reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elle, Elmo moja ovu chyba też szaleje w tym miesiącu, stąd może mi coś podpowiecie....

1. ile dni po ovu Wam wzrasta temp.?
2. czy bez ovu też może wzrosnąć temperatura przed samą @?
mam cykle nie całkiem regularne ok. 32-36 dni, 18 dnia wyszło mi LH pozytywne, śluz też wskazywał na ovu w najbliższych 24-48 h, ale tempka nie wzrosła, skoczyła dopiero w 26 dniu, 3 dni wysoka, dzisiaj nie mierzyłam bo zaspałam, ale widzę ze chyba zaczyna mi się @, nie ogarniam, bo wychodziłoby, ze w 30 dniu cyklu. Ja chyba tego nie kumam:baffled:

i w ogole przepraszam, że ja tak, jak po ogien, ale jakoś mnie do rozstroilo...

reklama
Polisa u mnie zwykle 1-2 dni po owu wystepuje skok temperatury. Ten cykl jest jakis "zaburzony", tepmka podskoczyla dopiero 4 dnia. Nie powiem Ci czy temperatura moze wzrosnac tak pozno i czy wogole wzrasta jesli nie ma owulacji bo tego nie wiem. Moze Piranha by Ci cos podpowiedziala. A czy mierzysz temperature regularnie, w tym samym miejscu o tej samej porze przed wstaniem z lozka?

Elmo dziękuję Ci :* mierzę codziennie o tej samej godzinie (+/- 15 minut), niestety wstaję z łóżka, ale idę zmierzyć po wstaniu, tutaj skok był z równo dzień w dzień 36,8 na 37, 25 więc raczej wyraźny. Zobaczę jutro, ale ogólnie zgłupiałam, w każdym razie wszystkim będę wdzięczna za odpowiedz na pytania 1 i 2 bo w sieci są dość lakoniczne informacje, że temperatura wzasta zaraz po ovu, ale w sumie, ja nie wiem co to znaczy :-D to zaraz

Elmo z całego serducha ślę~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Elmo ja na razie mam tylko testy owu i Donnę...cykl Jonasa też będę mieć-jeśli zgra mi się z owulką to będę happy,jeśli nie....hmmmm ,nie wiem ???
W chwili obecnej mam @ ... więc spokojnie będziemy działać w tym cyklu...jeśli nie uda nam się przez 3 cykle będę szaleć z dietą,miarą ph itp... W sumie to najbardziej zależy mi na zdrowej dzidzi...płeć to sprawa drugorzędna...ja chcę chłopca a mój M i córa chcą dziewuszkę !!!

Hej. Melduję się, że jestem. Nie mam kiedy Was poczytać. Mały coraz mniej śpi, a po całym dniu padam na pysk. Potem mam nadzieję, że Was nadrobię.
Witam nowe dziewczyny Dorcię i Polisię
Elm
o ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dorcia i mamakaja właśnie wysłałam Wam poprawiony kalendarz. Przez pomyłkę wcześniej wysłałam Wam mój własny:-D
Wybaczycie??? :sorry2:

Ja jakoś nadal sceptycznie podchodzę do tych cykli Jonasa... Trochę się to gryzie z moim światopoglądem ;-) hehe

OneMoreTime mowisz ze starasz sie o pierwsze dziecko i marzy Ci sie corka? :-) Tak, jest to metoda O+12 czyli owulacja plus około 12 godzin. Jeśli potrafisz dokładnie wskazać u siebie moment owulacji to odliczasz od tego momentu 12 godzin i dzialasz. Piranha (nasza guru) mówi ze juz 8 godzin po owulacji zalicza sie do tej metody aczkolwiek trzeba zadbac o niesprzyjajace plemnikom meskim kwasne srodowisko... temat rzeka ale to tak ogolnie :-) Powodzenia!

Nie do końca, niestety straciłam dwie kruszynki na wczesnym etapie...:-( i to będzie moje pierwsze dzieciątko, które mam nadzieję poznać tym razem:happy2: w związku z pewnymi kłopotami zdrowotnymi nie wiem, czy będę mogła mieć kolejne dzieci i dlatego strasznie pragnę, by to była dziewczynka...oczywiście chłopca wcale mniej kochać nie będę, no ale... kurczę przeczytałam tu u Was, że metoda 0+12 ma aż 90% skuteczności i zastanawiam się, czy ryzykować z boboseksami przed owulacją...:confused: bo zwykle czuję kiedy pęka pęcherzyk i z którego jajnika...

Pozdrawiam cieplutko i wszystkim upragnionych pociech życzę:happy2::-)

elmo kochana termin mam na 5 czerwca, ale mysle, ze jeszcze ze 2 tyg i bedzie bobas na swiecie, Kubus urodzil sie 3 tyg przed terminem, trzymam miejsce dla Ciebie!!!!!!!!! i przekaze Ci chłopięcą pałeczke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! obiecuje! ~~~~~~~~~~~~~~

Antosia czy analizując tabelę o fazach księzyca biorę pod uwagę tylko owulkę, a data ur. kobiety nie ma tu znaczenia? czyli teoretycznie kazda kobieta, ktora zajdzie w ciążę w jakims okreslonym dniu i godzinie bedzie miała od razu przypisaną konkretna płeć dziecka?

reklama
mama kubulki, wiem, że to nie łatwe, ale pozostaje się cieszyć, że Adaś lub Antoś jest zdrowym chłopcem:tak:

piranha, dzięki za informacje skarbnico wiedzy:-)

Do moich staranek jeszcze bardzo daleka droga, bo jeszcze nawet @ nie wróciła, a co dopiero obserwacja owu:szok:

elle, dzięki za słowa wsparcia;-):-D Też już sobie notuję wszystkie ważne informacje, bo coś mi się zdaje, że nie tak łatwo będzie to wszystko zapamiętać. Jak to dobrze, że już teraz do was dołączyłam. Akurat zdążę się przeszkolić do staranek za rok:-D

polisia, witaj:-) Znów się spotykamy:happy2: Jak się ma synuś? Tym razem walczysz o dziewczynkę?

Do góry