reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można zajść w ciąże mając endometriozę???

reklama
Liju gratki !!! :D

a tak nawiasem to powiedz mi kochana (i inne mamy maluszków) czy wiedziałyście że jesteście w ciąży przed datą miesiączki?
(u mnie trochę obsesja się zrobiła, wszystko analizuję, choć wiem, że powinnam odpuścić, ale ciężko tak się "wyłączyć"

milendia fighter trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

fighter ja nie brałam pod uwagę opcji, że jestem w ciąży, bo nie sądziłam, że się powiedzmy uda. W termin miesiączki miałam urodziny eMa, huczne! Dużo ludzi, drinki, martini, wstawiłam się nawet. Wstałam na drugi dzień na szczęście bez kaca i przypomniało mi się, że jakoś powinnam dostać okres, a że nie miałam, to siknęłam na test tak bezmyślnie, a tu ledwo widoczne dwie kreski! Szok! A ja się wczoraj wstawiłam! No ale dowiedziałam się, że około 3-tygodni od zapłodnienia zarodkowi nic nie grozi od tej strony bo żywi się ciałkiem żółtym i nie ma jeszcze pępowiny. Uffff.

milendia trzymam kciuki! W końcu musi się udać :tak:
fighter ja czekałam na laparo. ciąży nie brałam pod uwagę, totalny luz przez 3 tyg, a później złość, że nie ma wrednej @. Chciałam się umówić jak najszybciej do szpitala i podejść do criotransferu. Tak sobie poszłam na betę a tam niespodzianka. Nie mogłam uwierzyć, nawet pytałam się pielęgniarek czy nie pomyliły próbek :-D
gatto właśnie też się ostatnio zastanawiałam co z milliaa :-(

Dziękuję dziewczynki bardzo. Nawet nie wyobrażacie sobie jaka jestem szczęśliwa, że wszystko, wreszcie, tak ładnie się układa. Wczoraj wieczorem czułam fajne konkretne kopniaczki. cudowne uczucie:-)

Milendia:( życzę Ci, żebyś długo nie musiała czekać na 2 kreseczki:)
Liju a powiedz mi czy jak podchodziłaś do in vitro to endometriozę miałaś może na jajnikach? ja się wczoraj dowiedziałam, że endo mi wróciło i że jest na moim jedynym jajniku:( z drugiej strony jestem zaskoczona, bo zawsze myślałam, że endo nie widać na usg.... Tak sobie myślę, że może to jednak wina endo, skoro umiejscowiła się na jajniku i stąd te komórki tak kiepskiej
jakości:(
Dziewczynki a orientujecie się czy endometrioza wpływa na macicę? lekarz stwierdził, że się mu nie podoba. Strasznie się podłamałam, nie dość, że endometrioza na jajniku to macica jakaś do d...y

Ostatnia edycja:
reklama
Milendia trzymaj się :( popłacz troszkę i staraj się dalej. trzymam kciuki!!!
anikola ja miałam od początku główne ognisko w pępku (baaardzo nie typowo). W jajniku miałam torbiel czekoladową (i to było widać na usg), jakieś tam małe ogniska koło macicy i między zrostami, ale nic wielkiego(widoczne w czasie laparo). Nie wiem też jak endo ma wpływać na macicę. Generalnie przed ifv miałam laparo lub zastrzyki żeby wszystko wyciszyć i wyczyścić, aby szanse były większe

Do góry