reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
Witajcie, jakaś dzisiaj taka pogoda pokrętna. My po porannym jeżdżeniu na rowerku, a teraz już w pracy...

Antuanet zdrówka dla dzieciaczków:tak: A buty kupiłam dla Cypka, sandałki, ale muszę pójść je wymienić na większe, bo jakoś mu tak mierzyłam, że źle popatrzyłam i są takie akurat, a tu jeszcze lata mam nadzieję, że hoho :-p

Madzienka gratuluję zapału podziwiam, u mnie prasowanie czeka na desce, aż nabiorę weny:-)

Justynka jeszcze nie odrobaczyłam, a już na bilansie 2latka pediatra nam powiedział, że ma wadę zgryzu więc to może i od tego być...

hejka!!!!!
wczoraj nic nie pisałam bo normalnie wróciłam z bierzmowania chrześnicy padnięta....normalnie prawie 3 godz trwała uroczystość...masakra biskupa jak zaczął mówić kazanie to przez 50 minut gadał....

sunday ja też czekam na wakacje jak na zbawienie...już jestem wypompowana....o wstawaniu do pracy nie wspomnę...

antuanet zdrówka dla Kubusia...co powiedziała czarodziejka???

justynka biedny Michaś tak go gryzą te wstrętne komarzyska
jak tam po wizycie u endokrnologa????

iwonka jak tam buciki...rozchodzone???? a właśnie a jak się skończyła ta sytuacja z butami zimowymi co składałaś reklamacje....straszenie rzecznikiem pomogło????

anaconda no widzisz jaka sprytna jesteś....zrobisz swoje i czas na pogaduchy się znajdzie
co to za nagroda działa antystresowo na Maję???

marzenka supr że występ Mateuszka udany....najważniejsze że się dobrze bawił...a z Bartusia też będzie artysta....skoro już ma parcie na scenę..

mandziula biedny Mikuś....jak tam ugryzienie???? Czarek też raz wrócił z całym uzębieniem kolegi na ręce...dobrze że Zosieńka spokojniejsza...a jeśli nie chce piersi to trudno nie łam się...nie będziesz miała problemu z odstawieniem jej i możesz jeść co chcesz:-):-):-)

madzienka ale Ci dobrze już masz poprasowane a przede mną cała sterta straszy.... i jakość chęci brak...

Witam z rana :-):-)
Jakoś tak nietypowo ostatnimi czasy :-D:-D:-D
Ja też się wczoraj za prasowanie wzięłam a dzisiaj czeka mnie kolejna tura :cool2::cool2:
Ale mi się super spało - tak bez żadnego obowiązku wstawania :-p:-p
Elza Maja też była na tym przedstawieniu co Mateuszek Marzenki i na koniec występu rozdawali im czapeczki i słodycze a Maja to cieszy się z każdej nagrody oby tylko była :-D:-D
Antuanet no właśnie jak tam wizyta u czarodziejki? :confused::confused: nasza pani pulmonolog wybiera się na urlop pod koniec maja mówiła Ci? :confused::confused: bo nam tak :tak::tak: zdrówka dla Kubusia :tak::tak:
Mandziula to ja dołączam do "klubu pogryzionych dzieci" - Maja w trzylatkach też wróciła z "pieczątką" :crazy::crazy: oby to się już więcej nie powtórzyło :tak::tak: no i całe szczęście że mm pomaga i Zosieńka spokojniejsza :tak::tak: a Ty mamuśka nie stresuj się tym tak bardzo :tak::tak:
Justyna a po co byliście u endokrynologa? :confused::confused:
Iwonka ja też zawsze Mai kupowałam sandałki wcześniej i takie na akurat :-D:-D:tak::tak: a potem strach był czy dochodzi do końca lata :-D:-D
Madzienka oby Lenka jak najdłużej tak pięknie spała, a ubranka składaj i oddawaj siostrze, nie ważne że dla dziewczynki ;-);-):-D:-D
Sienio, Madzienka o jakim Wy skrzyżowaniu piszecie? :confused::confused:
Sienio i jak tam 10godzinny dzień pracy? U nas w full joba to dziewczyny ciągną po 12 godzin dziennie :szok::szok: - ale to młodzież to jeszcze pełna sił ;-);-):-D:-D
Motylla ale z Ciebie ranny ptaszek :szok::szok: ja to bym w życiu o tej porze nie wstała jakbym nie musiała :no::no:
Misia ale masz przystojniaka w domu :tak::tak:

Witajcie

madzia hehe wiedziałam, ze bedzesz niedługo marudziła, ze nie masz co z ubraniami robić:-D:-D tzn gdzie je składować:tak: z tempem Twojego kupowania to nawet grupa przedszkolna byłaby bezsilna:-p
anaconda ja tez mogłam kiedys pracowac długo, ale o tez zalezy co sie robi, bo wysiedziec przed konmpem 10 godzin to ciezko. Poza tym jak sie ma dziecko to sie i priorytety zmieniają:happy2: Kiedyś jak jeszcze bylismy w UK to z P załozylismy sie kto bedzie dłuzej pracował bez wolnego dałam rade 21 dni :-) ale sie wtedy kasy zaobiło:-D:-D
Antuanetka Lidla otwieraja 5 czerwca:tak: dzisiaj jakies kobitki mnie zaczepiły, maja tam pacowac, wiec zapytałam. Chyba sie troske roboty przeciągneły, jak to na budowie:-D

Ja juz po sniadanku, po zakupach w Biedrze, tylko bankomat sie zapsuł, wiec nie kupiłam wiele i chyba nawet pranie mi sie skończyło:-)
Dziewczynki wczoraj w Leclerku kupiłam zestaw pony MY LITTLE PONY zagroda słodkich jabłek APPLEJACK (3239520840) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. za 29 zł było jeszcze to MY LITTLE PONY kucyk CHEERILEE SZKOŁA (3240334767) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. na Dzień Dziecka jak znalazł, bo Juli brakowało Applejacka:tak: , miałam w plane królewne z domkiem magiclip, ale cena kucyka mnie przekonała.

hello BABECZKI :-D
wróciłam :-)

dzięki za spotkanie w Botaniku ;-)
za to od poniedziałku miałam taki sajgon w Pracy że nie wiedziałam jak się nazywam ;-)
w ten weekend mieliśmy komunię, jak zwykle ksiądz mnie zirytował tekstem że dzieci które systematycznie nie uczęszczają do kościoła katolickiego spotykają się z paragrafami karnymi .... grrrrr

Norb w poniedziałek mi zagorączkował więc siedzimy w domu chociaż po gorączce nie ma śladu, ma lekko powiększone migdały ... także do piątku siedzimy w domu ;-)

za to troche poprasowałam, popakowałam ciepłe ciuchy na strych :-)
wczoraj uprałam wózek :-) zdążył wyschnąć przed tą potężną zlewą...

wczoraj u nas bite dwie godziny lało i to tak porządnie .... Norbowi wyszło na dobre bo spał 3h ;-) aż w końcu grzmoty go obudziły ....

Eliza takie nabożeństwa są najgorsze ;-) księża gadają i gadają a później dzieciaki padają ;-)

Anaconda a jak Tobie tam w pracy ??

co do pogryzionych dzieci przez komary ostatnio lekarka mi poleciła smarować ukąszenia CEBULĄ :-) jeszcze nie testowałam bo pogoda odpędziła komarzyska ;-)

mandziula na takie dziecięce pogryzienia nic nie poradzę .... wredny kolega moze to z miłości ;-)

Justynka i co powiedział lekarz ?? ale masz fajny Avatarek ;-)

sienio 10h w pracy ??? o matko wspólczuję ....
ale fajne zestawy dlaczego u mnie leclerca nie ma :-)))
Gabi ma HOPLA na punkcie kucyków teraz ;-)

no i chce Barbie syrenkę ostatnio widziała reklamę i cały czas o niej mówi ;-)
Madzieńka a moze do mnie przyjedziesz poprasować ??? jeszcze trochę mi zostało po poniedziałkowym maratonie ;-)

za małe ubranka w worki, w pudła i do piwnicy ;-) albo rzeczywiście dla siostry ;-)

Antuanet zdróweczka dla Was !!

i tyle popisałam bo Norb mnie ciągnie ....

Ostatnia edycja:
Witajcie ja dzisiaj odkopałam spacerówkę i uprałam ją(dzięki Karlitko za natchnienie)już schnie na balkonie...może jeszcze zdąży przed ochłodzeniem...
w sobotę mamy piknik przedszkolny w tematyce igrzyska olimpijskie i mamy poprzebierać się za greków....skąd mam wykopać takie wieńce macie jakieś pomysły???:sorry2:

Sienio, Madzienka o jakim Wy skrzyżowaniu piszecie? :confused::confused:

Anaconda jak jedziesz od naszego Lidla mijasz szkołę Mai i na dole do północnej nie można skręcić w prawo tylko w lewo
Jak prasowanie???

madzia hehe wiedziałam, ze bedzesz niedługo marudziła, ze nie masz co z ubraniami robić:-D:-D tzn gdzie je składować:tak: z tempem Twojego kupowania to nawet grupa przedszkolna byłaby bezsilna:-p

Dziewczynki wczoraj w Leclerku kupiłam zestaw pony MY LITTLE PONY zagroda słodkich jabłek APPLEJACK (3239520840) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. za 29 zł było jeszcze to MY LITTLE PONY kucyk CHEERILEE SZKOŁA (3240334767) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. na Dzień Dziecka jak znalazł, bo Juli brakowało Applejacka:tak: , miałam w plane królewne z domkiem magiclip, ale cena kucyka mnie przekonała.

hahahahaha

dzieki za wieści o kucykach może podjadę dzisiaj do leclerca...;-)

Madzieńka a moze do mnie przyjedziesz poprasować ??? jeszcze trochę mi zostało po poniedziałkowym maratonie ;-)

za małe ubranka w worki, w pudła i do piwnicy ;-) albo rzeczywiście dla siostry ;-)

oczywiście juz jadę....szykuj deskę i żelazko!!!!

do piwnicy :-D:-D:-D:-D:-D dobre, w mojej piwnicy już nawet palec nie zmieści się...
i jakoś nie przemawia do mnie chowanie ubrań po piwnicach...później maja taki "dziwny zapach"....
a siostra na pewno nie weźmie nic co jej nie przyda się teraz...już wystarczy ze chce jej kołyskę wcisnąć i mebelki od Julci z pokoju:-D

zdróweczka dla Norbusia!!!

widziałyście naklejki na ścianę w Biedronce....cudne...i za grosze:tak:

miłego dnia

hej,

Karlita zazdroszczę deszczu;-)i zdróweczka dla Norbusia:tak:wiesz co, ja pamiętam jak na mojej komunii ksiądz na kazaniu mówił że jak dostaniemy pieniążki w prezencie to mamy je do kościoła przynieść:szok:już im się całkiem w głowach poprzewracało:confused2:

Anaconda
M ma niedoczynność tarczycy i co 3 mies kontrolujemy się.
Ja też wczoraj poprasowałam i dzisiaj mam wolne od deski:tak:

Sunday
dziękuję za wczorajszą kawkę:-)i za reklamówkę;-)

Sienio fajny prezent szykujecie dla Julki:tak:

Madzienka jaką spacerówkę prałaś? Tą nową??

Eliza o matko współczuję tak długiej mszy:szok:

Anetko podłączyli Cię już do świata żywych??:-D:-p

Jakoś jestem średnio zadowolona z wczorajszej wizyty u endo, pani dr wyglądała na spieszącą się wizyta trwała niecałe 10 min. Wyniki dobre ale jeszcze M musi brać leki, kolejna wizyta za 3 mies i mamy zrobić o jedno badanie więcej.
A dzisiaj jesteśmy już po spacerku na rowerku i zabawie na placu zabaw, i dzisiaj pierwszy raz M nie wpadał w histerię jak wracaliśmy do domu:szok:chyba był już mocno zmęczony:-D. Teraz drzemkuje a ja lecę szykować obiadek:tak:

reklama
Witajcie ja dzisiaj odkopałam spacerówkę i uprałam ją(dzięki Karlitko za natchnienie)już schnie na balkonie...może jeszcze zdąży przed ochłodzeniem...
w sobotę mamy piknik przedszkolny w tematyce igrzyska olimpijskie i mamy poprzebierać się za greków....skąd mam wykopać takie wieńce macie jakieś pomysły???:sorry2:

oczywiście juz jadę....szykuj deskę i żelazko!!!!

do piwnicy :-D:-D:-D:-D:-D dobre, w mojej piwnicy już nawet palec nie zmieści się...
i jakoś nie przemawia do mnie chowanie ubrań po piwnicach...później maja taki "dziwny zapach"....
a siostra na pewno nie weźmie nic co jej nie przyda się teraz...już wystarczy ze chce jej kołyskę wcisnąć i mebelki od Julci z pokoju:-D

zdróweczka dla Norbusia!!!

z wieńcami muszę pomysleć :-)
ale macie czadowy piknik :-)))))))

super ze wyprałaś spacerówkę ;-)

wiesz ja tam nigdy piwnicy w bloku nie miałam :D wiec nie wiem ;-)

karlitka witaj oj dawno Ce nie było:tak: zdrówka dla Norba:tak:

czasu mi na wszystko brakuje teraz jak ładna pogoda to na dworze z dzieciakami siedzę do późna :D

Justynko
oby wszystko było w normie na kolejnej wizycie!
Deszczu brakowało :D takze fajnie że popadało :-))) teraz też się zachmurzyło

Ostatnia edycja:
Do góry