reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Hej BaBeczki:-).
Wczoraj wieczorem poczytałam Was ale nie miałam jak odpisać bo M mi za plecami wisiał.
Fajnie że spotkanie się Wam szykuje:tak::-).
I tradycyjnie zmykam do kuchni, bo ciasta wołają;-):tak:.
Miłego dnia, trzymajcie się cieplutko:-):tak:.

reklama
Sundey ale przecież zniżki są do właściciela prawa jazdy czyli osoby kierującej a nie do auta

tak??? wlasnie probuje sie czegos dowiedziec i znalazlam ze poprzedni wlasciciel nie odzyska tylko roznicy skladki po wyrejestrowaniu

Nie wlasnie doczytalam ze traci wlasciciel znizki!!!:-( bo ubezpieczony jest samochod a nie kierowca - tak mi M wlasnie napisal tylko nie wiem jak jest jak jest umowa kupna-sprzedazy:-(

Ostatnia edycja:
hello,
późno dotarłam, ale od rana w kuchni....robię ognistą sałatkę karlity, z tuńczykiem, chlebki (w tym pierwszy raz na zakwasie:dry::dry:), te kulki z marsów a teściowa zrobiła szarlotkę:tak::tak::tak:
hmmm... coś Asienka się nie pokazuje??:confused::confused::sorry2::sorry2:

Witam wieczorową porą zdać relacje z wizyty u lekarza:cool2:
Wcześniej nie mogłam się pojawić bo musiałam Amandę odebrać od sąsiadów:nerd:

Martynka rośnie jak na drożdżach wazy już 1850g a mierzy nie wiadomo:-p
Położona jest już główka do dołu i nie powinna się już przekręcić:cool2:
Ciśnienia mi nie mierzył i dobrze bo miała bym wysokie z racji tego że trochę sie na wizytę oczekałam:angry: najpierw jakaś babka przede mną się wepchała a potem przyszła żona lekarza i weszła po tej bo niby miała coś ważnego swemu chłopu przekazać i się trochę zasiedziała jakby nie mogli porozmawiać w domu:angry:

Cóż poza tym gin stwierdził że bóle brzucha tuż pod żebrami moga być spowodowany nie skurczami ale przez zgagę która ostatnimi czasu dawała mi nieźle popalić:dry: i mam na nią brać rennie lub inne specyfiki ktorych nazw już nie pamiętam:baffled:
Na bóle obejmujące całą powierzchnię brzucha mam brać no-spę ta zwykła a jak ona nie będzie pomagać to tą fortę poza tym mam brać magnez tak jak biorę 3 razy dziennie:cool2:
No to chyba tyle by było:nerd:

super, że Martynka tak ładnie rośnie:tak::tak::tak:no i uważaj na siebie:tak:
tak na marginesie moja koleżanka jest w 30stym tygodniu ciąży teraz była w szpitalu podali jej zastrzyk na szybsze rozwinięcie płuc u dziecka bo ma skróconą szyjkę i jest zagrożenie przedwczesnego porodu ... ma zakaz wstawania jeśli już to tylko do toalety ...

brzuchatki kochane uważać na siebie i nie szaleć!!! odpoczywać ile się da!!
o rany, współczuję jej leżenia:no::no:no właśnie brzuchatki......nie szaleć!!!:tak::tak::tak:
Witam październikowo:-)

z racji, że nie mamy słoneczka jesiennego to proszę

ja dzisiaj planuję zakupy, ale to po południu jak małż wróci, nie chce mi się na piechotę ruszać z domu:sorry2: młody na razie rysuje, ale znając go pewnie zaraz się znudzi

a jutro wywamy na wieś, mama dzisiaj świerzyznę bierze, a jutro wędzą to trza by przywieźć co nie co:-)

to następne zobimy w następnym tygodniu;-)

:-D:-D:-D:-p

anaconda spotkanie o 18.00 tylko jeszcze chyba do końca nie wiadomo gdzie:confused:

jakie piękne słoneczko:-):-):-):-)no to smakowitości nazwozicie:tak::tak::tak:
Kawusię już dawno wypiłam ale wam mogę nową zrobić, może w ten sposób więcej z was wstanie :-p:-p

mniam:tak::tak::tak::tak:

to ja do kawy dołączę coś słodkiego:-)
pycha....kusisz ciachem:-p
To ja jeszcze tutaj zapraszam na spokojne śniadanko :-):-)

wow....marzenie:-):-):-)

A co do hotelu we Włoszech w którym pracowałam to ten wysoki biało-żółty za nami, nazywa się Mondial :tak::tak:
wcale nie gorzej niż Dominikana....plaża i ciepło:tak:mogę jechać już:tak::tak::-D:-D:-D

karlita właśnie o Zadore mi chodziło. Polecam

aluśka dobrze że z dzidzią ok, a na zgagę słyszałam że musztarda pomaga ale sama nie sprawdzałam bo nie miałam takich problemów

A moje dziecko już zasnęło, ledwo co wstało po 8 a o 10 już do spania :szok: chyba ta gorączka daje się we znaki. Dziś miałyśmy jechać na badania ale jak się obudziłam i zobaczyłam pogode za oknem to nie chciało mi się wstać i wysadzić Ali na nocnik więc przełożyłam badania na jutro :zawstydzona/y:a jeszcze P wybył do Lubartowa więc samochodu też nie ma :baffled:
nic mi się dziś nie chce robić a wczoraj jeszcze słyszałam że górale zapowiadają na 15.X zimę już :szok::szok::szok: masakra

idę zjem śniadanko i wezme się za jakąś robote bo wstyd :angry:

talia a czemu Gabi musi na rehabilitacje chodzić?

biedna Ala:no::no: no nie strasz tą zimą:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dziewczyny czy orietujecie sie moze co sie dzieje z oc(znizkami) wlasciciela sam ktory jeszcze nie wyrejesterowal auta a nowy wlasciciel spowodowal wypadek????

:no::no::no:nie bardzo...no ale chyba macie umowę sprzedaży i jest tam data zbycia, więc szybko to zgłosić do ubezpieczyciela, że auto nie jest wasze od tamtej daty:sorry2:

kropelki już mam :-D

w niedziele wieczorem jadę do Teściów na tydzień - > nie będzie mnie!!!!!!! wracam 10tego października!!!!!

będziesz w sobotę lub w niedzielę w domu ?? to Ci podwieziemy ?? bo i tak musimy pojeździć po mieście :-D:-D:-D:-D

Madzienka u nas też był twarożek ze szczypiorkiem :-D

biedronka83 by gorączka szybko sobie poszła!!! sio sio sio!!!!
niech nie męczy maleństwa!!
też słyszałam że pod koniec października ma być mroźno a w listopadzie majuż śniegiem sypnąć

ogólnie zapowiadają dużą zimę

oby chlapy nie było :-) ja tam lubię śnieg i mrozy ale z ładną pogodą
jak słoneczko skrzy się w śniegu

co innego jak pada śnieg i od razu topnieje ... robi się breja buty przemakają... co mi przypomina ze muszę oddać buty do szewca :sorry2:

sunday_ ja mam pół szafy do przeprasowania :sorry2::dry: ktoś chętny ?? :nerd:

spadam bo mam dzisiaj szybki dzień ... żeby mi się chciało tak jak mi sie nie chce :-)
pusto tu będzie, jak tyle Cię nie będzie:-(
też bym zjadła twarożek:baffled::baffled::dry::dry:
i też chętnie odstąpię swoje prasowanie:tak::tak::tak:
kolejna z zimą:angry::angry::angry::angry:no dobra, w grudniu i styczniu może być lekki mróz i nieco śniegu...ale nie to, co w zeszłym roku:no::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ja też jestem przeciw, proszę przestać straszyć ZIMĄ :cool2::cool2:
Sundey zniżki wam nie przepadają tylko temu co kierował a czy na naprawę auta dostanie już on (bo to przecież już jego auto) z ubezpieczenia to zależy kto był winny i jakie ubezpieczenie jest. Najlepiej szybko to zgłoście do waszego ubezpieczyciela

Misia jak już zrobisz chlebek i ci wyjdzie pyszny to podaj przepisik cooo?? Bo Marta chyba nie zdradzi swojego cooo? :-)
chętnie bym się nauczyła robić taki pyszny chleb... mniam...

a skąd bierzecie zakwas? same robicie czy to się gdzieś kupuje?

Ja też jestem przeciw, proszę przestać straszyć ZIMĄ :cool2::cool2:
Sundey zniżki wam nie przepadają tylko temu co kierował a czy na naprawę auta dostanie już on (bo to przecież już jego auto) z ubezpieczenia to zależy kto był winny i jakie ubezpieczenie jest. Najlepiej szybko to zgłoście do waszego ubezpieczyciela

Beatko ale w czasie wypadku to oubezpieczenie bylo na mojego tate(os sprzedajaca) wiec to jemu znizki odpadna 10% juz znalazlam to w necie. bo to os sprzedajacej jest obowiazek zglosic w pzu sprzedaz auta. Tylko na 100% nie jestem pewna. :-(

Sundey ale tak jak Misia pisała chyba macie jaką umowę sprzedaży na której jest data czyli że to auto już teraz nie jest twojego taty. Zadzwoń do pzu i powiedz wszystko co i jak :tak::tak::tak:, ja bym się wykłócała jakby to mi chcieli zniżki zabrać bo z jakiej paczki? Nie ja kierowałam i na dodatek to już nie mój samochód, wiesz przecież że u nas w urzędach to o wszystko musisz się wykłócić bo inaczej na tym stracisz :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Sundey ale tak jak Misia pisała chyba macie jaką umowę sprzedaży na której jest data czyli że to auto już teraz nie jest twojego taty. Zadzwoń do pzu i powiedz wszystko co i jak :tak::tak::tak:, ja bym się wykłócała jakby to mi chcieli zniżki zabrać bo z jakiej paczki? Nie ja kierowałam i na dodatek to już nie mój samochód, wiesz przecież że u nas w urzędach to o wszystko musisz się wykłócić bo inaczej na tym stracisz :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

To juz moj ojciec musi, ale moze jak od razu pojechal jak tylko sie dowiedzielismy to wyrejestruje i wymowi oc w pzu zanim dojdzie info o wypadku to zdarzy i kierowca bedzie musial placic za naprawe. Z reszta z tego co wiemy to porzadnie rozwalil samochod "swoj" bo nawet chlodnica poszla :-(

reklama
Hej hej witam sie z pracy internet chodzi starsznie wolno co chce cos napisac to ta predkosc mnie zniecheca:no:
U nas wszystko ok Mateusz dzielnie chodzi do zlobka wrocil bez problemu po chorobie ponac ladnie sie zdarzy ze troszke zaczyna lobuzowac ale Panie go lubią.
W tak piekna pogode postanowilam zrobic porzadki w domu i wypralam dywan i wypoczynek nadwo nie byl tak czysty, no i zmienilam stolik wkoncu:-)
Madziarka dobrze ze Julo nie potzrebowal antybiotyku my przy krtani niestety go przyjmowalismy
Anaconda z wielka checią wpadne w takie miejsce na sniadanko:-)
Misia jak nastroje przed powrotem do pracy??
Maltanka udanego wyjazdu na wies ale ci zazdroszcze tej wyzerki:-)

Dziewczyny czy mogły byscie mi pomoc rozwiazac moj problem?? Otórz nie wiem czy cos z moja strona BB jest nie tak czy moze o czyms nie wiem ze nie mam dostepnej ikonki Działu zamknietego. Bede wdzieczna za wyjasnienie:-)

Życze milego dnia

Do góry