reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam
Co do Sylwestra to my też w domu przygotuje jakas kolacje winko szmpan który musze znowu kupic bo zawsze tak jest ze jak zrobie wczesniej zakupy to nie dotrwa no i wczoraj sobie go otworzylismy:-D
U mnie też M w domu i tez caly czas gdzies sie jezdzi dzisiaj roniez nas czeka wyjazd na miasto trzeba w starym roku dokonczyc wszystkie zalegle sprawy:-)
Nadulec ja bym chyba podala jabłko z bananem bym sie wstrzymała. Ja na poczatku dawalam po kilka łyzeczek.

reklama
Witam i ja. Ależ mam dziś zalatany dzień. Całe przedpołudnie ganiałam po mieście, robiłam zakupy urodzinowe dla młodego. Później byliśmy na kontrolnej wizycie u lekarza. Wygląda na to, że te jego problemy z oddychaniem to jednak astma, dostaliśmy leki i przykazanie, że mam zaakceptować rzeczywistość. :-:)-:)-(
Teraz pieroworodny odpoczywa, a ja mam chwilę dla siebie. Chociaż mieszkanie już woła żeby je ogarnąć.....

dzień dobry :)
jak to mówią święta święta i po świętach;-):-p

A ja w tym roku idę do znajomych na 4 piętro także nawet z bloku nie będziemy musieli wyjść:-):-)

Nadulec raczej od jabłek się zaczyna i na początek dwie łyżeczki powinny jej wystarczyć a potem obserwuj ją przynajmniej dzień czy jakaś wysypka nie wyskoczyła tak przynajmniej mówiła mi pani doktor:tak:

fogia przykro mi ze Twoj synek ma astme.Ale uwiesz mi mozna z nia zyc..ja jako dziecko chorowalam na astme od 2 roku zycia (dla mnie najgorsza byla zmiana pogody bo w tedy zwlaszcza sie dusilam),bylam parokrotnie w sanatorium.A teraz moze Cie zdziwie ale mam astme zaleczona (bo wyleczyc jej nie mozna) i od 15 lat nie biore na nia zadnych lekow.Pamietam ze u mnie doza poprawa byla po pobycie w sanatorium, w tedy obiawy lagodnialy czasem nawed na dwa lub trzy lata.
Jesli on ma poczatkowe objawy astmy oskrzelowej to ja polecam wyjazd do sanatorium lub samodzienie w gory...Zobaczysz ze bedzie dobrze

A dalam Ayce dzis 3 lyzeczki jabka i byla grubo zdziwiona tym co jej daje.Pierwsza lyzeczke odrazu wyplula ale powoli powoli zjadla.Jutro bedzie powtorka:)

Witaj Aluska sasiadko moja:)

Ostatnia edycja:
no właśnie nadulec zapomniałam napisać wcześniej. Zgadzam się z dziewczynami, najpierw jabłko , a później obserwacja. Z tego co kojarzę to z takich pierwszych produktów daje się też chyba marchewkę, o ile dobrze pamiętam.

nadulec dzieki. Ja tez jestem astmatykiem wiec wiem co to za choroba. Podobnie jak ty miałam ja zaleczoną na kilka lat ale po porodzie przypomniała o sobie i niestety nie funkcjonuję już teraz bez leków. Mimo to miałam nadzieję, że Filipek jej po mnie nie odziedziczy, a te jego problemy z oddychaniem to jedynie efekt choroby. Doktorka wylała mi jednak kubeł zimnej wody na głowę.

Witajcie!

ja dzisiaj też zalatana. rano w Realu, musiałam pokupić jeszcze parę rzeczy. upiekłam sobie chlebek i zrobiłam paszteciki. wieczorkiem zamierzam jeszcze robić placek.

nadulec spróbuj dać małej na początek jabłuszko, albo marchewkę. ja zaczynałam dawać Hubertowi tak 0,5 - 1 łyżeczkę, ale u nas nie bardzo to szło młody nie chciał, w efekcie rozszerzaliśmy dietę dopiero w 7 miesiącu:tak:

no i sobie posiedziałam Hubert mi wstał, spał całe 15 minut :wściekła/y:

fogia współczuję. moja babcia też miała astmę.

Witam w podłym nastroju:wściekła/y:.
Wczoraj przeglądam telefon M a tam połączenie od teściów :baffled:- pytam się o co kaman a M że ma jutro jechać glazurę układać:szok:,bo KUPILI w Lublinie za nasze nieoddane pieniądze i łazienkę będą sobie na górze robić:szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.Zięć zaoferował się,że ułoży im w lutym,bo ma napięty grafik ale nie :no:-znając teściową to przed księdzem chodzącym po kolędzie chce się pochwalić :sorry2::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.Fcuk-mam już dosyć tego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::crazy:.
ciekawe kiedy łaskawie przestaną Waswyzyskiwać i pieniądze oddadzą:no::wściekła/y::wściekła/y:no co za ludzie:wściekła/y::wściekła/y:
Info od Anaklim:
Dalej nic... Ignaś jest uparty - siedzi i chyba czeka na 2010
2
Tylko ja mam juz dość. Ale teraz już sama wolałabym żeby się wykluł w styczniu niż ma tak pod sam koniec roku wyskoczyć.
moc uścisków i pozdrowień dla niej:-):-):-)
Miałam prasować :tak:ale Julu mi do sąsiadki uciekł :wściekła/y:aż rozmowę a anihirą rozłączyłam:zawstydzona/y:- przypadkiem u sąsiadki kuzynka tipsy robiła to i się załapałam:-p:tak:.
Fajne pazurki:-):-)
Karola,dzis mi strasznie marudzi,nie wiem przez ten wiatr,czy co?
Gosia zalegle lekcje dzis pisala w ksiazkach,uzbiralo sie jej tego z prawie 3 tyg.:szok:
Jeszcze jutro bedzie konczyc....
a może Karolcie dziąsełka swędzą i dlatego marudna jest?:sorry2:
Witam kochane po świętach!!!
my w sylwestra też w domku, ale głównie dlatego że ja już się ruszać nie mogę, wyglądam jak słoniatko i strasznie mi puchną nogi i ręce:-:)-(, ale co tam zrobimi sobie jakąs super kolację, obejżymy film i też będzie fajnie:):)

a jutro przyjeżdza do nas teściowa, żeby domek obejżeć, mieszkamy juz 7 miesięcy:):) mam nadzieję że nie będzie mi po wszystkich kątach zagladać. normalnie tak sie wizytą przejęłam że zrobiłam sałatkę i nawet ciasto upiekłam, hehe
Widzę że do wizyty w pełni gotowa jesteś:-):-):-D
Witam i ja. Ależ mam dziś zalatany dzień. Całe przedpołudnie ganiałam po mieście, robiłam zakupy urodzinowe dla młodego. Później byliśmy na kontrolnej wizycie u lekarza. Wygląda na to, że te jego problemy z oddychaniem to jednak astma, dostaliśmy leki i przykazanie, że mam zaakceptować rzeczywistość. :-:)-:)-(
Teraz pieroworodny odpoczywa, a ja mam chwilę dla siebie. Chociaż mieszkanie już woła żeby je ogarnąć.....
Przykro mi że Fifi ma astmę:-(oby leki pomogły i nie miał ataków duszności:confused:
Witaj Aluska sasiadko moja:)
witaj witaj miałam sie właśnie pytać czy przeczytałąś tamtego mojego posta;-):-p
to z której strony bloku mam Cię wyglądać? ;-)mieszkasz pod 13?

reklama
Do góry