reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można zajść w ciąże mając endometriozę???

Moje AMH też było bardzo dobre bo 2, 6 i też miałam obawy że się pogorszy po lapsroskopie no bo nie da się usunąć torbieli bez zdrowej tkanki no a okazało się, że AMH po laparoskopii jest dokładnie takie samo czyli 2, 6. Lekarka wypalił mi ogniska endometriozy tam gdzie tylko mogła a było tego sporo bo na otrzewnej, na obu jajnikach, na pęcherza, na jelitach w zatoce Duglasa, na wiezadlach dosłownie wszędzie a tego żadne usg nie jest wstanie wykazać. A przed in vitro byłam chyba 10 albo 12 miesięcy na lekach powstrzymujacych miesiaczke które to miały osłabić endometrioze ale niestety tylko laparoskooia mi pomogła

reklama
Dzieki za wszelkie sugestie. Naprawde to doceniam. Pogadam jeszcze z lekarzem, wypytam o zabieg i zobaczymy. Koles wydaje sie wiedziec co robi, a klinika ma dobre opinie. Ale z drugiej strony to co piszesz Ty tez do mnie przemawia... Jeszcze e listopadzie cysta byla tylko jedna i byla 5mm mniejsza, dlatego on zaklda, ze hormony cos tu moga pomoc.

U mnie też po diagnozie jako pierwsza padła propozycja in vitro.. Na razie sie nie zdecydowaliśmy, będziemy próbować przez inseminacje i zobaczymy jak bedzie bo mąż nasienie ma idealne..(jedyny plus tego). Kurcze jak tak czytam to boję sie że u mnie tez te leki nic nie dadza i wyrzucę kasę w błoto :( CA125 mam ciągle podwyższone ( w czw zrobiliśmy badanie i było 53,4) ale pytałam czy nie lepiej zrobić laparo żeby to oczyścić ale mój gin stwierdził że nie.. Niby o żadnych cystach nie wspominał.. Może przeczekam te 2-3 msc i zobaczymy jaki wtedy będzie wynik CA125. Sama już nie wiem co robić :(

Nowe wiem dziewczyny ile macie lat ślę zawsze można spróbować z pól roku a jeśli nie będzie uprawnionego efektu to wtedy laparoskopia a potem in vitro. Powiem tylko tyle, że długo się ludzilam ze uda się nam naturalnie, in vitro to była ostateczna ostatecznosc no i oczywiście myślałam że to taki pewniak ale życie to wszystko zweryfikowalo.

Ja w czerwcu bede miec 31. Jestem po poronieniu, staram sie od tamtego czasu poltora roku. Kosultowalam sie wczoraj z innym lekarzem z innej kliniki w Barcelonie, powiedziala to samo - in vitro bez laparoskopii. Szkoda zdrowej tkanki. Sama nie wiem, chyba podejde raz a jak sie nie uda to poprosze o laparoskopie. Pogadam jeszcze po Swietach i zoabczymy...
Natalii5 - u nas nasienie jest takie soboe wiec to tez utrudnia; nie chce tracic wiecej czasu...

Niesgatka To jest jakiś pomysł jeśli by się nie udało to wtedy laparoskopia i dwa miesiące na regenerację organizmu i do dzieła znowu chociaż życzę żeby udało się od razu

reklama
Dziewczyny, któraś z Was brała Visanne? Zastanawia mnie kiedy po nich dostanę @. Póki co objawy są jak to przed, ale to wszystko...

Do góry