reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
hej no moj mlauszek ma 3 miesiace i 3 tyg, i ma takie wymiary: 62 cm dlugosci. 39 cm obwod glowki, klatki piersiowej 38cm i wazy 6300. i ostatnio bardzo duzo chce jesc i chyba zaczyna moj pokarm mu nie wystarczac wiec sprobuje mu dab butelke.

no to mój Hubert miała w wieku 5 m-cy: 71 cm dł, 44,5 głowa, 44 klatka pierś. waga 7640, jak miała 2 m-ce. to miał 62/ 39/40, ale on to od początku wielki chłop był:tak:

mezatkaa idź do specjalisty niech sprawdzi, zbada małego i będziesz spokojniejsza:tak:

podobnie miaalam z cukrzyca. ginekolog mnie nastraszylze mam duzy cukier w ciazy, poszlam do diabetologa a on mi mowi ze wszyztsko w normie, a zdenerwowana chodzilamze szok. dopoki nie poszlam do specjalisty.

no to nieźle, dobry ginekolog, narażać na stres w ciąży:baffled: mnie jak coś niepokoiło to dzwoniłam do swojego, a on mnie uspokajał, a nie straszył:no:

Witajcie

wczoraj brat M przyniósł nam parę filmów. oglądaliśmy "Galerianki" -słyszałyście o tym?- ale lipa, dużo słyszałam o tym filmie, ale jest tak beznadziejny że szok. M to co chwila zerkał na zegarek kiedy to się skończy.

ja dzisiaj w kuchni, muszę zrobić placek i sałatkę.
Hubert urzęduje z dziadkiem więc mam trochę wolnego:tak:

Madzienka mi się nie wyświetla.:no:

Mandziula pierogi mówisz, pycha, sama bym zjadła, ale mi się nie chce lepić :)

Witam piątkowo!!!
O filmie nie słyszałam, ale skoro tak reklamujesz to raczej nie obejrzę:-D:-D Mi też się kalendarz nie wyświetla:-:)-:)-:)no::no:

znalazlam kabel do aparatu:-):-) tylko nie wiem czu uda mi sie wkleic:zawstydzona/y:

sweterek i pajacyk jeszcze bez guziczkow i zameczka, dziergam jeszcze takie skarpetko buciki:):)

przy lozeczku jeszcze kolorowe obrazki zaczepie i mysle ze jak poloze posciel to bedzie ladnie ikolorowo:):)

O rany, ale ładnie i jak coś zawiesisz to zrobi się nie tylko kolorowo, ale jeszcze bardziej przytulnie:tak::tak::tak:
Hm, ja dziś nie gotuję...mam od teściowej naleśniki ze szpinakiem - tylko odgrzać jak mąż wróci z pracy - bardzo dobrze, bo potem trzeba szybko jechać do szkoły rodzenia:-):-):-):-).

madziula- ale cudo . Też bym chciała porobić coś na drutach , tylko skąd tyle cierpliwości wziąść :-D, a no i umiejętności . Ja trochę haftuję krzyżykiem ale szybko mi się nudzi.

anet15- przepis na cycki dokładny jest na wątku kulinarnym marcówek 2010. Dziewczyny mówią że to dobre.

Witajcie prawie weekendowo....

Madzienka mi się nie wyświetla.:no:

Juz naparawiam....zaraz dam znac

moja babcia miała tak, że jak była w ciąży to dziadek przyniósł do domu jakieś żółte kwiatki. do dzisiaj nie znosi żółtych kwiatków i żółtego koloru:-)

:-D:-D:-D:-D

znalazlam kabel do aparatu:-):-) tylko nie wiem czu uda mi sie wkleic:zawstydzona/y:

sweterek i pajacyk jeszcze bez guziczkow i zameczka, dziergam jeszcze takie skarpetko buciki:):)

przy lozeczku jeszcze kolorowe obrazki zaczepie i mysle ze jak poloze posciel to bedzie ladnie ikolorowo:):)

śliczne

hej no moj mlauszek ma 3 miesiace i 3 tyg, i ma takie wymiary: 62 cm dlugosci. 39 cm obwod glowki, klatki piersiowej 38cm i wazy 6300. i ostatnio bardzo duzo chce jesc i chyba zaczyna moj pokarm mu nie wystarczac wiec sprobuje mu dab butelke. marz21 a co oni robia dziecku jak sie pojdzie do lekarza tego neurologa
?? jakies konkretne badania czy co? kurcze z minuty na minute bardziej sie martwie. ale on ogolnie chyba jestmniejszy to chyba jeden glowki nie bedzie mial wielkiej. oj ale sprawdzic trzeba czy wszystkodobrze.
podobnie miaalam z cukrzyca. ginekolog mnie nastraszylze mam duzy cukier w ciazy, poszlam do diabetologa a on mi mowi ze wszyztsko w normie, a zdenerwowana chodzilamze szok. dopoki nie poszlam do specjalisty.

Męzatka nasza Jula w tym samym wieku co twoj maluszek wazyla 6250 miala 65cm glowka 40cm i nasza pediatra nie widziala nic niepokojacego.....
Jula do tej pory wysoka jak na swoj wiek...ma prawie 13 miesiecy i 81cm-podobno dużo:-D:-D

hej no moj mlauszek ma 3 miesiace i 3 tyg, i ma takie wymiary: 62 cm dlugosci. 39 cm obwod glowki, klatki piersiowej 38cm i wazy 6300. i ostatnio bardzo duzo chce jesc i chyba zaczyna moj pokarm mu nie wystarczac wiec sprobuje mu dab butelke. marz21 a co oni robia dziecku jak sie pojdzie do lekarza tego neurologa
?? jakies konkretne badania czy co? kurcze z minuty na minute bardziej sie martwie. ale on ogolnie chyba jestmniejszy to chyba jeden glowki nie bedzie mial wielkiej. oj ale sprawdzic trzeba czy wszystkodobrze.

Mój mały w wieku prawie 4 miesięcy miał wagę 5600(urodził się 3 tyg. wczesniej z wagą 2670 i lekarz rozpatrywał wg niego indywidualnie ile przybieał a nie ile srednio dzieci waża i zawsze miałą ten kilo do tyłu ale było ok) długość 62-63, obwód głowy 40, kl.piers.42.
Badanie polega na ogladaniu dziecka jego odruchów czy podnosi główke leżac na brzuchu, łaskocze w stópki obserwując czy maluch kuli palce i czy sie odpycha nóżkami jak go delikatnie postawi.
Naprawdę nie martw się idz kontrolnie nie zaszkodzi ale moim zdaniem nie masz co nakrecac. A to że się martwimy o nasze szkaraby to tak bedzie zawsze bo poprostu je kochamy.

Ostatnia edycja:
madziula- ale cudo . Też bym chciała porobić coś na drutach , tylko skąd tyle cierpliwości wziąść :-D, a no i umiejętności . Ja trochę haftuję krzyżykiem ale szybko mi się nudzi.

anet15- przepis na cycki dokładny jest na wątku kulinarnym marcówek 2010. Dziewczyny mówią że to dobre.
marela,to dawaj ten przepis na nasz watek....
A haft krzyzykowy to i ja lubie,ale czasu teraz brak....
A ty macie moje aniolki na szydelku robione....i Papieza haftem krzyzykowym

marela,to dawaj ten przepis na nasz watek....
A haft krzyzykowy to i ja lubie,ale czasu teraz brak....
A ty macie moje aniolki na szydelku robione....i Papieza haftem krzyzykowym

Ależ super te aniołki i Papież:tak::tak::tak:CUDO!!!!
zazdroszczę talentu, bo sama jestem kompletnym antytalentem w tej dziedzinie:sorry2::sorry2::sorry2:

reklama
Do góry