reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

witam poniedziałkowo
nie odzywam się bo ledwie siedzę, mam zapalenie piersi i prawie 40 stopni gorączki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ledwie się z łóżka podnoszę.
na szczęscie Zosia po szczepieniu ok, nawet nie gorączkowała a dziś spokojna i daje mamie poleżeć:confused2::confused2:
zmykam pod kołdrę bo chyba znowu temp mi rośnie bo mam dreszcze:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Witam,

My dzisiaj już po spacerku i zakupach w Lidlu gdzie zakupiłam dla Michałka grę literki...Na dworku jest całkiem przyjemnie słoneczko świeci i gdyby nie drzemka i głód to moglibyśmy długo jeszcze spacerować:tak:. Chociaż i tak z drzemki nici bo jak tylko wypił mleczko to od razu zerwał się z łóżka i pobiegł do zabawek, a teraz siedzi u mnie na kolanach i słucha kołysanek. Jeszcze dzisiaj mamy wizytę u pediatry bo kilka rzeczy mi się nie podoba w M,

Sunday my z Michałem chodzimy na Spokojną do dr Rymgayłło-Jankowskiej, ale i tam jest jeszcze jedna fajna dr tylko nazwisko wyleciało mi z głowy:zawstydzona/y:.

Marta spóźniony buziaczek dla Pawełka z okazji 2 urodzinek:-)

Misia super że imprezka urodzinowa powiodła się, czekamy na fotki:tak:

Madzienka zdrówka dla P, jak on się dzisiaj czuje?? I fajnie że babski shopping z Julcią zaliczyłaś:-)

Eliza udany miałaś weekend:-), jak tam dzisiaj w pracy?

Motylla he he to sobie Radek upodobał szafę:-D

Normatywna dzięki za spacerek:happy2:

Talia zdrówka dla Gabrysi:tak:

Patlysia
hop hop co u ciebie?

Maltanka fajnie że dobrze bawiłaś się na urodzinach sąsiadki:-), a jak Hubert ze zdrówkiem?

Marz taka wędlinka swojska to nie to samo co ze sklepu:tak:, ja to czasami mam wrażenie że niektóre wędliny smakują jak płyn do zmywania:baffled:. Też sobie nawiozłam mięska od rodziców:tak:

Mandziula o matko współczuję zapalenia piersi:no:Jak sobie z tym radzisz, jakieś okłady robisz czy coś w tym stylu?

Alicja
co u was, jak zdrówko małych chorowitków??

Iwonka obyś tylko z tego przemarznięcia nie rozchorowała się, rozgrzałaś się herbatką?

Ja juz w domu lezakuje bo cos mnie zoladek rozboal a P pojechał po dzieci....ten zoladek to z "emocji" bo troszke z zaskoczenia dowiedzilaam sie jakie zmiany mie czekaja i 5 moich kolezanek....w zwiazku z tym jak mi puszcza to zawsze albo na zoladek albo na bol glowy to sie przeklada...troche namieszalo mi to w glowie i musze sobie to wszytko poukladac:sorry2:ale zeby nie bylo te wszytskie zmiany nie wroza chyba jakos niczego zlego.....mam nadzieje:dry:

Justyna co sie dzieje z M ze idziesz na wizyte????
Mandziula o nie dobrze ze przynajmniej Z jest spokojniejsza?????milas kiedy s zapalenie z M?????zycze abys szybko sobie z tym poradzila....
Marta fajny weekendzik za Wami.....buziak urodzinowy dla Twojego kawalera:-)

Ja dzisiaj zaliczyłam spacerek z sankami ale coraz mniej jest miejsc na chodniku ze śniegiem... chłopaki sobie chwile pojechali na sankach, a potem Krystek je pchał, a Radek szedł ze mną za rączkę:tak:... na dworku było bardzo przyjemnie:-):-)
Witam poniedziałkowo.
Mróz i słonko? Mam już dosyć.:confused2:
Wyprawa do stolicy bardzo udana, tylko nas nogi bolą - wczoraj 6 godzin w CNK ale dzieciaki miały radochę a ja spotkałam rozgryzłam zagadkę kto jest robotem Hobi, który rozmawia z dziećmi:-p:-p i mam nawet fotkę z tym aktorem.
Młodzi w sobotę zaliczyli Multikino w Złotych Tarasach JACK POGROMCA OLBRZYMÓW W 3D a my z maluchami zakupy w Ikei i Centrum Dowodzenia BB:-p:cool:. Trochę prywatę odwalę;-):-p bo polecam taką mądrą książeczkę z cudnymi ilustracjami mojego siostrzeńca Mądrość z Natury -
Super wypad za wami:tak:

witam poniedziałkowo
nie odzywam się bo ledwie siedzę, mam zapalenie piersi i prawie 40 stopni gorączki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ledwie się z łóżka podnoszę.
na szczęscie Zosia po szczepieniu ok, nawet nie gorączkowała a dziś spokojna i daje mamie poleżeć:confused2::confused2:
zmykam pod kołdrę bo chyba znowu temp mi rośnie bo mam dreszcze:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dobrze, że z Zosią wszystko ok, wspólczuje zapalenia.

Ja juz w domu lezakuje bo cos mnie zoladek rozboal a P pojechał po dzieci....ten zoladek to z "emocji" bo troszke z zaskoczenia dowiedzilaam sie jakie zmiany mie czekaja i 5 moich kolezanek....w zwiazku z tym jak mi puszcza to zawsze albo na zoladek albo na bol glowy to sie przeklada...troche namieszalo mi to w glowie i musze sobie to wszytko poukladac:sorry2:ale zeby nie bylo te wszytskie zmiany nie wroza chyba jakos niczego zlego.....mam nadzieje:dry:
Oby te zmiany były na lepsze:tak:.

marz oby zmiany okazały się na twoją korzysć:tak:
justyna może rzeczywiście M nie potrzebuje już spac w dzień, mój Miki bardz szybko porzucił ten proceder:tak:
złożyliście papiery do przedszkola??? my skadamy po świętach:tak:
madzienka jak wasze noski??? katar już wam nie dokucza???

a z zpaleniem sobie jakoś radzę, łykam ibuprofen, robię okłdy z kapusty i przystwim Zosie do tej piersi, jakoś daje radę choć rano byłło cięzko. spałyśmy z Zosią do 14 z przerwami na jedzenie i zmiane pieluchy.
terz musze się jeszcze spakowc bo jutro wyruszamy do dziadków, bedziemy świętowć choć wcale mi się tych świąt nie chce:no::no::no:

jeszcze sie wam pochwalę moimi nowymi dziełami szydełkowymi: lala Zuzia i wiosenna czapucha

IMG-20130316-00091.jpg

IMG-20130324-00116.jpgIMG-20130324-00118.jpg

i rysunek moich chłopaków, powstał u Mikiego w pokoju
IMG-20130317-00096.jpg

i nasza pisanka na konkurs, zajełiśmy I miejsce:tak::tak::tak:
Obraz 052.jpgObraz 051.jpg

Załączniki

• IMG-20130316-00091.jpg
    IMG-20130316-00091.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 66
  • IMG-20130317-00096.jpg
    IMG-20130317-00096.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 59
  • IMG-20130324-00116.jpg
    IMG-20130324-00116.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 57
  • IMG-20130324-00118.jpg
    IMG-20130324-00118.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 89
  • Obraz 052.jpg
    Obraz 052.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 59
  • Obraz 051.jpg
    Obraz 051.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 55
Mandziula jajo bomba gratuluje:-)Zosienka jaka Ona fajniutka;-) a jakie oczka o czapce oczywiscie nie wspomne masz talenk:tak: a rysunek nie mow ze stworrzyli go Twoi faceci:szok:

Madzienka L juz zacznie miec swoje krotsze pory spania wiec pewnie zaraz bedzie miala juz dwie drzemki i zacznie juz funkcjonowac w jakims rytmie......fajny wypadzil z aWami;-)

Marzenka czekam z niecierpliwością na ten okres:-D:-D:-D
trzymam kciuki za zmiany...oby było tylko lepiej!!!!!

Madzienka zdrówka dla P, jak on się dzisiaj czuje?? I fajnie że babski shopping z Julcią zaliczyłaś:-)

Dziękuję...dziś już daje radę, jutro jedzie do Rzeszowa więc liczę ze tam zostawi katar:tak::-)

Mandziulka współczuję zapalenia piersi walcz dzielnie...
Zosia boska i moim zdaniem podobno do Mikiego, pisanka extra a czapeczka śliczna...
nie wiem czy widziałaś na fb pomysły na nakrycia głowy...
specjalnie dla Ciebie
559199_529795853725188_230423677_n.jpg

Marta super wypad za Wami...czekamy na fotorelację!!!

Załączniki

• 559199_529795853725188_230423677_n.jpg
    559199_529795853725188_230423677_n.jpg
    49,7 KB · Wyświetleń: 46
Witam. My już po śniadanku... Radek zrobił pobudkę przed 7... i szykujemy się do dermatologa z Raduszką:tak:
mandziula;Zosia jest słodka:-) i jaką ma fajną lale :tak:. Krystek też by chciał taki malunek :tak:. Gratulacje za zajęcie 1 miejsca w konkursie:tak:.
Justyna:Jak po wizycie u pediatry:confused:

Dzień dobry...my już w domu, Jula odwieziona Lenka dosypia w foteliku a jak jem śniadanko:tak:

Mandziulka jak dzisiaj samopoczucie??
szerokiej drogi i zdrowych pogodnych świąt:tak:

Motylla powodzenia na wizycie...

Justyna no właśnie jak wizyta???idziecie dzisiaj na basen???to udanego pluskania

Karlita co u Was...jak Norbuś i Wasze katarki???

Anaconda już w Polsce zmierza do Lublina, a więc

BEATKO WITAJ W KRAINIE ŚNIEGU I LODU!!!!
O MROZIE NIE WSPOMINAJĄC!!!!

1438zima_zimno_mroz.gif

Załączniki

• 1438zima_zimno_mroz.gif
    1438zima_zimno_mroz.gif
    52,7 KB · Wyświetleń: 51
reklama
Witam wtorkowo:tak:
żeby nie było zbyt dobrze to zepsuła się nam zmywarka:angry:mam nadzieję,że szybko uda się załatwić naprawę i niedużym kosztem:sorry:M był wczoraj z Natalką u lekarza i dostała Zinnat...ale na razie go nie daliśmy,bo od wczoraj nie ma gorączki...choć kaszle okrutnie:baffled:

Elza, Sunday, Madzienka gniazdka wyszły bardzo dobre, co prawda zrobiłam je ze śmietany 12% i z jogurtem naturalnym i bez majonezu, ale i tak bardzo dobre:tak: Następnym razem zrobię z 30% śmietaną, żeby mieć porównanie:tak: A na koniec posypałam je świeżą, posiekaną pietruszką;-)
ja też robilam...faktycznie dobre:tak:

Witajcie..u nas wczoraj dziwny dzionek...Lenka od 11 do 20.30 prawie nie spała i nawet bardzo nie marudziła ale jak padła wieczorem tak wstała nad ranem:tak::-D

oho..znam te dni
:laugh2: z czasem się unormuje:tak:S juz ustawił sobie dwie drzemki w ciągu dnia...tylko wciąż mamy problem z nocami....no i w końcu trzeba mu zrobić eksmisję z naszego łóżka:sorry:

kiedyś Karolina polecała okulistkę na Spokojnej w tej przychodni...tam tez przyjmuje nasza okulistka dr Beata Sawicka-Wojtiuk i ją mogę polecić, my wprawdzie chodzimy do LuxMedu więc nie wiem jak tam z terminami ale zadzwoń i powiedz ze z małym dzieckiem, może przyjmą...
oby to nie było nic powaznego z oczkami:tak:
Karolina polecała Rymgayłło-Jankowską ...z Natalką też do niej chodziliśmy:tak:przyjmują tam i na nfz i prywatnie;-)

Misia super że urodzinki udane-czekamy na fotki;-)...a co do tego drugiego tematu to już nic nie powiem...jedynie zdrówka!!!
ja tylko je dostanę od brata;-)ja też już nic nie powiem:wściekła/y:

Witam. Radek wszedł do szafy i Krystek pomógł mu wyjść:-D... znowu radek poszedł do szafy:-D ale tym razem bez pomocy wyszedł:-D A teraz bawi się samochodem, Krystek ogląda swoje kart z autami:tak:.
:-Dależ fajnie się bawią:-D

U nas weekendzik tez szybki w piatek wypadl nam niespodziewany wyjazd do wlodawy wiec aby nie sciagac sie rano pojechalismy na wieczor w porze juz spania dzieci....zaopatrzylismy sie w swierzutkie miesko a teraz czekamy na przydzial swiezej wedliny mniam wkoncu na jakis czas nie bede musiala kupowac tego sklepowego:-pa niedziela bardzo leniwa i rodzinna....
oj,zazdroszczę takiej domowej wędlinki...mniam:tak:
Wyprawa do stolicy bardzo udana, tylko nas nogi bolą - wczoraj 6 godzin w CNK ale dzieciaki miały radochę a ja spotkałam rozgryzłam zagadkę kto jest robotem Hobi, który rozmawia z dziećmi:-p:-p i mam nawet fotkę z tym aktorem.
Młodzi w sobotę zaliczyli Multikino w Złotych Tarasach JACK POGROMCA OLBRZYMÓW W 3D a my z maluchami zakupy w Ikei i Centrum Dowodzenia BB:-p:cool:. Trochę prywatę odwalę;-):-p bo polecam taką mądrą książeczkę z cudnymi ilustracjami mojego siostrzeńca Mądrość z Natury -
ale fajny wypad...pochwal się fotkami:tak:
witam poniedziałkowo
oj,współczuję:confused2:
Jeszcze dzisiaj mamy wizytę u pediatry bo kilka rzeczy mi się nie podoba w M,
jak wizyta???

trzymam kciuki za zmiany na lepsze:tak:

jeszcze sie wam pochwalę moimi nowymi dziełami szydełkowymi: lala Zuzia i wiosenna czapucha

Zobacz załącznik 547550

Zobacz załącznik 547552Zobacz załącznik 547553

i rysunek moich chłopaków, powstał u Mikiego w pokoju
Zobacz załącznik 547551

i nasza pisanka na konkurs, zajełiśmy I miejsce:tak::tak::tak:
Zobacz załącznik 547554Zobacz załącznik 547555
śliczna modelka i przepiękne szydełkowe rzeczy...też takie chce;-)ależ masz talent:tak:suuuuuuuuuuper rysunek:tak:gratulacje za konkurs:tak:

Do góry