reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
Madzienka chyba będę kupować :tak::tak::tak:
Fogia wózek superowy, ale cena też mnie powaliła :szok::szok:
Sunday oj to faktycznie nieciekawie macie teraz w pracy, tym bardziej że przecież każda grupa teraz występy na dzień babci i dziadka szykuje
Marz doczytałam i mocno trzymam kciuki, będzie dobrze :tak::tak:
Ja tylko na chwilkę bo zaraz idę czytać Mai na dobranoc

witam i ja

poczytałam tak szybko co u was bo czasu ciągle mi brakuje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

anaconda dla Majeczki całuski z okazji 5 urodzinek!!!!!!!

marz i jak po wizycie???

motylla trzymam kciuki za twoją wizytę:tak::tak::tak:

fogia wózek fajny:tak::tak::tak: trzymam kciuki żeby Antos zaczekał do piatku :tak::tak::tak:

karlita odpoczywaj ile sie da, a Gabi super siostrzyczka jest:tak::tak: już niedługo będzie ci pomagac zmieniac pieluchy Norbertowi:tak::tak::tak:

aneta Ola przesypia już całe noce:szok::szok::szok: jak ty to robisz, bo ja ciągle przynajmniej 3x wstaję:no::no:

asienka wytrwałości w nauce:tak::tak::tak:

sunday nie zazdroszcze natłoku pracy:no::no: ja w sumie tez ledwie wyrabiam:no::no:

dobra będzie tego dobrego wracam do moich papierków:tak::tak::tak:

Witam się póki Królewna śpi;-)wczoraj szlała do 24:crazy::crazy:i wstała o 4, a potem o 8:dry:
ja dziś zaliczyłam dentystę - sadystę i dzień uciekł:dry:na szczęście obyło się bez bólu:tak::tak:

A ja miałam powybierać fotki do kalendarza na dzień babci i dziadka ale tak mi się nie chcę więc chyba w tym roku dostaną kwiatka:-p

a gdzie chciałaś zamawiać?bo my też nad tym myślimy:tak:zastanawialiśmy się nad fotojoker lub Gaudium:confused:

Misia co ta twoja Natalka tak po nocach nie śpi, może zapalasz światło, rozmawiasz z nią i ona myśli że czas na zabawę? :confused::confused:
ano właśnie nie wiem:confused::confused::baffled::baffled:po chorobie tak ma:wściekła/y:w nocy od zawsze jest mała lampka włączona, nie gadam do niej tylko głaszczę, ale ona jak tylko mnie widzi przestaje wrzeszczeć robi radosną minę i hop na brzuszek do zabawy:confused::confused::no::no:

dzien dobry :tak:

Młodą oddelegowałam dziś do przedszkola bo już za bardzo wydziwiać zaczęła :baffled:
a że na moim osiedlu mieszka pani dyrektor tegoż przedszkola to ją zabrała ze sobą żebym ja nie musiała się z Martynką i Amandą tłuc autobusem:tak: potem ma P. po nią pojechać:tak::tak:
Nocka jak zwykle masakra:baffled: i chyba muszę zacząć się do niej przyzwyczajać:crazy:
koło godz. 18.00-19.00 Martyna zaczyna się wydzierać i tak do północy a czasem do 1.00:no: a już miałam nadzije ze choć jedno będzie moje dziecko bezkolkowe:confused:

współczuję kolek:-:)-(niestety nie pomogę, bo nam się udało:tak:

hej dziewczynki

a gdzie tam, synuś się bawi ze mną w kotka i myszkę. :dry:

Co do samopoczucia to u mnie bez zmian, tzn. czop od wczoraj nie odchodzi, brzuch twardnieje, ćmi i czyści mnie. Tak więc czekamy dalej.:unsure:

a pochwalę się Wam, że nareszcie kupiliśmy wózek. Przez allegro więc mam nadzieję, że jak będę wychodzić ze szpitala to już będzie na nas czekał. :happy:

hmmm....chyba zawzięłaś się na piątek;-);-):tak::tak:
wózio super:tak::tak:ale cena:szok::szok::no::no::no:

Misia ale Ci Natalcia daje popalić :baffled: może ona za długo spi w dzień dlatego potem w nocy nie chce jej się:confused::confused:

ano kazałam specjalnie wczoraj ją budzić...spała do 9 i w dzień spała tylko godzinę:tak:i nic to nie dało:-:)-:)-(
witajcie kochane

ja na sekundkę :-) zdac relację ;-)

spotkanie rodzeństwa wypadło całkiem nieźle ;-)

ale Gabi była bardziej zaaferowana powrotem do domu - obleciała wszystkie pomieszczenia za kotem to prawie pod kanapę się wczołgała ;-) :-)

Gdy zobaczyła Norberta podeszła śmiejąc sie i mówiąc " ooooo, ooooo, oooo" po czym Norbert sie obudził na jedzenie z grymasem ;-) a Gabi od razu poszła po piłeczkę i chciała mu dać żeby nie płakał ;-) w sumie mały był taki grzeczny że cały wieczór poświęciliśmy Gabi rysując, układając klocki :-)

Co Norbert coś chrząknął to Gabi wstawała i podchodziła do kołyski :-) sprawdzić co to ;-) robiła mu "czaś" pokazywała gdzie ma nosek i uszka ;)

dzisiaj rano jak sie obudziła przyszła do nas do salonu - Norbert leżał na kanapie a Gabi pokazała na Norberta podeszła do kołyski i powiedziała "tu" czyli dzidzia ma leżeć w kołysce ;-)

od rana jestem sama z dzieciakami i jest bardzo fajnie bo i jedno i drugie jest bardzo grzeczne :) oby tak dalej :)

jak się czuje ?? ogólnie dobrze ... nie sądziłam ze tak szybko dojdę do siebie, owszem jestem obolała ale wiem też że nie ma się co użalać ;-) mam przed sobą misję w której nie mogę polec ;-) trzeba być twardym :) więc wszystko z głową sobie po malutku robię, z przerwami na odpoczynek :-)

dla tych co jeszcze nie widzieli foteczki ;-)

super, że rodzeństwo tak się dogaduje i że pozwalają mamie odpocząć:tak::tak::tak:fotki super...słodko Gabi opiekuje się braciszkiem:tak::tak::tak:

zdrówka życzę wszystkim chorowitkom:tak::tak:
my jutro idziemy na kontrolę, mam nadzieję, że to już koniec:tak::tak:

ja już po angielskim i po weterynarzu:-D na 21 dotarłam do domu
jeszcze zakupy w międzyczasie

do tego trochę mi nerwa bratowa podniosła, ale szkoda gadać, mam nadzieję, że dziewucha pójdzie w końcu po rozum do głowy:angry:

anaconda
no właśnie ja też byłam dzisiaj na zakupach nic prawie nie kupione góra jedzenie na dwa dni a tyle kasy:crazy: ...ps w mojej jest tusz za gęsty czy coś bo drukuje raz ciemne literki raz jasne:angry:
madzienka rozmawiałam, ale chodzi ci o ten K. Malucha? bo jeśli chodzi o przedszkole to zrobimy chyba tak jak wy, tylko się zastanawiamy jeszcze do jakiego, mi podoba się ten motylek, ale zupełnie nie po drodze:sorry2:
marzenka ty wiesz że mój też jest tatowy, rano jak przyjdzie do nas do pokoju, zagląda na łóżko od mojej strony mówi mama i idzie z drugiej do taty, na spacerze też tylko tata:sorry2:...ps trzymam kciuki mocno, ale Ty to już wiesz;-):-)
gon1a i jak po wizycie księdza?
sundey życzę wytrwałości
aneta i jak rurki pochowane?
fogia z wózkiem, bardzo dobry wybór:tak::tak::tak:
mandziula i jak pisanie?
misia daj znać jak po kontroli? oj coś nie bardzo Natalka daje pospać ostatnio:no:

Witam się wieczorowo.
anaconda27 Wszystkiego Najlepszego dla Majeczki z okazji 5 Urodzin, niech zdrowa rośnie i daje dużo radości swoim rodzicom.:-)
fogia wózeczek super!
sunday życzę dużo zdrowia i cierpliwości:tak: Weekend już niedaleko:-)
motylla i gdzie wkońcu zdecydowałaś się iść do gina?
karlita super masz dzieciaczki, Gabi genialnie przyjęła braciszka w domu.
madziara78 zdrówka dla Was, oby dzieciakom szybko minęło choróbsko- a sioooo;-)
Ja dzisiaj ogarnęłam papiery tak więc już będzie chwila spokoju.:tak: Potem trochę posprzątałam i teraz relaksik na kompie ale zaraz lecę pod prysznic. Miłej nocki:-)

Ostatnia edycja:
Maltanka zabiegane popołudnie za Tobą....pytałam o to i o to....
Musisz załozyć że będziesz pracowała na zana i wtedy będzie po drodze:-):-):-):-)

Sunday współczuję zapracowanego tygodnia, w nagrodę powinni Ci umowę dać na stałe za ten wysiłek....
Porównałaś opłaty w Motylku i Martynce i jak cenowo przedstawia się oferta tych przedszkoli....

Misia my zamawialiśmy na allegro, i jestem bardzo z nich zadowolona...mają swojego kreatora, więc samemu robi się kalendarz i nawet swoje daty można zaznaczyć, ale termin realizacji troch.e za długi żeby zdążyć na piątek:-D:-D:-D
jak chcesz to wyślę namiary...

Fogia moim zdaniem cena za cały komplet super....i mam nadzieję że będziesz zadowolona z wózeczka tak jak ja;-);-);-)

Madziarka jak Twoje dzieciaczki???

Witam nocną porą
Nie mam czasu na nadrobienie zaległości:no:, wczoraj czekaliśmy na księdza przyszedł późno, bo po 20, wypytał gdzie pracujemy, ile jesteśmy po ślubie i które to nasze dziecko:szok: czyli pytania take same jak co roku. dzisiaj sprzątanie gotowanie i tak zlatuje dzień:crazy:. I znowu Michał zaczyna płakać po kąpieli myślałam że to już za nami i myliłam się

reklama
A ja tradcyjnie witam z rana,
odkąd dzieciaki są chore to i ja mam dzień "świra" biegam, gotuję, bawię się, sprzątam, gotuję, usypiam, bawię, robię... i tak na okrągło... :eek:
wczoraj jeszcze miałam ginkę - pojechałam do niej samochodem, nie miałam wyjścia... na początku byłam trochę spięta ale poszło gładko ;-):tak: jak mam prawko to muszę jeździć nie ma co...

Co do dzieci - Julowi już przeszło, ale lekarz kazał dawać ten bactrim żeby mu nie wróciło bo nie był jeszcze do końca wyleczony. Za to Nela się dzielnie broniła ale lekarz twierdzi że i ją zaczyna brać - że uszy ma lekko zaczerwienione...:shocked2::eek: no i by się wszystko zgadzało bo właśnie nad ranem mi zagorączkowała :eek::-( ale już wczoraj dostała leki więc mam nadzieję że szybko i jej pomogą... i wreszcie dzieciaki wyzdrowieją...

Aluśka ale namieszałam, to przez te choroby już nie myślę... jasne że teetha jest na ząbkowanie (jak sama nazwa mówi) :-D:szok: poczekaj... co my robiliśmy z brzuszkiem - po pierwsze musisz ją masować - całą dłonią takimi kołami zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Kładłam Neli też te ciepłe pieluchy ale u nas to nie bardzo coś dawało, nosiliśmy ją na ręku... miałam taką instrukcję - jak znajdę to ci podeślę na maila.... i dawaliśmy jej sab simplex (tak Madzia?) :-D;-):-) bo znowu coś namieszam... :dry:
Zaraz poszukam tej instrukcji... kurcze na pewno miałam ją w outlooku ale mi kiedyś padł i większości nie odzyskałam... :-( poszukaj i dam znać jak znajdę :dry::sorry2:

Sunday faktycznie niezły masz ruch... biedna - oby do piątku... ;-) a w nagrodę - umowa na cały etat!!!!

Karolinka super że Gabi taka super siostrzyczka jest!!! Zobaczysz, jeszcze dwa dni i mała nie będzie wiedziała jak to było jak Norberta nie było z wami :tak: Julo nie może zrozumieć że Neli kiedyś nie było i że on był takim malutkim dzidzią :-D

Marzenka jak po wizycie??? Jak się czujesz?

Maltanka ty też szybko biegasz :-D

Madzieńka daj znać po dzisiejszej wizycie :tak:

Fogia jak samopoczucie?? Wszystko masz pięknie zaplanowane - oby Antoś nie pozmieniał planów a już w piątek będziesz spokojna... kurcze ależ to zleciało... kolejny maluszek lada chwila do nas dołączy :tak::-D super!!! A wózeczek śliczny!!!

Madzieńka nie wiem czy się cieszyć czy płakać z pogody... z jednej strony fajnie - ja doczekać się wiosny nie mogę z z drugiej - to styczeń wiec zima na pewno wróci... a ta plusowa pogoda tylko wirusy roześle.. :eek: Kurcze, a może się coś poprzestawiało i już będzie wiosna na dobre... :tak: ale by było fajowo...

No i już nie wiem co miałam jeszcze napisać, przepraszam jak kogoś ominęłam ale przez te temperatury czopki, syropki to już małpiego rozumu dostaję... :eek:

Miłego dnia dziewczyny!!!!
a ja idę robić sobie herbatkę...:tak:;-)

Do góry