reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

reklama
Popieram popieram no pewnie niech sie rozwija !!!!!!!!!!!!!!
a ja rodziłam trzy razy na Staszica i teraz tez zamierzam chyba z przyzwyczajenia
i mój pierwszy poród to jeszcze za czasów gdzie sale były zbiorowe a dzieci przynoszono tylko do karmienia co 3 godziny i nie było wiadomo co kto z dzieckiem wyczyniał dzieciaki płakały po nocach

Jeśli chodzi o lekarzy to nie pomogę nie chadzam często po lekarzach i mam nadzieję że tak zostanie jak najdłużej
Pozdrawiam !!!!

Basia -oj, dopiero dojrzałam twoje suwaczki- to już czwarte???:szok::-D A wiesz, co będzie?
Ja na Staszica rodziłam, byłam średnio zadowolona, o trafiłam na baaardzo jędzowatą położną niestety.
Ale ogólnie ok, porodówka mi się podobała, są dwa boksy i jest w miarę intymnie.

Niestety moją ciążę prowadził lekarz z zupełnie innego szpitala, więc raczej nie mogłam liczyć na żadną pomoc ,,ponadprogramową' - rodziłam 14 godzin, bez jakiegokolwiek farmaceutyka.

fogia - oczywiście że czytam, :-)

Ale najważniejsze że wszystko było ok i mam śliczną zdrową córeczkę.:tak:

Z Lublina jestem i ja, a dokładniej Czuby, a wcześniej Czechów.
Mojego Barusia rodziłam na al.Kraśnickich i byłam bardzo zadowolona z opieki w trakcie porodu jak i po. Cały personel był uprzejmy i służył mi radą nawet w sprawach "błachych". Niewiem jak jest teraz, bo to było prawie cztery lata temu i zmienił się ordynator, ale myślę, że niewiele się pozmieniało od tamtego czasu.
A co do pediatry- to z czystym sumieniem mogę polecić dr.Partykę. Przyjmuje w przychodni na Tatarakowej i ma prywatny gabinet na Choinach. Jemu zawdzięczam to, że mój synio jest teraz zdrowy i wogóle żyje.

olena witamy.
Basia J - mamusią pełną gębą. :-);-) Między mną, a moim bratem było 11 lat różnicy i trochę mieliśmy dziwne relacje przez pewien czas. Ja akurat wchodziłam w trudny wiek dojrzewania itp. Myślę jednak, że było tak dlatego, że było nas tylko dwoje, że nie mieliśmy więcej rodzeństwa. Taki układ, który życie stworzyło u Ciebie jest super. Starsza dwójka ma wspólne tamaty (chociaż teraz to pewnie toczą wojny:-)) i młodsza też będzie miała. A oprócz tego starsi zawsze będą mogli pomóc Ci przy maluchach. Fajowo.
Dita :-)

Dzień dobry!
Fogia masz rację z tym pokojem odwiedzin na Jaczewskiego, duszno i mało miejsca:-(

Właśnie wróciłam od lekarki z moją niunią. Trzeci raz ma problem z oczkiem. Łzawi jej i ropieje. Czy ktoś miał taki przypadek bo ja mam zapuszczać tylko kropelki TOBREX ale pomagają tylko na jakiś czas. W ogóle ciężko znaleźć okuliste do malutkich dzieci. :-(Byłam u dwóch ale powiedziały, że takimi maluszkami się nie zajmują ale nie poradziły do kogo pójść:-(
Pediatra skierowała mnie na Chmielną do kliniki ale tam tylko ze skierowaniem od okulisty przyjmują:-(

ja też nie mam lekarza w szpitalu , a o położne się nie martwię bo i tak jestem do cięcia
no ale przy Paulinie tez na jędzę trafiłam i zanim trafiłam na słół mineło kilkanascie godzin
co do oczka to też używałam TOBREX przy Kacprze i nam pomogły do tego robiłam masaże kanalików i się odblokowały
a Paulina niestety miała przekówany kanalik
FOGIA masz rację WOJNA na całego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

elahar - no niestety, musisz wrócić do któregoś okulisty po skierowanie.
Jezu, jakie te procedury są głupie.

reklama
Do góry