reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Madzienka pytanko :rofl2: robisz Juli przerwę od przedszkola jak tylko pojawi się jej lekki katarek czy pozwalasz jej chodzić:sorry2:

jak ma lekki katar to chodzi...tak praktykowałam w ubiegłym roku i poskutkowało....nie chorowała jakoś bardzo....

madzienka ja na USG ide dzisiaj, mam nadzieje że prognozy się sprawdza i nic tam dzidziusiowi nie wyrosło:-D:-D kupiłam nawet kilka rzeczy w Primarku (rózowych) ale wszystko zostało w Hiszpanii... tak się pakowałam, musze do grudnia czekac aż mi brat przywiezie ( niestety twoja apaszka tez została - zaczekasz z odbiorem??)

a kupiłaś...super...pewnie ze poczekam....
czekam na wieści z wizyty i trzymam kciuki żeby nic nie wyrosło dzidzi...
idziesz do Chołubka???

Madzienka
Juleczka trzyma się w zdrowiu? Zostawiasz ją w domku czy do przedszkola idzie?

dziękuję walczy dzielnie....i dzisiaj poszła do przedszkola:tak:

Madzienka jak Julcia?

dziekuje, mam nadzieje że wyjdzie z tego....

Madzienka a Ty gdzie nam zaginęłaś z rana :-D:-D

Anaconda we wtorki rano chodzę na warsztaty dla rodziców;-)

Witajcie, ja już po warsztatach, Jula w przedszkolu, wstała o 6 i stwierdziła że czuje się dobrze i idziemy do przedszkola...bo ja już miałam w planach zostawić ją w domu bo mi coś w nocy pokasływała:baffled:ale nie było wyjścia...pani miała dzwonić gdyby coś się działo ale na razie cisza....kataru nadal nie widać, temperatury też więc nie wiem o co chodzi:unsure:zobaczę jaka będzie jej kondycja po przedszkolu, może podjadę na wszelki w do naszej pediatry....

reklama
I ja jeszcze raz zaglądam:tak:tym razem z kawką:tak:
Michał odsypia ranne wstawanie, ogarnęłam kuchnię i gotuję cycunię kurzęczą do potrawki:rofl2:

Anaconda wstaliśmy tak rano gdyż J miał być na 8 na wsi:tak:, ja wywinęłam się od wyjazdu:rolleyes2:bo M ma basen:-D
Szacun za dywan:tak:mój też wymaga prania ale nie mam jak tego zrobić(czyt. leń:zawstydzona/y:), Michał by mi przeszkadzał.

Iwonka ja lubię rano wstawać wtedy robota lepiej mi idzie;-). A Ty jeszcze studiujesz??

Mirosia trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i oby uszka dzieciaczków były czyste:tak:

Gona ostatnio mój J zostawiał samochód gdzieś na Lipowej koło cmentarza:tak:.

A słuchajcie, co można zrobić do jedzenia z małego kawałka piersi?? Tylko kotlety odpadają;-)

Justynka a no ja tak od 3lat wszystko na raz robię:-) i studia dzienne i praca na pełen etat i jeszcze dom, dziecko, mąż, sprzątanie, pranie, gotowanie i tak dalej:tak: skończyłam jedne studia ale jeszcze za drugie się wzięłam:sorry2:

Madzienka to napisz co tam Wasza pediatra powiedziała jak już wrócicie...zawsze to chyba lepiej sprawdzić niż się domyślać różnych rzeczy:tak:

Iwonka to pracowita kobitka z Ciebie :tak::tak: tylko pogratulować :tak::tak:
Justyna a uduś z warzywami, ja często tak robię :tak::tak: albo kroję na malutkie kawałeczki, dodaję cebulki, papryki jak mam, pomidorki i wymyślam sos do makaronu :tak::tak: a co do dywanu to codziennie do mnie krzyczał żeby go uprać Majkowymi skarpetkami :-D:-D;-);-):-p:-p
A ja się zdrzemnęłam jakieś pół godziny :zawstydzona/y::zawstydzona/y: sen wygrał tą walkę i gdyby mąż nie zadzwonił to zapewne spałabym jeszcze dalej :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Anaconda Ty śpiochu!!!!!

Justyna nie wiem czy próbowałaś kiedyś przepis z reklamy...kostka rosołowa, oliwa i pierś wychodzi naprawdę smaczna, tyle że ja robię w mniejszych kawałkach a nie tak jak w reklamie Knorra cała pierś...a ty co wymyśliłaś....
i jak pluskanie??ciepła woda była???

Iwonka ja typ dmuchającej na zimne...

Sunday wiesz co z Fogią???dlaczego jest w szpitalu....
jak Maksio???

Mandziula i jak usg???

jak zdróweczko naszych chorowitków???Misia, Maltanka, Iwonka, Elza, Iwonka jak maluszki???

my odwiedziłyśmy po przedszkolu nasza panią pediatrę i uspokoiła mnie...Jula nadal osłuchowo czysta, gardło, uszy też...nosek wysoko podetkany ale nic nie leci wiec tutaj winowajca kaszlu...inhalujemy się, pijemy rutinacee i mam nadzieje ze wykaraskamy się z tego....

korzystając z pięknej pogody poszłyśmy na spacerek, ponad 2 godziny spacerowałyśmy i ledwo do domu dotarłam:rolleyes2:na szczęście Jula dzielnie dotarła do domu, oczywiście na hulajnodze...

byłyście ostatnio w Lidlu bo ja wczoraj wyglądałam w nim tak:szok::szok::szok:
na pólkach są już świąteczne czekoladki z Mikołajami, choinkami, gwiazdkami....

hejka wczoraj nie zajrzałam jak obiecałam ale wróciłam od dentysty gdzie się trochę opóźniło...ale w cudnym nastroju bo pan doktor jak zobaczył dokładnie, coś tam oczyścił powiercił stwierdził że kanałowe nie potrzebne więc szybko zrobił mi tego ząbka bezboleśnie....w ogóle facet ma tak cudne, delikatne ręce:-D:-D:-D że w błyskawicznym tempie pozbyłam się fobii dentystycznej

mandziula witaj.....super że wyjazd udany...czekamy na jakieś fotki...a jak się czujesz????
ha ha ha to faktycznie jesteś dziwna:-D:-D:-D żeby nie bać się kanałowego....:crazy::crazy::crazy:
maltanka niestety chodzę prywatnie:crazy::crazy::crazy:...ale przynajmniej mam komfort psychiczny bo trafiłam na prawdę na fajnego stomatologa...
sunday biedny Maksio...brawo że dał sobie zrobić bańki...dzielny chłopak...zdrówka życzę
trzymaj numer do tego lekarza bo może kiedyś się przyda....
kciuki za fogię zaciśnięte
misia o masz....znowu...zdróweczka dla Was wszystkich
madzienka trzymam kciuki żeby nic się nie rozwinęło...
marta i dla Was zdrówka....
anaconda niestety stresówki ciąg dalszy sanepidu ani widu ani słychu...
ale Ci zazdroszczę też bym chętnie się zdrzemnęła w dzień...jak dzisiaj dzieci usnęły to miałam taką ochotę się przespać

Witam sie popoludniowa pora...u nas wsio ok....dzisiaj kolejny dzen lenia ale wkoncu zostalam odblokowana i od jutra dzialam....jak narazie jest ok wstaje po 6 sama sie budze i jak sie wyszykuje to wstaja dzieciaki i z nimi tez nie ma problemu ja wychodze o 7.40 a oni knocza sie szykowac szykowanie i na spokojnie wyruszaja....B ok obi mi rano papa troche przy oddawaniu zaplacze ale oczywiscie P zostawia sobie skladanie ciuszkow na koniec i przez przeszklone drzwi zapuszcza zurawia i obserwuje czy synek sie uspakaja i jest ok.....ponac nadal jest wszystko ok.....

Madzienka walczcie dzielnie......;-)
Sunday oby wkoncu M wyszedl z tej choroby z sanatorium nie pomoge.....
Anaconda Ty spiochu!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Iwonka kolejne studia ze Cie sie chce:-Dale na powaznie to sie chwali....
Elza milo sie tak zaskoczyc na plus ale sie swoje wystresowalas...
Mandziula jak usg nic nie wyroslo??????:-)super ze wycieczka Wam sie udala i szczesliwie dotarlicie do domu....
Misia o nie znowu chorobska ale przynajmniej jak jestes w domu dzieciki sie wychoruja......

Co z Fogia?????????

M jutro jedzie na Pszczolke Maje ktores przedszkolaki juz byly na tym cos kojarze......

Lece konczyc zupke a dzieciaki mnie ciagna z kazdej strony.....PA

Ostatnia edycja:
ale pustki....to i ja zmykam do deski do prasowania...;-)

Elza super że wizyta tak miło Ciebie zaskoczyła.....ja jakoś nie mogę przekonać się do dentysty mężczyzny:sorry2:

Marzenka brawo dla Bartusia, a Ty od jutra wpadasz w wir pracy...
co do przedstawienia to Jula była na innym w tym roku:tak:

reklama
Witam po długiej nieobecności. Trochę was poczytałam ale nie wiele zapamiętałam. Potrzebny mi jest dobry dentysta dziecięcy może kogoś polecacie?
Wszystkim chorowitkom dużo zdrówka
Mandziula: Super że wyjazd udany:tak:

Do góry