reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha- dziękuję Ci bardzo , że to napisałaś i mnie uspokoiłaś:tak: Wiesz sama nie wiem jak z tym testowaniem zrobić, ale chyba będę musiała, bo biorę przecież dupka i aby go odstawić, to chyba musze zrobić test ciążowy, prawda? A jak myslisz, kiedy mam zrobić ten test jak owulka chyba była 7(pon)
lub 8 maja (wt) ? A ta platforma dla Krzysia podoba mi się pomysł, widziałam takie u siebie i fajnie to wygląda i chyba praktyczne.

Mama05- a Ty już się pogodziałaś z M?

Kasia uk- Piranha Ci pewno poradzi, bo ja to widzisz w tych sprawach to ciemna masa jestem....

reklama
Pirania-pytałaś czy nie kusi mnie zmierzenie tempki rano..
otóż nie:-D
wolę żyć w nieświadomosci i w ogóle nie tykam termometru od kilku tygodni.

Gal nie..

Mama pogodzisz sie, bedzie dobrze:-)
Ty najlepiej wiesz z nas wszystkich jak to jest z solarium, sloneczko wyszlo a mnie tak ciagnie do solarium, moge isc czy sobie odpuscic no bo przeciez szanse zawsze sa co m-c. Co robic???

Kasia ja mam w pracy solarium i moge korzystać i zawsze wchodzę 1 na tydzień od @ do połowy cyklu-czyli 2 razy w m-cu ..po ewentualnej owu nie wchodzę ..
solarium i gorące kąpiele są nie wskazane w II fazie cyklu jeśli się starasz..

Mama05- masz rację pewnie w tym, że to inne czasy... Ano tak mojemu to najlepiej dać dostęp do komputera i komórki i pewno nic by mu do szczęscia nie było mpotrzebne, może przesadzam, ale czasami wydaje mi się, że tak jest... Oczywiście staram się mu ograniczać kompa, ale często spotyka się to z jego strony ze złoscią, nie poddaje się... A wszkole to też ma duzo wymagań, jest bardzo zdolny, ma bardzo dużo osiagnieć w szkole i na polu ogólnokrajowym , wojewódzkim, co łaczy się z tym , że nauczyciele pchają go na mnóstwo konkursów i chyba nastapiło już zmeczenie materiału( w ubiegłym tygodniu miał 4 konkursy). Jak to piszę, to też chyba sobie uzmysławiam, że tu może też być ten problem, niestety....

Mama dziekuje, czyli juz po....chyba kupie balsam brazujacy i wysmaruje sie. Kurcze mam w domu spray z Sally Hansen ale jak zaczelam pryskac to cala lazienka i wszystko co bylo w okolicy brazowe, tak wiec pozostaje mi balsam.

Jesli ktoras chce spray, to wysle w prezencie. Efekt jest przecudowny no ale to sprzatanie lazienki, a pozniej po kapieli recznik.... nie wazne, moge wyslac.

Ostatnia edycja:
Gal no widzisz kochana...masz odpowiedź-jest zdolny,daje rade -wie ,że na Niego liczycie więc idzie na te konkursy a ponieważ jest przemęczony to ....reaguje agresją ...

nie masz złego syna...
masz dorastającego facet ,który na pewno ucieszyłby się z ....pizzy z mamą tylko i wyłącznie WY i pogaduchy ;))
co myslisz ??

Kasia hahahahaaa ;)) to pryskaj sobie na ręce i dopiero rozsmarowuj na ciele nie bedzie tak nachlapane ;)
no ja po owu nie wchodzę i Tobie tez nie radzę ;)
korzystaj od @ do połowy cyklu a pote stop-to i dla skóry dobre i dla ewentualnej dzidzi ;))

Mama05- oj, ja nie lubię, tego czasu od kłótni, do pogodzenia się, ale sama wiesz, że zaraz pewno to zrobicie, a te kłótnie to przecież z reguły o błahostki się zaczynają, a potem to już leci, bo duma nie pozwala wyciągnąć ręki... ALe dacie radę, toż to przecież bzdury tak naprawdę....

Mama05- dzieki Ci za te słowa, aż mi się łezki w oczach pokazały, masz super pomysł, on uwielbia pizzę i na pewno by się ucieszył z tego, on lubi mi też pomagać w kuchni, tylko robi to bardzo rzadko. Pomyslę, jak to z nim zrobić, dziekuję kochana moja, TY jesteś tak dobra:tak:

reklama
Gal -pewnie ,że o błachostki zawsze idzie...pogodzimy się spoko ...ale teraz tak mi dobrze-niech nikt nic ode mnie nie chce....

a Ty kochana zobaczysz jak syn sie ucieszy z propozycji spędzenia czasu tylko z Tobą a mąż będzie miał czas tylko dla młodszego i też będzie si ...
wyłuskaj 100zł i jedź z Nim do centrum handlowego do pizza hut albo gdzieś do Sphinksa i wiesz ...chłop najedzony ma lepszy humor to potem przy deserku może uda się Wam fajnie pogadac ;)
już &&&&&&&&&&&&&&&&& zaciskam za powodzenie misji:))

ja tak nie raz robię z jednym czy drugim dzieckiem ,ale ja na zakupy biorę a z drugim zostaje Tom..i tak na zmianę ...a czasem jexdzimy całą rodziną ..

Do góry