reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kinga - dodałabym jeszcze mężowi wit C podobno działa na to aby plemniki się nie sklejały i ilość nasienia.
Podobno często plemniki są u mężczyzn posklejane (kilka ze sobą ) co utrudnia zapłodnienie.

żeby nie bylo dużo łykania to ja kupiłam mężowi Bio+Selen+cynk wszystko w jednej tabletce ale dawka specjalnie dla mężczyzn
wit C łyka już od lat.
a co to za mixs w jednek tabletce? można prosic wieciej info? :happy:

reklama
Mama, co 2 dni w okolicy owu będzie super (nic się nie stanie jak przydarzy się dzień po dniu :-), ważne by nie było to dzień w dzień) ...nie pamiętam za bardzo, w które dni w tym cyklu działaliście a masz wyłączone serduszka dla innych oglądających wykres (można je "odcenzurować" i ustawić by wszyscy je widzieli :-)).

Asiuniak, trzymam kciuki, odezwij się po wizycie (masz ją o 19, dobrze pamiętam?), mam nadzieję, że tym razem córcia znów się pokaże w pełnej krasie :-)

Kinga - na dobre endometrium polecam http://www.jiaogulan.pl/dongquai.html bierze sie do owulacji
oraz wit b compl
dużym powodzeniem cieszy sie na forum 28 ( ja też sprawdziłam ) herbata z LIŚCI malin ale nie mylić ze zwykłą malinówką
i z tego co wiem to w zagnieżdzeniu pomaga też dhupaston przy mniejszym endo

Ostatnia edycja:
Bio-Selen + Cynk, tabletki, 60 szt

Tabletki zawierają selen i cynk w połączeniu z witaminami A, C, E i B6. Taka kombinacja składników zapewnia najlepszą przyswajalność selenu przez organizm oraz stanowi uzupełnienie codziennej diety w substancje antyoksydacyjne.

1 tabletka pokrywa dzienne zapotrzebowanie organizmu na witaminy C, E, B6 oraz beta karoten, cynk i selen.

skład:
Kwas L-askorbinowy, chlorowodorek pirydoksyny, octan D-alfa-tokoferylu, beta karoten, glukonian cynku, drożdże w kompleksie z selenem, substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna; substancja przeciwzbrylająca: stearynian magnezu; składniki otoczki: hydroksypropylometyloceluloza, talk, zeina; substancja wiążąca: dwutlenek krzemu; barwniki: dwutlenek tytanu, tlenek żelaza.

1 tabletka zawiera:

Witamina C 90 mg (150%)*
Witamina E 15 mg alfa-TE (150%)*
Witamina A (beta karoten) 800 µg RE (100%)*
Witamina B6 2 mg (100 mg)*
Cynk 15 mg
Selen 100 µg

wychodzi ekonomicznie bo przyjmuje się jedną tabletkę dziennie Bio-Selen + Cynk, tabletki, 60 szt - Portal Dbam o Zdrowie

ja łykam ACARD aspirynkę 1dziennie i mi bardzo pomogło. Nie mam problmów z endo. Na początku starań w 2009 roku miałam tylko 8mm a ostatnio jak byłam w listopadzie zeszłego roku to juz mam 12mm! :))) gin mówi że super.

Kinga, pewnie "lada moment" wypadnie Ci @ (może nawet jutro bo gwałtownie Ci już spada progesteron), fazę lutealną masz piękną i zarodek bez problemu się zagnieździ
t2039.gif
Co do szyjki to po owulacji zamyka się, obniża i twardnieje, tuż przed miesiączką mięknie i otwiera się (by krew mogła bez problemu wypłynąć z macicy), po miesiączce znowu zamyka i twardnieje ...z wysokością różnie to może być.

jestem ,wróciłam z Poznania ..Tom poleciał na siatkę ,dzieci śpią-Zuza rozpalona;/

Pirania nawet nie wiedziałam,że nie widać serduszek ;) juz odtajniłam ;)))

mama widzę u was 4dni pod rząd:D my też często i gesto działaliśmy heh Ale u nas to na dobre nie wyszło.
W tym miesiącu co 2 dzień aby chociać ten 1dzień ~~~~O się zregenerowały na kolejny wystrzał :cool2::rolleyes2:

U nas Fiol zasmarkany, mam nadzieje że się to nie rozwinie w coś innego. Zrobiłam dziś syrop domowej roboty z miodem cytryną i czosnkiem (kiedyś czarodziejka dawała przepis) :) Do końca tygodnia w domu posiedzi na pewno.
Zdrówka dla naszych choruszków Krzysia!
Miłego wieczorku!

mój M robi jajka w koszulkach na kolacje z grzankami i sosem, do tego mamy winko i dobry film. Zapowiada się całkiem sympatycznie.

a jak Wam mija wieczór dziewczyny???? :blink:

reklama
Piranha - wróciłam znowu do Twoich notatek i znalazłam takie zdanie "[FONT=&amp]przed owulką tempka leci w dól na skutek wyrzutu estrogenów a pik LH występuje 8-38h po piku estrogenów"
[/FONT]
[FONT=&amp]co to jest ten Pik estrogenów ?? i jak to zobrazować do mojej tempki ( dziś mam spadek czyli wyrzut estrogenów ??_) a pik LH miałam o 12:00 więc jak ja mam to rozumiec ??[/FONT]:baffled:[FONT=&amp]
[/FONT]

Do góry