reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

hej
Anet15 jaka duza twoja corcia, normalnie rodzilas?
dlugo?? a w terminie czy wczesniej??
a czego piije sie karmi?? co ono daje? o tym nic nie slyszalam.
kurcze mi do 16 jescze troche zostalo ale bym juz chciala urodzic.

reklama
Cześć dziewczyny :-)

Na początku się przedstawię

Mam na imie Justyna, urodziłam moja córeczkę 10 maja br w szpitalu na Kraśnickich. Mieszkam w połowie drogi z Lublina do Włodawy. Mam nadzieję że znajdziemy wspólne tematy i że pomożecie mi kedy będe miała jakieś pytania. A pierwsze z nich to co zrobić kiedy mam coraz mniej pokarmu, jak poprawić laktację ??? Moja Mati już je z butelki herbatki, mleko i kaszkę. Jednak w nocy jest na samym cycku a od kilku dni to jej nie wystarcza.​

Witaj!!!

Ide dzis juz do szpitala ... tak strasznie sie boje ... Powodzenia wam zycze !!!

Trzymamy kciuki, powodzenia!!!!

witam kochane.....sorki ze sie tyle nie odzywalam:-(...ale z malym brzdacem nie mam teraz tyle czasu.....:sorry:...mysle ze mi wybaczycie,no i dziekuje za troske o mnie....
urodzilam 25.08.2009,o godz.11.55,coreczke....waga 3920,a dluga 58 cm.....nazywa sie Karolinka....
a oto ona....

wlasnie wisi przy cyciu,spala smacznie,ale zanim was doczytalam,to sie oczywiscie obodzila...he,he.....:-D:-D:-D
fajnie,ze sie wam spotkanie pod Plaza udalo....moze nastepnym razem i ja dolacze....:tak:;-)
witam nowe kolezanki na forum.....:-)

a co do porodu,to wspominam dobrze,no i na Lubartowskiej rodzilam(juz 2 raz)i wcale zle nie wspominam,ani jednego,ani drugiego.....polozne ok....opieka rowniez,wiec nie wiem skad takie zle opinie na temat tego szpitala.....a ze czarna owca sie trafia,to przeciez w kazdym szpitalu mozna sie na nia natknac......ja przynajmniej,nie mialam takiej okazji.....:no:

Gratulacje!!!!Cudo:tak::tak:

anet15 moje najserdeczniejsze gratulacje!!!!! Corcie masz piekna.Niech ci sie chowa zdrowo i przyniesie wiele radosci!!!!

aluśka czuje sie coraz gorzej brzuch mi juz tak przeszkadza ze sie tocze a nie chodze..pozatym praktycznie caly czas mnie pobolewa podbrzusze.Jestem ciekawa jak jutro sie wszystko wyjasni,chcialabym miec juz to za soba ale z drogiej strony sama mysl ze moge miec jutro cienicie mnie przeraza okropnie..Ciesze sie ze jak narazie oczekuje na rozwarcie w domu i nie widze roznych sytuacji ktore zadarzaja sie na patologi ciazy..Trzymajcie za mnie jutro kciuki..

Witam porannie....
Korzystam z okazji ze mala spi,nie wiem ile to potrwa,moze zadze napisac posta...he,he.....:-D

hej
Anet15 jaka duza twoja corcia, normalnie rodzilas?
dlugo?? a w terminie czy wczesniej??
a czego piije sie karmi?? co ono daje? o tym nic nie slyszalam.
kurcze mi do 16 jescze troche zostalo ale bym juz chciala urodzic.

mezatka,tak normalnie rodzilam,a czy w terminie to tak,bo mialam na 24 sierpnia,a urodzilam 25 w samo poludnie.....farta mialam,bo ze starsza to wywolywali mi 5 dni po terminie.....
I wiecie ze odziwo nic nie popekalam i nie nacinali mnie wcale...nawet zadnego szwika nie mam zalozonego....no i siadac odrazu normalnie moglam...he,he.....:happy:
A czy dlugo rodzilam,to sprawa wzgledna,chyba nie bo niecale 5 godzin....ale jak cie boli to zdaje ci sie ze to wiecznosc...he,he.....ale poszlo jakos.....
No to koncze bo kopsko slyszalam ze poszlo no i sie juz drze Karolinka...narka dziewczyny.....:-)

Witam jak zwykle wieczorową porą,niedawno do domciu wróciliśmy z długiego spacerku w okolice Kościoła ;-) i na plac zabaw zahaczyliśmy i z tej radości,że M jutro wraca :cool: to piffko sobie słowackie strzelę z soczkiem truskawkowym:-p a co!!!;-):tak::-D
Mężatka,Karmi dobrze robi na ilość pokarmu,jak musiałam dla Jula ściągnąć to wieczorkiem odgazowane piłam(tak,żeby z 10 minut postało przelane z butelki) i w nocy Julu z jednej piersi się najadł i resztę odciągnęłam i z drugiej też ciekło to ściągnęłam,bo cyce jak balony miałam i miałam 120ml mleka w butelce.:tak::szok:

Anet śliczną masz córeczkę:-):-):-) Gratuluje:-):-):-)
Super że poród przebiegł szybko i bez żadnych komplikacji:tak::tak::tak:
chyba powiem swojemu żeby też mi taką zrobił:-p
aluśka czuje sie coraz gorzej brzuch mi juz tak przeszkadza ze sie tocze a nie chodze..pozatym praktycznie caly czas mnie pobolewa podbrzusze.Jestem ciekawa jak jutro sie wszystko wyjasni,chcialabym miec juz to za soba ale z drogiej strony sama mysl ze moge miec jutro cienicie mnie przeraza okropnie..Ciesze sie ze jak narazie oczekuje na rozwarcie w domu i nie widze roznych sytuacji ktore zadarzaja sie na patologi ciazy..Trzymajcie za mnie jutro kciuki..
Nadulec bidulko mam nadziję że już leżysz w szpitalu i tulisz do siebie swoje maleństwo:tak::tak::tak:
Solange kurcze to masz przerąbane z tą nawracającą opuchlizną :no: współczuję:-:)-(
A jak wyniki wyszły?

Witam sie i dzis,korzystam poki mala spi....

Aluska,to gadaj z mezem i do roboty...he,he....:-D:-D:-D

Karolinka w nocy dobrze sypia(odpukac) wstaje do niej wsumie raz ok 1-2 w nocy,a pozniej to dopiero ok 6 rano....wiec mysle ze nie jest zle....aby tak dalej zostalo :-)

Zycze milego dnia....

cześć dziewczyny, ostatnio trochę Was zaniedbałam:zawstydzona/y:przepraszam, postaram sie poprawić:tak::tak::tak::tak:
i niestety nie jestem w temacie bo nie poczytałam wszystkiego ale czas mi nie pozwala:-(
witam kochane.....sorki ze sie tyle nie odzywalam:-(...ale z malym brzdacem nie mam teraz tyle czasu.....:sorry:...mysle ze mi wybaczycie,no i dziekuje za troske o mnie....
urodzilam 25.08.2009,o godz.11.55,coreczke....waga 3920,a dluga 58 cm.....nazywa sie Karolinka....
a oto ona....

wlasnie wisi przy cyciu,spala smacznie,ale zanim was doczytalam,to sie oczywiscie obodzila...he,he.....:-D:-D:-D
fajnie,ze sie wam spotkanie pod Plaza udalo....moze nastepnym razem i ja dolacze....:tak:;-)
witam nowe kolezanki na forum.....:-)

a co do porodu,to wspominam dobrze,no i na Lubartowskiej rodzilam(juz 2 raz)i wcale zle nie wspominam,ani jednego,ani drugiego.....polozne ok....opieka rowniez,wiec nie wiem skad takie zle opinie na temat tego szpitala.....a ze czarna owca sie trafia,to przeciez w kazdym szpitalu mozna sie na nia natknac......ja przynajmniej,nie mialam takiej okazji.....:no:
gratuluję córci, śliczności:tak::tak::tak::tak:mogę tak siedzieć i patrzeć;-)

reklama
Hej, już niedługo mam termin porodu ( 27 października ) ale intuicja mówi mi, że stanie sie to wcześniej niż powinno :p. Zastanawiam się nad szpitalem, kraśnicką kazdy odradza, a tam mam najbliżej, czy Staszica to dobry wybór?:rofl2:

Do góry