reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam i ja :-):-)
Nie wiem co się ze mną dzieje ale jestem wiecznie niewyspana, wczoraj spałam u teściowej do godz.11 a dzisiaj do 10.30, tzn. wstałam o 6.50 wyszykowałam Maję do przedszkola i jak tylko moi wyszli to poszłam dalej spać :-:)-(
Aluśka fajne masz zwierzątka w domu :-D:-D:-D no i współczuję wizyt u lekarzy - oby tylko było wszystko w porządku :tak::tak::tak:
Emilia mojej koleżanki synek pamiętam jakoś długo ulewał ale do jakiego wieku dokładnie to nie pamiętam bo wtedy panienką byłam i jakoś nie w głowie mi były problemy małych dzieci, ale to właśnie pamiętam bo Ewa często narzekała na to :tak::tak:
Karlita to super ze mąż zabrał Gabi do Bugi wyszaleje się a ty w tym czasie będziesz mogła odpocząć :tak::tak::tak:
Wszystkim chorowitkom dużo zdrówka życzę

reklama
mała wydżyjmordka w końcu poszła spać:cool:
Aluśka, kiedy Was w końcu problemy zdrowotne przestaną nękać:no:.
No to wypadałoby coś na te moje 11 patoli postów postawić:dry::dry::dry:;-):tak::cool:
sernik_na_zimno_z_truskawkami.jpg

donnybrook-fair-cappuccino-art.jpg

ciasto_czekoladowe_731.jpg
Martuś ale pyszności przygotowałaś;-) mniam mniam:-D
wielkie gratki za tak pokaźną liczbę postów:cool2::-)
Witam
Ja jakaś padnięta jestem.Wszystko mnie boli mega katar. Dobrze że M ma urlop. Choć i tak go nie ma teraz bo się samochód znowu popsuł :wściekła/y:.

I jeszcze mam pytanko. Jej się od początku tak strasznie ulewa.Pytałam się lekarki jakieś dwa miesiące temu to mówiła e jak ulewa i przybiera na wadze, to się nie przejmować. Ale ona co chwile ulewa, nie tylko mleko ale i zupkę. I tak śmierdzi,że szok. Myślicie że to normalne i minie?? Bo już nie wiem czy się tych moich lekarek słuchać :crazy:

aluśka ja jak byłam mała,też miałam przepuklinę pępkową to tylko pępek kazali zawiązywać :tak: ale wyto się macie. Podobno jest tak, że jak się za młodu po lekarzach lata to później się już nie choruje...
Emilka zdróweczka Ci życze:tak: a to ulewanie Justysi to ja bym jeszcze raz skonsultowała z lekarzem:confused::confused:
Mam nadziję ze to prawda ze jak sie za młodu z Martyną ołażę po lekarzach to potem będę mieć spokój :dry:oby...
my dziś mieliśmy kiepską noc ... chwilami nie wiem o co biega Norbertowi tz wiem chce byc na rękach najlepiej przez całą noc... a jak juz leżeć to przy cycu .... :shocked2: nawet go przepoiłam herbatką na noc ... jestem niewyspana :confused2: ;-)
oj wspolczuję nieprzespanej nocki:sorry::confused:
Witam i ja :-):-)
Nie wiem co się ze mną dzieje ale jestem wiecznie niewyspana, wczoraj spałam u teściowej do godz.11 a dzisiaj do 10.30, tzn. wstałam o 6.50 wyszykowałam Maję do przedszkola i jak tylko moi wyszli to poszłam dalej spać :-:)-(
może to zmiany ciśnienia tak na Ciebie wpływają a może jesteś w szczególnym stanie co?;-)

Anet wyobrażam sobie jaka to ciężka praca ten tymianek... mam nadzieję że Wam za niego dobrze zapłacą!!! A gdzie go sprzedajecie? ciekawe czy ten co kupujemy w torebeczkach to wasz... :-)
Za taka ciezka prace(cale lato w polu przesiedziec,bo oplewic trzeba,potem zebrac,wysuszyc , wymlocic...) to nie wiem czy duzo placa,jakies 7 zl za kg,a potem w sklepie ile taka paczuszka kosztuje....:sorry:
Ale zawsze dobre i tyle...:happy:
Dziewczynki jakie macie zwierzątka w domu?
w domu nie mam,ale na dworzu,mam kota,psa i kury...he,he.....:-D:-D:-D...czasem myszki w stodole....:laugh2:
Anet15: A ja czasami tesknie do prac rolniczych. Lubilam tak sama w traktorku na polu muzyczka itp.
He,he...tak to i ja bym lubila....ale jak cala wiosne ,lato i jesien musisz na polu spedzic,(no z przerwami troche:-D)na kolanach plewiac ziola,to by ci sie odechcialo...a jeszcze do tego dzieci,dom maz ehhhhhhhhhhhh....pranie sprzatanie....:crazy:
Wiecie co, segreguje Maksa ubrania i ukladam na regale, od tg bylly pieniadze-monety niecale20zl wysypane ze skarbonki a dzisiaj ich nie ma:szok: M mowi ze nic nie widzial i nci nie bral, a oprocz nas w tym pokoju (spala) moja kuzynka ktora wczoraj pojechala do domu. Masakra normalnie,dziecku ukradla pieniadze!!! chyba jej napisze pare slow!!!! Tydzien czasu lezaly,bo nam sie zamkniecie od skarbonki zepsulo, opiekunka byla i wszystko na miejscu a tu...masakra!!!!Jaka jestem wkur.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Musisz,Sunday,wyjasnic sprawe,moze przez przypadek wziela...a moze to nie ona....ale tak czy siak glupia sytuacja....
anetko powodzenie z tymiankiem oby solidnie za niego płacili :-)
ehhh nie ma to jak wstawanie w nocy :-) oby karolka szybko wrociła do przesypiania nocek :-)

rozmawiałam dzisiaj z Fogią :-) czuje sie już lepiej Mały ma 11 bilirubiny i lekarz powiedział że to duzo ... a nas wypisali z 12 .... ;) jak widać co lekarz to opinia :-) najwazniejsze że maly ma apetyt mają póxniej ważyć dzieciaczki to będzie widac czy Antoś przybiera na wadze :-)

co do Norberta to dzisiaj ślicznie spał w nocy po kąpieli i kolacji wczoraj padł jak suseł i spał 4h!! szkoda ze ja nie mogłam usnąć ;-) teraz też ładnie śpi :-) a Gabi z babcią poszła na spacer :-) bo E dzisiaj w warszawie :-)

a tu specjalnie na prośbę cioci Madziary ;-)

Zobacz załącznik 320443
Karlitka,co do tymianku,to wyzej juz napisalam...he,he...
a co do Karolci,to od soboty zawzielam sie i mamy nauke spania cala noc w swoim lozeczku,bez wedrowania do nas....ale z soboty na niedziele ciezko bylo...z godzine jak kladlam,a ona wstawala,ja ka znow kladlam a nna znow wstawala placzac przy tym strasznie,ale sie zawzielam i ja przetrzymalam....az zasnela i spala ladnie do 8:-D
Wczoraj juz lepiej bylo(tzn.dzis w nocy),ze 2 razy monio wypadl ale juz do nas sie nie wybierala...ciekawe jak dzis bedzie:happy:
Witam po weekendzie:rofl2:

W piątek byłam z dziewuszkami u lekarza głównie to chodziło mi żeby pani doktor zbadała Martynę i żeby nam ustaliła kiedy mamy pojawić sie na szczepieniu ale że Amandzi przypałętał się katarek to i ją pani dokładnie osłuchała na szczęście osłuchowo wszystko w porządku i mam jej dawać tylko wit. C, syrop prawo ślazowy i kropelki do noska :sorry:
A Martyna dostała trzy skierowania do lekarzy na chodźki:shocked2: do chirurga bo ma przepuklinę pępkową, do kardiologa żeby skontrolować te szmery i do hematologa żeby ustalił czy nie ma przeciwwskazany na szczepienie Martynki :confused2: ehh
O masz,to sie wychodzisz po lekarzach...ale moze i lepiej,bedziesz spokojniejsza...i Martynka przebadana,tylko to lazenie po przychodniach....wspolczuje:happy:
No to wypadałoby coś na te moje 11 patoli postów postawić:dry::dry::dry:;-):tak::cool:
sernik_na_zimno_z_truskawkami.jpg

donnybrook-fair-cappuccino-art.jpg

ciasto_czekoladowe_731.jpg
Martus,az slinka cieknie...mniam,mniam....pysznosci!!!:-D

Witam po wekendzie...ale zescie napisaly-matko!!!:szok:
Gabrysiu (od Talii:-))kochana rosnij mamusi zdrowo i z usmiechem na ustach!!!Sto latek na pierwsze urodzinki!!!
Dzis mam lenia,nic mi sie nie chce tylko spac....Anaconda to co kladziemy sie?...He,he....
Lece teraz mala polozyc,bo juz 13-sta prawie:szok::szok::szok:
Dobrze ze biad mam z wczoraj....

PS. Madziarka,ciesze sie ze niespodzianka mamie sie podobala,zuch dziewuszka z ciebie!!!

Cześć!
Bardzo Wszystkim dziękujemy za pamięć i życzenia!
Aluśka życzę aby Wsztkie badania Martynki rozpędziły wątpliwosci lekarzy!
Misia zdrówka dla Twojego Króliczka
Mandziula wyrobiona jesteś ze Wszystkim co najważniejsze w pracy?
Sunday jak sprawa ze zmywarka?
Maltanka oby Hubert szybciutko pokonał wirusa i już go nie męczyło, a odstawienie produktów mlecznych to dobra rada:tak:

U nas super weekend, była moja przyjaciółka wreszcie się nagadałąm no i Gabi miała radochę. Wczoraj byłą namiastka jej urodzin całą impreza za tydzień u rodziców więc przede nami dopiero świętowanie. Wychodzi jej wreszcie jedynka górna i trochę się męczy biedna.Może jak ten ząb wyjdzie to się apetyt jej poprawi bo kiepski bardzo:no:
Teraz zostawiłąm ją w łóżeczku ze smokiem, przychodzę, a ona śpi co prawda nie na poduszce ale z drugiej strony łóżeczka ale w szoku jestem jak sama zupełnie zasnęła:szok: Może jak ten ząb wyjdzie to się apetyt jej poprawi bo kiepski bardzo:no:

Witajcie ja na chwilkę bo zaraz koleżanka z pracy mnie odwiedza...
Byłyśmy dzisiaj w Bugi...i wracam do tematu balu karnawałowego....
Do środy zbieram chętnych na bal 6 lutego o godz.16, koszt na chwilę obecną 20zł, imprezę będzie prowadził aktor z teatru Andersena...
Kto chętny???

Maltanka i jak Hubcio teraz...trzymam kciuki żeby to były ząbki a nie jakiś wirusisko

Martuś mniam mniam....

Aluska zdróweczka dla dziewczynek....

Anaconda już piszę PW!!!

Emilia jak ja napisałam, chodziło mi od tego roku:tak::tak::tak:

Madziarka jak zdróweczko????

I co ja jeszcze miałam Wam napisać....:sorry::sorry::sorry::sorry:

Ostatnia edycja:
Anaconda zobaczymy, na razie z chętnych...my, Aneta z Kubusiem, Gabi z tatą i Magda z dzieciaczkami....a na resztę czekamy;-)

Maltanka, Sunday, Marz, Sienio i reszta mam a Wy jesteście chętne????

Jednak mam wolne popołudnie...koleżanka pochorowała się:sorry:

Ostatnia edycja:
Madzienka ja też jestem chętna :tak:, ale tylko z Natalką. Już gadałam z rodzicami to zajmą się Justysią. A kiedy te pieniądze trzeba wpłacić i komu??

reklama
Witajcie!
U nas weekend do du.y:no: W piątek jak mąż wracał z pracy poszła skrzynia w aucie został tylko 3 i 4 bieg. Mieliśmy już nie jechać do rodziców, ale mąż dzwonił po mechechanikach i znalazł skrzynię w Urszulinie. Zostawiliśmy tam nasze autko i teściowa stamtą zawiozła nas do Włodawy. Chcieliśmy już nie wkładać kasy w naprawy i czekaliśmy na dopłaty żeby kupić coś nowego. No ale czymś jeździć trzeba i o tysiaka lżejsi będziemy:wściekła/y:Naprawy już przerosły wartość samochodu:no:. Wczoraj przywiozła nas teściowa i brat męża i pewnie do końca życia będę wysłuchiwać wypominek na ten temat:crazy: Siedziała u nas do północy i nie wypuszczała Michała z rąk.
Już sobie popisałam moja maruda dopomina się uwagi

Do góry