reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam w niedzielne popołudnie. Leniwie rodzinnie w domu... spędzamy wolny dzionek. Wczoraj goście dopisali a ile było śmiechu przy Xbox'ie hehe... sikaliśmy po nogach... oh jakich ja mam tolerancyjnych sąsiadów:tak:
Na kolacyjkę zrobiłam sałatke z rucolą i pizze - pycha!!! :tak:

mirosia matko!!! Nie moge uwierzyć z to co czytam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jakiś koszmar!!! Co ten "tatuś" sobie wyobraża!!!!:no: Moze niech Twoja mama do Ciebie przyjedzie,póki zima.
Jak Ci można pomóc Kochana??? Dzwoń pisz, coś zorganizujemy!!!

anaconda to zapraszam!Wiesz gdzie mieszkam:-) mało mam miejsca ale wystarczy :-):tak:

karlita ale super torcik????To napewno było pierwsze Twoje podejście do takiego ozdabiania???

sienio to mozemy podac sobie ręce... ja tez jutro mam taką pobudkę, a spałam dzisiaj do 10 :eek:
A kto był w kinie? i na czym?

Justyna wiesz tak czytam o tych babciach... i już je widzę i ich miny...:no:

iwonka trzymam kciuki za zaliczenie.

Dziewczynki czy wybieracie się moze do kina na Lady Night? Jest 17stycznia?Ja bym w końcu się wybrała???To trzeba wcześniej gdzies bilety kupować?Cos bym rezerwowała :)

reklama
sunday a jest w Lublinie Ladies Night? bo na stronce Cinema nie ma Lublina:confused2: do kona wybierała sie dziś anaconda z Maja i chyba Madzieńka z Marzenką. JAkbyś mogła to wrzuc gdzieś w wolnej chwili przepis na tę sałatkę z rukolą:tak: piszesz o niej juz któryś raz wiec trzeba koniecznie wypróbować:tak:

Witajcie.

Normalnie dopchać się do kompa graniczy z cudem.

A jeszcze w między czasie, Karolinkę położyć spać, latać do niej co chwilą bo ją Ola budzi, Paweł mi cały czas siada jak tylko ja odejdę, a to obiad, a to siku, a to coś tam jeszcze, a mi tak się chce położyć i nic nie robić w niedzielę, tak przeleżeć przed tv cały dzień.

Tak jak dziewczyny pisały, Justyna i Monika, odwiedziły nas wczoraj z dziećmi, dzięki wielkie jeszcze raz i zapraszamy częściej :tak:

Po 17 przyszedł ksiądz, sam proboszcz, 5 minut wizyty, koperta i tyle.

iwonka trzymam kciuki za jutrzejsze zaliczenie z podatków

Justynka co Ty się starymi babami przejmujesz, na nas też patrzą w kościele na Olę, ale zakonnice i fukają, a przecież to msza dla dzieci

normatywna w takim razie życzę krótkiej wizyty :-D

mirosia :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: przepraszam że nic Ci nie napiszę, ale mnie krew zalewa :wściekła/y:

sienio oj ale Ci się pospało, zazdroszczę, to wieczorem połóż się wcześniej

karlita śliczny torcik, ale masz talent w rękach :-D:tak: miłej imprezki z dziadkami

anaconda jak tam w kinie? to ja czekam na Ciebie :-pkiedy robisz nalot? wstawiać już kawkę??? :-p a łóżeczko dla Oli, Karolcia ma po niej

marz dał radę M przespać całą noc bez pobudki?

Madzienka i jak wyszła lalka? pochwal się, a łóżko udało nam się wsadzić nad głowami dziewczynek, więc w komplecie wróciliśmy

maltanka a Ty idziesz jutro do pracy?

sunday jak tylko będziemy mieli znowu jakieś meble do skręcania to Paweł zadzwoni po Maksia

normatywna brawa dla Natalki, zuch dziewczynka

aluśka Ty spytaj wprost co z tą umową, bo Ty chodzisz do pracy żeby Cię na szaro nie zrobili

elza dzisiaj też Czaruś dał Ci pospać?

Antuanet, marz basenowanie było z Pawłem, ja zostałam z Karolinką u rodziców, a oni się spóźnili i zostali potem jeszcze z boku na następnych zajęciach, bo 15 minut to było zdecydowanie za krótko dla Oli

Madziara u mnie dzisiaj dopiero Karolinka zaczęła przekręcanie się z brzucha na plecy, ale jak na razie u Pawła na brzuchu jak leżała, na dywanie już jej nie wyszło

Piszę już tego posta od rana z przerwami, ciągle coś lub ktoś, a teraz idę małą cycować i niech pośpi, coś od rana mnie boli jedna pierś, przykładam zimny okład ale nie pomaga.

Mirosia, nie moge przestac o Tobie myslec... To co opisujesz to mi bardzo przypomina sprawę mojej koleżanki... Chyba podobny typ człowieka. Zachowuj smsy, też mogą być dowodem... Koleś sie zachowuje jakby chciał Cię ukarac. No ubiłabym takiego człowieka... I jak czegos potrzebujesz, to pisz, serio!!!

Anetka mam super sposób na obolała pierś. Tylko pyt, czy wyczuwasz stwardnienie? Bo jeśli tak to musisz pier sprzed karmieniem rozgrzać - ja niczym nie mogłam, dopiero jak mi poradziła moja pani ze szkoły rodzenia: ugotowane, roztłuczone ziemniaki nałożyć na pierś zawinąć (ja nakładałam na pieluchę, pierś smarowałam kremem i nakładałam ) trzymałam dopóki ziemniaki nie ostygły. Z takiej rozgrzanej spuszczałam trochę mleka i od razu podawałam dziecku. wiec musisz wyczuć czas kiedy te ziemniaki ugotować, żeby z pora karmienia zgrać. Potem po karmieniu roztłuczone liście kapusty z lodówki, żeby przychamowac laktację. Piłam jeszcze szałwię, żeby laktację przychamowac. Nie lekceważ tego... Ja się 3 tyg męczyłam ile się upłakałam, laktatorem nic nie schodzilo, koszmar przeżyłam... a po ziemniakach i kapuście na drugi dzień już było duuuzo lepiej, a na trzeci zapomniałam co to boląca pierś...

Witajcie....my dzisiaj zmieniliśmy plany i zamiast iść do kina wylądowałyśmy w Bugi na kawce...Marzenka, Anaconda dzięki za towarzystwo...dzieciaki poszalały a my poplotkowałyśmy....

Karlita wow jaki tort...brawo...jak imprezka udała się???
wiedziałam że pomysł z korepetycjami spodoba Ci się:-D:-D

Atali jak Wasze zdróweczko???

Aneta jeszcze nie uszyta, na razie wykrojona i gotowa do zszycia i wypchania...rozważamy kreacje dla niej...
współczuje bólu piersi...

Sunday super że spotkanie udane...a sąsiedzi tacy tolerancyjni...
co Ladies Night niestety tym razem nie ma już w Lublinie...chyba po nietrafionym repertuarze zrezygnowali z naszego miasta...szkoda

Iwonka powodzenia na egzaminie

Mirosia brak słów i same niecenzuralne słowa cisnął sie na usta....

Normatywna jak gościna???

Do kina nie dotarłyśmy bo groupon jest tylko na dni powszednie od poniedziałku do piątku :crazy::crazy: więc trzeba na tygodniu zrobić Mai wagary i się z nią wybrać bo inaczej przepadnie :-:)-( ale za to Madzienka wyczytała, że dzisiaj Bugi otwarte więc pojechałyśmy na godz.11 i tak nam się zeszło na pogaduszkach do 15.30 (jak za dawnych czasów gdy jeszcze Johnson sponsorował nasze wypady - pamiętacie?:tak::tak:)
Madzienka, Marzenka dzięki za spotkanie :tak::tak:
Musimy częściej takie wypady organizować a ponieważ duża część dziewczyn pracuje trzeba się umawiać na weekendy :tak::tak: Maja była zachwycona i wreszcie na trampolinie mogła poskakać :tak::tak:
Karlita no no uwierzyć nie mogę że to Twój pierwszy tort - wyszedł Ci znakomicie :tak::tak:
Mirosia Ty się go nie pytaj czy zawiezie Olka do żłobka tylko mu zakomunikuj że to jego obowiązek i ma przyjechać o tej godz. a Olek będzie już gotowy :crazy::crazy: normalnie brak na niego słów :wściekła/y::wściekła/y: o jakich prawach on mówi bo na pewno nie o prawach do wychowywania dzieci, no cóż za palant :crazy::crazy: a Twoja mama nie może się do Ciebie przeprowadzić na jakiś czas? :confused::confused: jak ja bym miała z dwójką jechać autobusem to bym wolała Olka w domu zostawiać, przynajmniej do czasu aż się nie ociepli
Aneta oj tą nową trasą to ja bym chyba już do Piask nie umiała dojechać :-D:-D:-p:-p rób fotki pokoiku i nam tu pokazuj szybko ;-);-):tak::tak:
Sunday poczekam aż twój do pracy wróci i będziesz miała wolną chatę :-D:-D
Maltanka jak tam noga? Zaczynasz pomału chodzić? :confused::confused:
Iwonka ucz się rozliczania podatków to potem będziesz to praktykować i cały nasz wątek rozliczać :-p:-p;-);-):-D:-D
Madzienka jak tam obiadek noworoczny :-p:-p;-);-)
Justyna olej baby w kościele, niech się gapią jak nie mają nic innego do roboty :crazy::crazy:

reklama
Dziewczynki zazdroszczę wypadu do Bugi:-):tak:

Achłopcy już sama nie wiem co napisac.... Boję się napisać nawet, że lepiej, zeby nie zapeszyć... Zobaczymy... Może u szymona alergia na mleko taki efekt dawała..? Niby dr. M;) mówi, że nos ma idealny, nieobrzękniety, więc dieta bezmleczna daje rezultat. Dodatkowo odkryłam, że ma uczulenie na kapuste kiszona i ogórki. Już wczesniej to podejrzewałam, ale pediatra mówiła, że to raczej niemożliwe... Najgorsze, że ja tez to wszytsko z diety musiałam wyeliminować, a ja wyjątkowo nabiałowa jestem;-) No ale jakoś przezyję, może na wiosnę skończymy z karmieniem:tak: Cyzli wyjdzie, ze ze 2 lata będe karmić:szok: Ale tak szczerze, to już mi się nie chce... bo w sumie to odstawiłam Tymka w 4tym mcu ciązy...Jakieś 5mcy luzu tylko było;)

Karla, wow!!!! jestem pod wrażeniem tego tortu!!!!!! Zdolniacho:tak: ja tez z tego przepisu zawsze robie:) Upuszczasz na podłoge? :-)

Do góry