reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
Marta super że Pawełek dał Ci pospać :tak:
karlita może jak się zmęczy to pójdzie spać, a Ty będziesz miała trochę wolnego
talia dobrze że z Gabi lepiej
marz ale udało Ci się zapisać? ja też muszę do znajomej dzwonić i jakoś może mnie wciśnie, a ten nocnik to tak kupiłam, żeby się przyzwyczaiła do jego widoku, nawet nie wiem od kiedy ją sadzać, moja siostra po 1 urodzinach córci przestała używać pampersów, bo niania ją nauczyła korzystać z nocnika

Aneta udalo mi sie umowic na przyszla srode ale nie do tej co chcialam wiec umowilam sie jednak po swietach...ja z nocnikiem nie pomoge moj maluch nie byl zainteresowany w takim wieku nocnikiem czekala spokojnie na wieksza jego swiadomosc...ale slyszalam ze rodzice potrafili sadzac dzieci jak tylko zaczynaly siadac no kazdy ma swoj sposob

Witajcie, u nas nocka spokojna, oczko jak na razie dalej podpuchnięte...ale smarujemy maścią...

ja tez mam dzisiaj lenia...ale musimy wyjść na jakieś małe zakupy....i jakąś zupę ugotować...
:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Madzienka a jak oczko Julci?

jak oczko Julci?

Madzieńka jak oczko Juleczki ??????

Madzienka jak oczko J???

dziękuję....gorzej na razie nie jest, mam nadzieje że opuchlizna zejdzie...:tak::tak:

Wiecie co, przed chwilą usłyszałam najcudowniejsze słowa na świecie od swojej córci : "Kocham Cię mamo" i się do mnie przytuliła :-):tak:, normalnie się popłakałam :-D

super.....cudne są takie chwile...

A i bede brała udział w przedszkolnym przedstawieniu rodziców dla dzieci :tak::tak: podobno jest strasznie śmiesznie;-);-) ma byc wystawiana "Królewna Śnieżka" ciekawe co mi sie trafi, oby nie trzeba było sie duzo uczyć:-p:-p

anaconda wez nie denerwuj tymi ubraniami letnimi i opisem :p podobno to najcieplejsza wiosna we Włoszech od 40lat :)

wow....kiedy to przedstawienie....

Anaconda liczymy że podeślesz nam troszeczkę ciepełka...:tak::tak::tak::tak:

Odkad M zaklada sobie zegarek na reke Mati musi tez oczywiscie skopiowac tate i chodzi w zalozonym na kutke taim duzym starym ze srebrna bronsoleta, nie wiem skad go nawet mamy ale "wies spiewa wies tanczy". Wiec zakuoilam dzisiaj na allegro z Myszka Miki bo teraz ma faze wlasnie na Miki:biggrin2:. Uwieliam sorawiac mu takie drobne prezenciki wtedy tak sie mocno cieszy...bezcenne:biggrin2:
Wczoraj wieczorem nasz przyszly nowy lokator dal sie poznac dla M strzelajac mu wkoncu kopniaki w reke...

ale super, słodki ten Twój Mateuszek:tak::-)

naprawdę...super.....:-):-):-):-)

anaconda mam dla Ciebie motylki :-) moze jakoś na weekendzie Ci podrzucę :-)
Karlita chyba będziesz musiała łapać anacodę gdzieś po drodze do włoch:-D:-D:-D

Witajcie. Miałam z Krystkiem wyjść na dworek a tu zaczął padać deszcz, co chwila mnie wylogowuje i muszę co róż się logować:wściekła/y:. Syn już stoi na de mną więc kończę bo już dorwał się do kwiatka, który stoi na podłodze.

Aneta szybko Twoja siostra pozbyła się pieluch, ale to chyba ardzo indywidualna sprawa. Ja przyczuczać zaczęłam po roczku gabi. Zawsze rano ja nocnikuje i 99% razy coś zawsze robi a czasem jedno i drugie. Ale to i tak jest przypadek w jej sytuacji. Wszytsko to po to zeby się przyzwyczajała. powodzenia
Marta to bedziesz z nami częściej. Dobrze ze masz dzisiaj więcej wolnego od dzieci. oby już sobie spokojnie pochodziły do przedszkola!
Marz to macie ubaw z Mateuszka! to naśladowane jest super

A ja własnie grzeję zupę z wczoraj bo sama nie wiem co mam jesć. Zrobiłam neapolitańską i Gabi bardzo smakowała:-) Potem jeszcze poledwiczkę uduszę w porach i będzie obiadek

młody w 9 miesiącu miał już 8 zębów :szok::szok::szok::szok:. Wiedziałam, że pojawiły się u niego bardzo szybko ale szczegółów nie pamiętałam.

o ła mój w tym wieku miał 1 ;-)

Ola zaczęła na dobre zwiedzanie domu na czworaka, i teraz nie mam czasu na nic bo nie można na chwilę z oka spuszczać, a i kupiłam jej nocnik, ale jakoś nie wiem jak się zabrać za naukę nocnikowania :zawstydzona/y:

aneta możesz próbować na nocnik już ją sadzać, nie wykluczone że załapie i święty spokój z pampersami

Ktoś wie co Fornetką, Anaklim, Nadulcem:confused:? Dawno tu były dziewczyny:sorry2::dry:.

pisałam niedawno co u fornetki:sorry2:

anaconda mam dla Ciebie motylki :-) moze jakoś na weekendzie Ci podrzucę :-)

ooo karlita z tymi motylkami to będziesz miała podróż:-D

Lekarka osłuchała ją wczoraj i wszystko ok, katarek zanika ja też ju lepiej :tak:

dobrze, że się poprawia:tak:

Umowialm sie do fryzjera ale oczywiscie swieta wiec ide po na spookojnie...

oj mi też by się przydało, i pewnie też dopiero po świętach się załapię...ps. zegarek:-)

sienio ale super przedstawienie, dzieciaki będą miału radochę :tak::tak::cool2::cool2:

maltanka ja też miałam plany iść, nawet kazałam mężowi się na dzisiaj nie zapisywać do pracy, ale wczoraj powiedział, że jednak idzie skoro chore. W razie co za tydzień też się nie zapisał, może wyzdrowieje całkiem Natalka :tak:

fogia ale Fifi miał ząbków, bardzo szybko :tak:

aneta82 ja to z Nocnikiem u Justysi to czekam jeszcze i to pewnie długo. Wprawdzie ona bardzo lubi nocnik - jak zostawię go na środku to pędem na czworaka dojdzie do niego żeby sprawdzić co to :-D:-D:-D:-p:-p:-p

Marta1981 to masz spokój w domku, korzystaj i odpoczywaj :tak::tak::tak:

talia super, że Gabi już zdrowa :tak::tak::-)

marz21
:-D:-D:-D ale się uśmiałam jak porównałaś synka :-D:-D:-D

Madzienka oby oczko Julce jak najszybciej wyzdrowiało :tak::tak::tak:

A ja już na zakupach byłam. Szukałam w ciucholandzie jakiejś sukienki na wesele brata, ale jak były ładne to się nie mieściłam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Ale kupiłam sobie spodnie w kancik, tunikę i bluzkę na ramiączkach na lato :-):-):-)

Muszę się zmobilizować i jakieś ciasto zrobić, ale nie wiem jakie :sorry2::sorry2::sorry2:

my po spacerku ale na dworze nieprzyjemnie..wieje zimny wiatr:-(zakupy zrobione, zupka się gotuje....na drugie chyba upiekę kurczaka:tak:
a Wy co gotujecie???

Zrobiłam neapolitańską i Gabi bardzo smakowała:-) Potem jeszcze poledwiczkę uduszę w porach i będzie obiadek

poproszę o przepisy...bo brzmi smakowicie...

Maltanka przeczytałam książkę dzisiaj zaczynam "sto dni po ślubie"....ale tą czytam oszczędnie bo chciałam ją na wakacje zabrać:tak:
jak nie upolujesz drugiej części w bibilotece to (nie wiem czy już pisałam Ci) możesz zamówić sobie w empiku po 9,49

Emilia zazdroszczę umiejętności zakupów w ciuchlandzie, ja nigdy nic ładnego nie umiem upolować:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
hmmmm to ja puszczę motylki moze same dolecą ... hehehe
niestety Pani z allegro chyba miała jakieś zaćmienie ponad 2 tygodnie czekalam na przesyłkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i gdybym się nie upomniała to by mi ich nie wysłała .... najlepsze jest to że zamówiłam 4 takie folie z motylkami a Ona mi pisze po 2 tygodniach że mąż wszystko sprzedał na targu i zostały jej tylko 2.....

co do fryzjera to ja ide w przyszła sobotę :-)

Gabi właśnie przestawia mi doniczki na balkonie ....

dziewczyny nie wiecie gdzie mozna kupić dużą tablice taką zwykłą na kredę ?? chce Gabi zrobić taka dużą na balkonie przykręcona do ściany ;-) sa na allegro ale przesyłka wychodzi tyle samo co tablica ;-)

Talia
dobrze że z Gabi już lepiej :-)

marz w sumie wczesniej myslałam o niani ale z jednej strony to odciążenie a z drugiej strony miałabym wyrzuty że mała opiekuje się ktoś inny ;-) teraz jakoś daję radę nie jest źle
z reszta trudno znaleźć kogoś na kilka godzin dziennie - bo nianie raczej szukają zajęcia na cały dzień ;)

Do góry