reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej dziewczyny nadszedł ten wymarzony od 6 miesięcy moment...otóż w czwartek odbyły się starania o dziecko. teraz pozostaje czekać. dostosowałam się do wszystkich metod na chłopca,. zobaczymy. najpierw najważniejsze abym zaszła w ciąże i żeby było wszystko ok,. reszta nie ważna:-) starania odbyły się 14 dc czyli w owulację?! 36 h po pozytywnym teście owulacyjnym. poprzedniego cyklu owulacja była po 48 h. wiem że to dopiero 3 dni ale dziwnie się czuję (albo wmawiam sobie) czuję jakieś pikanie w jajniku, kłucie, raz mocniej raz mniej. kiedy najwcześniej może okazać się że jestem w ciąży?

moja 2 letnia córka mówiła dziś do mnie że ona chce mieć dzidziusia,
tak wam zazdroszczę niektóre z was już urodziły, inne są blisko rozwiązania, inne natomiast niecierpliwie czekają jaka będzie płeć. chciałabym mieć syna ale nie jest to już tak ważne jak początkowo myślałam

reklama
Ale co tu ktos ma do innych watkow? Nie wiem skad ten pomysl. Spoko ze zagladacie.
Dzieki Magda za wklejone jnformacje!!! Jutro przestudiuje dokladnie :)

Tego jeszcze brakowało - planowania płci dziecka. Trochę taka Seksmisja, nie? Ale jestem pewna, że w przyszłości będzie to możliwe, bo to przecież czysta biologia, połącznie się odpowiednich genów. Tymczasem czekam, co pokaże badanie genetyczne mojego bobasa.

dobry wieczór wszystkim :)
ja sie melduje ze dojechaliśmy wczoraj wieczorem :)
nie jestem w stanie przeczytac co pisałyście bo jest tego mega duzo;/ a ja mam pelno roboty przed chrzcinami łatwienie tych wszystkich papierów masakra;//
lece bo jestem padnieta prawie w ogole nie spalam od dwoch dni ;/

Czarodziejka a gdzie kupowałaś te kosmetyki rubinowej? bo nie spotkałam się w sklepach?
i ponawiam pytanie - jaką płeć mi przepowiadasz?:-D ;*

Martucha
Kosmetyki -calą serię (w tym dziecięca) mozna kupic w SEPHORA
Bardzo polecam serie dla dzieci...
http://www.*-spam-*/article/image/icon/filename/EM0MhN
Fakt ze Kosmetyki nie sa najtansze ale ekologiczne.
kupiłam dla dzieci krem ten co na zdjeciu jest z dozownikiem- jest bardzo gęsty i bardzi nawilza..sama go czasem uzywam jak czuje ze mam suchą buzie.

Co do płci....Kocie nie wiem...puki co nie czuję...naprawdę nie wiem...zreszta czemu mnie skarbie o to pytasz...ze mnie zadna wrózka:)))))
Mam jednak nadzieje ze Twoje marzenia o dzidziusiu konkretnej- plci się spelni :D

Mama
a Ty zabucho co tam?
nie odpidujesz mi..pytalam cie o mikroderma...
a moze ja czajnik nie doczytała...

Daria

Witaj!!!!

Anecia 88
mam nadzieje ze Twoje marzenie o synku sie spelni:)
takie pikanie to bardzo dobry znak...jak tak mialam w drugiej ciązy:)))

Natusiu
Dziekuje Skarbie dzionek minąl bardzo fajnie, rodzinnie,,..a teraz siedzimy z mężem..Kominek sie pali:))))
robimy aukcje na allegro, sprzedaje po dzieciach rozniate rzeczy:)

pirania pierwsze slysze o takiej poradni. Trzymam kciuki. Wiem co przezywasz. Ale piszesz jakby ZA to byl koniec swiata. Ja tak tego z moim synem nie odbieram Ciesze sie ze moge mu pomoc.Wiadomo chcialabym zeby byl taki jak reszta. Ale juz tego nie zmienie i modle sie aby jedrus i kuba byli zdrowi. Bo juz z ta dwojka jest ciezko.Kubolinka ta beta i inne samopoczucie sie nie sprawdzaja .przynajmniej u mnie . A ja nadal się kulam. Ciągle w biegu . Ja małego chyba zgubie po drodze miedzy szkoła a poradnia.Magda ja w tej ciazy wybrałam sie na 3D z męźem i synem.i nic.mały schowal buzie w sciane macicy. I był taki ruchliwy ze lekarz stwierdził ze jeszcze takiego nie widział. Ale kuba tez taki byl. Do 37 tyg. Co wizyte inaczej ułozony.raz glowa w doł raz w gore.Tak fikał. Bałam sie co bedzie jak sie urodzi. A tu kuba po porodzie anioł. Tylko jadł i spał. Spokojny .grzeczny. Maz i synek zaczynaja krecic nosem na jedrusia.kurcze jeszcze z imieniem mam problem Miała być zosia .

Ostatnia edycja:
witam pozna pora:)
jak zwykle weekend zlecial w blyskawicznym tempie:( jak ja kocham niedzielnie poranki i sniadania w wykonaniu mojego em:D a tak poza tym to mega slabo, mielismy umowione 2 spotkania w sprawie mieszkania, czekalismy jak d*** a ludziska nawet nie zadzwonili odmowic i w efecie 2h stracone:(

Magda uk
ten cykl odpuszczam,chce sie przyjrzec bardziej mojemu "wykresikowi"

Pirania
Dzieki, także będę teraz polowac na coca cole light bezkofeinowa. z tego co wylukalam na necie powinna u nas byc pytanie tylko czy na tej prowincji ja dostane. Z badaniami Krzysia bym jeszcze troszke poczekala ale zrobisz jak uwazasz, w każdym razie trzymam za Was kciukasy

Natusia, Macy
Trzymam kciukasy:&&&&&&&&&&

A to ten mój smieszny wykresik po nieprzespanych nocach:
Obserwacja cyklu - enpr.pl

reklama
Dopiero teraz jestem, padam na pysk więc nie nadrobię i nie odpiszę :-(, miałam potwornie ciężki dzień a jutro znienawidzony poniedziałek. Co do Krzysia to pewne rzeczy mnie martwią (np. utrudniony kontakt wzrokowy, brak dialogu, często powtarza słowa zamiast odpowiedzieć na pytanie, echolalia) ale potrafi się on bawić w sposób abstrakcyjny (np. dawać buziaka maskotce inną maskotką, udawać, że dzwoni i rozmawia przez telefon, udawać, że nabiera koparką piasek itp.) a podobno dzieci z autyzmem tego nie potrafią. Pójdę na to badanie by się uspokoić (a jak mam być spokojna kiedy mi wszyscy coś wmawiają i wyszukują różne objawy :-() i dlatego, że mam już dość - rodzinka cały czas analizuje Krzysia (za moimi plecami również) i wmawia mu autyzm :-( Andziak, ZA to dla mnie nie koniec świata ale czytałam, że takie dzieci są odpychane przez grupę i czują się niezrozumiane i odrzucane, nie chcę by synek był przez to nieszczęśliwy :-( Kolorowych snów dla wszystkich a rano niech wszystkie wykresiki oczy cieszą i niech posypią się na forum same radosne wiadomości!

Ann, ja w nocy rzadko kiedy miałam przespane ciągiem 3 godziny a wykresy i tak były czytelne :-) Wykres piękny na razie, bardzo wyraźnie widać wzrost estrogenów :tak:

Dobranoc babeczki!

Do góry