reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Roszpunka widzę że masz synka 8 miesięcznego jak ja. I też nie masz @. Kiedy zamierzasz startować? Ja myślałam o wrześniu ale wątpię czy do tego czasu uda mi się przygotować i chyba się przesunę na następny rok wiosna-lato:zawstydzona/y:. Zresztą nie wiem czy bym dała radę z dwójką takich maluchów + starszak co do szkoły będzie szedł a to też już rewolucja.

Maran fajnie że podałaś linka. Już sobie wyliczyłam. Zobaczymy jak będzie w praktyce.

Mamo kubulki matko boska jak to szybko zleciało:szok:. Już niedługo będziesz miała drugiego przystojniaka. Zazdroszczę Ci, że masz niewielką różnicę wieku między chłopakami.

Piranha fajnie, że jesteś i nie opuszczaj nas.

Już niedługo mam nadzieję, że kilka dziewczyn pochwali się dwoma kreseczkami na teście.

Dobrej nocki

Roszpunka OMG nie poznałam Cię po avantarku! ja tutaj sporadycznie coś piszę, ale raczej czytam, jakaś taka jestem mało pisząca, ależ się cieszę, że Cię widzę :) tak o dziewczynkę :tak: a Ty? :) też? :)

elmo kochana termin mam na 5 czerwca, ale mysle, ze jeszcze ze 2 tyg i bedzie bobas na swiecie, Kubus urodzil sie 3 tyg przed terminem, trzymam miejsce dla Ciebie!!!!!!!!! i przekaze Ci chłopięcą pałeczke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! obiecuje! ~~~~~~~~~~~~~~

Antosia czy analizując tabelę o fazach księzyca biorę pod uwagę tylko owulkę, a data ur. kobiety nie ma tu znaczenia? czyli teoretycznie kazda kobieta, ktora zajdzie w ciążę w jakims okreslonym dniu i godzinie bedzie miała od razu przypisaną konkretna płeć dziecka?
Ten kalendarz jest tworzony dla kobiety wg daty i godziny urodzenia. Ma za zadanie wyznaczyć dzień wystąpienia owulacji i pokazać w jakim ułożeniu jest księżyc przy danym znaku. Każdy znak ma przypisaną płeć F dziewczynka M chłopczyk. Jeżeli dni które pokazuje kalendarz Jonasa pokryją się z Twoja owulacją to masz szanse na daną płeć. Niestety często nie idzie on w parze z biologicznym cyklem, a szanse na konkretną płeć zwiększasz przy diecie i pilnowaniu pH. Ja Twój kalendarz już Ci wysłałam poprawiony na maila.:)

Milla, też patrzyłam na twój suwaczek, mamy rówieśników:happy2: Na razie @ nie wróciła, bo dalej mam małego przy piersi i raczej nie będzie łatwo go odzwyczaić, bo to taki cycuś mamusi jest:-p A staranka chciałabym zacząć tak za rok wiosną-latem też, tak jak ty, bo od października mam zamiar iść na podyplomówkę i chciałabym się skupić głównie na tym. Pewnie, że dasz sobie radę z taką wesołą gromadką, podobno co nas nie zabije to nas wzmocni;-):-D Też się boję jak by to było z dwoma maluchami, ale bardzo bym chciała żeby Mały miał niewiele młodsze rodzeństwo.

polisia, tak, ja też o dziewczynkę, ale na razie tylko się doszkalam, bo staranka zawieszone do przyszłego roku. Napisz jak tam malutki, jak się macie itd :happy2:

mama kubulki ale ja zakręcona jestem. Cytowałam Twojego posta z myślą że piszę do mamakaja:-D i totalnie się zakręciłam.
No więc z tej tabeli ze strony http://www.astro.uni.torun.pl/~kb/Efemerydy/ZodM1950-2050.txt nie jest potrzebna data Twojego urodzenia. Tabela ta przedstawia w jakim znaku znajduje się księżyc w danym dniu, czyli można powiedzieć że jest to ogólny kalendarz księżycowy. Jeżeli wiemy kiedy wystąpi owulacja to możemy podejrzeć w jakim znaku będzie wtedy księżyc. Każdy znak ma przypisaną płeć na przemian. Ja myślę że jajeczko przy odpowiedniej diecie naładowuje się konkretnym ładunkiem i księżyc może tylko być brany pod uwagę pomocniczo, bo on też podobno wpływa na polaryzację jajeczka...ale to tylko moje zdanie a ja nie jestem naukowcem więc mogę się mylić;-)

A czy Ty pamiętasz dokładnie dzień Twojej owulacji gdzie doszło do zapłodnienia?

Ostatnia edycja:
milla taka roznica wieku jest chyba ok, dziewczyny, ktore tak mają mówią, ze sa zadowolone, trzecie tez bym chciała tak 2-3 lata roznicy, ale obawiam się, ze moze mi sie odechcieć, zależy jaki bedzie ten synek, bo poprzedni trochę dał nam popalić, a Ty kiedy startujesz?
Antosia wydaje mi sie ze zaplodnienie mogło byc kolo 11.09.2012, jonas pokazuje 16.09.12 na dziewczynke, a wg kalendarza ksiezycowego 16.09 to chłopak, tylko godziny inne ;( wiec tu jest sprzecznosc, ale zaplodnienie u mnie i tak było kilka dni wczesniej, 11.09 nie ma w ksiezycowym, ale jest za to 12.09 na chłopaka, co o tym myslisz, czy ja to dobrze interpretuję?
piranha to prawda, czas szybko biegnie, bardzo to widac po suwaczkach, u Ciebie też niedawno Kaja sie urodziła, a niedługo bedzie miała roczek ;) niesamowite ;)

reklama
Hej dziewczyny. Rozpisałyście się przez ten weekend:-D. Goście juz pojechali, teraz trzeba brać się za porządki. Za 2 tygodnie komunia.... Jest minimalna szansa że udało się trafić w o+12, ale minimalna więc ten cykl zaliczam do straconych. Zresztą kolejny he he. Następny też się nie uda bo M znowu nie zdąży. I to byłoby na tyle.
Elmo Ja również jako mama 2 synków przesyłam Ci moc niebieskich fluidków ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Zobacz załącznik 556214

Do góry