reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dido czytając wcześniejsze posty, to tak jakbym Cię znała:-) Gratulacje -śliczna córcia, marzenie kilku nowych dziewczyn na forum, w tym i moje:tak: Jak jest udany efekt strań to widać, że warto się pomęczyć -dieta, itd.... niektórym udaje się przy mniejszym wysiłku, ale tu chyba też chodzi o szczęście, więc w moim przypadku ja muszę się dostosować w 100%, bo w moim życiu ze szczęsciem jest tak sobie :-p
Ewelin
szybko to sprawdziłaś...ja myślałam, że trzeba będzie czekać kilka dni na odpowiedź. Ja też poźniej to sprawdzę. Mi kalendarz chiński sprwdził się w obu przypadkach, nie wiem jak fazy księżyca, a Jonas nie -bo wykupiłam sobie dostęp planując drugie dziecko i powinnam mieć dziewczynkę... Testujcie dzieczyny te mierniki i piszcie, ja pewnie za jakiś czas też zakupię.

reklama
witam sie....
krystianmartin synusie sliczne...
dido mała urocza...no widzisz tak to jest ...szczescie...jak sie jeszcze jic nie robi, prawie nic to mozna ponazekac a jak sie zrobi wszytsko z tych czynników i nie wyjdzie ot zawód bedzie i rozpacz...
Piranhio oczywiscie rady twoje bezcenne i fajnie ze zaglądasz i dalej pomagasz...ale jesli chodzi o szkodliwosc lubrykatów to znaczy jak dobrze zrozumialam ze one nie sa trucizna wiec nie maja wpływu na plemniki i nie uszkodza jak sie bedzie je aplikowac po przytulankach w celu zniejszenia ph (jak wiadomo sperma podwyzsza ph bo sama w sobie ma wysokie wiec siła rzeczy trzeba bedzie - przynajmniej ja tak to rozumiem:confused:)
..i chyba dostałam @ mały 22.02 skonczył 3 miesiące ...hmh to chyba @..mam taka nadzieje...bo pomiary bede mogła jeszcze zacząc wczesniej i wiecej czasu na obserwacje..
...sama juz nie wiem...jakies takie mnie watpliwosci naszły...bo tak ja sie dobrze przyjrzec to w moim przypadku bede spełniała prawie wszytskie warunki/reguły...tylko nie wiem czy sie wszczele w fazy ksiezyca..no bo wiadomo..owu znaczy jajo:-D nie patrzy w niebo...czyli co - musi sie udac!!!..a jak nie..oj...:sorry2::-(

Witam się ! :biggrin2:

krystianmartin, cudnych masz chłopaczków, ale nie zazdroszczę bo moi tez cudni ;-) :biggrin2:

Dido, świetnie, że Ci się udało :) Wetchnęłaś we mnie promyk nadziei, że jest szansa na spełnienie marzeń :)
Śliczna córunia, też taka chcę !!!! :biggrin2:

Sofi, jak po wyjeździe? Mnie sie marzy jakaś odskocznia od tego kieratu domowego, chcieliśmy wyjechac na narty ale od stycznia dzieci non stop chore włącznie z najstarszym M :) Od wczoraj młodszy chodzi z ospą, starszy już kończy i tak w kółko coś.... :(
Potem przejrzę ta stronę, ale nie chce mi się wierzyć w takie rzeczy. Sprawdziłam moich synów i zostali poczęci po pełni więc chłopczykowo (to by się u mnie sprawdziło), w kalendarze nie wierzę, a w Jonasie nie wiem o co chodzi do konca. Jak wpisuje dane to wychodzi mi tylko 1 dzien w miesiacu na jedna płeć...

Ewelin, ja sie cały czas łamię co do tego miernika no bo przy staraniach o dziewczynke to nie ma za duzo śluzu. Na razie zakupię jeszcze te droższe paski z Merck-a. Te co teraz mam są z allegro i były dośc tanie (zresztą tez masz takie same z firmy DF?)

Elmo, a ja kupe czasu walczyłam z M, że kąpie się w za goracej wodzie.... :tak: Mówiłam mu, że to niezdrowe itd, a teraz wręcz każę mu brac tylko gorące :))
ps. zaintrygował mnie ten "sex z tampaxem" :)) na wykresie....:biggrin2:

Wieczorami czytam i czytam stare posty aż mi na oczy siada :) Ale wczoraj wyczytałam że czerwone wino jest na chłopca, bo ma dużo potasu. Następny czynnik, który przyczynił się do poczęcia mojego młodszego synka :tak:

Milla, duzo zdrówka dla synka!

Eden mowisz ze Cie zaintrygował? haha współczuje chorób. A wiesz co my tez zawsze jak sie zima zaczyna to mamy 100 pomyslow gdzie uderzymy na narty a potem zwykle jest z tego jedno wielkie nic. Bylismy 2-3 razy na nartach, wiadomo w tygodniu praca, w weekendy albo czyjes urodziny albo imieniny, albo swieta, albo choroby albo albo... co poradzić. Tak to jest. Mówisz ze jak to jest z tym winem??? Ze ma duzo potsau? samo w sobie wydaje mi sie ze jednak zakwasza z reszta jak kazdy alkohol nie jest chyba wskazany przy diecie zasadowej. Powiedz prosze gdzie to wyczytalas bo ja wczoraj dostalam kolejne winko od sąsiada i tak mi bylo przykro ze nie moge go wypic :-(
Czarna perła znalazlam taka strone jednego z lubrykantow i tam mozna zadawac pytania odnosnie ich towaru. A pisze to do Ciebie bo widze ze tak samo jak ja zastanawiasz sie o wplywie tych wspomagaczy na plemnik. Jest tam cos takiego jak najczesciej zadawane pytania a na pytanie co jesli ten lubrykant spowoduje zbyt niskie ph czy podczas staran o ciaze plemnik przetrwa ta firma odpowiada ze mozna zastosowac irygacje z soda co podwyzszy ph. Wiem masło maślane, tak to napisałam, ale zmierzam do tego ze chyba na stronie powaznej firmy nikt by glupot nie wypisywal (mam nadzieje), a skoro mozna przed stosunkiem zastosowac irygacje na podwyzszenie ph to i na obizenie chyba tez. Tym bardziej lubrykantem gdzie wyraznie pisze ze nie szkodzi plemnikom. Tak czy inaczej zadałam im pytanie o wpływ irygacji na plemnik i ewentualną mozliwosc jego uszkodzenia. Czekam na odpowiedz.

hej dzisiaj dokonałam pierwszego zakupu różowych ubranek, bo mała za 1,5 m-ca będzie już z nami a jeszcze wszystko wyprać i poprasować :tak:. Byłam na zakupach to spotkałam jedną znajomą jej koleżanka rodzi tak jak ja i gin właśnie jej oznajmił że jednak córki nie będzie coś jej wyrosło:szok:ale czy to możliwe?przecież jest po 30 tc!a na tym etapie ciąży pomyłka prawie przed porodem! aż dziwne, bo mnie lekarz przekonywał tydzień temu ze już nic sie nie zmieni i będzie córka.
Za to przed samym domem spotkałam daleką ciotkę gatka szmatka, pyta mnie co będzie ja że dziewczynka a ona nie możliwe taka jesteś kwitnąca nic się nie zmieniłaś syn będzie jak dzwon ja to widzę.
I wiecie co krew mnie zalewa bo wszyscy tak gadają że bankowy syn, tylko lekarz widzi dziewczynkę, a mi jest przykro. Dlatego poszłam na zakupy żeby się rozchmurzyć śliczne są te ubranka dla dziewczynki takie kolorowe i pewnie połowa z was nie ma dla mnie słowa pocieszenia bo wiele by dała za córkę, a ja jeszcze marudzę.

ciążówka pewnie ze mamy słowa pocieszenia. Ja jak będę w ciąży i lekarz mi powie ze dziewczyna to również do końca nie uwierzę i jak ktos bedzi mi tak gadała to będę wątpiła. Chyba człowiek sam się boi uwierzyć w takie szczęście. Ale głowa do góry jak lekarz widzi to widzi. A i bardzo dobrze że pięknie w ciąży wyglądasz. A te gatki szmatki ze dziewczynka zabiera urodę to o dupę potłuc.

Ewelin tylko ze Ciążówka ma juz córeczke i chciała chłopca.
Ciążówka ja Cie pocieszę. Owszem te ciuszki na dziewczynki sa słodkie tak samo słodkie jak słodka będzie Twoja córeczka. Owszem nadzieje mozesz miec, ale lepiej byc mile zaskoczonym niz sie rozczarowac wiec na Twoim miejsciu przyjelabym do wiadomosci ze bedzie dziewczynka i koniec. A z ta uroda to nieprawda jest, tzn. nie ma reguły. Ja, nie zebym sobie sama komplementowała, ale naprawde dobrze wygladałam, buzia mi zdecydowanie wyładniala, kazdy mowil ze bije ode mnie uroda i ze napewno chlopak. Tylko jedna moja siostra zakladala sie o wszystko ze bedzie corka i tylko ona miala racje. Wiesz, moze spotkamy sie tu za kilka lat i bedziemy od nowa planowac chlopca. Usmiechnij sie i nie przejmuj tym co mowia ludzie. Przytul i ucałuj brzusio. Bedziesz miala śliczną córeczke mamusiną. Zobaczysz!

Piranha powiedz mi proszę czy wspomagacze śluzu typu wiesiołek, Guajazyl, fish oil łykać tylko do owu, czy cały czas???

Ostatnia edycja:
reklama
ELMO ja myślę, że olej z wiesiołka i Guajazyl tylko do owu, a fish oil można chyba cały czas.

ja w każdej ciąży wg innych poglądów miałam synów rodzić, bo ciąże bardzo mi służyły, piękne błyszczące włosy, w ogóle nie wypadały, cera bez skazy, ani jednego pryszcza, z rumieńcem, ciało super jędrne. a mówią że córki matce urodę odbierają.
ja co jakiś czas zawsze powtarzam, że stan ciąży taki do półmetka mogłabym zatrzymać w sobie, jakby to było możliwe.
bo ciąża zawsze dodawała mi werwy do życia, była super (nigdy mdłości ani wymiotów nie miałam).

a mam swoje trzy ukochane córeczki!
pozdrawiam Was wszystkie serdecznie!

Do góry