reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Rozmawiałam z lekarzem o tych testach i mówił, że one wszystkie są jednakowo dobre. Mogą różnić się metodologią badania ale każdy z nich będzie wiarygodny i dobry :) z tego co pamiętam- nifty badali w Chinach a Sanco jest badane w Warszawie więc może faktycznie być szybciej wynik sanco
Aha no to faktycznie to może być powodem dlaczego wyniki są tak szybko, na stronie labolu jest napisane, że do 5 dni roboczych wyniki 🙂

reklama
Jak będziesz wstawiała fotkę na grupę to daj znać co Ci wytypowały :) napisz im tylko że to USG transvaginal bo to ma znaczenie ponoć :)
Jasne dam znać. Właśnie widziałam, że chodzi o to, że obraz jest wtedy odwrócony i inaczej się to odczytuje niż przez powłoki brzuszne czy jakoś tak 😅 nie wiem jak wytrzymam jeszcze tydzień 🫣

Haha no to obydwie czekamy 😁. Ja już prześledziłam całą amerykańską grupę odnośnie planowania i powiem szczerze, że zaczynam coraz bardziej wierzyć w to, że faktycznie jest 50/50% 😅. A w rodzinie Twojego partnera jest więcej chłopców może? U mojego męża od pokoleń sami chłopcy dlatego się zastanawiam czy wgl jest jakaś szansa na dziewczynkę, może produkuje tylko plemniki Y 😅

U ojca moich dzieci tak jest od strony męskiej, sami chłopcy typu: on ba brata, jego ojciec też, jego dziadek też itd. Dziewczynek tam w ogóle nie ma. A mimo to mamy córkę - niemniej ja się czuje lepsza jako mama chłopców :) mając porównanie i zadecydowanie bardziej jestem zadowolona z 2 chłopców i dziewczynki niż miało by być tych dziewczynek 3.
Oszalałabym :D

U ojca moich dzieci tak jest od strony męskiej, sami chłopcy typu: on ba brata, jego ojciec też, jego dziadek też itd. Dziewczynek tam w ogóle nie ma. A mimo to mamy córkę - niemniej ja się czuje lepsza jako mama chłopców :) mając porównanie i zadecydowanie bardziej jestem zadowolona z 2 chłopców i dziewczynki niż miało by być tych dziewczynek 3.
Haha kiedyś słyszałam takie zdanie, że jak się jest mamą chłopca to jest mniej dram, ale trudniej utrzymać przy życiu 🤣🤣 z moim synkiem bym się zgodziła bo to taki wulkan energii, że patrząc na jego upadki to dziwie się, że żyje 🤣

Haha :) Ja podświadomie marzę o tej dziewczynce, ale będę kochać co Bóg da :)

Haha kiedyś słyszałam takie zdanie, że jak się jest mamą chłopca to jest mniej dram, ale trudniej utrzymać przy życiu 🤣🤣 z moim synkiem bym się zgodziła bo to taki wulkan energii, że patrząc na jego upadki to dziwie się, że żyje 🤣

Mój synek ten starszy zawsze był super łagodnym dzieckiem, jadł, spał. Do dzisiaj jest bardzo uważny, najchętniej nie wychodziłby z pokoju. Dramy są raczej o to, że wszystko teraz trzeba postawić pod nos, obowiązki co to w ogóle itd. Najlepiej skakać wokół niego i dawać mu pieniądze na wszystko ;) ale to taki nastoletni wiek z tego co rozmawiam ze znajomymi.
Córka jest bardziej - wszędobylska, chodzi po drzewach, zadaje się z chłopkami ale fakt jest też królową dramy, do tego już są pierwsze romanse itd. :D
Najmłodszy na razie nie jest jakiś chop do przodu ale ma 7 miesięcy więc zobaczymy jak się rozwinie :) i jednak on jest ciut inaczej wychowywany, trochę jak jedynak przez dużą różnicę wieku

Mój synek ten starszy zawsze był super łagodnym dzieckiem, jadł, spał. Do dzisiaj jest bardzo uważny, najchętniej nie wychodziłby z pokoju. Dramy są raczej o to, że wszystko teraz trzeba postawić pod nos, obowiązki co to w ogóle itd. Najlepiej skakać wokół niego i dawać mu pieniądze na wszystko ;) ale to taki nastoletni wiek z tego co rozmawiam ze znajomymi.
Córka jest bardziej - wszędobylska, chodzi po drzewach, zadaje się z chłopkami ale fakt jest też królową dramy, do tego już są pierwsze romanse itd. :D
Najmłodszy na razie nie jest jakiś chop do przodu ale ma 7 miesięcy więc zobaczymy jak się rozwinie :) i jednak on jest ciut inaczej wychowywany, trochę jak jedynak przez dużą różnicę wieku
Haha no to masz wesoło w domu 😁😁 a planowaliście którąkolwiek z płci czy samo tak wyszło? 🙂

reklama
Haha no to masz wesoło w domu 😁😁 a planowaliście którąkolwiek z płci czy samo tak wyszło? 🙂

Nie planowaliśmy.
Ale zgadza się z teorią owulacyjną.
Synowie są prosto z dnia owulacji.
Córka sprzed i tak grubo 5-7 dni.

Mam jeszcze w wywiadzie ciąże pozamaciczną, nie badałam niestety zarodka, ale tutaj też było grubo przed owu i jakieś mam takie przeczucie, że to faktycznie mogła być dziewczynka. No ale potwierdzenia 100% nie mam

Do góry