reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Madziara, u nas to opłaty są w porównaniu z Twoimi niewielkie:
- opłata stała - 70zł
- koszt przygotowania posiłku - 30zł. Te 2 kwoty to tzw. czesne i nie podlega odpisom:no:.
- stawka żywieniowa - 4,80zł/dzień (śniadanie - zupa mleczna i kanapka lub kanapka i coś do picia, obiad - II danie i kompot, podwieczorek - zupa, coś słodkiego- racuchy, ciasto rogaliki własnej roboty i picie).
- rytmika 10zł ( 2 zajęcia po 20-30 minut) - obowiązkowa
- angielski 15 - 25zł - ( na razie dyrekcja szuka prowadzącego)
- gimnastyka korekcyjna - 10zł w tym basen co sobota
Komitetu Rodzicielskiego nie ma:no:. U Jula składaka na przybory plastyczne 15zł na cały rok a u Olka 20zł. Teraz jeszcze ubezpieczenie 27zł na cały rok. Do wycieczek mają dopłatę i płacimy tylko 50% kwoty. W następny poniedziałek Olek jedzie do Skansenu - przedszkole prowadzi program ludowy i stąd pełno wizyt w muzeach, czy parkach krajobrazowych.

reklama
nikt mi nad głową nie jęczy. ;-)

ja też tak chce:tak:

witam się ekspresem, bo zaraz jadę do pracy na rozmowę, trzymajcie kciuki:tak::tak::tak::tak:

my z coccodrillo miałyśmy sukienkę na chrzest ale była na przecenie na 70 zł...tyle to jeszcze można wydać, ale nie 200 zł:no::no::no:

1. daj znać jak poszło
2. no właśnie ja myślałam co w takich pieniądzach:confused:

no niestety ... ceny ciuszków dziecięcych są masakryczne

dlatego pytałam czy nie masz czegoś małego do odsprzedania heheh

albo mozemy założyć taki wątek na moim starym forum był
szafa mam i szafa dzieciaczków i tam sie wrzucało fotki czegoś do oddania albo sprzedania pisało sie wymiary, podawało ceny albo się wymieniało ;)

fajny pomysł, no ja na razie trzymam wszystko na wsi:sorry2:

To ja Wam w tajemnicy napiszę;-) że się odważyłam i kupiłam
pierwszy,
słodziutki,
różowy
pajacyk Disney Baby z Kubusiem:tak::-):-).

pochwal się :tak::tak::tak:

Madziara, u nas to opłaty są w porównaniu z Twoimi niewielkie:

Marta bo Madziarki prywatne przedszkole, pewnie dlatego

Madziarka a to wpisowe to 250 zł na rok? a języki mają tylko angielski czy jeszcze coś dodatkowo?

czy wasze dzieciaki też w dzień tak długo usypiają? kiedyś kładłam H spać do łóżeczka włączyłam bajkę 10 minut i on już spał, a teraz nosz wierci się 1,5 godziny to minimum:angry: właśnie go położyłam, wchodzę do pokoju, a ten powywalał wszystko z łóżeczka na podłogę i zadowolony:wściekła/y:wzięłam gada na ręce żeby się trochę wyciszył i chciałam zmienić płytę z bajką, aby zdążyliśmy odejść, bajka się zaczęła patrzę a ten śpi:szok: czasami mam wrażenie, że specjalnie się wścieka w tym łóżki żeby go wziąć na ręce i usypieć na rękach:wściekła/y:

i jeszcze jedno pytanko? dawałyście dzieciom sera fetę? wczoraj kupiłam i młody tak się darł o to, że dałam mu spróbować, ale skończyło się potem na płaczu, bo nie wiedziałam ile może tego zjeść?

Ostatnia edycja:
izka-mummy-to-be udanych zakupów życzę, ja widziałam fajne butki w Aldo w Plazie i w Bacie w centrum handlowym koło tesco:-)
Pochwal się później jak poszło:-)
fogia i tak trzymać, jak masz tylko okazję to leniu****, odpoczynek psychiczny, wyciszenie ma niesamowity wpływ na nasze samopoczucie, a jakie to ważne jak ciągle tyle się dzieje, miłego leniuchowania!!!:-)
misia2010 powodzenia PS: nawet nie wiem gdzie idziesz na rozmowę...ale daj znać po jak poszło i co to za firma....kciukasy zaciśnięte&&&&&&:tak::tak::tak::tak::-):-):-):-)

Oj dziewczynki a ja dziś pospałam, bo jak widzicie to do późna posiedziałam wczoraj:-D
Ja zaraz robię naleśniki z serem na słodko, M. poleci do pracy a ja na 15:30 idę do fryzjera:-D:-D:-D Idę w końcu pofarbować włosy wcześniej się bałam , nawet moja fryzjerka mi odradzała, ale Pani doktor powiedziała , że raz mogę pofarbować dla lepszego samopoczucia, byleby nie przesadzać:-D:-D:-D
Po fryzjerze jadę zrobić zdjęcie do dowodu, bo muszę w końcu wymienić, w sierpniu było wesele a ja nie ruszyłam żadnych formalności...
I jak już wrócę to będę piekła sernik Marty:-) bo jutro jedziemy do Krakowa do mojej siostry i moi siostrzeńcy uwielbiają sernik szczególnie cioci sernik:-):-)

madzienka
a jak gardło?piłaś mleczko z miodem i masełkiem?

Witajcie babeczki
ja tylko tak na chwilkę mam urwanie głowy a ten tydzień był okropny
w niedziele wracam do LBN na tydzień i będę miała trochę czasu to poczytam co u Was
Życzę wszystkim zdrówka i słoneczka

Dzień dobry, zyję :) Marnie ale za to intensywnie :)
Szukam pracy!!! Już powoli się tym męczę. Poza tym dołożyłam sobie i Mai obowiązków - tj, dla Majki to radocha - zapisałam ja na zajęcia z plastyki, kółko teatralne - nie przewidziałam że i tu i tu zajecia 2 razy w wtyg...., do tego "wypłakała" - bo koleżanka chodzi - tańce (na szczęście tylko raz w tygodniu - sobotnie poranki) - to dopiero pierwszy tydzień tego wszystkiego a ja ZDYCHAM. Bo po przedszkolu sprint (ok.40 min) do MDK a potem jeszcze trzeba ja odebrać, a zawsze jeszcze z koleżankami się poumawia i ciągle ktoś u nas siedzi - w zwiazku z czym nie mam czasu na nic.
Teraz meldunek (nie wiem czy zrozumiały bo mało przejrzysty jakoś) składam pomiędzy cukinią a wyjściem na poczte i do biblioteki, w przelocie tzw :)
Pozdrawiam Was b, serdecznie!

Dzień dobry, zyję :) Marnie ale za to intensywnie :)
Szukam pracy!!! Już powoli się tym męczę. Poza tym dołożyłam sobie i Mai obowiązków - tj, dla Majki to radocha - zapisałam ja na zajęcia z plastyki, kółko teatralne - nie przewidziałam że i tu i tu zajecia 2 razy w wtyg...., do tego "wypłakała" - bo koleżanka chodzi - tańce (na szczęście tylko raz w tygodniu - sobotnie poranki) - to dopiero pierwszy tydzień tego wszystkiego a ja ZDYCHAM. Bo po przedszkolu sprint (ok.40 min) do MDK a potem jeszcze trzeba ja odebrać, a zawsze jeszcze z koleżankami się poumawia i ciągle ktoś u nas siedzi - w zwiazku z czym nie mam czasu na nic.
Teraz meldunek (nie wiem czy zrozumiały bo mało przejrzysty jakoś) składam pomiędzy cukinią a wyjściem na poczte i do biblioteki, w przelocie tzw :)
Pozdrawiam Was b, serdecznie!

Woooww...no to masz meega intensywnie.....dużo siły i wytrwałości życzę!!
Mam nadzieję, że znajdziesz jakąś fajną pracę.....ale sama wiem, ze w Lublinie bardzo ciężko z dobrą pracą...powodzenia i dawaj znać na bieżąco jak Ci idzie....a szukasz w jakiś konkretnych branżach?w jakich?

Helołłłłłł
dopiero wstałam. :sorry2::sorry2: Już dawno nie leżałam/spałam tyle w dzień. :szok::szok: Właśnie dojadam drugie śniadanie (banan) i lecę ogarnąć mieszkanie, podszykować jakiś obiad, zrobić zakupy i po młodego do przedszkola.

Mój m. dziś wyjeżdża z tej nieszczęsnej Hiszpanii, we wtorek będzie w domu. :-D

Hej babeczki:-).
Położna mnie pocieszyła i tak jak pisały Fogia i Karlitka, to macica się rozciąga i Nospa jak najbardziej:tak:
no ba, my już stare wyjadaczki ;-);-);-):-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

shenen
nie bij. :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Do góry