Zmartwiona9898
Początkująca w BB
Czyli po 1,5 farmakologicznej mrnopauzie udało Ci się zajsc w ciążę?? Gratulacje!!!!!Zmartwiona9898 przede wszystkim zmien lekarza. Mam endometrioze z pogranicza 3/4 stopnia. Jestem w 22tc. Do tego zrobilo sie pcos, niedoczynnosc tarczycy, i inne sprawy, ktore przeszkadzaly w zajsciu w ciaze. Mowili mi, ze naturalnie dzieci miec nie bede, a zaszlam naturalnie, choc szykowalismy sie do in vitro. Mnie zdiagnozowano przez przypadek, jak leczenie szpitalne nie przynosilo efektu po kolejnym stanie zapalnym. Torbiele na obu jajnikach prawie po 5 cm. Same pekly, do laparoskopii nie doczekaly. Potem sama znalazlam gina, ktory sie na tym znal. To wazne, bo po laparoskopii tez dostalam visane bo jest refundowany, ale dziala na niewiele osob. Gin ktorego znalazlam przedstawil mi sposoby, ktorymi leczy. Pierwszy lek depoprovera w duzej dawce dostalam 7 razy, bo wiecej nie wolno. Efekt natychmiastowy i roznica byla zaraz po podaniu. Bol zelzal. Potem dostalam slabsza antykoncepcje. Wazne jest by dziadostwo wyciszyc przed staraniami. Najlepiej dziala progesteron i wyciszanie estrogenow. To oznaczalo u mnie 1,5 roczna farmakologiczna menopauze polaczona z odpowiednia dieta. A plamienia przed okresem tez mialam. I nie byl to problem progesteronu, a podwyzszonej prolaktyny.
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ten lekarz do którego teraz chodzę poszłam pierwszy raz po laparoskopii bo musiałam sobie jakiegoś wybrać tak jak wspominałam przepisał visanne który biorę od końca maja do teraz jutro idę z wynikami usg zobaczymy co powie? Jednak nie daje mi żadnych badań na prolaktyne itp.. boję się jutrzejszej wizyty bo pewnie się dowiem że czeka mnie druga laparoskopia