reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Pirania dzięki..
no lekko nie jest a ja jeszcze 25km do Poznania autem bedę jechać...;/
mnie trafiło w szyję...szlag z tym wiatrem:(

Merylin-masa &&&&&&&&&&&&&&&&&& dla Ciebie i szybko pisz jaki wynik sikacza..
a który masz d.c.???
ja się zastanawiam czy w sobotę coś mi wyjdzie na teście-bedzie to mój 25d.c. a testy mam z czułością 25...ale jak obiecałam ,że siknę w sobote to tak zrobię ..

Kinga.byłam,pewnie ,że byłam i to nawet u kilku ginów...
Tom badał nasienie...
u mnie problem jest taki ,że mam tylko 1 działający jajnik ,więc mam sporo pustych cykli..
a dwa ,że mam cienkie endometrium....dlatego teraz tyle łykam witamin i na ostatnim usg było mega grube jak na mnie bo w 9d.c. miałam juz 8 mm a częśto pod koniec cyklu miałam 4 czy 5 mm wiec jak jest tak cienkie to dzidzia nie ma się w co zagnieździć.....
dlatego ja robię testy owu i mierzę tempkę ,żeby wiedzieć czy cykl pusty czy z owu...ale u mnie owu to jeszcze nie wszytko...najważniejsze jest grube endo.....

Ostatnia edycja:
reklama
Kinga, mój w momencie staranek w tym roku miał 32 lata ale jednak jego chłopaki byli w dużo gorszej kondycji jak te 3 lata temu (płodność mężczyzn z wiekiem też spada). Na pewno niebawem Wam się uda, rzadsze staranka + kilka wspomagaczy (polecam bardzo te które wymieniłam) i na pewno "lada moment" będą 2 tłuściutkie krechy na teście!
t2002.gif

Mama05, jak jeden jajnik jest niesprawny to drugi pracuje za dwóch (traci niestety przez to więcej komórek jajowych) i owulki powinny być co miesiąc ...u Ciebie są co dwa? ...chyba nie bo poprzedni wykresik też miałaś owulacyjny :-) Myślałam, że Ty masz testy 10 mIU/ml, u Ciebie jednak będzie to już 14 dzień FL (zakładam, że owulka była 21-ego w sobotę) więc powinno już coś się pojawić ...ja bym jednak zrobiła dodatkowo test owulacyjny skoro działa jak ciążowy test 10 mIU/ml :-)

Pirania no ja myslę ,że też za bardzo dałam czadu z tymi 4 dniami starań pod rząd...w następnym cyklu bedzie co 2 dni...

czyli co kochana-radzis w sobotę rano zrobić owulacyjny zamiast ciążowego???

a co do mojej owu to czasem jest tak ,że mam 3,4 cykle z owu a potem 2,3 bez owu ...róznie to u mnie bywa...jak miałam monitoring to często niestety było tak ,że pęchol ładnie rósł a potem zaczął się kurczyc zamiast pęknąć;/
ja mam cuda wianki z tym wszystkim......

Ostatnia edycja:
U mnie 17dc więc trochę wcześnie na teścik.
A z tym tamponem to jakaś masakra była:laugh2:.był tak wielki że zasnąć nie mogłam.Ale czego się nie robi .Po trupach do celu.hi hi
Całuski.
Jak coś wytestuje to zamelduje.Pa

Mama, a może te cykle bezowulacyjne były spowodowane przez prolaktynę (niskie LH:FSH może być przy prolaktynemii czynnościowej, spoczynkowa może być w porządku jak u mnie) a teraz witamina B6 z nią walczy i zatem będą wszystkie z panią owulacją? :-) Ja w sobotę bym zrobiła oba testy (zachłanna jestem :-D), a masz więcej ciążowych czy tylko ten jeden?

merylin, hehehe, ale się uśmiałam z tego tamponu :-D

Pirania -mam ciążowe 3 i wszystkie 25 czułość bo innych w Superfarmie nie było...
no to tak zrobię :)))siknę na oba a co:):))

mogę siknąć na 5 byleby na jakimś wyszły II kreski..

a co do owu to liczę na witaminę b ;)))
no widzisz teraz tak mi wypadło ,że 7dpo owulce byłam w pracy--może w następnym cyklu wypanie mi to w czwartek lub piątek to zrobię ta po obciążeniu...
a co radzisz w przyszłym cyklu?? starania co 2gi dzień??? bo teraz chyba za często było co??

mi wit B wydłużyły fl z tego co widzę... piranha powiedz mi kiedy ja moge się spodziewać teraz końca cyklu?:confused: doczekam się..? chyba w tym tygodniu powinno być już wszystko jasne prawda?

mama trzymam kciuki aby ten cykl był twoim szczęśliwym.

A ja wam coś powiem, badam szyjkę.. jeszcze dwa dni temu była nisko a teraz zaczyna się podnosić jest średnio wysoko tak na pół palca. Czy to normalne przed @ czy wogóle szyjka fiksuje od witaminy?
Bóle jak na @ mam i momentami już mysle że zaraz dostane ale narazie sucho.. :oo2:

reklama
Kinga - dodałabym jeszcze mężowi wit C podobno działa na to aby plemniki się nie sklejały i ilość nasienia.
Podobno często plemniki są u mężczyzn posklejane (kilka ze sobą ) co utrudnia zapłodnienie.

żeby nie bylo dużo łykania to ja kupiłam mężowi Bio+Selen+cynk wszystko w jednej tabletce ale dawka specjalnie dla mężczyzn

Do góry