reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Musiałam rozdzielić treść postu, bo był za długi, więc przepraszam, że pisze post pod postem.

Na koniec powiem, że mi się udało:happy2:
Co do staranek u mnie, to tak: obserwacja śluzu, temp.,monitoring i testy owulacyjne pół roku przed rozpoczęciem działań. Na ich podstawie wywnioskowałam, że owulacja przypada u mnie 36h po pozytywnym teście, w trakcie najgorszego bólu owulacyjnego (kłucie jajnika i ból całego podbrzusza uniemożliwiający poruszanie się przez ok 6 godzin). Wszystko w obecności śluzu, bardzo przejrzystego, rozciągliwego, ale już dość rzadkiego.
Do tego dietka i suplementy: potas, witamina E i koenzym Q10. Piłam również od okresu do owulacji napój sodowy i moooorze wody z cytryną.
W szczęśliwym cyklu pozytywny test był w sobotę rano 12 dc. Wtedy jeszcze śluz dość gęsty, ale dużo. W niedzielę wcześnie rano ból jajników, ale bardziej całe okolice podbrzusza. Po południu w niedzielę śluz już rzadszy, ale rozciągliwy. Ból już bardzo mocny. Całe okolice podbrzusza z wyraźnym kłuciem prawego jajnika. Staranka przy tym bólu wieczorem w niedzielę (chyba nie muszę dodawać, że bolesne), z orgazmem. Rano w poniedziałek ból już bardzo lekki. Po południu śluz już gęsty, bólu brak. W czwartek, 4 dni po owulacji, lekkie ciągnięcie w okolicy podbrzusza, "pikający" jajnik (prawy). 8 dni później w 25 dc. test ciążowy słabo pozytywny, 2 dni później test już mocno pozytywny.

Nie łatwo jest wyczaić u siebie moment owulacji, ale jeśli komuś na prawdę zależy, to przy odrobinie wysiłku jest to możliwe.
Powodzenia Wam życzę i mimo wszystko radzę czasem skorzystać z rad dziewczyn, które na planowaniu mają ogromną wiedzę;-)

reklama
Hej kochane! Dzięki za Wasze kciuki, zawsze przynoszą mi szczęście. Myślicie, że skoro dziś 7 dzień a okres wylęgania wirusa to 4-6 dni to nie mam się już o co martwić? :-) Jutro dam Wam znać w którym dniu będę potrzebować tonę Waszych kciuków. Otóż cała moja rodzinka wmawia Krzysiowi autyzm albo ZA :-( a ja już przez to po nocach nie śpię. Chcę go zatem umówić na wizytę do specjalistycznego ośrodka, podobno trwa to 1,5h i zespół specjalistów obserwuje zachowanie dziecka w przedszkolu terapeutycznym. Wybrałam opcję dla rodziców, którzy nie są pewni czy potrzebują diagnozy w zakresie ZA, kosztuje to 130 zł, niestety diagnoza ZA to 4 spotkania za 650 zł Cennik Wrocław | Centrum Terapii PROMITIS. Strasznie się boję, że coś będzie nie tak.

Ann, starania o Kaję były z premedytacją w dniu plusika na teście owu co dało najwyżej 24h od owulki, w dniu owulacji miały być poprawiny ale jakoś nie było już okazji :-) Co do Coli to musi być light i bezkofeinowa, light dlatego, że cukier zmniejsza wchłanianie wapnia a bezkofeinowa dlatego, że kofeina nie jest zalecana przy staraniach o córeczkę.

Tusia, też tęsknię za Gal ale wierzę, że jeszcze do nas napisze i pochwali się fotkami nowego członka rodziny. Siostra mojego szwagra (a mieszka w PL) dała synkowi na imię Alex i nie było problemów z rejestracją tego imienia.

Magda, moja Kaja przegięła na 4D w jedną stronę a Twój synuś w drugą :-D Najważniejsze, że zdrowy no i że jest nadal jest synkiem :-) Powiem Ci, że ja też się czułam dziwnie kupując różowe ciuszki, tak bardzo przyzwyczaiłam się do chłopięcych. Ależ ślicznotki z Twoich córeczek!

Czarna, ale oczy cieszy taki widok, śliczne 2 kreseczki!

Mama Kubulki, podobno u dziewczynek beta przyrasta o 20% szybciej. Sama wartość bety kiedy nie zna się terminu owulki i implantacji niewiele powie ale patrząc na normy to miałaś bardzo ładną betę (tu hCG Level in Early Pregnancy | BabyMed.com piszą, że norma dla 30 dc to 200-400 mIU/ml) i trzymam kciuki za córeczkę. Moje samopoczucie w drugiej ciąży było gorsze, miałam mdłości, których to nie doświadczyłam w pierwszej ciąży ...podobno nie ma tu żadnej reguły.

Natusia
, na podyplomówkę zawsze jest czas, na pewno jeszcze spełnisz swoje marzenia (i o studiach, i o córeczce, i o domu) :-) Jak kaszel jest odrywający się to dobrze, organizm się już pozbywa wydzieliny, dużo zdrówka dla Was!

Mama
, no nie mogę się już doczekać fotki TWOJEGO salonu ...no i ściany udekorowanej certyfikatami :-D

Miłej niedzieli dla wszystkich!

natusia, tempka gwałtownie rośnie dopiero po implantacji, wcześniej zachowuje się tak jakby ciąży nie było. Niektórzy jednak twierdzą, że przed implantacją jest wyrzut estrogenów i spadek implantacyjny (a kolejnego dnia zazwyczaj już duży skok w górę) - trzymam kciuki by u Ciebie to było właśnie to bo wchodzisz właśnie w rejon implantacyjny :tak: &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Hej Jestem:)
Cóż to była za noc
usteczka.gif

Dziś jedziemy do moich rodzicow na obiad a wieczorkiem basen:))))

Mama
Wklejam peeling rusinowej.
Powiem Ci ze jest swietny...takze cukrowy i bardzo nawilza skóre..do tego pachnie pieknie
Ja mam zurawinowy..Cudo!!
PAT-RUB-by-Kinga-Rusin-Linia-Rewitalizujaca-Rewitalizujacy-scrub-peeling-cukrowy_PAT-RUB,images_big,29,5906729770109.JPG

Piranho
Kocie mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze!!!!
Nie powiem...nhie martw sie..bo wiem ze to nic nie da....moze to glupie porownanie ale ja sie denerwuje tak ta konsultacja z urlogiem..
Kazda z nas (mama) chce zeby dziecko bylo zdrowe.
Dobrze ze go umowilas na takie spotkanie., Bedziesz wiedziala co i jak....Boziu mam nadzieje ze zamkniesz paszcze rodzince!!!!!!

Natusia
OMG jak ja sie boje pojakow...masakra...u nas w kazdym oknie ktore sie otwiera- moskitiery...:)))

DziewczynKi milej Niedzieli!!!

Magda, ja już trochę w różu siedzę, bo mam syna i córkę. :-)
Martucha, ja ze staraniami się muszę wstrzymać, póki będę wiedziała, w jakim kraju będę mieszkać i kiedy będzie przeprowadzka. Tym czasem czytam, co robić, żeby zrobić dziewczynkę. ;-)
Piranha, rozumiem, że Boston już za Wami? Zrób badania, jeśli to ma Tobie dać spokój. Jestem pewna, że wszystko będzie w porządku. Nie znoszę porównywania dzieci. Każdy z nas jest inny i każdy ma swój porządek rzeczy.

dzien dobry....

....kawusia juz jest i wlatuje do was....
juz jednego posta mi zzarlo....no nic probuje raz jeszcze...

Mama kurs poiwiadasz dzisiaj???? No to milego siedzenia, ucz sie pilnie i zdobywaj dyplomiki. Ja juz nie moge sie doczekac twojej radosci i usmiechu kiedy napiszesz.... salon otwarty.... trzymam mocno kciuki

Natusia popatrzylam na twoj wykresik i zastanawiam sie dlaczego juz sie martwisz???? tempka nadal nad linia tak wiec zaciskam jeszcze mocniej &&&&&&&

Piranha a sioooo zle mysli i dajcie wreszcie spokoj Krzysiowi. Uczepili sie tam wszyscy jego.... nie maja nikogo blizszego???? Matko jak ja to czytam to bym im :angry:. Idz do lekarza i dla twojego spokoju i przede wszsytkim Krzysia spokoju sprawdz co sie dzieje. Ja mysle ze bedzie wszystko ok. Trzymam kciuki i wierze ze jest i bedzie dobrze:-)

Marzycielko super dzionek mieliscie wczoraj. Tak fajnie bo rodzinnie, a taki czas rodzinny przy dzisiejszym tempie zycia to trzeba lapac i zamykac w szczesliwym pudeleczku. Zycze aby twoje marzenie sie spelnilo i kolejny wypad do ZOO byl juz z trojka dzieciaczkow. A w jakiej okolocy byliscie????

Czarodziejko
smacznego obiadku w goscinnosci io milego relaksu na basenie.

Magda uk
u mojej smerfetki w szkole ( w przedszkolu tez tak bylo) bylo halloween party. Obowiazkowe przebranie!!! Ja w tym roku robie pierwszy halloween party w domku dla dzieciaczkow. Mamy i dzieci przebrane. Dzieci jak to dzieci bardzo zadowolone, no i ciekawe jak to mamy sie przebiora. Zobaczymy jak to bedzie. W halloween dzieciaczki ida psocic lub zbierac cukiereczki a party robie w pierwsza sobote listopada.

Laseczki 2w1 poprosze o fluidki.....;-)

Piranha, Patrysia, Andzia, Mama, Natusia, Daria, Tasha, Axari, Ewcik, Kate, Czarodziejka, Kinga, MissBella, Martika, Truskaffka, Patrysiak, Czarna, , Tusia, Nullka,MIsia, Agagsm, Magda UK, Martucha, Edi,Myszka, Marzycielka, Dido, Lola Flora, Ann, Macy, Kilober i inne dziewczyny milego dzionka

kurcze z tych moich pomiarow tempki chyba beda nici! moj mlody budzi sie w nocy po pare razy (na siku,bo cos sie sni,bo smoczek gdzies zaginal, bo zabki),poza tym przychodzi do nas do lozka a dzis nad ranem dodatkowo byla awantura o smoczek bo oby 2 ktore mial w lozeczku gdzies przepadly i lecialam do kuchni po trzeciego.zazwyczaj kazdej nocy min 2 razy musze wstac z wyrka:/takze chyba trzeba bedzie zaufac testom owulacyjnym.w tym cyklu zrobie sobie,zeby orientacyjnie wiedziec kiedy mam owulke a w nastepnym zaczniemy dzialac:) kupilam 25sztuk tych o czulosci 20mlU/ml

Martucha

Kasiu mówisz masz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
no i kciuki &&&& podrzuć wykresik ;*

029.gif

Slonce ja wykresu nie robie, ten cykl bez tempki i bez testow......
HIHIOT.gif

dziendobry :-)

wyspana, wypoczeta, kawusia wypita to teraz czas na ploteczki z wami :tak:

Przedewszystkim dziekuje WAM bardzo za mile slowa odnosnie mojego malutkiego marzenia :-) :-****************** dla wszystkich :-)

Kasiu bylismy w Colchester ZOO, naprawde polecam :tak:

Nawet sama mam ochote tam jeszcze kiedys wrocic :happy:

Piranha domyslam sie ze jestes teraz zestresowana cala ta sytuacja. rozumiem kiedy dziecko ma 4-5 lat i ma problemy z mowa, albo nawiazaniem kontaktu z innymi to wtedy mozna sie niepokoic i uwagi innych nie sa czyms zlym, ale twoj Krzysiu jeszcze nie ma 3 lat, wiec nie rozumiem jak rodzina mogla mowic cos takiego :szok: ja wierze ze po wizycie u specjalisty wszytko bedzie dobrze i ze spokojem bedziesz mogla im wszystkim powiedziec ze sie mylili ;-)

Mama udanego szkolenia :-)

Magda zapomnialam wczoraj napisac, ze sliczne te twoje coreczki :-) i przylaczam sie do Natusi, ze tez chcialabym taka :tak:

Ann dziewczyny maja racje, mierz nadal tempke i zobaczysz mniej wiecej jak bedzie wygladal twoj cykl. pamietam :-)ze Piranha pisala ze czasami npodczas pomiarow spala tylko 3h, a wykresy piekne wychodzily :-)

Udanej Niedzieli zycze :-)

reklama
jezdme hhahhaaa
powitać niedzielnie ;)

Mama, brzmi ciekawie. :-) A peeling na pewno kupię, skoro polecasz. Jeszcze zapytam specjalistkę o jedną rzecz - moja teściowa ostatnio zainteresowała się maskami kolagenowymi. Polecasz coś? Ja zamówiłam jej L'Bioticę i z nanozłotem colway, bo tyle wyczytałam, że polecają, ale może Ty znasz coś lepszego?

Macy
polecam Ci te płaty kolagenowe....są baaardzo mocno nawilżone przez co skóra się na maxa "napije" wcześniej trzeba zrobić peeling..
jak nałozysz mamie taki płat(z otworami na oczy ,usta i nos) to smiało możesz resztę żelu wycisnąć z opakowania i posmarować nim dekolt mamie ;-)

Charmine Rose Płat maska kolagenowa z witaminami na Bazarek.pl

Mama
To jak otworzysz już salon to kiedys wpadne na jakis zabieg :D:D a zapewne będzie co robic

Ann
juz czekam z kawką :)) bedzie mi miło jak wlecisz :)

Martuchaa
cześć kochana ;))
chodziło mi o to ,że macie z Noemi dużo serduszek i to Wy demony sexu jesteście ...;-)
mam nadzieję ,że spacerek udany :))
a ja wyszkolona ,wiec jak wlecisz to Ci zabieg zrobię :)))

Pirania
&&&&&&&&&&&&& za wyniki obserwacji Krzysia ...
oby było si--> dobrze ,że to zrobisz ..będziesz miała pewność..
i dzięki :)
mam nadzieję ,że salon będzie przytulnym miejscem a ściana pełna certyfikatów ;))

Marzycielka
fajnie,że Wasz wypad udany :)

Natusia
nooo...to się mąż postarał ;))) piękny gest ;)

Kasia uk
cześć i dzięki ;))
jak tylko nadejdzie ten dzień to wywalę tu info ,że dziś otwarcie i wszystko za free:-D:-D

pozdrawiam wszystkie babeczki moje kochane :))
ja po szkoleniu oki..mam trochę gratisów---> miło ..porobię sobie algi..mam kilka ampułek ..krem do stóp..
miałam zabieg kwasami 50%...także posiadał gładką cerę i przemiłą w dotyku..
babeczka ciekawie prowadziła..
była kawa,herbata ..ciastko :-p 4,5 h zleciało niewiadomo kiedy ..

teraz jestem po obiedzie ..Tomi zabrał dzieci i Bono na spacer a ja na chwilę do Was wleciałam bo jakże by inaczej :)
idę trochę pohulać ...rozprostować kości

Do góry