reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

mandziula do kuchni kupiliśmy roletę drewnianą taką w kolorze tych mebli dolnych a do pokoju rolety brązowe ale nie podobają mi się żałuję że nie zaczekaliśmy jeszcze trochę i nie kupiliśmy też żaluzji:sorry:

misia właśnie właśnie ty do pracy przecież wracasz

marzenka super, że wyjście udane, i zdrówka życzę

eliza jak wasze krostki?

Witajcie

Ale mamy zimę. Drogi białe mnie to wcale nie cieszy, ale P w siódmym niebie:baffled:, więc pozostało mi tylko zacisnąć zęby i czekać aż dojedziemy do dziadków. Hubert już ok trochę jeszcze pokasłuje, ale gorączki nie ma. ja lepiej już chodzę, przynajmniej na własnych nogach, P też.

Ale za mną jakieś ciasto dzisiaj chodzi chyba coś upiekę.

reklama
W. ogląda piłkę ręczną, a Krystek na razie leży spokojnie koło mnie, Radek poszedł do W. więc jestem. Krystek tylko czeka kiedy skończę bo chce grać na laptopie w gotowanie. No i muszę iść bo moje dzieci się przepychają.
Witam,

Motylla a konsultowałaś R z kilkoma lekarzami? Ja polecam Ci panią dr Żywicką, jak poszłam do niej bo M miał brzydką buzię i pani dr od razu rozpoznała rogowacenie:tak:
Jak na razie u 5 lekarzygo widziało. A gdzie dr. Żywicka przyjmuje?

Anaconda dziek...pokaze mu tego bzyczka bo on tak naprawde dopiero w tym roku jest na niego idealny bo to rozmiar na 4-5lat i zobaczymy....u nas w przedszkolu takiej akcji nie kojarze z wypozyczalniami ale bardzo dobry pomysl....
Elza a wlasnie nawet je ogladalam tylko rozmiaru nie bylo...w tamtym roku w tesco trafilam na fajne promocje na stroje karnawalowe...moja siostreznica kt ma 6 lat w grudniu miala ospe i lagodnie ja przeszla ale ja o swojego B drze na mysl o ospie bo nie wiem jak mialabym mu wytlumaczyc aby sie niedrapal...
Bylam w grudniu umowiona na szczepienie ale nie wyszlo statnie 3tyg mial idealne nosek suchy poprostu idealnie nadawal sie na szczepienie ale ta zaraza panujaca w tym czasie spowodowala ze postanowilam do konca lutego nie odwiedzac przychodni a uz napewno nie na szczepienia:zawstydzona/y:
Co lupilas siostrez?????
Motylla pokaz swoich chlopakow ale juz mas zpewnie kawalerow Radka to bym chyba nie poznala pewnie taki duzy:-)

B wstal ok 15 a od ok 19 zaczal byc mardny i spiacy wiec juz spi wyjatkowo bardzo szybciutko...nic gorzej sie nie rozwija teraz wdycha tymianek zapazylam mu w garnuszku i postawila w pokoju bo jednak fajnie inhaluje....
A moja reszta rodzinki jeszcze w domu sie nie zjawila rano poszli na gorke i ich wcielo wkoncu pene wyladowali we wlodawie moj P to nie umie wysiedziec w domu:-)

Witajcie, późno do Was zaglądam, bo mieliśmy dzień troszkę zabiegany i już nie włączałam komputera...Po śniadanku pojechaliśmy po zakupy, kupiliśmy sobie kołdrę, bo mieliśmy wąską i zawsze któreś w pół nie przykryte było, więc do tego i pościel szerszą trzeba było wybrać:-) byliśmy też po telewizor nowy, bo mieliśmy jeszcze takiego starego rzęcha, także kasy trochę poszło, ale to na lata:tak: O godzinie 11 na mieście nie widziałam żadnego pługu:crazy: Potem obiad, sprzątanie, pranie i tak zeszło

Elza
współczuję ospy, oby szybko i bezboleśnie to Czarek przeszedł;-)

Justynka ja Q robiłam w tamtym tyg na kolację, baaaaardzo nam posmakowało:-) przerzucałam to z patelni na drugą patelnię, bo nie wiedziałam jak odwrócić, żeby się nie rozwaliło:sorry:

Maltanka dobrze, że Wasze nogi już w porządku:tak:

Marz
jakąś wypożyczalnie u nas na bursztynowej otworzyli, na przeciwko kościoła praktycznie-nie wiem czy tam są przebrania dla dzieci też, ale warto sprawdzić, jak pod nosem;-)

Aluśka na pewno znajdziesz jeszcze lepszą pracę, nic w życiu nie dzieje się bez przyczyny:tak: jak Pan Bóg zamyka drzwi, to otwiera okno;-)

Sienio ja też już czekam na wiosenne spacerki, lekkie balerinki i płaszczyk:-)

M czyta bajkę Cypkowi, ale coś im długo schodzi, zaraz całą książkę przeczytają:sorry: ściągnęliśmy sobie Skyfall, na mnie czeka desperadosik i idziemy oglądać:happy: Miłego weekendu dla Was i zdrówka dla chorowitków

Witajcie coś nas zima pokochała i nie chce odpuścić...u nas dzisiaj kolejny dzionek oczywiście aktywnie, bo my usiedzieć na miejscu nie umiemy....a niedługo to będzie konieczność;-):tak:

dywan odebraliśmy...a z tym wiązało się wyrzucenie starego i rozłożenie nowego....ale jest super...

a po obiadku pojechaliśmy zrelaksować się do spa...pewnie dzięki pogodzie frekwencja była super...więc Jula z P wyszalała się a ja co nieco pomasowałam:tak::tak:i dzionek zleciał....

Elizka oj biedny Czaruś....trzymam kciuki żeby dzisiejsza noc byłą spokojniejsza...a dostaliście coś przeciwhistaminowego... żeby mniej swędziało..

Sienio ale pyszny obiadek dzisiaj szykowałaś....

Anaconda jak minął dzionek...upiekłaś rogaliki...jak będzie jutro przed południem pogoda przychodzicie na górkę do nas???
super że spotkanie z Emilka udane...
obejrzałam wczoraj Galerianki...o mamo co się dzieje z ta młodzieżą:unsure:

Marzenka super że imprezka udana...co do wyników to chyba już ostatnie...
a jak Twoi mężczyźni już wrócili??
jutro sprawdzę ale Marzenka ja chyba mam tego bzyczka na 2-3 lata, wiec mogę pożyczyć....
co do przebrań to w Tesco były ostatnio ale chyba nie aż tak przecenione...
ale w tym naszym ciuchu widziałam przebranie Buzza(tak on się nazywa:zawstydzona/y:) takie wypychane jak ten zygzak z H&Mu, tylko pytanie czy jeszcze jest i w jakim ogólnie było stanie, bo nie przyjrzałam się

Justyna my w ruchu cały dzień....:tak:;-)
a Wy w Lublinie...szkoda że nie było spotkania w tym tygodniu, mogłabyś do nas dołączyć...

Motylla my tez polecamy dr Żywicka...my do niej do LuxMedu chodziliśmy

Iwonka udanego oglądania....

P ogląda piłkę reczną ale zaraz nakusze go na jakiś film....
spokojnych nocek...

Iwonka miodzio zakuo nowy telewizorek no tak to koniecznie trzeba cos obejrzec super milego wieczoru...i my musimy kupic kolderke....
Madzienka o Buzzz to jest to który to ten Wasz ciuch??????a bzyczka chcesz mi pozyczyc dla B?????:confused2:bo moj jest rozmiarowo na M wiec da niego nie potrzebuje mniejszego;-)
No tak widze ze chwytacie kazdy dzien i bardzo dobrze naladuj sie aby bylo Ci lzej w chcac nie chcac chwilowym uziemieniu w domu;-)Moi Panowie dopiero wracaja ale beda za chwile....jestem iekawa tego dywaniku...ale one fajnie we wszystkich kolorach sie prezentuja....
Mirosia super ze jestes w lepszej kondycji pamietaj ze nic nie powinnas robic dla dzieci tylko podejmuj decyzje patrzac na siebie i jesi teraz czujesz sie dobrze i nie chcesz wracac do poprzedniego zycia to niech tak zostanie......A ze szczepieniem no ja rezygnuje ale moze w sumie sie tylko nakrecalm.....zadzwon do przychodni i spytaj sie jaka jest sytuacja czy nada takie tlumy i wogole...

Ide chyba spac...dobranoc.....

Ostatnia edycja:
Marzenka ja myślałam że Ty dla Bartusia potrzebujesz....ale jesli chcesz możemy pożyczyć...przyjedziesz to i dywan będziesz miała okazje zobaczyć:-p;-)
a ciuch tak ten kolo nas koło biedronki....
słodkich snów...

Mirosia super że czujesz się lepiej.....silna babka z Ciebie...

Motylla my też byliśmy w Luxmedzie, ale dr Żywicka przyjmuje też w Intermedzie na Junoszy, wizyta niestety płatna.

Iwonka wow super zakupy zrobiliście:tak:, my czekamy z wymianą TV aż sam zdechnie;-), albo niech chociaż M podrośnie;-)

Eliza a ty masz widok na Dworek Graffa? Dzisiaj ładnie go podświetlili;-)

Maltanka i co piekłaś jakieś ciasto?

Madzienka oho i u Was zakupy udane, fajnie:tak:i super ze zrelaksowaliście się w spa:-)tak ten weekend zostaliśmy ale w następny jedziemy, niestety:-(

Mirosia jesteś bardzo dzielna:-), życzę udanych zakupów:tak:

Anaconda zapomniałam Ci wczoraj odpowiedzieć:zawstydzona/y:my chodzimy raz w tygodniu na basen, wczoraj odrabialiśmy jedne zajęcia które nas ominą w następnym tygodniu:tak:

Marz no niezły spacer Twój mąż zrobił, aż do Włodawy:-D

Dzisiaj M też nie drzemał, i dobrze się nawet trzymał, nie wiem skąd on czerpie tyle siły, nawet sanki zaliczył z J:-Dja gdyby nie kawa to pewnie leżałabym i spała;-)

Heloł - w końcu się wyspałam.
Młode kompa okupują na zmianę więc wczoraj miałam odwyk komputerowy. Cisza w domu niesamowita:szok::szok::cool:, wszyscy śpią a Pablo jest już po "iiiiiiiiii" czyli kaszy.
Mirosia, tak trzymaj;-);-):tak:.
Marz, za strojami możesz do Pepco zajrzeć, nie wiem jak M teraz wzrostowo ale mogłabym podesłać bo mam 2 stroje pirata i Power Rangers niebieski i czerwony i małpkę dla B.
Madzienka, fajnie że mogłaś jeszcze do SPA wyskoczyć - korzystaj póki jeszcze możesz;-):tak::-).
Elza, buziaczki i tulaski dla biedroneczki - u nas panuje teraz w zależności od przedszkola - ospa, świnka i różyczka. Moje starsze przechodzili 4 lata temu ospę i pierwsza krosta u Jula wyskoczyła na samym środku czoła i była MEGA i z taką diodą chodził :tak::-D i zlazła jako ostatnia.
Anaconda - wysyp jest momentalny a dziecko zaraża jeszcze nim krosty się pojawią:tak:.
Iwonka, gratuluję zakupu - oby same ciekawe programy w nim leciały;-):tak::tak:.
Motylla, a myślałaś żeby skonsultować Krystka z lekarzem spoza LBN? Zdrówka dla niego.:tak:
Koniec ciszy.....

reklama
Witam z rana :-):-)
Rogaliczków nie upiekłam, może dzisiaj się zmobilizuję :tak::tak: albo dam sobie spokój i coś gotowego kupię :-p:-p
Madzienka z górki przedpołudniowej odpadamy bo do kościoła idziemy bo jak to Mai mówię ksiądz jej do komunii nie dopuści jak nie będzie chodziła ;-):tak::-D:-p no no fajny relaks sobie wczoraj zafundowałaś, korzystaj korzystaj póki możesz :tak::tak:
Mirosia i tak trzymaj, najważniejsze żebyś Ty była szczęśliwa a jeśli teraz dobrze się czujesz tzn. że podjęłaś właściwą decyzję :tak::tak: moja koleżanka jak się rozwodziła to opowiadała że sobie wyobrażała siebie za kilkanaście lub kilkadziesiąt lat i wtedy zawsze wyobrażała sobie siebie samą a nie z obecnym mężem i to był znak żeby ten związek raz na zawsze zakończyć :tak::tak: a jaką decyzję podjęłaś odnośnie Olka, wraca do żłobka czy go wypisujesz? :confused::confused:
Marta w weekendy moja Maja zawsze okupuje kompa i wtedy mi też trudno się dopchać :-D:-D
Marz no to fajny spacer Twoi chłopcy sobie urządzili :-D:-D
Iwona a jaki tv sobie kupiliście, ile cali? :confused::confused:
Justyna dzieciaki są niezniszczalne, ja też często się dziwię skąd Maja ma tyle energii :tak::tak:
Zmykam szykować jakieś śniadanko :tak::tak:

Do góry