reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Fogia dzielna mamuśka wstała juz po 5 godzinach tak bardzo chciała zobaczyć Antosia - mały miał problem z oddychaniem, miał odruchy wymiotne ale już jest lepiej :tak:

reklama
Karlitko czy ważne??pewnie tak...a jak wyglądało została zważona, zmierzona, pielęgniarka z nią pogadała( a gadać to ona teraz lubi), pokazywała nosek i oczka...obejrzała nóżki, posłuchała serduszka, obejrzała ząbeczki, policzyła....

i efekt...bardzo wysoka na swój wiek..wagowo ekstra...a rozwojowo dużo ponad normą...więc dumna jestem że aż:-D:-D:-D:-D:-D

tak mowią że z dzieckiem jakieś wywiady przeprowadzają sprawdzając rozwój ...

tego mówienia Ci zazdroszczę ;-) jestem pod wrażeniem słowotoku JULI :-)
Gabi ostatnio jest totalnie na NIE mówie powiedz tata a ona - NIE ;-) ale za to jak fajnie literki powtarza tz samogłoski ;-) wczoraj jej E kupił takie maty z cyferkami na podłoge i mamy niezłą zabawę ;-)

JULA gratulujemy dobrych wyników :-)

karlita a ja myślałam, że wstawać tak wcześnie nie można bo szwy pękną, bo ja jak chciałam wstać to mi zabroniono i kazały odpoczywać :tak:

dobrze, że już z Antosiem lepiej, życzę szybkiego powrotu do domku :tak:

Madzienka zdolną masz córcię :-)

fornetka Książka Kucharska Dziecka - Przepisy dla niemowląt i małych dzieci - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety, a ja to gotowałam normalne obiadki,tylko nie soliłam, pieprzyłam...

anet15 lepiej się przejdź do lekarza,nie będziesz się chociaż stresować :tak:

Justynka oj dentysta kosztuje...:wściekła/y:

A moja Natalka maluje sobie farbami, ale już jest brudna. I muszę jej tłumaczyć, że tak ma być. Bo co chwile przychodzi i mówi, że jest brudna :szok: i każe się wycierać.

A co tu takie pustki??

Ja już wolna :-)

Natalka przed chwilą zasnęła, a Justysia jakieś pół godziny temu. W końcu spokój :tak:.

karlita o jakiej macie dla Gabi pisałaś, bo mnie zaciekawiło :-)

U nas w szpitalu nie pieszczą się:no:, jak rodziłam w nocy to rano ok. 7-8 przed obchodem lekarskim przychodziła położna i wyprowadzała do toalety, pilnowała pod drzwiami żeby w razie W;-) nie zasłabnąć i się śmigało;-):tak: - ile damy będą kaczkę podawać:sorry2:.
Madziu, pięknie Jula Ci się rozwija.:tak:
Jutro podjadę do Fogii to zdam relację;-):tak:.
M przyniósł zaproszenie na ślub - data w sam raz - 5 marca:baffled: a mi przyszedł dziś pas ciążowy i wszyscy są nim zauroczeni;-):tak: Pentelka PAS CIĄŻOWY, TOP wiosna TANIO !!! (1404873293) - Aukcje internetowe Allegro

Witam się wieczorkiem,
u mnie nic ciekawego...praca i praca:no:no i kolejna nie dospana noc:wściekła/y::wściekła/y:
hej
Kiedyś tu zaglądałam, potem przestałam, teraz znowu wpadam i widze że dużo nowych mamuś sie udziela, pozmieniało się nieco.

anaconda27 - no z tą pogodą to i ja już nie mogę, strasznie dołująca. A ja mam jeszcze nadzieję na dużo śniegu ,bo z córcią na nartach chcemy jeszcze koniecznie pośmigać.

Pozdrawiam serdecznie!
mam nadzieję, że się szybko poznamy:tak::tak:
ale śniegu to nie chcę, przynajmniej nie tyle co ostatnio:sorry2:

Witam i ja z rana. No i koniec pieknego slonca :-( alez do du.. poranek, Maksio obudzil sie i z kaszlem i chyba go bolalo gardlo, ale wypil ciepla herbatke i juz nic nie kaszle i nie marudzi :-) Teraz przygotowuje sniadanko, i ogarniam sie tzn probuje, bo przez to wstawanie nie na budzik chodze jak cien...:baffled:
Niedlugo przyjezdza do nas corka mojej siostry ciotecznej z Zamościa(18lat) i trzeba bedzie wyjechac po nia na Ruska, wiec od razu jakies zakupy sie zrobi.:tak:
M wczoraj kupil wage elektroniczna lazienkowa i zalamalam sie... trzeba jakies postanowienia zrobić...:zawstydzona/y: chyba jakas powazna przemyslana dieta....:tak:

maltanka no prosze jaka mamuska zdolna!!!!BRAWO!!! Szkoda tylko ze nie mozesz przejsc na ten poziom, moze jeszcze da sie cos zakombinowac...
talia witaj po długiej przerwie!!!!
aluska gratulacje wynikóe na egzaminie!!!!

a jaką wagę kupiliście??bo i my myślimy nad jakąś dobrą, bo nasza pokazuje w ciągu krótkiego czasu 2 kg różnicy:dry:choć i tak strach na nią stanąć:-:)-:)-:)no::no::no:

sama jestem w szoku ;-)

witamy witamy i do udzielania się zapraszamy :-)

daje radę chociaż właśnie zrobiła sie bardziej krzykliwa i stara się wiele rzeczy wymuszać ...
szkoda mi jej bo wyszłabym z nią na spacer żeby sobie pobiegała
miałam miec pomoc ale wyszło jak zawsze ... dobrze że E czasem dluzej zostanie w domu to rano z Gabi wychodzi ale nie zawsze moze sobie na to pozwolić

powiem wam ze chyba Gabi dużo dały spotkania z wami i z waszymi dzieciaczkami - bo widzę ze nie traktuje Norberta jako "coś" nowego :-)
po prostu wie że male dzieci są na świecie a teraz mamy takie małe w domu heheh

aaa i Gabi teraz nie odstępuje smoczka ... staram sie jej chować i nie dawac ale zaraz jest płacz i krzyczy NIONIO NIONIO ehhhh

brawa dla dzielnej mamy:tak:podziwiam:tak::tak::tak:

Fajny prezent taki odlew:tak:

Ja w pracy drukuje własnie kalendarze na dzień babci i dziadka - ze zdjęciami wnuków, sporo dosć zamówień mamy i pomysł na prezent też fajny, choć sama o takim prezencie nie pomyślałam...;-)

my właśnie kalendarze zamówiliśmy:tak:jutro chcę odebrać:tak:i już zżera mnie ciekawość:tak::tak:;-);-)

My już po bilansie...Jula ma 92cm i waży 13kg, poza tym wszystko jak najbardziej prawidłowo:tak::tak::tak::tak:

A ja mam dzisiaj jakiś przypływ energii i umyłam już okna w Julci pokoju i w kuchni...jeszcze umyję od środka w salonie i odpoczywam...tylko gotować mi się nie chce:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Pospacerowałyśmy też troszeczkę ale wszędzie te psie gówna:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

brawa dla Julci za tempo rozwoju:tak::tak::tak:zuch dziewczynka:tak::tak:

Wiecie co,ja zwariuje zaraz,Karolina ma znow goraczke.....38.5.....ale co znow ja dopadlo,na zeby taka duza temperatura? Dopiero w zeszlym tygodniu 3 dni goraczkowala i teraz znowu............:-:)-:)-:)-(

a jeszcze byla dzis meza siorka(jej syn jest u nas na feriaach) i mowila ze naszego Wojta syn zmarl(26 lat),podobno od piatku goraczkowal,nawet do 42 kresek:szok::szok::szok::szok:...pogotowie jak przyjechalo to wcale go nie zabrali tylko pyralgin dali od goraczki,wiec sami zawiezli do szpitala(Martus to w Chelmie bylo),a w nocy zmarl..........:-(

Wiec teraz sama mam schizy,czemu Karola znow goraczkuje.....ehhhhhhhh

współczuję choroby:no:ale nie martw się na zapas i nie myśl o najgorszym, tylko jedź do lekarza:tak::tak:

:baffled::baffled::baffled:intuicji słuchać;-)

Dziewczyny mam do Was ogromną prośbę czy mogłybyście podać mi przepisy na zupki i obiadki takie gotowane bo muszę już chyba coś Nikosiowi gotować od czegoś ma już te zęby a ja mam trochę czasu to sie czegoś nauczę

kiedyś ten link podawała mandziula Przepisy kulinarne dla niemowlat

Fogia dzielna mamuśka wstała juz po 5 godzinach tak bardzo chciała zobaczyć Antosia - mały miał problem z oddychaniem, miał odruchy wymiotne ale już jest lepiej :tak:

ooooooo.,..szybko:szok::szok::szok:dobrze, że z Antosiem już lepiej:tak::tak::tak::tak:

reklama
no misia ja właśnie intuicji słucham, i robiłam akurat inaczej, ale moje dzieci to głodomory i mleczko im nie starczało bardzo szybko.

A ja idę do kuchni podgrzewać obiad dla M :tak:, bo zaraz z pracy wróci. A potem szybciutko spać, bo jakaś śnięta jestem

Miłej nocki dziewczynki :-)

Do góry