reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Dzień dobry my już po śniadanku....szykujemy się na działeczkę...choć pogoda dzisiaj typowo zakupowa a nie działkowa:-pmam tylko nadzieje że komarów jeszcze nie ma:eek:

Madziarka udanych zakupów.....super że M już w domu....a z tym kaszlem to może niech go lekarz obejrzy...a to suchy czy mokry kaszel...kup mu w aptece neoazarinę(ziołowe tabletki) i powinny pomóc....
ja już dzisiaj trzymam kciuki za telefon i wizytę a w brzuchu to nie motyle tylko Hania Cie łaskocze:-)

Misia jak nocka u Was???zdróweczka

Atali a gdzie macie działkę??i dla Was zdróweczka...

Gon1a współczuję towarzysza w pokoju:baffled:

Antuanet jak oczko Kubusia...kropelki zatrzymały zapalenie...??

Mandziula udanego weselicha.....

zmykam, miłego dzionka!!!

reklama
Witam się sobotnio
maltanka u mnie też góra prasowania na fotelu:sorry: Co trochę poprasuję to od nowa rośnie...
gon1a współczuję towarzystwa w pracy...
madziara78 super że już w komplecie jesteście! Oby tylko przeziębienie przeszło M...Udanych zakupów i krótkich kolejek;-)
atali a jak Szymek?Przeszła gorączka?
misia2010 a jak Wy się czujecie?Jest poprawa?
madzienka udanego wyjazdu! Na wszelki wypadek weźcie jakieś "ślimaki" anty komarowe;-)
Kubusiowi prawie zeszło z oczka, ale dzisiaj jeszcze mu zapuszczałam kropelki.Wiki obudziła się przed 5 i do 7 nie spała:rofl2: Tak więc już od 5 jestem na nogach, ogarnęłam mieszkanie, piekę serniczek i miałam iść na spacer z dzieciakami ale Wikusia zasnęła. Dziewczyny podpowiedzcie mi co można kupić dziewczynce na 5-te urodziny? Miłego dzionka:-)

gon1a współczuje towarzystwa w pracy :tak:

misia zdroweczka dla Natalki!!!

Madziara zdróweczka dla M:tak:

Madzienka miłego dnia i oby komary Was nie napadły ;-):tak:

atali korzystaj jak możesz, zdróweczka dla Szymka:tak:

Witam sobotnio. Mnie jak zwykle obudził Maksio,ale na szczęście dał troszkę poleżeć.My po śniadanku, W pojechał na myjnie a ja próbuje się zmusić do porządków:eek: Mam jeszcze do prania narzutę,ale nie wiem jak będzie z pogodą, bo dzisiaj już nic nie można przewidzieć.

Dziewczynki mirosia dziękuje serdecznie, obie kobitki mają się dobrze:-)

A to najmniejszy BB-Szkrab:

Marzenka.jpg

Witajcie

My tradycyjnie ranek zaczeliśmy z Klubem Myszki Miki
:tak: a później jak włączyłam komputer Hubert przyleciał i zażyczył sobie swoją ulubioną piosenkę "tylko biedronka nie ma ogonka" i zobaczył jakąs bajkę Hello Kitty:-D pt. "Kurzotwór" - no nic włączyłam mu, a teraz poszedł sprzątać do siebie do pokoju żeby kurzotwora nie było:-D:-D:-D

a i jeszcze mi się coś przypomniało, jakieś dwa tygodnie temu oglądaliśmy sobie z młodym płytę z wesela brata, no i H zapamiętał hiciora weselnego "plastikowa biedrona" ostatnio pojechaliśmy na mieszkanie, P coś robił, a my zwiedzaliśmy okolice, młody idzie coś tam sobie śpiewa i nagle wydziera się na cały głos "plastikowa bierdonko"
:szok: ja się oglądał a tu jakaś babka jeszcze za nami idzie:-D ...ale wstyd:-D

dobra bo zaraz zmykamy na wieś muszę popakować parę rzeczy

Mirosia i Marzenka czują się dobrze, ale ma na oddziale dwoje płaczących dzieci non stop i nie mogą odespać.

gonia
współczuję towarzystwa w pracy

madziara udanych zakupów ps. lidl z maszynami???

atali pw. ps. my też się zastanawiamy nad taką działeczką;-)

madzienka udanego działeczkowania, oby pogoda nam się poprawiła

antuanet ja to bym stawiała na jakąś grę planszową

Witam. Kuchnię wysprzątałam, powiesiłam pranie, dzieciaki śpią to mam chwilkę na bb.:-) Dzisiaj obniżyłam materacyk u Radka bo już próbuje wstawać, więc już nie muszę sprawdzać co u niego jak leżał u siebie. Ostatnio jak wychodzimy na spacerki to Krystek schodzi sam po schodach, nie chce wcale dać ręki, a to dlatego że chce być pierwszy przy wózku aby do niego siąść, więc Krystek siedzi w wózku a Radka mam na rękach ale jak tylko mój starszak wyjdzie z wózka to szybko wsadzam Radka.:-D A teraz idę poczytać.

Witajcie.

Ja tylko dam znać że żyjemy, bo niestety nie miałam czasu Was poczytać dokładnie, najpierw walczyliśmy z zapaleniem ucha u Oli i tak 3 dni i 3 noce płakała z bólu, dopiero po antybiotyku (zinnat) jej przeszło, i od 2 dni jest spokój. A tak to siedzimy na dworze całymi dniami bo ciepełko takie że szkoda w domu siedzieć, tylko Ola mało korzystała przez tą chorobę. Ja czuję się dobrze, Paweł też, od poniedziałku wraca do pracy więc będę częściej zaglądać.

Miłego dnia

P.S. Cieszę się że już Marzenka jest po tej stronie brzucha, śliczniutka i słodziutka.

fajna piosenka:-D

Motylla gratuluje spacerkow bezpieluchowych.....jak ma sie Radzio zdrowy juz??????
Ogólnie ma się dobrze tylko znowu mu zęby dokuczają.

Witam

My właśnie wróciliśmy z urodzinek. W tym roku nic nie organizowałam bo niestety nie mam siły :(. Zrobiłam Natalce tort, nie doczekał w całości do Sadurek, bo dziewczyny postanowiły zjeść po kawałku na śniadanie. Ależ się moja Natalcia wstydziła jak tatuś sto lat śpiewał, za to Justysi się podobało bo tańczyła w rytm.

Dziękuję w imieniu Natalki i swoim za Waszą pamięć, bardzo nam miło tym bardziej że ostatnio jakoś zaniedbuje forum, ale nie wyrabiam ostatnio. Już jestem coraz bardziej zmęczona i bardzo się cieszę że mamy ogródek (jak to mój mąż mówi - w końcu go doceniłam) bo na plac zabaw na razie nie chodzimy. Nawet bym nie doszła. Ale na dworze od rana do wieczora jesteśmy :tak:, nawet obiady w ogródku :-)
Spóźniony buziaczek urodzinowy dla Natalki.:tak:

Dziewczynki wrócilam własnie od lekarza i Szymuś ma anginę:-:)wściekła/y: Antybiotyk dostał, a poprzedni miał miesiąc temu:-(
PWieczorkiem może wpadnę...
Pozdrawiam Was...
Zdrówka podsyłam:yes:

UWAGA!!! UWAGA!!!

Dzisiaj o godzinie 14 ważąc 3150g przyszła na świat Marzenka!!!!!

Rodzicom serdecznie gratulujemy!!!
Gratuluje :tak::-)

Witam,
na razie na szybko a jak mi się uda to nadrobię:tak:bo nie wiem,jak mi Natalka pozwoli:sorry2:
a u nas cóż....noc spokojna, przespana do 7.20....rano się wk...na maksa...bo mierzę Natalce temperaturę i w ciągu 5 minut termometr taki elektroniczny dla dzieci pokazuje 5 różnych wyników...no to wzięłam zwykły elektroniczny i pod pachę...Natalce się spodobało i kazała sobie mierzyć kilka razy:-Dno ale do śmiechu to mi nie było...by pokazał rozpiętość od 37,4 do 39,9:szok::angry::angry:no i weź się zorientuj:wściekła/y:po 11 dziadkowie przywieźli mi ze swoich zapasów rtęciowy i było 37,3...no to jeszcze znośnie...niestety jak Ibum przestał działać to o 16 było 38,6:-:)no:słaby kaszelek i problemy z przełykaniem:baffled:więc zdecydowaliśmy się iść do przychodni,zwłaszcza że zaczyna się weekend .....osłuchowo czysto,gardło lekko podrażnione, uszy czyste....jakaś bakteria,nie wirus...więc bez antybiotyku:sorry2:wapno,wit c,tantum verde i ibum....niestety po powrocie było już gorzej...kaszel się nasilił...Natalka rozpalona,płakała cały czas jak tylko zakaszlała...nawet herbatkę ledwo piła:-:)-(i znowu 38,5 gorączka...dostała leki i od 19 śpi...choć czasem przez sen jęczy bidulka:-:)-(
mnie też zaczęło coś drapać gardło, ale to wszystko,zero gorączki...więc przy okazji kazałam i siebie obejrzeć i ....angina:szok::szok:na razie też bez antybiotyku...płukanie szałwią, tantum, witaminki i na razie to wszystko....
Jakby nam się obu pogarszało to w razie W mamy receptę na Duomox:sorry2::-(
no i chorobowo kończymy długi majowy weekend:-(
Zdrówka podsyłam:tak:

Śliczności:-):tak:

Tyle udało mi się przeczytać z Radkiem na rękach:-)

Madzieńka oby pogoda Wam dopisała i urlopowanie się udało!!!!

Anetka o jej... widzisz - kilka dni temu cię wywoływałam... tak się zastanawiałam jak u was ze zdrówkiem ;-)
Oby juz było wszystko ok...

Mirosia Marzenka jest przesłodka!!!!! szkoda że masz płaczące maluszki... może się uspokoją i troszkę dadzą pospać!!!

Maltanka w lidlu często mają narzędzia - w tym tyg była jakaś młoto-wiertarka czy coś takiego i M. koniecznie taka jest potrzebna bo musi beton wykuć ;-) oni często mają jak nie wkrętarki to inne urządzenia... i ponoć całkiem dobre jakościowo :-)

Misia jak się czujecie???

Marz a Wy gdzie wybyliście???

Antuanet dobrze że Kubie zmniejsza się ten jęczmień... wiesz co - ponoć cuda na jęczmień działa czarna nitka zawiązana lekko na środkowym palcu tej ręki na którym jęczmień się robi ;-) tylko wiem że to działa na początku, nie wiem jak jest już duży czy też by zadziałało... ale tak mi się przypomniało ;-):tak:

My zjedliśmy zupkę, później jeszcze drugiego ciapniemy na szybko i jedziemy na ognicho - o ile pogoda pozwoli :-D

reklama
Wróciłam :-) teraz rozpakowywanie

w Kielcach na Torze rewelacja :-D:-D:tak::tak: o zdjęcia cieżko bo siedzisz caly czas w aucie bo Cie na tor nie wypuszczą ;-)
szkoda tylko że nasze autko w warsztacie bo meganką całkiem inaczej sie jeżdzi - dodam że jechałam na działkę i do Opola z działki SAMA :-) za kierownicą ;-)
fajnie się jechało lepiej niż laguną bo w lagunie wszystko takie mniej czułe zwłaszcza sprzęgło jest irytujące.

teściowie super sobie dali radę z wnukami :-) ale pełen dom ludzi to i dzieciaki szalały ;-) bo w centrum uwagi
Gabi miała siostre i dwie ciotki do zabawy a Norbert miał brata 2 miesiace młodszego od siebie do towarzystwa.

Mirosia wielkie gratulacje !!
Marzenko witaj po tej stronie brzuszka :-)

anetka dobrze że już ze zdrowkiem lepiej!!!

Madzieńka jak tam na działce ?? pada ??/

Misia TY SIĘ NIE ROZKLADAJ! KURUJ SIĘ KURUJ KONIECZNIE!!

Madziarka
jak tam malowanko domku ??

Antuanet hmmm nie wiem ... w tym wieku to już sie ma swoje ulubione rzeczy ;-) tz trendy ;-) np siostrzenica E na 5te urodziny dostała matę taneczną ;-) i karaoke dziecięce do śpiewania :-) - cała rodzinka się złożyła na taki prezent.

lecę ogarniać towarzystwo!!

Ostatnia edycja:
Do góry