reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kinga o matko juz czuję jaki bedzie strach w piątek ....
a w sobote jak zobaczę I kreche to cały week bedzie skopany;/
rozumiem cie doskonale bo miałam taki widok niedawno... ale u Ciebie może być inaczej czego Ci życzę! &&&
Ja czekam na @ i sobie wypiję wtedy porządnego drina :]

reklama
Truskafffko, pik LH to szczytowe stężenie hormonu LH, w momencie jego wystąpienia uruchomione zostają mechanizmy doprowadzające po 24-36h do pęknięcia pęcherzyka Graafa i uwolnienia komórki jajowej.

Piranha - dzięki za podpowiedz .... a ja mam nowe info :) pisałaś kiedyś że najlepiej testy robić między 12 a 17 bo wcześniej ( rano) zawsze LH jest większe .... ja zrobiłam test o 11:00 i wyszedł ton jaśniejszy od kontrolnej ( ten angielski ) ALE zrobiłam test ponownie o godz 12:00 i krechy są RÓWNE - czyli złapałam PIK LH - poprostu te duńskie moga być czulsze i tyle ,,,

więc o 12:00 miałam PIK LH to teraz + 12 ?? ( bo owu mam zawsze po 24h)

mama - ale mnie rozbawiłaś he he - pytam teraz męża że dlaczego jak mężczyna ma katar to musi leżeć cały dzień w łóżku bo umiera ... a on do mnie "popatrz jaki wilgotny jestem " i potarł się po czole .... no fakt ta wilgoć to już prawdziwy objaw zgonu buhaaaa

truskafffka - mózg mi się normalnie grzeje !!! i testy ciążowe też już czekają - jestem testoholiczką ha ha

-----------------
pierwszy raz się cieszę że śluz mam brzydki - niby śliski ale jak dotykam to już mleczny trochę :-)

Gal - tak to te testy ... o 11:00 był tak słaby ale o 12:00 już złapałam PIK LH - dwie grube krechy :) :-) ten środkowy jest z godziny 11 a ten górny z 12:00 DSC_0325 (2).jpgDSC_0330.jpg

Ostatnia edycja:
bettsie, no to super!
t2014.gif
W takim razie od godz. 12-tej odliczasz 36h - co da godzinę 24-tą jutro, starałabym się zatem jutro wieczorkiem :-) ...ale na wszelki wypadek spróbuj też zaobserwować zmianę rodzaju śluzu i twardości szyki (co do wysokości szyjki to rożnie u różnych kobiet bywa, znam przypadki gdzie u dziewczyn szyjka zachowuje się odwrotnie - obniża w okolicy owulki i podnosi w pozostałych dniach ;-)).

Gal ja kupiłam zestaw 30testów ow +3 testy ciążowe.
Nie wiem czy mi nie wykryły, czy nie miałam...dziś też zrobię test, zobaczymy co mi wyjdzie
Mama05 nooooo już zacieram ręcę hiehie
Piranha dzięki za wyjaśnienie :happy2:i ten pik LH wykrywa test ow?
dziś wieczorem znów testuję
bettsie biedny wilgotny mąż:-D
suuuper wieści przyniosłąś, czyli bzz bzz bzzzykanko na 0+12 o jeeee
a śluz mam podobny chyba do twojego, mleczny, odrobine śliski i rozciągający się przy dwóch złączonych palcach na 0,5cm hiehie

Piranha na kafeforum przeczytałam żeby udało się zaplanować płeć trzeba spełnić 8 czynników ....kurka ja znam może 3 (ph, dieta, suplementy)
a co z resztą????

reklama
Mam pytanko problemów z płodnością oboje z mężem nie mamy, synek widać jest;D, więc była to kwestia "podrasowania" rozleniwionych plemników; dobrym wyborem jest podawanie mężowi cynku i kwasu foliowego po jednej tabl dziennie??? :confused:

Do góry