :tak::tak:

Witam. Dzisiaj znowu Krystek plakal jak go zaprowadzalam do przedszkola... najgorzej jest to zaprowadzanie do sali... bo pozniej sie uspokaja i jest ok... moze, przez to, ze sie nie wyspal i taka marude wlaczyl:confused: Chyba trzeba bedzie wczesniej go klasc spac:tak:

Witam się...
rano mi się nie chciało wstawać, więc dopiero o 9 zawitałam do pracy:sorry:Natalka wstała z płaczem,ale potem już jakoś poszła do przedszkola;-)Staś wstał z nami o 8 a potem o 9 znów usnął:confused2:

Niestety wizyta u pulmonolog nie najlepsza, najpierw musimy całkiem wyleczyć katar czyli mamy pulneo i mucofluid i jak do wtorku Maja będzie na 100% zdrowa to mamy przyjechać na spirometrię :-:)-( trzymajcie kciuki żeby tym razem dobrze wyszła :tak::tak:
trzymam kciuki za wyniki spirometrii
:tak:
Dzisiaj Maja miała 8 zadań do domu + jedna kartka szlaczków + wyklejenie kostki do gry i pokolorowanie + dokończenie kolorowanki, nie wydaje wam się że to trochę sporo jak na początek pierwszej klasy, nie kłamiąc siedziała przy pracy domowej ponad 1.5 godz :sorry::sorry:
no to sporo mają
:szok:
Misia gratulacje zdolnej córci :tak::tak: oby zawsze tak chętnie chodziła na te zajęcia :tak::tak: a jak Twoje plecy? Byłaś u lekarza?
byłam na rtg...wyszło jakieś nieznaczne przewężenie przestrzeni miedzykregowej...a jutro idę do neurologa
:sorry:

witajcie dziewczyny... kurcze ale mi głowa pęka ale odkryłam już źródło... otóż ten chłopiec którego mam w grupie jest chory na autyzm i cały dzień siedzi i buczy
a tak poza tym już chyba się przyzwyczaiłam do tej pracy znacznie więcej przygotowań i samej pracy bo to starszaki ale jest ok.... dyr wchodzi i obserwuje ale już leje na to już mnie tak nie stresuje
tulaski na ból głowy...oby już nie wracał:tak:
antuanet dobrze że dzieciaki zdrowe... a Kubuś jakiś bunt przechodzi a do tej pory chętnie chodził do

marzenka LN o ja też bym się wybrała ale nie koniecznie na Dianę...
ooo to to:tak:

Ja dziś małam dzień Pierwszej Pomocy w pracy wiec dzien minął szybko lekko i przyjemnie:tak:
takie dnie to fajne;-)

Witam się wieczorowa pora dzieciaki spia a jak jak zwykle zaraz pewnie cos zahacze w tv:-)B już po 19 robi się marudny przestawia się na sezon zimowy i wcześniejsze chodzenie spac...tym bardziej ze rano pilnuje mnie jak piesek i budzi się jak tylko zobaczy ze mnie nie ma:-Dboze jaka ja mam przylepe...smerfy uzywaja na wzytsko synonimu smerf a oj B MAMA!!!!!!:laugh2:

hhehe...skąd ja to znam:-D

Witam
Dawno nie zaglądałam
Asia płacze w szkole codziennie przed wejściem fo klasy potem się już uspokaja, do tego jest chłopiec co rozpaczą straszliwie nawet na rozpoczęciu roku będąc z mama płakał a Asia 1 dnia nie płakała potem jej się odmienilo mówi że tęskni za mamą, ponadto chodzimy na balet na lsm w domu kultury , byliśmy na ognisku baletowym ale tam koszty są kosmiczne więc zrezygnowałam no i kontynuujmy logopedie, cz, sz i r do wycwiczenia. Macius mówi nie wiele od pt też zaczynamy chodzić do logopedy także jest ciekawie codziennie coś
Anaconda no troszkę dużo tych lekcji. Nie nudzi się Maji na lekcjach? Podoba jej się
Marzena u mnie to samo dzieci budzą się jak tylko wstaje czujke mają jakoś;-)
Madzienka gratuluję zostałas ciocia
Zdrowia dla chorowitkow życzę i zabieram się do pracy
hmm...u nas logopeda ma być w przedszkolu...podobno wszystkie dzieci wymagają pomocy:sorry:

ja mam dziś przymusowe wolne więc niedługo na ploty wybywamy:tak::tak: niech no tylko Zula się zdrzemnie...
chyba pora na kawuchę... która dołączy???? dziś latte;-);-);-)

udanego plotkowania:tak:ja właśnie z kawką;-)

Witam,

Motylla
Krystek od nowa musi przyzwyczaić się do przedszkola, u nas będzie to samo:-(

Anaconda za badanie Majki zaciskam mocno kciuki:-)
A co do przykrej wymiany zdań w autobusie to współczuję:no:głupi babsztyl nadszarpnął ci tylko nerwa:wściekła/y:dobrze jej przygadałaś:tak:

Misia powodzenia u lekarza,

Gona
a gdzie do logopedy chodzicie?

Marz
ja mam tak samo im mniej śpię tym lepiej się czuję:-D,

Mandziula udanych ploteczek:-)

Mirosia i jak pediatra wystawiła ci papierek do przedszkola?

ChlebowaMama w przyszłym tygodniu muszę zrobić twoje krokieciki;-)

Madzienka
i jak dzisiejszy poranek i wyprawa do przedszkola, tak samo dobrze jak wczoraj?

Eliza to ty pracujesz w integracyjnym przedszkolu?

Ja dzisiaj od 6 na nogach, ponieważ wyprawiłam męża w podróż, tak więc za mną już dwie kawy:tak:, mieszkanie ogarnięte i obiadek podszykowany. M dzisiaj okropnie marudny, albo to wina pogody albo jemu już się nudzi te siedzenie w domu. Dzisiaj mamy kontrolę więc niedługo czeka nas wyprawa autobusem. Mam nadzieję że już od poniedziałku M pójdzie do przedszkola:tak:

Witajcie, ja od rana w pracy nie mogę się ogarnąć z nawałem obowiązków:eek: Pół godziny temu dopiero zdążyłam wsunąć śniadanie, a korzystając z chwili wolnego wypiję kawuchę:tak:

Mandziula pomyślę jaką czapę bym chciała i na pewno napiszę na PW ;-)

Justynka ja kontrolę mam jutro rano. Też niby dobrze by było, żeby poszedł od poniedziałku do przedszkola, ale już mnie przeraża wizja kolejnych chorób:confused2:

Anaconda no powiem Ci, że dużo Maja miała zadane:eek:

Marz hehe, widzę, że nie tylko Ty bo i inne dziewczyny i ja też tak mam, że im mniej śpię tym jestem bardziej "żwawa" :-D

Mirosia a co z tym Twoim papierkiem? dziwna sprawa, że coś takiego wymyślili...

Ogólnie zauważam, że na forum robi się większy ruch, znów wszystko wraca do normy:-)
Do mam, które stosują nalewkę bursztynową: Wczoraj na wieczór posmarowałam Cypka tymże preparatem a po jakimś czasie zauważyłam, że strasznie się spocił, to tak ma działać, któraś tak miała?? Zaznaczę, że temperaturę ciała miał normalną, może delikatnie osłabiony

Maja odrabia lekcje to ja do kompa zasiadam :tak::tak:
Zimno dzisiaj i nieprzyjemnie jak nie wiem co :crazy::crazy:
Chyba pora grubszą kurtkę wyjąć :tak::tak:
Motylla dobrze że Krystek się uspokaja jak już do sali wejdzie, z czasem i w drodze przestanie płakać :tak::tak: to kiedy wracacie do Lublina? :confused::confused:
Misia oby jutrzejsza wizyta u neurologa pozytywnie przebiegła :tak::tak:
Justyna oj ranny ptaszek z Ciebie, ja też tak się budzę odkąd J ma pierwszą zmianę :tak::tak: jak po kontroli, dostał Michaś pozwolenie na powrót do przedszkola? :confused::confused:
Iwonka musisz się nastawić na częste infekcje górnych dróg oddechowych Cypka:tak::tak: to mówisz ze nie dali Ci dzisiaj odpocząć z rana w pracy :-D:-D;-);-)

Witajcie....za nami super dzionek...i ploty z Sylwią w Fice...Lenka i Zosia już zaprzyjaźnione....:tak:;-)
Julka tez zadowolona...dzisiaj miała wycieczkę do teatru...to już druga w tym tygodniu...w poniedziałek byli na umcsie na lekcji o kosmosie a jutro jadą do botanika piec ziemniaki:-)
ale jak zobaczyła fotki dziewczyn z fiki to usłyszałam ja tez chcę!!!!!

Iwonka co do nalewki to może tak działać...bo ma za zadanie rozgrzewać...na niektóre dzieci podobnie działa pulmex...u nas to się nie zdarzyło

Justynka dzisiaj nawet sprawniej po o 8.30 już wracałam do domu...dziewczyny wstały razem, nawet ich nie budziłam tylko usłyszałam gadanie, wstały w bardzo dobrym humorze, więc szybko poszło...tyko ten deszcz zniechęca do wychodzenia z domu

Mandziulka Jula czapeczką zachwycona....dzięki za towarzystwo...fajne miejsce spotkań ta Fika....dla naszych maluchów...
a wiesz że Lenka jak usnęła mi przy wyjeżdzie z przedszkola to do tej pory śpi....chyba w tym słoiczku coś było:-D

Anaconda posprzątane???
dużo Maja ma zadawane...ale ona zdolna dziewczyna szybko da sobie radę

Motylla oby z dnia na dzień wyjście do przedszkola było łatwiejsze

reklama
ja padam...

dzięń miałyśy z Zulą bardzo intensywny,najpierw ploteczki... madzienka, Lenka bardzo dziękujemy za mile spędzony czas. rzeczywiście fajne miejsce, musimy się taj=m jeszcze kiedyś umówić:tak::tak:
wróciłyśmy do domku, Zosia pospała do 16, podjadła troszeczkę i pojechałyśmy po Mikiego, dobrze, zę mnie coś natchnęło i wziełam jej kaszkę w butli bo do domu wróciliśmy na 18:szok::szok: cała głeboka stała, masakra jakaś. dzieciski rozdrażnione, ja też... wiec ide się położyć na trochę...
milego wieczoru życzę

Do góry