reklama
Milla21
marcowa mama'06 Początkująca(y)
Roszpunka widzę że masz synka 8 miesięcznego jak ja. I też nie masz @. Kiedy zamierzasz startować? Ja myślałam o wrześniu ale wątpię czy do tego czasu uda mi się przygotować i chyba się przesunę na następny rok wiosna-lato. Zresztą nie wiem czy bym dała radę z dwójką takich maluchów + starszak co do szkoły będzie szedł a to też już rewolucja.
Maran fajnie że podałaś linka. Już sobie wyliczyłam. Zobaczymy jak będzie w praktyce.
Mamo kubulki matko boska jak to szybko zleciało. Już niedługo będziesz miała drugiego przystojniaka. Zazdroszczę Ci, że masz niewielką różnicę wieku między chłopakami.
Piranha fajnie, że jesteś i nie opuszczaj nas.
Już niedługo mam nadzieję, że kilka dziewczyn pochwali się dwoma kreseczkami na teście.
Dobrej nocki
Maran fajnie że podałaś linka. Już sobie wyliczyłam. Zobaczymy jak będzie w praktyce.
Mamo kubulki matko boska jak to szybko zleciało. Już niedługo będziesz miała drugiego przystojniaka. Zazdroszczę Ci, że masz niewielką różnicę wieku między chłopakami.
Piranha fajnie, że jesteś i nie opuszczaj nas.
Już niedługo mam nadzieję, że kilka dziewczyn pochwali się dwoma kreseczkami na teście.
Dobrej nocki
P
polisia
Gość
Roszpunka OMG nie poznałam Cię po avantarku! ja tutaj sporadycznie coś piszę, ale raczej czytam, jakaś taka jestem mało pisząca, ależ się cieszę, że Cię widzę tak o dziewczynkę a Ty? też?
Antosia79
Fanka BB :)
Ten kalendarz jest tworzony dla kobiety wg daty i godziny urodzenia. Ma za zadanie wyznaczyć dzień wystąpienia owulacji i pokazać w jakim ułożeniu jest księżyc przy danym znaku. Każdy znak ma przypisaną płeć F dziewczynka M chłopczyk. Jeżeli dni które pokazuje kalendarz Jonasa pokryją się z Twoja owulacją to masz szanse na daną płeć. Niestety często nie idzie on w parze z biologicznym cyklem, a szanse na konkretną płeć zwiększasz przy diecie i pilnowaniu pH. Ja Twój kalendarz już Ci wysłałam poprawiony na maila.elmo kochana termin mam na 5 czerwca, ale mysle, ze jeszcze ze 2 tyg i bedzie bobas na swiecie, Kubus urodzil sie 3 tyg przed terminem, trzymam miejsce dla Ciebie!!!!!!!!! i przekaze Ci chłopięcą pałeczke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! obiecuje! ~~~~~~~~~~~~~~
Antosia czy analizując tabelę o fazach księzyca biorę pod uwagę tylko owulkę, a data ur. kobiety nie ma tu znaczenia? czyli teoretycznie kazda kobieta, ktora zajdzie w ciążę w jakims okreslonym dniu i godzinie bedzie miała od razu przypisaną konkretna płeć dziecka?
Milla, też patrzyłam na twój suwaczek, mamy rówieśników Na razie @ nie wróciła, bo dalej mam małego przy piersi i raczej nie będzie łatwo go odzwyczaić, bo to taki cycuś mamusi jest A staranka chciałabym zacząć tak za rok wiosną-latem też, tak jak ty, bo od października mam zamiar iść na podyplomówkę i chciałabym się skupić głównie na tym. Pewnie, że dasz sobie radę z taką wesołą gromadką, podobno co nas nie zabije to nas wzmocni;-) Też się boję jak by to było z dwoma maluchami, ale bardzo bym chciała żeby Mały miał niewiele młodsze rodzeństwo.
polisia, tak, ja też o dziewczynkę, ale na razie tylko się doszkalam, bo staranka zawieszone do przyszłego roku. Napisz jak tam malutki, jak się macie itd
polisia, tak, ja też o dziewczynkę, ale na razie tylko się doszkalam, bo staranka zawieszone do przyszłego roku. Napisz jak tam malutki, jak się macie itd
Antosia79
mama kubulki ale ja zakręcona jestem. Cytowałam Twojego posta z myślą że piszę do mamakaja i totalnie się zakręciłam.
No więc z tej tabeli ze strony http://www.astro.uni.torun.pl/~kb/Efemerydy/ZodM1950-2050.txt nie jest potrzebna data Twojego urodzenia. Tabela ta przedstawia w jakim znaku znajduje się księżyc w danym dniu, czyli można powiedzieć że jest to ogólny kalendarz księżycowy. Jeżeli wiemy kiedy wystąpi owulacja to możemy podejrzeć w jakim znaku będzie wtedy księżyc. Każdy znak ma przypisaną płeć na przemian. Ja myślę że jajeczko przy odpowiedniej diecie naładowuje się konkretnym ładunkiem i księżyc może tylko być brany pod uwagę pomocniczo, bo on też podobno wpływa na polaryzację jajeczka...ale to tylko moje zdanie a ja nie jestem naukowcem więc mogę się mylić;-)
A czy Ty pamiętasz dokładnie dzień Twojej owulacji gdzie doszło do zapłodnienia?
No więc z tej tabeli ze strony http://www.astro.uni.torun.pl/~kb/Efemerydy/ZodM1950-2050.txt nie jest potrzebna data Twojego urodzenia. Tabela ta przedstawia w jakim znaku znajduje się księżyc w danym dniu, czyli można powiedzieć że jest to ogólny kalendarz księżycowy. Jeżeli wiemy kiedy wystąpi owulacja to możemy podejrzeć w jakim znaku będzie wtedy księżyc. Każdy znak ma przypisaną płeć na przemian. Ja myślę że jajeczko przy odpowiedniej diecie naładowuje się konkretnym ładunkiem i księżyc może tylko być brany pod uwagę pomocniczo, bo on też podobno wpływa na polaryzację jajeczka...ale to tylko moje zdanie a ja nie jestem naukowcem więc mogę się mylić;-)
A czy Ty pamiętasz dokładnie dzień Twojej owulacji gdzie doszło do zapłodnienia?
Ostatnia edycja:
mama kubulki
milla taka roznica wieku jest chyba ok, dziewczyny, ktore tak mają mówią, ze sa zadowolone, trzecie tez bym chciała tak 2-3 lata roznicy, ale obawiam się, ze moze mi sie odechcieć, zależy jaki bedzie ten synek, bo poprzedni trochę dał nam popalić, a Ty kiedy startujesz?
Antosia wydaje mi sie ze zaplodnienie mogło byc kolo 11.09.2012, jonas pokazuje 16.09.12 na dziewczynke, a wg kalendarza ksiezycowego 16.09 to chłopak, tylko godziny inne ;( wiec tu jest sprzecznosc, ale zaplodnienie u mnie i tak było kilka dni wczesniej, 11.09 nie ma w ksiezycowym, ale jest za to 12.09 na chłopaka, co o tym myslisz, czy ja to dobrze interpretuję?
piranha to prawda, czas szybko biegnie, bardzo to widac po suwaczkach, u Ciebie też niedawno Kaja sie urodziła, a niedługo bedzie miała roczek niesamowite
Antosia wydaje mi sie ze zaplodnienie mogło byc kolo 11.09.2012, jonas pokazuje 16.09.12 na dziewczynke, a wg kalendarza ksiezycowego 16.09 to chłopak, tylko godziny inne ;( wiec tu jest sprzecznosc, ale zaplodnienie u mnie i tak było kilka dni wczesniej, 11.09 nie ma w ksiezycowym, ale jest za to 12.09 na chłopaka, co o tym myslisz, czy ja to dobrze interpretuję?
piranha to prawda, czas szybko biegnie, bardzo to widac po suwaczkach, u Ciebie też niedawno Kaja sie urodziła, a niedługo bedzie miała roczek niesamowite
mama kubulki
elmo no dobrze sprobuję specjalnie dla Ciebie ;DDDDDDDDDD
reklama
krystianmartin
Hej dziewczyny. Rozpisałyście się przez ten weekend. Goście juz pojechali, teraz trzeba brać się za porządki. Za 2 tygodnie komunia.... Jest minimalna szansa że udało się trafić w o+12, ale minimalna więc ten cykl zaliczam do straconych. Zresztą kolejny he he. Następny też się nie uda bo M znowu nie zdąży. I to byłoby na tyle.
Elmo Ja również jako mama 2 synków przesyłam Ci moc niebieskich fluidków ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Zobacz załącznik 556214
Elmo Ja również jako mama 2 synków przesyłam Ci moc niebieskich fluidków ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Zobacz załącznik 556214
Podziel się: