reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witaj Piranha, tak teraz my mamy sloneczko, po m-cu deszczu jest....super na dworze. Szkoda ze cora teraz nie miala komunii bo pogoda przepiekna, no ale juz po. Stres minal, po gosciach posprzatane i teraz odliczam dni do PL. Podejrzewam ze ty urodzisz a ja bede w PL, no ale postaram sie choc na chwilke wskoczyc na kompa i sprawdzic czy wszystko ok.

Napisze tak szybciutko co oprocz sprzatania, prania i prasowania u mnie. Pisalam wam ze wrocilam do testow i wit B, bo jednak sie nie poddaje :-) W 11dc zrobilam test owul i dwie krechy, wiec bylo bzyku-bzyk, w 12dc testowa juz bledsza a w 13dc okolo 12godz cholernir bolal mnie prawy jajnik, matko ja juz nie pamietam jak boli jajnik a tu przed wyjazdem na zakupy tak sie rozkrecil ze hohoh... tylko ze sucho, zadnego sluzu plodnego nic. Wieczorkiem mimo iz mi sie nie chcialo, oj bardzo mi sie nie chcialo to M nie popusil i byly przytulasy. Dzis juz nie testuje bo nie ma sensu. Teraz tak mysle ze od 16dc znowu wezme dupka 2x dziennie no i czekam za skutkami.

reklama
cześć kochane..ja w podłym nastroju...poprztykałam się z Tomem..generalnie nie wiem o co poszło ,ale potem to juz poleciało....
bez sensu.....pewnie ta pogoda:baffled:

Gal wierz mi ,że z córkami nie jest lżej w wychowaniu-oj nie...
tu płeć nie ma znaczenia a bardziej charakter i geny..
a od nas rodziców wymaga to cierpliwości i konsekwencji-a z tym nie łatwo...........

Pirania -jak spotkam tą sąsiadkę to zapytam i dam Ci znać jak to sie nazywa-to znaczy ta firma wózków...jest wózek dla maluszka a dla starszaka taka platforma-wyglada to tak ,że Ty pchasz wózek i między Tobą a wózkiem Krzyś mógłby stać na tej platformie...ja tego nie miałam bo mieszkam na osiedlu domków blisko lasku wiec aut tu mało i Zuza biegała luzem:-D
ale ta sąsiadka często jeżdziła do Poznania a tez ma taką różnicę jak my między dziećmi:)

Kasia-oddawaj słońce!!!!!!!:-D

idę rozwiesić pranie ..

Czarodziajka- jaaaaa! poproszę kawę :tak:co będziesz tak sama piła ;)

piranha ja mam na mysli taka dostawke o ktorej pisze mama:tak: a skoro Twoj synek jest raczkoholikiem to mysle ze by zaakceptowal trzymanie swojej raczki na raczce wozka a Ty swoja dlon na jego rączce.

czy ja dobrze spi? ostatnio nawet ok bo schodze na dol na sofe i otwieram okno. ten chlod dziala na mnie rewelacyjnie:tak: i spie bardzo dobrze. no ale wczesniej to byla ostna masakra- miejsca sobie znalesc nie moglam, pozycji znalesc nie moglam (kazda byla zla dla mojego Maluszka, ktory wyraznie dawal o tym znac kopiac bolesnie), budzilam sie setki razy, non stop siku mi sie chcialo (czesto wracajac z toalety w drodze do lozka juz czulam ze wnowu mi sie chce:wściekła/y:), jak juz sie zbudzilam to juz usnac nie moglam i do glowy przychodzily glupie mysli, a do tego starszy synek ktory spi z nami rozpychal sie i w efekcie spalam na krancu łozka, czesto skopana :/ reasumujac- masakra!
czesto jak tak sie meczylam w nocy to wstawalam rano wsciekla jak osa i zrezygnowana:-( odechciewalo mi sie juz chodzic w tej ciazy i w ogole wszystkiego mi sie odechciewalo. no ale teraz jest naprawde dobrze:tak: widocznie izolacji i chlodu mi trzeba bylo;-)
a Ty tez sie meczysz w nocy?

Mama05- pewno masz rację, masz w końcu porównanie, a mnie się cały czas wydaje, że jak bym miała córkę, to by była podobna do mnie, a ja myslę, że byłam dobrą córką, z którą nie było takich problemów jak z moim strszaym synem, byłam blisko mamy, której codziennie opowiadałam co u mnie, siedziałam razem z nią w kuchni, kiedy ona coś pichciła....
Nie wiem co się z nim dzieję, jak był mały to był bardzo spokojnym dzieckiem żadnego dziecka nie popchnął , nie uderzył, a teraz to masakra jakaś.

Kasia uk- jejku dopiero Chcesz brać dupka od 16dc, jak test owu był pozytywny 11dc, to jest 5 dni od pozytywa, a ja wzięłąm dupka 3 dni od pozytywa, oj chyba za wczęsnie wzięłam i pewno mi się coś pokickało:baffled:

Kasiu, dziękuję!
t4614.gif
A Twoje staranka wyglądają bardzo obiecująco i zaciskam z całych sił kciuki!

Mama, coś wisi chyba w powietrzu, że tyle z Was miało rano spięcia z bliskimi osobami ...oj skąd ja to znam, że człowiek się pokłóci a potem sam nie wie co było powodem. Starsznie ciekawa sprawa z tą platformą dla starszaka więc jak będziesz coś wiedzieć to z góry dzięki za cynk :-)

Kosmo, bardzo fajny pomysł, dzięki! Ja w nocy męczę się koszmarnie, nie mogę sobie znaleźć wygodnej pozycji a każdy obrót na drugi bok to katorga bo tak mnie spojenie łonowe boli. Budzę się co chwilę, oczywiście kibelek też w nocy odwiedzam z pełnym pęcherzem. A brzuch nadal wysoko czy też troszkę się obniżył?

Gal, nic się nie martw, na pewno nie wzięłaś za wcześnie, dupka należy brać od 2 dpo a jeśli ktoś wie kiedy dokładnie miał owulkę to może go brać np. od 1 dpo. Tak więc wszystko jest w należytym porządku!

Ostatnia edycja:
Kosmo to chyba juz czas ,żeby synek spał w swoim łóżku-kazdy sie wyspi to raz..
a dwa ,że za chwile rodzisz i lepiej zrobić przeprowadzkę teraz niż po porodzie bo wtedy starszy poczuje sie odtrącony i będzie foch i bunt...

Kasia uk- jejku dopiero Chcesz brać dupka od 16dc, jak test owu był pozytywny 11dc, to jest 5 dni od pozytywa, a ja wzięłąm dupka 3 dni od pozytywa, oj chyba za wczęsnie wzięłam i pewno mi się coś pokickało:baffled:

Gal ja mysle ze owul byla w sobote czyli 13dc, bo ten jajnik mnie bolal. Kurcze no i teraz to ja juz sama nie wiem co robic... Wziasc go juz dzisiaj:baffled:, poczekac do jutra i brac go od jutra:baffled: kurde a moze jednak od 16dc????? I tutaj sie zakkresilam:crazy::crazy:

Kochana Gal napiszę Ci tak..
nasze życie dorastania a życie naszych dzieci to przeskok na maxa..
za naszych czasów nie było komórek ,gier na kompie bo nie było kompa..bajka była jako dobranocka a teraz kiedy nie włączysz to coś leci -niekoniecznie dobrego....
teraz nie ma się czasu na spędzanie go z rodziną bo każdy zaganiany na maxa...kiedyś była praca do 15.00 bo państwowo..week wolne a teraz ?????
teraz każdy gania za groszem nawet w weekendy..życia rodzinnego nie ma ...
a dzieci potrzebują takich spokojnych rozmów ,bez pośpiechu-przy kakao..na kolanku.

staram się znaleźć na to czas ,ale taż nie zawsze wychodzi........

ile czasu poświęcimy dzieciom tylko potem do nas wróci....

Pirania jak tylko się dowiem jaka to firma wózka z tą platformą to dam znać ;)

reklama
Do góry