reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można zajść w ciąże mając endometriozę???

reklama
hej
liju co u ciebie melduj tu szybko?? :-)
dancingqeen ja miałam za wysoką prolaktyne i też mi nie pękały pęcherzyki , myślę że przy właściwej kuracji na pewno uda ci się zaciążyć :tak:
Adelo jak się czujesz?? mam nadzieje że nie masz jeszcze włosów na plecach ;-) (żarcik) ,pomyśl sobie że warto dla takiego bąbelka to wszystko znieść :tak:

moje trole mają etap dokuczania sobie wzajemnie więc co 5 minut awantura w domu i raz płacze jedno a raz drugie :wściekła/y: , mam nadzieje że to szybko minie

Cześć dawno mnie nie było, nadal starania bezowocne. Mam nadzieję, że pod koniec wakacji rozpoczniemy in vitro w Białymstoku. Obecnie walczę z torbielą czynnościową, 14 maja dowiem się czy paskuda zniknęła. Pozdrawiam.

Hej. u mnie spokojnie. od środy po świętach jestem w domu. czuje się ok. jeatem w 16 tyg,wszystkie niedogodności minęły. w zeszłym tyg byłam na fitnesie dla ciężarnych i od tamtej pory mam fazę czy z maleństwem jest wszystko dobrze. Ćwiczenia były lajtowe,nie obciążające mnie i brzuszka ale gdzieś tam siedzi mi coś w głowie :( może dlatego,że do tej pory wizyty wypadały co 2 tyg (z różnych powodów) a teraz musze czekać aż do 21.05... jeszcze nie wiem kto siedzi w moim brzuszku. przeczuć też brak,najważniejsze żeby maleństwo było zdrowe. no i chciałabym już je czuć. wczoraj wydawało mi się że coś zasmyrało mnie pod pępkiem,ale nie jestem pewna czy to już TO czy moja wyobraźnia.
pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie staraczki!

Aniu czuję się w miarę teraz, jestem po wizycie - jest ok, ale chce mi wydłużyć kurację tymi tabletkami do września :( nie wiem czy wytrzymam tyle czasu bez staranek :( a włoski to ja mam raczej dużo normalnie i ciężko mi powiedzieć czy coś po tab mi przyrosło, ale na plecach nie mam ;)

tere dziś postaram się wrzucić w końcu ten suwaczek :p
Drogie mamusie mam do Was 2 pytania: po 1 kiedy poczułyście pierwsze ruchy maluszka? Ja jestem w 17tc +6d i chyba nic nie czuje :( tzn kilka razy wydawało mi się, że bąbelki w brzuchu to już TO. Ale od ponad tyg nic :( oczywiście zaczynam się nakręcać, że coś jest nie tak. A do wizyty tak daleko, aż 3 dni ;-)
po drugie czy któraś z Was ma może ten wózek Wózek dziecięcy Caravel - Wózki dla Dzieci & Akcesoria do wózków | Navington (oczywiście 3w1)? Bardzo nam się spodobał, opinie mam w miarę dobre. Ciężar mnie nie obchodzi bo mamy to szczęście, że nie będziemy go nigdzie dźwigać. Czym się kierowałyście przy wyborze wózka

Hej
Liju ja ruchy w pierwszej ciąży poczułam ok 23 tyg , nie stresuj się na pewno wszystko jest w porządku :tak:
Jeśli chodzi o wózek to chcialam przede wszystkim żeby się łatwo prowadził , miał duży kosz na zakupy , a spacerowke zeby można było montować tylem do kierunku jazdy zebym mogła widziec moje dzieci ;-) fajnie też jeśli ma dużą budę ktora ochroni przed wiatrem i deszczem Kuba jeździł w Quinny freestyle (teraz służy Lenie do spania w przedszkolu) a Lena ma maxi cosi mura 4 chociaż planuje go teraz sprzedać bo już dawno nieużywany stoi w garażu

Aniu dziękuję za odpowiedź. Ja jestem z tych niecierpliwych, co by wszystko chciały na już;-) na szczęście w środę zobaczę wkońcu moje maleństwo. Jesteśmy baaardzo ciekawi kto tam siedzi! Mi jest obojętne, oby było zdrowe (ale wiedzieć już bym chciała) a P. chciałby synka...
Tere wreszcie jest suwaczek :-D

reklama
hej,

Liju piekny suwaczek!!!! wozek tak na oko jest super :tak: ale kazdy wybiera pod swoim katem, w zaleznosci gdzie mieszka, czy musi sie duzo przemieszczac itp. My akurat patrzylismy na to, zeby gondola miala wszelkie zaczepy i pasy do czestego przemieszczania sie. Chodzilo mi o wygode w czasie jazdy samochodem, bo wiedzialam, ze bedziemy jechac do Pl, a to dluga podroz i tak jak Ania patrzylam na kosz na zakupy:tak: i zeby sie prosto skladal, bo ja jestem Zosia Samosia i sporo rzeczy robilam sama: na przyklad jezdzilam na ploty do kolezanki do innego miasteczka:-D
Jesli chodzi o ruchy to jakos w okolicy 20tc poczulam;-) no i do srody juz niedaleko to czekamy na niusy:tak:

Do góry